Jakov Fak je v četrtek hitro tekel, a zgrešil je tri strele. Foto: Aleš Fevžer
Jakov Fak je v četrtek hitro tekel, a zgrešil je tri strele. Foto: Aleš Fevžer

"Želja je, da tiste, ki jih zasleduješ, tudi premagaš. Malo manj težav ima Teja Gregorin, saj je pred njo kar nekaj 'padalk' iz tiste četrte skupine, ki so izkoristile dobre pogoje. Tekaško je tudi samozavestnejša, saj je bila v sprintu na začetku še previdnejša. Sam bi si želel, da se uvrsti med deseterico, kaj več bo glede na zaostanek težko. Pri fantih je imel Jakov Fak smolo, zanesljivo bo jezen in se zapodil. Tekaško je sposoben tudi za tretje mesto, če bo streljal ničle. Za Klemna pa si želim, da bi še bolje tekel," je dejal glavni trener Uroš Velepec, ki predvsem pri Bauerju kljub težkim pogojem na četrtkovem sprintu ni bil zadovoljen z opravljenim v smučini: "Pol minute je zaostal v primerjavi s tistimi najboljšimi."

Prenosa obeh tekem boste lahko spremljali na TV Slovenija 2 in MMC TV.


Fak: Imam dva popravna izpita

Moška tekma bo ob 11.15. Jakovu Faku je v četrtek na šprintu boljšo uvrstitev preprečil sunkovit veter, zaradi katerega je zgrešil tri tarče. "Imam dva popravna izpita in kot vsi ostali se bom tudi jaz pred domačim občinstvom potrudil na vso moč, žal, seveda, zmage ne morem obljubiti," je z napovedmi zadržan Fak, ki si želi še več podpore s tribun. Klemen Bauer je bil v četrtek zadovoljen z dejstvom, da je zadel vseh deset tarč in končno prenesel strelsko znanje s treninga na tekmo: "Upam, da se bom spočil, da bom boljši v smučini in da bom pridobil kakšno mesto." Nastopil bo tudi Janez Marič.

Zaostanek je velik, a ...
Ženska tekma se bo začela dve uri pozneje. Slovenske barve bo branila le Teja Gregorin, ki se bo za prvo Katharino Innerhofer podala 80 sekund pozneje: "Zaostanek je velik. Bo pa to spet ena lepa tekma, lepa izkušnja. Zdaj bomo videli, kam lahko napredujem z zadetimi tarčami. Kot pravi trener, je ob dobrem nastopu realna deseterica. To je domača tekma. Pred tem občinstvom si vsak želi pokazati, kar najbolj zna."