Jernej Demšar je sezono začel slabo, toda zdaj je dobil dokaz, da je sposoben dosegati vrhunske uvrstitve. Foto: Andrej Černe
Jernej Demšar je sezono začel slabo, toda zdaj je dobil dokaz, da je sposoben dosegati vrhunske uvrstitve. Foto: Andrej Černe

"Po razočaranju v ZDA sem že dvomil o svoji kakovosti, a na srečo se mi je tu kar naenkrat odprlo. Že v veleslalomu mi je šlo dobro, slalom pa mi še bolj leži, tako da sem lažje storil korak naprej. Na roko mi je šel tudi kompakten sneg. Upam, da bodo moje uvrstitve v finale postale stalnica. Seveda pa si želim storiti še korak naprej in se uvrstiti na stopničke," je bil po tekmi zadovoljen 27-letni deskar iz Loga nad Škofjo Loko. Prej je bila njegova najboljša uvrstitev 7. mesto s paralelnega slaloma v Kreischbergu.

Zmagal je Avstrijec Benjamin Karl, ki je v velikem finalu premagal Švicarja Simona Schocha in zmagal 14. v svetovnem pokalu.

Karl v polfinalu ustavil Demšarja
V kvalifikacijah je bil Demšar 15. V izločilnih bojih se je najprej pomeril z drugim iz kvalifikacij Rokom Margučem, ki je v obeh vožnjah naredil napako. V četrtfinalu je po hudem boju ugnal Avstrijca Sebastiana Kislingerja, v polfinalu izgubil z Benjaminom Karlom, v boju za 3. mesto pa je bil močnejši veteran Sigi Grabner.

"S tekmeci in njihovim deskanjem se nisem obremenjeval. Poskušal sem sestaviti optimalne vožnje, bilo je nekaj napak, a so jih k sreči delali tudi drugi. Pred polfinalom in malim finalom sem poskušal še enkrat presenetiti, a sta bila tekmeca predobra," je še dodal Demšar.

Rok Marguč je osvojil 10. mesto, Izidor Šušteršič 12. in Žan Košir 15.

Flander tokrat brez izločilnih bojev
V finalne boje se niso uvrstili slovenski junak sredinega paralelnega veleslaloma Rok Flander, ki je po napaki na eni izmed kvalifikacijskih voženj končal na 23. mestu, Jure Hafner (25. izid kvalifikacij) in Tim Mastnak (45.).

V skupnem seštevku svetovnega pokala vodi Benjamin Karl. Rok Flander je 7., Jernej Demšar 12.

Pri ženskah, kjer je zmagala Švicarka Patrizia Kummer pred Nemko Isabelle Laböck, je edina slovenska predstavnica Glorija Kotnik osvojila 39. mesto.