Planica - tekmovanje v smučarskih poletih
Razočarani Domen Prevc: Žirija bi lahko malce počakala
Zaradi konstitucije telesa uspešnejši na letalnicah, 23. marec 2018 ob 06:31 Glede na zadnjo tekmo v Vikersundu je morda celo kot glavni slovenski adut v Planico prišel Domen Prevc, a je nastope na posamičnih tekmah pod Poncami končal že v kvalifikacijah.
93
"Schlieri": Z drugačno krivuljo se lahko pristane tudi pri svetovnem rekordu
61
22. marec 2018 ob 16:01 Že s četrtkovimi kvalifikacijami je Planica navdušila. Gregor Schlierenzauer je z 253,5 m izenačil svetovni rekord, a je podrsal, na tekmo pa se je prebilo kar deset slovenskih letalcev.
Video: Schlieri podrsal pri 253,5 m; na tekmo 10 Slovencev
600
22. marec 2018 ob 12:32 Sončna Planica je v idealnih vremenskih razmerah (a ne za vse) postregla z razburljivimi kvalifikacijami, ki jih je najbolj zaznamoval Gregor Schlierenzauer z 253,5 m dolgim poletom.
Na televiziji, radiu in MMC-ju vse v znamenju planiškega praznika
29
21. marec 2018 ob 20:40 Vse oči športne javnosti bodo od četrtka do nedelje uprte v Planico, kjer bo tradicionalni finale svetovnega pokala v smučarskih skokih.
P. Prevc: Planica je najhitrejša polnilnica baterij na svetu
30
21. marec 2018 ob 15:50 Četudi sezona ni šla po načrtih in željah, pa Planica tudi takrat, ko ne gre - po besedah Petra Prevca -, poskrbi za dodatno motivacijo in energijo pri slovenskih smučarskih skakalcih.
Janusova zmagovita formula se je, kot kaže, izpela
151
21. marec 2018 ob 07:26 " Goran Janus je naredil največ za slovenske skoke in najbrž nihče ne bo toliko kot on ," trenerja skakalcev hvali Primož Ulaga, ki pa med vrsticami vendarle daje vedeti, da se je način dela ...
Nordijski center zelo privlačen tudi za tujce
36
20. marec 2018 ob 15:29 Zavod za šport Republike Slovenije Planica je predstavil poslovanje v letu 2017, v katerem so v zavodu pridelali 134.077 evrov čistega dobička, prihodkov pa je bilo za 5,5 milijona evrov.
Stoch: V Planici bo popoln konec tedna Kamil Stoch se je po poletih v Vikersundu že lahko sprostil. Pobral je skoraj vse lovorike v letošnji zimi, v Planici pa bo lahko užival.
20
Nagradna igra: Družinski ogled Planice z VIP-vstopnico Planica tudi letos gosti finale svetovnega pokala v skokih. Sodelujte v nagradni igri MMC-ja in z malce sreče pri žrebu si boste lahko ekipno tekmo ogledali z VIP-vstopnico s svojimi najbližjimi.
5
Planica7 – da bo pod Poncami za športnike in gledalce še zanimiveje Tradicionalno se bo tudi v letošnji sezoni svetovni pokal v smučarskih skokih končal s poleti v Planici, kjer pa bo letos uvedena nova nagrada, t. i. planica7.
14
Med rekorderji treh letalnic tudi Peter Prevc Smučarji skakalci so letos nastopili na treh letalnicah, prav na vseh je rekord naprave (vsaj za nekaj minut) postavil Stefan Kraft.
28
Kraft: Hirscher deluje kot robot, zdaj morda tudi jaz Stefan Kraft je v Planici poskrbel za avstrijsko veselico.
17
Janus: Vem, da je v sezoni manjkala pika na i "Če pogledamo samo grobo statistiko, nekaj ni "štimalo", celotna sezona ni," je ob koncu zime povedal Peter Prevc, ki je po lanski fantastični sezoni, ko je osvojil vse, kar se je dalo, letos ...
129
Povprečje pripadlo Planici, ekstremne daljave pa Vikersundu Planica že nekaj let ni več prizorišče svetovnega rekorda v smučarskih poletih, se pa lahko še vedno pohvali kot letalnica, kjer se v povprečju leti najdlje.
25
Kraft globus potrdil s poletom, dolgim 250 m, Prevc in Tepeš med 10 Planiški praznik se je končal s posamično tekmo, na kateri so zaradi vetra izpeljali le eno serijo. Zmagovalec tekme in sezone svetovnega pokala je Stefan Kraft.
408
Stoch: Svetovni rekord bo zelo težko skočiti, a ni nemogoče Kulisa na sobotni ekipni tekmi je bila popolna: 27.000 gledalcev je v s soncem obsijani dolini pod Poncami videlo izjemno dolge polete, "neustrašni junaki daljav" so namreč kar trikrat popravili ...
78
Goran Janus: Ta trenutek je peto mesto realnost Za slovenskimi skakalci je v Planici še en povprečen dan brez presežkov. "Škoda mi je za gledalce, ki niso prišli na svoj račun," je dejal Goran Janus.
86
Na festivalu izjemnih poletov Stoch do 251,5 metra Na izjemni ekipni tekmi v Planici, na kateri je Kamil Stoch z 251,5 metra postavil rekord planiške naprave, so zmagali Norvežani pred Nemci, Slovenija pa je osvojila peto mesto.
794
Damjan upal na pošteno izbiro ekipe, a ostal brez sobotnega nastopa V skladu s celotno sezono so slovenski skakalci nastopili tudi na prvi tekmi v Planici. Po šestih zaporednih posamičnih zmagah pod Poncami je deseto mesto razočaranje, vendar trenutna realnost.
99
Schlierenzauer edini čez 2.000 točk, blizu dva Slovenca Gregor Schlierenzauer ima daleč največ zmag v poletih za svetovni pokal, zato ni čudno, da je v tej atraktivni disciplini zbral tudi največ točk.
5
Izbor
Citat za prebrat
link
Peter Prevc
2
16. december 2018 ob 22:10 Za mano je že 21. tekma v Engelbergu. Danes sem zadovoljen z zanesljivo uvrstitvijo v finale in dvema korektnima skokoma.
Več novic ...
Kazalo