Pokal Vitranc v Kranjski Gori
Pokal Vitranc se 50 let po krstni izvedbi "otepa" obilice snega
V soboto, 3. marca, veleslalom, dan pozneje še slalom, 23. februar 2018 ob 14:45 Lahko delo je imel tokrat snežni kontrolor, ko si je "ogledal" podkorensko strmino. Razmere za izvedbo 57. Pokala Vitranc so odlične, snega dovolj.
9
"80 tekmovalcev na štartu prve vožnje je prava katastrofa"
53
6. marec 2017 ob 06:30 Čeprav Aleš Vidic v ciljni areni tokrat ni skočil v vročo kopel, je jasno, da je prirediteljem 56. Pokala Vitranc spet uspelo nekaj izjemnega in si zaslužijo večji aplavz kot slovenski smučarji, ki ...
Hadalin: Za olimpijsko medaljo ni vredno tvegati zdravja
51
28. februar 2017 ob 06:18 Štefan Hadalin, slovenski adut na Pokalu Vitranc, se ne strinja, da je v finalu slaloma v St. Moritzu smučal optimalno: " Če bi progo vozil še enkrat, bi odpeljal podobno, a z boljšim finišem."
Boris Pesjak
10
6. marec 2016 ob 14:03 Kar zadeva pokritje stroškov, je tretja tekma za nas predstavljala zelo veliko finančno breme, ker so vsi sponzorji, ki so imeli podpisano pogodbo z Garmisch-Partenkirchnom, odklonili sodelovanje.
V Kranjski Gori okronan tudi slalomski kralj letošnje zime
78
6. marec 2016 ob 13:21 Slalom za 55. pokal Vitranc je z izjemno predstavo dobil Marcel Hirscher. Drugo mesto je zasedel Henrik Kristoffersen, ki je že osvojil mali kristalni globus v tej disciplini.
Hirscher z zmago do globusa, Kranjec po napaki brez St. Moritza
130
5. marec 2016 ob 18:34 Marcel Hirscher je dobil drugi veleslalom v Kranjski Gori in si že tekmo pred koncem svetovnega pokala zagotovil mali kristalni globus v tej disciplini. Žan Kranjec je zasedel 16. mesto.
Samo tropsko vreme lahko še odnese Pokal Vitranc
9
28. februar 2014 ob 18:28 "Stanje na progi je zelo dobro. Imamo 40 cm utrjene podlage, dež pa nam pomaga in prav tako vremenska napoved z mrzlimi in jasnimi nočmi," so pred Pokalom Vitranc zadovoljni prireditelji.
Foto: Ligety s pokrom zmag posvojil Kranjsko Goro Slovenski veleslalomisti na Vitrancu niso izkoristili prednosti domačega terena, zato pa je to unovčil Ted Ligety, ki je v velikem slogu dosegel četrto zmago v Kranjski Gori.
81
Kranjec: Čim več ljudi bo, tem bolje bo Na poletih na tradicionalnem finalu svetovnega pokala v domači Planici si slovenska skakalna reprezentanca želi pustiti dober vtis in potrditi dober zaključek sezone.
20
Nolan Kasper: Iz New Jerseyja med slalomsko elito Sezono je začel s štartno številko 54, v Kranjski Gori, srečnem kraju za ameriške smučarje, pa si je pri 21 letih prismučal prve stopničke. Spoznajte Nolana Kasperja, še enega predstavnika brezkomprom ...
11
Lovše s Koširjem v lov za tujim strokovnjakom za veleslalom Predsednik SZS-ja Tomaž Lovše zavrača trditve, da je bil užaljen, ker na beli večerji ni dobil mesta ob Danilu Türku, še bolj pa govorice, da Matija Vojsk zasluži več kot Jaro Kalan.
41
Foto: 50. Vitranc in njegove zgodbe "Fantastičen kraj za smučanje in žuranje, ena najboljših postaj na moški turneji. Če še niste bili v Sloveniji, morate nujno iti. Odličen kraj, krasni ljudje in poceni pivo," je o Kranjski Gori zapisa ...
34
"Stara mačka" preprečila vitranški senzaciji Dve stotinki in devet stotink je manjkalo do senzacij na veleslalomu in slalomu jubilejnega 50. Vitranca. Za las sta jih preprečila Carlo Janka in Mario Matt.
9
Janez Šmitek Bil sem petelin, ki je malce prezgodaj pel. Včasih sem bil malo preveč nestrpen in sem jih preveč zmerjal, kar mi ne bi bilo treba.
28
Foto: Slalom Mattu, Valenčič odličen 6. na jubilejnem Vitrancu Po veleslalomski ničli je čast slovenskega alpskega smučanja na 50. pokalu Vitranc v Kranjski Gori s šestim mestom v slalomu rešil Mitja Valenčič. Nedeljsko tekmo je dobil Avstrijec Mario Matt.
122
Foto: Spektakel v Kranjski Gori ob žrebu številk V sijajnem vzdušju so najboljši slalomisti sveta v središču Kranjske Gore izžrebali štartne številke za nedeljsko preizkušnjo 50. pokala Vitranc na podkorenski strmini.
14
Foto: Srčni Janka dve stotinki pred presenečenjem finala Prvi del jubilejnega pokala Vitranc je zaznamoval Švicar Carlo Janka, medtem ko so slovenski veleslalomisti spet ostali brez točk svetovnega pokala.
105
Utrjena podkorenska strmina priložnost za prekinitev črnega niza? V Kranjski Gori je vse pripravljeno že za 50. pokal Vitranc za svetovni pokal, kjer bodo imeli ob dobro utrjeni progi možnosti za finale tudi tekmovalci z višjimi štartnimi številkami. Slovenci recimo ...
19
Alberto Tomba je znal tudi na Vitrancu zabosti v srce Če je bil Vitranc v 80. letih v znamenju obračuna med Stenmarkom in Križajem, je bilo v 90. letih, s slovenskega stališča, zanimivo spremljati predvsem Tombo in Koširja. Oba sta bila magnet za gledalc ...
18
Janki zelena luč za nastop v Kranjski Gori Alpski smučar Carlo Janka se po krajšem premoru zaradi srčne aritmije in operativnem posegu vrača na bele strmine. Svojo prvo tekmo po svetovnem prvenstvu bo imel že v Kranjski Gori.
3
Kazalo