Planica - tekmovanje v smučarskih poletih
Med rekorderji treh letalnic tudi Peter Prevc
428. del rubrike Športni SOS, 28. marec 2017 ob 11:11 Smučarji skakalci so letos nastopili na treh letalnicah, prav na vseh je rekord naprave (vsaj za nekaj minut) postavil Stefan Kraft.
28
Kraft: Hirscher deluje kot robot, zdaj morda tudi jaz
17
27. marec 2017 ob 19:45 Stefan Kraft je v Planici poskrbel za avstrijsko veselico.
Janus: Vem, da je v sezoni manjkala pika na i
128
26. marec 2017 ob 14:22 "Če pogledamo samo grobo statistiko, nekaj ni "štimalo", celotna sezona ni," je ob koncu zime povedal Peter Prevc, ki je po lanski fantastični sezoni, ko je osvojil vse, kar se je dalo, letos ...
Povprečje pripadlo Planici, ekstremne daljave pa Vikersundu
25
26. marec 2017 ob 11:19 Planica že nekaj let ni več prizorišče svetovnega rekorda v smučarskih poletih, se pa lahko še vedno pohvali kot letalnica, kjer se v povprečju leti najdlje.
Kraft globus potrdil s poletom, dolgim 250 m, Prevc in Tepeš med 10
408
26. marec 2017 ob 11:18 Planiški praznik se je končal s posamično tekmo, na kateri so zaradi vetra izpeljali le eno serijo. Zmagovalec tekme in sezone svetovnega pokala je Stefan Kraft.
Stoch: Svetovni rekord bo zelo težko skočiti, a ni nemogoče
78
25. marec 2017 ob 15:01 Kulisa na sobotni ekipni tekmi je bila popolna: 27.000 gledalcev je v s soncem obsijani dolini pod Poncami videlo izjemno dolge polete, "neustrašni junaki daljav" so namreč kar trikrat popravili ...
Goran Janus: Ta trenutek je peto mesto realnost
86
25. marec 2017 ob 13:59 Za slovenskimi skakalci je v Planici še en povprečen dan brez presežkov. "Škoda mi je za gledalce, ki niso prišli na svoj račun," je dejal Goran Janus.
Na festivalu izjemnih poletov Stoch do 251,5 metra Na izjemni ekipni tekmi v Planici, na kateri je Kamil Stoch z 251,5 metra postavil rekord planiške naprave, so zmagali Norvežani pred Nemci, Slovenija pa je osvojila peto mesto.
794
Damjan upal na pošteno izbiro ekipe, a ostal brez sobotnega nastopa V skladu s celotno sezono so slovenski skakalci nastopili tudi na prvi tekmi v Planici. Po šestih zaporednih posamičnih zmagah pod Poncami je deseto mesto razočaranje, vendar trenutna realnost.
99
Schlierenzauer edini čez 2.000 točk, blizu dva Slovenca Gregor Schlierenzauer ima daleč največ zmag v poletih za svetovni pokal, zato ni čudno, da je v tej atraktivni disciplini zbral tudi največ točk.
5
Kraft osvojil tudi Planico; Peter Prevc deseti Avstrijec Stefan Kraft je zmagovalec petkove tekme smučarjev skakalcev za svetovni pokal v Planici. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc na desetem mestu.
633
"Kraft trenutno močnejši v zraku, Stochov adut izkušnje" V ospredju planiškega dogajanja je letos dvoboj za veliki kristalni globus. Za končno zmago v svetovnem pokalu sta v igri še Avstrijec Stefan Kraft in Poljak Kamil Stoch.
37
Peterka: "Sezona je ena izmed boljših, fantje skačejo super" " Mislim, da se Janus ali Petek nimata kaj opravičevati, sezona je ena izmed boljših, fantje skačejo super ," je v oddaji Tarča na TV SLO povedal Primož Peterka.
101
Svetovni rekord je še mogoče preseči za kakšen meter " Jurij Tepeš je v kvalifikacijah dokazal, da je izjemen letalec. Tako drznega, kot je on, ni v svetovnem pokalu, zelo veliko tvega ," je nastop najboljšega Slovenca v kvalifikacijah Planice ocenil ...
32
Peter Prevc zadovoljen z odskokom, ne pa še z letom Anže Semenič in Tilen Bartol sta prvi planiški dan postavila osebna rekorda, Peter in Domen Prevc, Jernej Damjan ter Jurij Tepeš pa so stopnjevali polete, kar je spodbudna napoved za prvo tekmo.
19
Tepeš in Semenič poletela 238 metrov Na petkovi tekmi smučarjev skakalcev v Planici bo nastopilo šest Slovencev. Domnu in Petru Prevcu ter Juriju Tepešu so se v kvalifikacijah pridružili Anže Semenič, Jernej Damjan in Tilen Bartol.
408
Skakalci na Norveškem več govorili o Planici kot o Vikersundu "Zadovoljen bi bil, če bi res daleč poletel, ko je potem, ko se ustaviš v izteku, navijaška evforija na vrhuncu. To so trenutki, ki jih skakalec ne pozabi," je pred Planico povedal Peter Prevc.
33
Planica: Poseben prometni režim in stop alkoholu V času tekem v Planici med 23. in 26. marcem bo v veljavo stopil tudi poseben prometni režim. Obiskovalcem bo na voljo brezplačni avtobusni krožni prevoz iz Kranjske Gore in okolice.
40
Pavlič na planiškem preizkusu 231 metrov V oblačni Planici so uspešno opravili preizkus pred četrtkovimi kvalifikacijami. Prvi se je po letalnici spustil Mitja Mežnar in pristal pri 161 m, najdaljši pa je bil Blaž Pavlič z 231 m.
70
Kranjec: Ko je v skokih nekaj narobe, gre vse narobe "So malce slabši izidi, a nič zato, morda je pa prav, da je predolimpijska sezona taka," je v intervjuju za MMC o sezoni slovenskih skakalcev povedal Robert Kranjec, ki okreva po poškodbi.
71
Citat za prebrat
link
Klemen Bergant
2
18. december 2017 ob 17:51 Paralelni veleslalom nima prav veliko skupnega s klasičnim veleslalomom, prednost imajo težji, večji tekmovalci. V nedeljo so bili vsi najboljši trije skupaj za enega Jansruda ali enega Myhrerja.
Več novic ...
Kazalo