Daniil Medvjedev je slavil po dveh urah in pol. Foto: Reuters
Daniil Medvjedev je slavil po dveh urah in pol. Foto: Reuters

Italijan Janick Sinner je začel silovito, dobil uvodni niz in tako želel povezati zaporedna turnirja (prejšnji teden je namreč dobil turnir v Montpellierju).

Medvedjev je tretjič dobil turnir serije 500. Foto: Reuters
Medvedjev je tretjič dobil turnir serije 500. Foto: Reuters

Sinner še čaka na prvo zmago
V nadaljevanju pa je Rus Daniil Medvedjev pokazal nekaj izjemnih obrambnih prvih, zanesljiv pa je bil pri servisu in tako na petem medsebojnem obračunu slavil še petič.

Zaljubil se je v to prizorišče
"Na tem turnirju sem prvič igral leta 2018 in takoj sem se zaljubil v to prizorišče. Rad se vračam sem. Priznati moram, da sem zadnji dve leti tu igral res grozno slabo, zato sem srečen, da sem tokrat igral precej bolje
," ki se je v 28. finalu veselil še 16. zmage.

Vrnitev v elitno deseterico
Zanimivo je, da je Medvedjev kar 15 od 16 turnirjev osvojil na trdi podlagi. Z najnovejšim naslovom se bo v ponedeljek na lestvici ATP spet prebil v prvo deseterico.

Alcaraz ob vrnitvi dobil Buenos Aires
Španec Carlos Alcaraz pa je zmagovalec turnirja v Buenos Airesu. V finalnem dvoboju peščenega turnirja je v obračunu prvih dveh nosilcev s 6:3 in 7:5 premagal Britanca Camerona Norria. Drugi igralec sveta je v Argentini odigral svoj prvi turnir v tem letu, zaradi poškodbe mišice je izpustil tudi odprto prvenstvo Avstralije.

Fritz razveselil domače navijače
Američan Taylor Fritz pa je zmagovalec turnirja na trdi podlagi v Delray Beachu. Fritz je bil v finalu na Floridi s 6:0, 5:7 in 6:2 boljši od Srba Miomirja Kecmanovića, 33. igralca sveta. To je bil za 25-letnega Fritza peti naslov v desetih finalih.

Iga Swiatek zlahka do naslova v Dohi
Poljakinja Iga Swiatek se je v Dohi veselila 12. naslova WTA v karieri. V finalu turnirja serije 500 je premagala Američanko Jessico Pegula s 6:3 in 6:0. Za prvo igralko z lestvice WTA je bil to 14. finale, klonila je le v Ostravi 2022 in Luganu 2019.

Poljakinja je v Dohi izgubila vsega pet iger v treh dvobojih. V prvem krogu je bila prosta, v četrtfinalu pa je Švicarka Belinda Bencic obračun predala.

Pegula, sicer četrta igralka sveta, je šestkrat igrala v finalih, ostaja pa pri dveh naslovih iz Guadalajare 2022 in Washingtona 2019.