Marcel Rodman je že dobro desetletje član slovenske hokejske reprezentance. Foto: EPA
Marcel Rodman je že dobro desetletje član slovenske hokejske reprezentance. Foto: EPA

Leta 1984 je bil udeleženec zimskih olimpijskih iger v Sarajevu, na katerih je Jugoslavija osvojila 11. mesto. Murajica Pajič je kariero začel v Kranjski Gori v sezoni 1977/1978 in jo v dresu Jesenic končal 20 let pozneje.

Statistični zanimivosti v tej novici sta bili predstavljeni v kvizu Morda niste vedeli, ki je na sporedu vsako nedeljo ob 18.00 na Valu 202. Danes bosta na sporedu novi vprašanji, vabljeni k sodelovanju.

Pajič je večino kariere hrbtu nosil številko 1, ki je nekoliko nenavadna za igralca v polju. Kaj je razlog? Za odgovor kliknite na spodnji avdiotrak.

Prvič med elito leta 2002 ...
Slovenska reprezentanca na severu Evrope sodeluje na svojem sedmem svetovnem prvenstvu elitne divizije. Prvič je bila med elito pred 11 leti, ko je bilo prvenstvo na Švedskem, letos je še na Finskem.

... od takrat v kadru ostali trije igralci
V reprezentanci iz leta 2002 so zaigrali tudi trije hokejisti, ki so v kadru tokratne zasedbe. To so vratar Robert Kristan, kapetan Tomaž Razingar in Marcel Rodman. Eden tistih hokejistov, ki mu je reprezentanca zares služila kot odskočna deska, je bil Marcel Rodman. Pred 11 leti je bil na Švedskem s šestimi goli drugi strelec prvenstva, Slovak Peter Bondra je sedmi gol na prvenstvu dosegel v 58. minuti finalne tekme, za zmago proti Rusiji s 4:3.

Marcel Rodman se spominja prvenstva.