Casper Ruud je ujel pravo formo že na začetku sezone na peščeni podlagi. Na Roland Garrosu bo konec maja branil veliko število točk. Foto: EPA
Casper Ruud je ujel pravo formo že na začetku sezone na peščeni podlagi. Na Roland Garrosu bo konec maja branil veliko število točk. Foto: EPA

Lani je Ruud igral v sedmih finalih, dvakrat tudi na zadnji stopnički turnirjev za grand slam. Na Roland Garrosu je bil boljši Rafael Nadal, na Odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku pa Carlos Alcaraz.

Leto mlajši Kecmanović je na Portugalskem lovil drugo lovoriko v karieri, a po uri in 49 minutah ostal praznih rok. Pokal je dvignil v Kitzbühelu pred tremi leti. Letos je izgubil finale v Delray Beachu, leta 2019 pa v Antalyi.

Kecmanović je dobil le prvo igro, nato pa je prvi nosilec nanizal pet iger. Srb je v tretji in peti igri izgubil servis, v štirih igrah na servis Norvežana pa je osvojil le tri točke.

Precej bolj izenačen je bil drugi niz. Ruud je rešil tri priložnosti za brejk, Kecmanović pa pet. Podaljšana igra je bila izenačena ob menjavi strani (3:3), zadnje štiri točke pa je dobil Ruud.

Obračun je trajal uro in 48 minut. Končno razmerje v osvojenih točah je bilo 74:59.

Ruud v Estorilu napovedal novo uspešno sezono na pesku

Đoković bo prvi nosilec v Monte Carlu
Danes se je začel prvi turnir serije 1000 na pesku v letošnji sezoni. Prvi nosilec je Novak Đoković. Ruud je četrti nosilec in bo v prvem krogu prost. Kecmanovića čaka 16. nosilec Lorenzo Musetti.

Đoković veliko treniral na pesku, dokazati se želi že v Monte Carlu

Carballes Baena najboljši v Marakešu
Roberto Carballes Baena je zmagovalec turnirja serije 250 v Marakešu v Maroku z nagradnim skladom 630.705 evrov. V finalu je 30-letnik s 4:6, 7:6 (3), 6:2 ugnal Francoza Alexandra Müllerja.

Dvoboj je trajal slabe tri ure, po zmagi pa se bo Španec na ponedeljkovi lestvici ATP povzpel najvišje v karieri do zdaj, na 63. mesto. Tudi Müller bo prvič zasedel mesto med najboljšo stoterico.

30-letni Carballes Baena je v Marakešu dobil drugi turnir ATP. Tudi prvega je osvojil na pesku, in sicer v Quitu pred petimi leti.

Za štiri leta mlajšega Francoza je bil to sploh prvi finale najvišje ravni, pred tem je osvojil le en turnir serije challenger v domačem Bloisu.

Ons Jabeur se je veselila prve turnirske zmage v letošnji sezoni na zelenem pesku v Charlestonu. Foto: AP
Ons Jabeur se je veselila prve turnirske zmage v letošnji sezoni na zelenem pesku v Charlestonu. Foto: AP

Ons Jabeur v Charlestonu boljša od branilke naslova Belinde Bencic
Ons Jabeur je v finalu turnirja WTA serije 500 v Charlestonu z nagradnim skladom 709.910 evrov premagala Belindo Bencic s 7:6 in 6:4.

Švicarka je morala najprej končati še polfinalni obračun z Američanko Jessico Pegulo, ki je bil v soboto prekinjen zaradi dežja. Bencic je dobila pet od šestih točk in se veselila zmage s 7:5 in 7:6, potem ko je ob prekinitvi zaostajala z 2:4 v podaljšani igri drugega niza.

Finale je bil na sporedu le pol ure zatam. Bencic je v deseti igri servirala za za zmago v prvem nizu, vednar ji ni uspelo. Tunizijka je nato v 12. igri zapravila pet priložnosti za prvi niz.
Odločala je podaljšana igra, Bencic je povedla s 6:4, nato pa je Jabeur zadela tri izjemne forhende in osvojila štiri točke zapored.

V drugem nizu je Tunizijka povedla s 4:1. Olimpijska prvakinja iz Tokia je uspela znižati na 5:4, v deseti igri pa ni unovčil treh priložnosti za brejk in Jabeur je izkoristila drugo zaključno žogo.

Jabeur, ki je za tokratno slavje potrebovala dve uri, je tako prišla do svoje četrte lovorike (Birmingham 2021, Madrid 2022, Berlin 2022). Bencic, ki je letos slavila že v Adelajdi in Abu Dabiju, ostaja pri osmih. V petem medsebojnem obračunu je bila to tretja zmaga Tunizijke.
V lanskem finalu teh tekmic na istem turnirju je zmagala Švicarka s 6:1, 5:7 in 6:4.

Maria ubranila naslov v Bogoti
Tatjana Maria je ubranila zmago na turnirju serije WTA v Bogoti. V finalu je za tretjo lovoriko v karieri s 6:3, 2:6 in 6:4 ugnala Američanko Peyton Stearns.

Maria je v kolumbijski prestolnici dosegla drugo zaporedno turnirsko zmago in skupaj tretjo v karieri na turnirjih najvišje ravni, pred tem je bila uspešna še na Majorki (2018).

Za Stearns je bil to sploh prvi finale na najvišji ravni, v četrtfinalu pa je ugnala tudi najboljšo Slovenko na lestvici WTA Tamaro Zidanšek. V ponedeljek bo 21-letna Američanka prvič v karieri zasedla mesto med najboljšimi 100 igralkami na svetu.

Tiafoe v dveh dneh dobil štiri dvoboje in dvignil pokal v Houstonu