Miller se je udeležil tiskovne konference ob začetku sezone, nato pa smo ga kot gledalca lahko videli na nekaterih tekmah v Severni Ameriki. Foto: Reuters
Miller se je udeležil tiskovne konference ob začetku sezone, nato pa smo ga kot gledalca lahko videli na nekaterih tekmah v Severni Ameriki. Foto: Reuters
Miller se je oktobra po le nekaj mesecih poznanstva poročil z mično odbojkarico Morgan Beck. Foto: Instagram

Miller, ki še vedno velja za najbolj vsestranskega smučarja svetovnega pokala, je sporočil, da še vedno okreva po lanski operaciji kolena, tako da je svojo vrnitev v beli cirkus odložil na sezono 2013/2014.

35-letni Američan si je koleno poškodoval pred skoraj letom dni na olimpijski smukaški progi v Sočiju. In prav to progo si je vzel za naslednji veliki izziv.
"Težko mi je zamuditi celotno sezono tekem, a ob misli na priložnosti prihodnje leto je bila to lahka odločitev," je povedal dvakratni zmagovalec skupnega seštevka in aktualni olimpijski prvak v superkombinaciji. "2014 bodo moje zadnje olimpijske igre," je še povedal.

Glavni ameriški moški trener Sasha Rearick je Millerjevo odločitev označil za "neverjetno pametno in strateško", češ da je Bode postal "legenda" zaradi svojega pomikanja meja mogočega na smučeh, a da ve, bi nova poškodba kolena lahko ogrozila olimpijske igre. "Na tej točki še ni popolnoma pripravljen na tekme in se je raje posvetil pripravam na Soči, da bo takrat 100-odstoten," je še dodal Rearick.

Letos čas za zakon in otroka
Millerjeva poškodba se je sprva sicer zdela neznatna, a smučarski kolegi s podobno poškodbo so se večkrat prekmalu vrnili, kar se jim ni obrestovalo. Prav po pogovoru z njimi se je Miller tudi odločil, da se raje posveti prihodnji sezoni, letos pa se raje v celoti posveti družinskemu življenju.
Oktobra je namreč veliki plejboj belega cirkusa po le nekaj tednih zaroke dahnil usodni "da" 10 let mlajši igralki odbojke Morgan Beck, za božič pa sta še sporočila, da bosta avgusta zibala.

Kot piše revija Skiracing, Miller s 33 zmagami za svetovni pokal, naslovi svetovnega prvaka v vseh štirih disciplinah in petimi olimpijskimi medaljami nima več ničesar dokazati. V zadnjih letih je sicer sem ter tja kakšno tekmo izpustil, a od 15 sezon do zdaj ni izpustil niti ene in drži rekord s 136 zaporednimi štarti v svetovnem pokalu.