Jakov Fak je v najboljšo formo v sezoni prišel po olimpijskih igrah. Foto: Aleš Fevžer
Jakov Fak je v najboljšo formo v sezoni prišel po olimpijskih igrah. Foto: Aleš Fevžer

Na sedem kilometrov dolgi progi je tretje mesto osvojil olimpijski prvak Emil Hegle Svendsen. "Izjemna tekma v izjemni konkurenci, zato sem še toliko bolj ponosen in zadovoljen, da sem zmagal. Resda gre za zelo specifično tekmo po koncu sezone, ko smo vsi že nekoliko sproščeni, vendar po poku startne pištole vsi tekmujemo zares. Verjamem, da se ni nihče hranil niti za meter," je po tekmi povedal Fak.

Pri ženskah je slavila Francozinja Marie Dorin Habert. Fak je s skupaj Norvežanko Toro Berger med mešanimi dvojicami osvojil peto mesto. Na najvišjo stopničko sta stopila Darja Domračeva in Anton Šipulin.

"Na tekmi mešanih parov pa sva bila s Toro dolgo v igri za visoko uvrstitev, vendar je bilo na koncu preveč zgrešenih tarč in nisva mogla več nadoknaditi zaostanka. Kot vedno je bilo v Moskvi tudi izjemno vzdušje in odlično poskrbljeno za nas tekmovalce. Že na zaključnih tekmah v Oslu sem spet dobil nov zagon in veliko zadovoljstvo, zato mi je tudi zdaj po koncu sezone veliko lažje," je bil zadovoljen najboljši slovenski biatlonec.