Tedu Ligetyju so nemudoma operirali roko, v dlan in zapestje pa so mu vsadili kar štiri vijake. Foto: Reuters
Tedu Ligetyju so nemudoma operirali roko, v dlan in zapestje pa so mu vsadili kar štiri vijake. Foto: Reuters

boljši veleslalomist na svetu si je med treningom poškodoval levo zapestje.

30-letnega Ligetyja je operiral Randy Viola v bližnji kliniki v Vailu, kjer se je poškodoval. Iz ameriškega tabora za zdaj prihajajo spodbudne novice, saj se bo eden izmed njihovih največjih adutov s posebno opornico lahko že kmalu vrnil na sneg. Ligety, ki so mu v dlan in zapestje vgradili kar štiri vijake, še ni odpovedal veleslaloma, ki bo 7. decembra v Beaver Creeku. Še predtem naj bi nastopil tudi na superveleslalomu, ki bo 30. novembru v Lake Louisu.

"Kot kaže, sem želel dlan razklati na dvoje, a je še vedno v enem kosu po zaslugi štirih vijakov, tako da bom lahko smučal že čez nekaj dni. Ne morem si predstavljati, v kakšno kašo bi se lahko spremenila moja dlan, hitro posredovanje mi je rešilo roko. Na srečo se mi je to zgodilo v Vailu in sloviti doktor Viola je lahko že nekaj ur pozneje z vijaki znova povezal dlan," je po družbenih omrežjih sporočil Američan. V dokaz, kaj je prestal, pa je priložil rentgenski posnetek zapestja z dobrimi vidnim kovinskim dodatkom.

To je še drugi udarec v novi sezoni za ameriško reprezentanco, potem ko je pod nož zaradi bolečin v hrbtu moral še en as, Bode Miller. Miller bo izpustil bližajoče se tekme severnoameriške turneje. ZDA, v Beaver Creeku in Vailu, bodo sicer februarja prizorišče svetovnega prvenstva v alpskem smučanju.