Žan Košir je lani osvojil tri kristalne globuse. Foto: BoBo
Žan Košir je lani osvojil tri kristalne globuse. Foto: BoBo

težave s hrbtom.

Bolečine v ledvenem delu hrbtenice imajo pri dvakratnem nosilcu olimpijske medalje dolgo zgodovino. Po prejšnji sezoni so se še povečale, tako da je izgubil precej mesecev treninga. 31-letni Tržičan se je vrnil na sneg in že vijuga med vratci, a ostaja zelo previden.
"Na žalost bom moral uvod sezone izpustiti. Kondicijska moč mi je v preteklih mesecih padla za več kot 50 odstotkov, zdaj pa sem jo dvignil na mejo, ki dovoljuje, da sploh stopiš na sneg," pravi Košir, ki je lani osvojil tri kristalne globuse.

Vrnitev na tekmovališče je tako še v zraku. "Lahko se zgodi, da bom moral izpustiti celotno sezono, lahko pa bom nazaj že na naslednji tekmi," je v pogovoru z Antonijo Ražen povedal Košir in dodal, da mu gonilno silo predstavlja nastop na domači tekmi, ki bo na Rogli četrto soboto v januarju.

Slovenski reprezentanti, ki so po lanski sezoni ostali brez Jerneja Demšarja, v novo sezono ne vstopajo z najboljšimi obeti. Rok Flander in Gloria Kotnik sta poškodovana, zdravstvene težave pa je imel tudi Rok Marguč. Optimistični niso niti rezultati s tekem evropskega pokala. Na zadnji tekmi v soboto v avstrijskem Hochfügnu je bil med štirimi Slovenci najboljši Marguč na osmem mestu.

Sobotna tekma v paralelnem veleslalomu v italijanski Carezzi naj ne bi bila ogrožena, saj so organizatorji progo pripravili že na začetku decembra. Od 12.30 jo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na MMC-TV.

Žan Košir bo moral izpustiti uvod v novo sezono
Žan Košir bo moral izpustiti uvod v novo sezono