Wayne Rooney je najbolj možat, so odločili Britanci. Foto: EPA
Wayne Rooney je najbolj možat, so odločili Britanci. Foto: EPA

26-letni napadalec angleške reprezentance in kluba Manchester United se je z 20 odstotki glasov zavihtel na prvo mesto lestvice možatih, z 18 odstotki se je na drugo mesto povzpel njegov soigralec Ryan Giggs, tretje mesto pa sta si z desetimi odstotki glasov razdelila Chelseajev zvezni igralec Frank Lampard in kapetan Liverpoola Steven Gerrard. Med najbolj možato deseterico so se uvrstili tudi John Terry, Joey Barton, Emile Heskey in Nemanja Vidić.

Zmagovalec lestvice najmanj možatih nogometašev na Otoku pa je Ashley Cole, ki je dobil 24 odstotkov glasov, kar pomeni tri odstotke več kot Fernando Torres, ki se je uvrstil na drugo mesto. Sledijo pa jima še Peter Crouch, Samir Nasri in Nani.

Možate in nemožate nogometaše so Britanci razvrščali na predlog The Bluebeards Revengea, uradne spletne strani priljubljene kozmetične linije za moške, njihov predstavnik za odnose z javnostmi pa je o zmagovalcu Rooneyju povedal: "Wayne je res tisti, ki mu lahko rečemo, da je pravi moški, zato si naziv najbolj možat nogometaš angleškega prvenstva zagotovo zasluži. Nosi srce na dlani, nikdar ne popusti v napadu in se vedno žrtvuje za svojo ekipo – sposobnosti, ki delajo moškega za 'pravega moškega'."