Zimski športi
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.5 od 11 glasov Ocenite to novico!
Na Pokljuki so se predstavile vse reprezentance pod okriljem Smučarske zveze Slovenije. Vsi nestrpno pričakujejo začetek sezone, katere vrhunec bodo olimpijske igre v Južni Koreji. Foto: BoBo
Špela Rogelj
Prizorišče druženja je ponudilo tudi priložnost, da se vsi spoznajo z biatlonom. Pri streljanju se je preizkusila skakalka Špela Rogelj. Foto: BoBo
Filip Flisar
Med tistimi, ki so se na Pokljuki zelo zabavali, je bil pričakovano tudi Filip Flisar. Foto: BoBo
V Športnem centru Triglav Pokljuka se je zbralo tudi več kot 250 osnovnošolcev, ki so s športniki SZS-ja preživeli zabaven, športno obarvan dan. Foto: BoBo

Kljub višjemu proračunu nekateri spali kar v kombiju

O olimpijski medalji za zdaj le redki govorijo na glas
4. oktober 2017 ob 17:50
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Rad bi opozoril, da se zima približuje, zato kupite nove televizorje, če so stari že dotrajani," je javnost k navijanju povabil Klemen Bauer, Žan Košir pa mu je oporekal: "Zase upam, da bom manj gledal TV kot v preteklih letih."

Poziv biatlonca Bauerja k nakupu novih televizorjev prihaja le 24 dni pred tekmo v Söldnu, ki je tradicionalen uvod veleslalomistov v novo sezono, drugi zimski junaki pa bodo morali na generalko počakati do novembra oziroma decembra. Čeprav je bilo na predstavitvi vseh športnikov, ki tekmujejo pod okriljem Smučarske zveze Slovenije, na Pokljuki slišati predvsem običajne besedne puhlice ("gremo vsako tekmo posebej, vsaka tekma je najbolj pomembna"), je seveda jasno, da bodo najpomembnejše olimpijske igre v Pjongčangu. Še posebej verjetno velja za Žana Koširja, deskarja, ki je iz Sočija prinesel dve olimpijski medalji, sledil pa je cel olimpijski ciklus, ko se je boril s poškodbo hrbta in šport bolj spremljal po televiziji. Poškodba ga še vedno muči, zato se bo v svetovnem pokalu izogibal pretrdih in preveč načetih prog.

Kline: Gotovo je cilj medalja
Med redkimi, ki je na druženju z novinarji danes omenjal olimpijsko medaljo, je bil smukač Boštjan Kline. "Dobro smo trenirali, naredili smo največ od vseh dozdajšnjih poletnih priprav. Razmere v Čilu so bile dobre, trenutno pa smo v Gorici na kondicijskih pripravah. Tudi ostali fantje so vse boljši in optimistično gledamo v sezono. Gotovo je cilj olimpijska medalja." Ilka Štuhec o vrhuncu sezone kaj preveč še ne razmišlja, ("Eden glavnih ciljev so vsekakor olimpijske igre, ampak do tam je treba priti.") priznava pa, da že pogreša tekmovanja. Ali bo nastopila na veleslalomu v Söldnu, še ne ve. In medtem ko si je Štuhčeva z izjemno lansko sezono upravičeno zagotovila tudi boljše razmere za delo, je 20-letni smučar prostega sloga (slopestyle) Maj Štirn potarnal, da so morali med treningom v Hintertuxu spati v kombiju, saj ni bilo denarja.

Flisar štart treniral kar v domovini
Samo ugibamo lahko, kaj si je Štirn mislil o besedah predsednika Smučarske zveze Enza Smrekarja, ki je poudaril, da so v novi sezoni prihodki iz naslova sponzorstva večji za 20 odstotkov. Če nadaljujemo pri smučarjih prostega sloga, precej več optimizma vlivajo besede krosista Filipa Flisarja, ki pravi, da je treniral tako dobro, kot še nikoli. V zadnjih tednih je veliko pozornosti namenil štartom, kar so mu omogočili kar v Nordijskem centru, tako da se mu ni bilo treba voziti na trening v Stelvio. "Če si lokomotiva, je prijetno tekmovati, če si zadaj, pa dobivaš sneg v obraz," je v svojem slogu razložil, zakaj je štart tako pomemben. O olimpijski progi v Pjongčangu ima dobro mnenje: "Proga je dobra. Drugačna, z veliko skoki in tehničnimi elementi, ki mi ležijo."

