Svetovni pokal v biatlonu
Fak v novo sezono z Velepcem, spremenjeno prehrano in manj kilogrami
Osnovna želja ostaja zdravje, 17. maj 2017 ob 14:12 Biatlonec Jakov Fak, ki je zaradi bolezni izpustil celotno sezono, se je odločil, da bo obnovil sodelovanje s starim trenerjem Urošem Velepcem, čeprav mu je v preteklosti očital preveliko ...
8
Video: Fak znova sodeluje z Velepcem
23
10. maj 2017 ob 20:35 Jakov Fak, za katerim sta dve ponesrečeni sezoni, je pred nekaj dnevi začel priprave na novo, olimpijsko. Končno zdrav in spočit in, zanimivo, v družbi novega trenerja. Oziroma starega.
Fourcade kljub hudi napaki do novega malega globusa; ima ga tudi Koukalova
11
19. marec 2017 ob 14:41 Tiril Eckhoff je v Oslu dobila zadnjo letošnjo tekmo biatlonk za svetovni pokal. Druga je bila na tekmi s skupinskim štartom Gabriela Koukalova, ki je s tem osvojila tudi mali kristalni globus.
Teja Gregorin s 4. mestom postavila izid sezone
22
18. marec 2017 ob 13:16 Teja Gregorin je ob koncu sezone v odlični formi. Zasledovalno tekmo v Oslu je z le enim zgrešenim strelom končala na četrtem mestu.
Gregorinova z odličnim zadnjim krogom med deseterico, Bauer 17.
5
17. marec 2017 ob 19:57 Teja Gregorin je na šprintu biatlonk za svetovni pokal v Oslu zasedla 8. mesto in si priborila lepo izhodišče za sobotno zasledovalno tekmo. Prvič v karieri je zmagala 29-letna Finka Mari Laukkanen.
Francozom mešana štafeta, Slovenci na 17. mestu
4
12. marec 2017 ob 18:42 Biatlonci so imeli v Kontiolahtiju mešano ekipno tekmo, ki sta jo dobila Avstrijca Lisa Theresa Hauser in Simon Eder. Slovenija (Teja Gregorin in Klemen Bauer) je zasedla 18. mesto.
Dahlmeierjeva že osvojila globus, Gregorinova 20.
9
11. marec 2017 ob 17:02 Nemec Arnd Peiffer je zadel vseh 20 strelov in v ciljnem finišu dobil zasledovalno tekmo biatloncev v Kontiolahtiju. Pri dekletih je bila z enim zgrešenim strelom najboljša Laura Dahlmeier.
Rekordna trinajstica Martina Fourcada; Bauer 20. Najboljši biatlonec letošnje zime Francoz Martin Fourcade je dobil šprintersko preizkušnjo za svetovni pokal v Kontiolahtiju, kar je njegova rekordna 13. zmaga v sezoni.
1
Nemška štafeta zmagala tudi brez Dahlmeierjeve; med moškimi slavje Francozov Biatlonski nastopi v Pjongčangu so se končali s tekmama obeh štafet. V ženski konkurenci je zmagala Nemčija, v moški pa Francija.
5
Julian Eberhard z ničlo do zmage Avstrijec Julian Eberhard je v Pjongčangu prepričljivo dobil šprint biatloncev za svetovni pokal. T o je bila njegova tretja zmaga v karieri.
7
Slovenki hitro končali nastope v Južni Koreji Upi Teje Gregorin na odmevnejšo uvrstitev na olimpijski progi v Pjongčangu so se na šprinterski tekmi biatlonk končali že po streljanju leže. Zmagala je Nemka Laura Dahlmeier.
13
Zlato za nemške biatlonke; Slovenija 17. Nemške biatlonke so na svetovnem prvenstvu v Hochfilznu (pričakovano) osvojile zlato medaljo v štafetni preizkušnji na 4 x 6 kilometrov.
30
Veteran Bailey presenetljivo priboril ZDA prvo zlato medaljo v biatlonu Ameriški biatlonec Lowell Bailey je zmagal na individualni preizkušnji svetovnega prvenstva v Hochfilznu. Srebrno medaljo je osvojil Ondrej Moravec, bron pa Martin Fourcade.
34
Fourcade dopolnil komplet, Björndalen spet pri medalji Martin Fourcade je zmagovalec zasledovalne tekme na biatlonskem SP-ju. Žensko preizkušnjo je dobila Laura Dahlmeier.
14
Zlatega in srebrnega v šprintu ločilo le 0,7 sekunde Nemški biatlonec Benedikt Doll je v Hochfilznu postal svetovni prvak v šprintu, potem ko je le za 0,7 sekunde ugnal Norvežana Johannesa Thingnesa Boeja. Bron je pripadel Francozu Martinu Fourcadu.
28
Teja Gregorin odlično tekla, a slabo streljala Češka biatlonka Gabriela Koukalova je na svetovnem prvenstvu v Hochfilznu osvojila zlato medaljo v šprintu.
26
Začetek SP-ja v biatlonu z nemškim slavjem, Slovenija 18. S tekmo mešanih štafet se je v Hochfilznu začelo svetovno prvenstvo v biatlonu. Prvo zlato medaljo je osvojila Nemčija, druga je bila Francija, tretja pa Rusija. Slovenija je zasedla 18. mesto.
50
Fak ne bo tekmoval na svetovnem prvenstvu Jakov Fak, ki je izpustil večino tekem v letošnji sezoni svetovnega pokala v biatlonu, ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu v Hochfilznu in je že končal sezono.
39
Fak vprašljiv tudi za svetovno prvenstvo Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak se še naprej bojuje z zdravstvenimi težavami, tako da je vprašljiv tudi njegov nastop na svetovnem prvenstvu, ki se bo začelo 9. februarja v Hochfilznu.
30
Bö imel v zadnjih metrih več moči od Fillona Mailleta Norvežan Johannes Thingnes Bö je v Anterselvi dobil tekmo biatloncev s skupinskim štartom. V zadnjih metrih je imel več moči od Quentina Fillona Mailleta.
3
Citat za prebrat
link
Ivica Kostelić
11
21. september 2017 ob 11:58 Če obstaja možnost za moj nastop v kombinaciji v Pjongčangu, je ta res zelo majhna. Ne bi dal denarja za to. Jadranje mi je zelo všeč. Morda bom imel kakšne večje cilje v tem športu.
Več novic ...
Anketa: 18. september 2017 ob 05:06

Kdo je bil za Dragićem in Dončićem tretji najboljši slovenski posameznik na košarkarskem EP-ju?

Anthony Randolph
Klemen Prepelič
Gašper Vidmar
Arhiv
Kazalo