Tone Tiselj se seli v Romunijo. Foto: www.alesfevzer.com
Tone Tiselj se seli v Romunijo. Foto: www.alesfevzer.com

To bo nova mednarodna zaposlitev tega nekdanjega slovenskega rokometnega igralca, ki je bil na klopi Celja Pivovarne Laško, Gorenja iz Velenja, KIF Vejena, Budućnosti in Krima Mercatorja. 54-letni Tiselj je bil selektor obeh slovenskih članskih selekcij moške in ženske ter tudi selektor rokometašic iz Črne gore.

Tiselj bo vodil romunske državne in pokalne prvakinje iz pokrajine Maramures, ki so se iz skupinskega dela prebile v glavni del Lige prvakinj. Romunke bodo v nadaljevanju igrale v skupini 2, v kateri so še Györ, Larvik, Metz, Viborg in Sävehof.

Edini slovenski predstavnik v Ligi prvakinj bo Krim Mercator, ki bo igral v skupini 1, poleg Dinama iz Volgograda, Leipziga, Budućnosti iz Podgorice, Vardarja iz Skopja in Thüringerja. Ljubljanska zasedba bo glavni del začela z dvema točkama, ki jih je prenesla iz skupinskega dela.

Glavni del Lige prvakinj bo na sporedu med 30. januarjem in 15. marcem, četrtfinalni dvoboji - vanj se bodo uvrstile po štiri najboljše ekipe iz obeh skupin - pa bodo na sporedu 4. in 5. ter 11. in 12. aprila. Zaključni turnir Lige prvakinj bo 9. in 10. maja v Budimpešti.