Prevc še išče pot iz krize
Kaj pa nordijci? Skakalci na zadnjih dveh tekmah poletne velike nagrade, ko je bila konkurenca močna, niso blesteli, zlasti ne v torek v Klingenthalu. Z nastopi sta lahko zadovoljna le Anže Lanišek in Anže Semenič, pri Petru Prevcu pa je še očitno, da išče pot iz krize. Večja količina skokov in menjava smuči še nista prinesla obrata navzgor. In s čim bi bil Prevc zadovoljen na koncu sezone? "S tem, da bi imel kakšen sproščen dan več kot lansko zimo. A pred nami je še šest tednov priprav in je precej stvari, ki nam lahko še napolnijo glavo, zato je še prezgodaj razmišljati, kaj se bo dogajalo pozimi." Tekačica Vesna Fabjan, v Sočiju bronasta, je na Pokljuko prispela med treningom na ledeniku Dachstein. Kako naprej? "Na začetku novembra odhajam v Skandinavijo na prve fis-tekme, ki bodo dober pokazatelj in priložnost, da odpravimo tekmovalno nervozo pred prvimi tekmami in ujamemo tekmovalni ritem." Eden od vrhuncev zime bo za tekače tudi tekma svetovnega pokala v Planici.

VIDEO
Flisar na otroški tekmi doživel brutalni boj
VIDEO
Hrobat na Pokljuki doživel Kitzbühel
VIDEO
Laniška na koncu poletne sezone "pobralo"
T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Ljubiljančan
# 04.10.2017 ob 18:03
Navijali bomo.
Ob starem televizorju. :-)
Wasabi
# 04.10.2017 ob 18:59
Zimski sporti so hocte al nocte priznat svetovno gledano obrobni!!to je dejstvo

S to slovenščino te ne bodo spustili v 3. razred, zato lepo prosi očeta, če ti primakne za inštrukcije.
Tajmahal
# 04.10.2017 ob 18:49
Naj od Bauhausa odkupi stare smuci?
Bondjanez
# 04.10.2017 ob 18:43
E moja lena. Povsod te je polno. Nickov imas pa ze za en Tihi Don. Pa sej ne ves kaj je to. V bistvu obcudujem tvojo vztrajnost.
semaino
# 04.10.2017 ob 19:02
Flisar danes na Instagramu, mi je nedko pokazal. :)

Jaz sem se valjal. To si poglejte kako vlada otrokom v sotoru govori o evropskih sredstvih. hahahhahaha
hahahahhaha
Bondjanez
# 04.10.2017 ob 18:43
Luna
Binder Dandet
# 04.10.2017 ob 18:58
Skoda zana kosirja. Mislim, da bo bolj eksibicijsko tekmoval. Sem.bral intervju z njim lani in ima a hrbtom tezave, ki jih ne z ajo dobro pojasnit.
zajčja gora
# 04.10.2017 ob 21:51
Cairns: vse kar si napisal, bi si za vse ljudi morali želeti vsi 'normalni' ljudje.
zajčja gora
# 04.10.2017 ob 21:45
Te OI bodo prinesle tri kolajne v vsaki disciplini
veza
# 04.10.2017 ob 21:55
cairns
# 04.10.2017 ob 18:09

ko bom velik, bom begunec v Sloveniji, govorijo mulci na bližnjem vzhodu
janm
# 04.10.2017 ob 21:28
Kje je pa tamal Prevc ?
ABADON
# 04.10.2017 ob 19:24
Nic medalj ne bo presenecenje. En bo ok. Dve z mal srece. Za tri pa zaenkrat nimamo ljudi.
maxbernie
# 05.10.2017 ob 00:11
cairns... ti si pa res gnida od človeka... In vsi tisti. ki so ti plus stisnili. Ob športnem članku smetiš. low life izmeček
anze82
# 04.10.2017 ob 18:07
Ni ke od pera misice je ostalo....no nic ni ostalo
janez75
# 05.10.2017 ob 07:43
Tastar Prevček ni nič drugega kot muha enoletnica.
veza
# 04.10.2017 ob 21:53
je 20-letni smučar prostega sloga (slopestyle) Maj Štirn potarnal, da so morali med treningom v Hintertuxu spati v kombiju, saj ni bilo denarja.

tudi Von spi v kombiju, dobro, malo bolj luksuznem,a počakaj malo, ko boš toliko zaslužil, boš tudi ti imel lušo bivalnik!
Izbor
Kazalo