Filip Flisar je devetič v karieri stopil na zmagovalni oder. Foto: Reuters
Filip Flisar je devetič v karieri stopil na zmagovalni oder. Foto: Reuters
Flisar na stopničkah v Val Thorensu

Flisar, ki v preteklosti decembra še ni bil v najboljši formi, je že v uvodu v letošnjo sezono svetovnega pokala v smučarskem krosu odlično pripravljen. Potem ko je rutinsko opravil s kvalifikacijami (imel je tretji čas), je bil tako v osmini finala kot tudi v četrtfinalu in polfinalu najhitrejši v svoji skupini. V velikem finalu so nastopili še Kanadčana Christopher Delbosco in Brady Leman ter Francoz Jonas Devouassoux.

Zmagal je Delbosco, kar je njegova deveta zmaga v svetovnem pokalu. 28-letni Flisar je bil drugi. Na tem položaju je bil že po prvem, najzahtevnejšem skoku, do konca se je boril za zmago, se Delboscu nekajkrat povsem približal, in bil drugi. S tem je preprečil, da bi tako kot na prvi tekmi sezone (v soboto v Montafonu) Kanada z Delboscom in Lemanom pobrala smetano z vrha. Leman je bil tokrat tretji, četrti pa Devouassoux. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Flisar z Lemanom na 2. mestu.

Proga, na kateri je treba garati kot žival
"V Val Thorens sem v prejšnjih sezonah odhajal z odporom, zdaj sem videl, da mogoče neupravičeno. Res moram biti zadovoljen, želel sem si konstantnosti, zdaj kaže, da jo imam. Za to sem delal, zato sem poleti garal. Danes sem zmagal v treh vožnjah, kar je tu zelo težko. Proga je namreč ravninska, veliko na rezultat vpliva zavetrje. Če ti kdo pride za hrbet, te hitro prehiti. Res moraš ves čas garati kot žival, če nočeš, da kdo pride pred tebe. Zato je bilo zelo naporno," je povedal svetovni prvak

"Ne bi rekel, da sem imel kaj rezerve, Christopher je bil pač prvi na cilju, jaz se mu bom jutri poskušal oddolžiti. Sicer zmage ne morem napovedati, kdor jo bi, bi bil nor, a nor je tudi tisti, ki ne starta nanjo. Počutim se dobro, sem hiter, ko gledam konkurente, vidim, da se me bojijo. In to je dober občutek, ki me samo žene naprej. Sicer upam, da nisem v življenjski formi, upam, da bom v njej še boljši," je samozavesten Mariborčan.

Dobro je nastopil tudi Blaž Ogorelc, ki se je prebil do četrtfinala in je osvojil 15. mesto.

V ženski konkurenci je zmagala Švedinja Anna Holmlund.

Flisar na stopničkah v Val Thorensu