Svetovni pokal v alpskem smučanju
Fabienne Suter ne bo več smučala
V svetovnem pokalu dobila štiri tekme, 22. april 2017 ob 10:07 Švicarska alpska smučarka Fabienne Suter se je pri 32 letih odločila, da konča svojo športno pot.
8
Z novo veleslalomsko smučko spet več užitkov v smučanju
1
10. april 2017 ob 20:15 Čeprav se je smučarska sezona že končala, Slovenci še vedno trenirajo, in sicer na Krvavcu. Ekipa TV Slovenija je "ujela" moško reprezentanco v hitrih disciplinah.
Ilka mogoče ni najbolj vesela, da je sezone že konec
14
21. marec 2017 ob 19:59 Najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec se je vrnila iz Aspna, kjer se je v nedeljo končala sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju.
30. marca v Ljubljani sprejem za slovenske junake zime
20
21. marec 2017 ob 17:27 Smučarska zveza Slovenije (SZS) bo v četrtek, 30. marca, na Kongresnem trgu v Ljubljani pripravila sprejem za zimske športnike, ki so v letošnji sezoni z uspehi navduševali Slovenijo.
Rekord Ilke in Sofie: največ stopničk med novinkami
17
21. marec 2017 ob 11:20 Ilka Štuhec in Sofia Goggia sta bili odkritji letošnje sezone v alpskem smučanju, saj sta kar 13-krat stopili na zmagovalni oder, predtem pa jima to ni uspelo niti enkrat v svetovnem pokalu.
Štuhčeva po zaslužku le za Shiffrinovo in Hirscherjem
49
20. marec 2017 ob 10:43 Ilka Štuhec je zgolj z denarnimi nagradami v svetovnem pokalu zaslužila 385.683 evrov, kar jo uvršča na tretje mesto v absolutni kategoriji alpskih smučarjev in smučark.
Myhrer zadnji zmagovalec smučarske sezone
23
19. marec 2017 ob 20:35 Alpski smučarji so sezono svetovnega pokala tradicionalno končali s slalomom. Zmagovalec zadnje preizkušnje je Šved Andre Myhrer.
Italijansko zmagoslavje v Aspnu; Drevova 15. Ženski veleslalom v Aspnu je prepričljivo, s skoraj sekundo in pol prednosti, dobila Italijanka Federica Brignone. Že po prvi vožnji je bila slabo sekundo hitrejša od konkurence.
36
Vlhova premagala Shiffrinovo na njenem "dvorišču" Slovaška smučarka Petra Vlhova je zmagovalka zadnjega slaloma sezone svetovnega pokala v Aspnu. Ana Bucik je na 16. mestu ostala brez točk.
47
Hirscher dobil tudi zadnji veleslalom sezone Na finalu svetovnega pokala v Aspnu je v veleslalomu zmagal Marcel Hirscher, ki je bil v finalu pol sekunde hitrejši od Felixa Neureutherja. Ta je imel po prvi vožnji stotinko prednosti.
32
#MMCdebata: "Pojedla, prežvečila in izpljunila. Poklon, Ilka, čestitke!" "Ko je Tina zmagovala, sem bil vesel in ponosen, pri Ilkinih uspehih so ti občutki še bistveno bolj intenzivni," je bil le eden od številnih odzivov MMC-jevih bralcev na nadvse uspešno sezono Ilke ...
15
Slovenci obstali v četrtfinalu; Ilka prejela globus za kombinacijo Švedska je zmagovalka ekipne tekme na finalu sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev v Aspnu. Slovenija si je z Avstrijo, Norveško in Švico razdelila peto mesto.
22
Reichelt z zmago dobil dvoboj s Kildejem za drugo mesto Hannes Reichelt je zmagovalec zadnjega superveleslaloma v letošnji sezoni. Z zmago se je zavihtel na drugo mesto v razvrstitvi discipline. Mali kristalni globus je že prej osvojil Kjetil Jansrud.
17
Ilka 35 stotink oddaljena od trojčka kristalnih globusov Pred zadnjim superveleslalomom v tej sezoni svetovnega pokala je imela Ilka Štuhec 15 točk naskoka pred Tino Weirather, ki pa je dobila zadnjo preizkušnjo in osvojila mali kristalni globus.
180
Video: Dvojno italijansko slavje, Jansrud ob smukaški globus V Aspnu je Peter Fill nadoknadil točkovni zaostanek in na zadnjem smuku sezone izmaknil mali kristalni globus Kjetilu Jansrudu. Zmagal je Dominik Paris, Boštjan Kline je odstopil.
54
Foto/video: Zmagovita Ilka najboljša smukačica na svetu! Ilka Štuhec je v Aspnu suvereno dobila zadnji smuk sezone za svetovni pokal in osvojila mali kristalni globus za zmago v skupnem seštevku kraljeve discipline.
268
Ilka Štuhec dobila drugi trening v Aspnu Slovenska smučarka Ilka Štuhec je bila najhitrejša na drugem treningu smuka pred sredino tekmo za svetovni pokal na finalu sezone v Aspnu.
44
Ilka Štuhec dobre pol sekunde pred Goggio, Kline enajsti Vincent Kriechmayr in Viktoria Rebensburg sta bila v Aspnu najhitrejša na prvem treningu smuka pred zadnjo tekmo sezone svetovnega pokala v tej disciplini.
22
Še zadnje solze (sreče) te zime: Ilka v boju za dva mala globusa Ilka Štuhec je v vseh prejšnjih šestih sezonah, v katerih je tekmovala, skupno osvojila 817 točk, torej 328 točk manj kot v letošnji sezoni, ki jo lahko ta teden v Aspnu polepša še z malima ...
15
Izjemna druga vožnja Shiffrinove za četrti slalomski globus Mikaela Shiffrin, ki bo v ponedeljek praznovala 22. rojstni dan, je s sijajno finalno vožnjo dobila slalom v Squaw Valleyju. Američanka si je že zagotovila slalomski globus.
88
Citat za prebrat
link
Gašper Okorn
5
27. april 2017 ob 16:56 Polčas 49:44 ... Kot da se igra redni del Lige NBA. Tako preprosto ne gre. Če v Tivoliju Laškemu daš 49 točk, bi po neki logiki moral voditi za 15, pa ne da bi kogar koli podcenjeval.
Več novic ...
Anketa: 20. april 2017 ob 11:05

Kdo je za vas MVP rednega dela sezone v Ligi NBA?

James Harden (Houston)
LeBron James (Cleveland)
Kawhi Leonard (San Antonio)
Russell Westbrook (Oklahoma)
Nekdo drug
Arhiv
Kazalo