Svetovno prvenstvo v atletiki
Marija Šestak se lahko brona veseli deset let po Osaki
Nekdo ji je ukradel velik in pomemben trenutek v življenju, 18. avgust 2017 ob 14:53 Ruska atletinja Ana Pjatih si je zaradi jemanja prepovedanih poživil prislužila štiriletni suspenz, vzeli pa ji bodo tudi bron s svetovnega prvenstva v Osaki.
58
Bubka edini s pol ducata zlatih medalj
3
18. avgust 2017 ob 13:16 Sergej Bubka je bil serijski zmagovalec v skoku ob palici, na svetovnih prvenstvih je tako sploh edini atlet, ki je v isti disciplini osvojil šest zlatih medalj.
Bolt dvomljivcem dokazal, da je šlo res za poškodbo
15
17. avgust 2017 ob 18:52 Usain Bolt je na družbenih omrežjih objavil dokaz, da se je na SP-ju v Londonu v štafetnem teku res poškodoval in da ni šlo za blefiranje.
Največ zmagovalnih nastopov v zadnji seriji
6
16. avgust 2017 ob 10:41 V disciplinah, v katerih imajo finalisti na svetovnem prvenstvu v atletiki po šest nastopov, zmagovalec najboljši izid največkrat doseže prav v zadnji seriji.
Farah: Sem kot pokvarjena plošča, ko ponavljam, da sem vse dosegel s trdim delom
3
14. avgust 2017 ob 17:19 Mo Farah je v svojem zadnjem nastopu na 10.000 metrov Veliki Britaniji pritekel edino zlato posamično medaljo na domačem svetovnem prvenstvu.
Šele London pokazal, kako težko je biti Bolt in simbol atletike
23
14. avgust 2017 ob 09:00 Usain Bolt se je na svetovnem prvenstvu v Londonu od največjih atletskih odrov poslovil z bronasto medaljo in spoznanjem, da je vsakega obdobja enkrat konec. Tretje mesto na 100 metrov
Video: Štafeta Trinidada in Tobaga presenetila Američane
27
13. avgust 2017 ob 20:04 Svetovnega atletskega prvenstva v Londonu je konec. Sklenilo se je z moško štafeto 4 x 400 m, v kateri so tekači Trinidada in Tobaga presenetljivo ugnali favorizirane Američane.
Michael Johnson: Bolt se je poslovil leto prepozno Atletski navdušenci so predzadnji dan svetovnega prvenstva pričakovali zlato slovo Moja Faraha in Usaina Bolta, a razpletlo se je drugače.
54
Video: Bolt se je v zadnjem teku v karieri poškodoval! Predzadnji dan SP-ja v atletiki v Londonu je bilo na sporedu sedem končnih odločitev. V finalu na 4 x 100 m se je Usain Bolt kot zadnji član jamajške štafete poškodoval in ostal brez medalje.
78
V glavni vlogi skoka v daljino dve štartni številki Američanka Brittney Reese je s četrtim naslovom svetovne prvakinje potrdila status ene najboljših tekmovalk v zgodovini skoka v daljino.
37
Schippersova ubranila zlato na 200 m, Reesova in Fajdek serijska prvaka Vrhunec petkovega večera na SP-ju v atletiki v Londonu je bil ženski tek na 200 metrov, v katerem je drugič zapored najboljša na svetu postala Nizozemka Dafne Schippers.
76
Nevarno orodje, kladivo doseže okoli 100 km/h Varnost ima pri atletiki v metalnih disciplinah izjemni pomen, saj včasih celo odloča med življenjem in smrtjo.
3
Guliyev preprečil dvojček van Niekerka, Makwala brez medalje Na svetovnem prvenstvu v Londonu so bile sedmi dan tri končne odločitve. Junak večera je postal Ramil Guliyev, ki je presenetljivo zmagal v teku na 200 metrov (20,09).
57
Francisova in Warholm presenetljivo do zlata Na svetovnem prvenstvu v Londonu so šesti dan podelili tri komplete medalj. V edini moški končni odločitvi na 400 m z ovirami je z izjemnim tekom presenetil Norvežan Karsten Warholm (48,35).
39
Černjulovo čaka izjemno težka naloga v kvalifikacijah Maruša Černjul bo v četrtek ob 20.10 kot zadnja slovenska predstavnica na svetovnem prvenstvu v Londonu nastopila v kvalifikacijah skoka v višino.
18
Ratejeva finale s tremi meti končala na devetem mestu Na svetovnem prvenstvu v atletiki v Londonu Martina Ratej ni izpolnila visokih pričakovanj in finale meta kopja končala že po treh metih na devetem mestu.
160
Bolt v celotni karieri izgubil le sedem pomembnih tekov Morda je Usain Bolt z bronom v Londonu koga razočaral, a to je bil njegov šele sedmi poraz na stezi v članski konkurenci, kar priča o dominantni karieri.
9
19-letna Agata Zupin v polfinalu na nizkih ovirah Četrti dan svetovnega prvenstva v atletiki v Londonu je v kvalifikacijah teka na 400 metrov z ovirami uspešno nastopila Agata Zupin, eden največjih slovenskih upov za prihodnost.
53
Ratejeva z izidom sezone v finale; presenečenje na 100 metrov Martina Ratej se je v kvalifikacijah meta kopja uvrstila v finale svetovnega prvenstva v Londonu že s prvim metom. Orodje je vrgla kar 65,64 metra. Kvalifikacijska norma je bila 63,50 metra.
54
Kirui in Chelimova maratonska junaka na SP-ju Na svetovnem atletskem prvenstvu v Londonu je maratonski tek dobil Kenijec Geoffrey Kirui z izidom 2:08:27.
68
Izbor
Citat za prebrat
link
Peter Shilton
10
22. junij 2018 ob 13:55 Bog se je danes zjutraj ozrl name. Gledal sem najslabši nogomet Argentine na svetovnih prvenstvih, in to na predvečer obletnice incidenta z božjo roko.
Več novic ...
Anketa: 22. junij 2018 ob 19:08

Katero tekmo bi si v torek raje ogledali v neposrednem prenosu?

Nigerija - Argentina
Islandija - Hrvaška
Arhiv
Kazalo