Tamara Mavsar je bila najboljša slovenska strelka s sedmimi goli. Foto: Aleš Fevžer
Tamara Mavsar je bila najboljša slovenska strelka s sedmimi goli. Foto: Aleš Fevžer
Slovenke s porazom iz Bresta

Varovanke Marte Bon so večino časa dostojno parirale favoriziranim Francozinjam, na koncu pa je do izraza vendarle prišla kakovost gostiteljic, ki so si pred sobotno povratno tekmo v velenjski Rdeči dvorani priigrale kar lepo prednost. V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Tamara Mavsar s petimi zadetki, Barbara Lazović in Neli Irman pa sta dosegli po štiri gole.

Slovenke so obetavno začele tekmo. V uvodnih petnajstih minutah so bile povsem enakovredne Francozinjam, ki so jim prvič za dva gola ušle v 17. minuti (8:10), le tri minute kasneje pa že za štiri (8:12). Slovenke do konca prvega polčasa niso mogle narediti preobrata, na velik odmor so odšle s štirimi goli zaostanka (11:15).

Slovenske rokometašice so bile tudi v prvi polovici drugega polčasa enakovredne Francozinjam. Že v četrto minuti nadaljevanja so prepolovile zaostanek (13:15) ter v obojestransko raztrgani igri – z obrambami sta se izkazali tudi vratarki Miša Marinček in Cleopatre Darleux – vseskozi dihale za ovratnik tekmicam. V 49. minuti so po golu Krhlikarjeve zaostajale le za gol (19:20), v zadnjih desetih minutah pa niso zdržale peklenskega ritma, ki so ga narekovale Francozinje. V končnici so povsem padle, doživele kar hud poraz in bržkone zapravile vse možnosti, da se uvrstijo na letošnje svetovno prvenstvo.

Svetovno prvenstvo, dodatne kvalifikacije, prva tekma::
FRANCIJA - SLOVENIJA (Brest)
27:20 (15:11)

Francija: Kamto Njitam 2, Ayglon 2, Zaadi Deuna 1, Prouvensier 1, Houette 2, Dembele 4, Bulleux 3, Nze Minko 1, Niombla 5 (1), Lacrabere 6 (3).

Slovenija: Krhlikar 2, Gros 3, Jeriček 2, Mavsar 5 (2), Lazović 4, Irman 4.

Sedemmetrovke: 4/4; 4/2
Izključitve: 6 min; 6 min

Povratna tekma, sobota, 13. junija:
SLOVENIJA - FRANCIJA (Velenje)

Slovenke s porazom iz Bresta