Filip Flisar je v Areju pokazal, da je lahko zelo hiter tudi v kvalifikacijah. Foto: EPA
Filip Flisar je v Areju pokazal, da je lahko zelo hiter tudi v kvalifikacijah. Foto: EPA
Filip Flisar 25. v Areju
Flisar padel v osmini finala

Mariborčan, ki je bil v kvalifikacijah drugi, je slabše startal in zaostal za vsemi tremi tekmeci v skupini, a nato hitro prehitel Avstrijca Johannesa Aujeskyja. Ko je napadal vodilni mesti, je napravil napako na skoku. Skok je bil predolg in Flisar je padel, Francoza Arnaud Bovolenta in Terence Tchiknavorian pa sta se prebila v četrtfinale. Po naslovu svetovnega prvaka v Kreischbergu je tretjič zapored na tekmah svetovnega pokala Flisar izpadel v osmini finala.

"Na startu sem bil včeraj verjetno edini, ki sem na piramidi poskušal narediti "double" in je bilo super. Danes sem to ponovno poskusil, a je bil očitno počasnejši sneg. To so malenkostne finese. Če ga povsem ne zadeneš, se vstaviš, če bi ga čisto zadel, bi bil pa spredaj. Ni šlo, a glede tega ni bilo panike, saj sem v prvem ovinku že prehitel enega. Na tistem skoku pa sem imel kar precej več hitrosti kot Francoza pred mano. Želel sem ju prehiteti po desni, na kar je eden izmed njih tudi zavil desno in sem že mislil, da mu bom skočil na glavo. Raje sem se vrgel na bok, kot da bi mu prerezal vrat," je po nastopu povedal Flisar.

V osmini finala je obstal tudi drugi slovenski smučar Blaž Ogorelc, ki je zasedel tretje mesto v svoji skupini. Zaostal je za Fincem Jounijem Pellinenom in Avstrijcem Marcom Bischofbergerjem. Ogorelc je bil na koncu 21., kar je njegov najboljši dosežek, prvič letos pa je osvojil točke.

Tretjič zapored je zmagal Victor Öhling Norberg. Šved je bil najboljši že v kvalifikacijah. Drugo mesto je zasedel Francoz Jean Frederic Chapuis, tretji pa še en domači smučar Michael Forslund. Pri ženskah je slavila Francozinja Alizee Baron pred Avstrijko Katrin Ofner, tretje mesto je pripadlo Andrei Limbacher. V nedeljo bo v Areju na sporedu še ena tekma.

Filip Flisar 25. v Areju
Flisar padel v osmini finala