Evropsko prvenstvo v rokometu (M)
Slovenski rokometaši v prvem jakostnem bobnu
Žreb bo 12. aprila, 22. marec 2018 ob 13:57 Na evropskem rokometnem prvenstvu leta 2020 na Norveškem, Švedskem in v Avstriji bo prvič nastopilo 24 reprezentanc. Slovenija bo žreb kvalifikacij pričakala v prvem bobnu.
11
Urok finalov končno premagan: Španci prvič na evropskem prestolu
101
28. januar 2018 ob 23:19 Španski rokometaši so prvič v zgodovini postali evropski prvaki, potem ko so v finalu EP-ja v Zagrebu z 29:23 premagali Švedsko. Tretje mesto je pripadlo Franciji.
Tudi na Hrvaškem zadišalo po slovenski rokometni medalji
53
26. januar 2018 ob 06:25 Slovenski rokometaši so z osmim mestom na evropskem prvenstvu na Hrvaškem dosegli še en dober izid. Ostaja nekaj pelina, saj je bila na dosegu tudi medalja.
Kavtičnik: Ni veliko zmanjkalo za polfinale
67
25. januar 2018 ob 09:53 "Ponosen sem na fante, ponosen, da smo se borili drug za drugega, da smo dali vse od sebe in da imamo takšne navijače. Na tem moramo graditi," je po slovesu slovenskih rokometašev z evropskega ...
MMCanaliza: Slovenski rokometni epilog, ki pušča grenak priokus
48
25. januar 2018 ob 09:37 Slovenski rokometaši so na evropskem prvenstvu osvojili osmo mesto. Analizo njihovega nastopa na Hrvaškem je podal MMC-jev strokovni komentator Ognjen Backović.
Vujović: Igralci so dali vse od sebe, zato jim ne morem ničesar zameriti
73
24. januar 2018 ob 19:40 "Iskreno sem mislil, da bomo dobili tekmo. Bili smo blizu. A v odločilnih trenutkih nismo imeli ne znanja ne sreče. Po drugi strani pa je njihov zadnji strel končal v prečki, tako da bi lahko tudi ...
Video: Po remiju s Čehi slovenski fantje odhajajo domov
710
24. januar 2018 ob 22:10 Rokometaši Slovenije ne bodo zaigrali v polfinalu letošnjega evropskega prvenstva na Hrvaškem, saj so na tekmi s Čehi, ki bi jo morali dobiti, remizirali (26:26).
Peto mesto ne prinaša svetovnega prvenstva Slovenske rokometaše 20 ur po brilijantni zmagi nad Španijo v Varaždinu čaka obračun s Čehi, na katerem si lahko z zmago zagotovijo najmanj boj za končno peto mesto evropskega prvenstva na Hrvaškem, ...
172
Drama se nadaljuje: Slovenci z zmago nad Čehi najmanj v boj za peto mesto "Ponosen sem na svoje moštvo. Vratar Urh Kastelic je dal zanesljivost ekipi. V prvem polčasu smo se še malo lovili, nato pa se v drugem razleteli po igrišču," je po veliki zmagi nad Španijo dejal ...
112
Padla Španija! Nenasitni slovenski napadalni stroj nasul 31 golov! Slovenski rokometaši so tisočem navijačev v Varaždinu pripravili veliko zabavo in Špance z izjemnimi obrambami Urha Kastelica ugnali z 31:26, s tem pa ohranili majhne možnosti za polfinale EP-ja.
668
Pungartnik: Za uspeh proti Španiji se nam mora uskladiti vse "Španija se je pokazala kot zelo organizirana reprezentanca, zato se nam mora za uspeh uskladiti vse," pred tekmo slovenskih rokometašev s Španci v Varaždinu pravi Roman Pungartnik.
25
Bezjak: Naredili bomo vse, da navijačem podarimo zmago "Paziti bomo morali, da v napadu ne bomo izgubljali žog, saj te hitro kaznujejo," pred večerno tekmo s Španijo v Varaždinu opozarja slovenski rokometni reprezentant Marko Bezjak.
48
Francija zanesljivo ostala neporažena, Švedi nadigrali Beloruse Francija je na evropskem prvenstvu v rokometu zanesljivo opravila še s Srbijo (39:30) in bo sredin obračun z gostitelji Hrvati pričakala neporažena.
30
Matic Suholežnik: Moramo pokazati karakter Ko se je med pripravami na evropsko rokometno prvenstvo poškodoval Matej Gaber, je slovenski selektor Veselin Vujović menjavo poiskal v debitantu na velikih tekmovanjih Maticu Suholežniku.
8
Najprej je treba streti Špance, nato pridejo na vrsto kalkulacije Športno in človeško je upati do zadnjega na najboljši mogoči scenarij, pa čeprav realnost pravi, da so možnosti le teoretične.
47
Janc: Lahko smo ponosni na to, kako smo se borili "Zagotovo bi bilo lahko boljše, a po drugi strani prav lahko tudi slabše," dozdajšnje nastope slovenskih rokometašev na evropskem prvenstvu na Hrvaškem ocenjuje reprezentat Blaž Janc.
26
Zakaj sistem treh dni "počitka", nato pa dve tekmi v 22 urah? "Prvič doživljam, da imam na velikem tekmovanju tri dni prosto. Ne vem, kaj bom počel s svojimi varovanci," je v petek po porazu z Danci malo za šalo, malo za res razmišljal selektor slovenskih ...
47
Slovenci polnijo baterije, Vujović zahteva "mobilizacijo" Slovenski rokometaši na evropskem prvenstvu v nedeljo niso počivali, ampak dvakrat trenirali. "Malo smo dvignili vzdušje, naš cilj je, da dobimo obe tekmi," je napovedal selektor Veselin Vujović.
28
Pungartnik: Naj gredo fantje v bazen in se sprostijo "So blizu toplic, naj gredo fantje v bazen, se sprostijo, naj dajo en dan rokomet na stran," slovenskim rokometašem, ki v Varaždinu "čakajo" torkov obračun s Španci, svetuje Roman Pungartnik.
21
Blagotinšek: S Španci bomo lažje igrali kot z Danci Blaž Blagotinšek je po poškodbi Mateja Gabra nosilec slovenske igre tako v obrambi kot tudi v napadu na položaju krožnega napadalca.
21
Izbor
Citat za prebrat
link
Igor Kokoškov
10
18. oktober 2018 ob 15:04 Vesel sem za Luko. Ko sva sodelovala, smo bili zelo uspešni. Vedno je čustveno govoriti o njem, saj na dan pridejo res lepi spomini. Nikoli nisem dvomil, da bo naredil uspešno kariero v NBA-ju.
Več novic ...
Anketa: 17. oktober 2018 ob 17:41

Koga bi si želeli na mestu selektorja slovenske članske nogometne reprezentance?

Matjaž Kek
Edy Reja
Primož Gliha
Igor Benedejčič
Zlatko Zahovič
Nekdo drug
Arhiv
Kazalo