Planica - smučarski poleti
slice
50 let od prvega poleta pod Poncami: vstopnice za Planico že v prodaji
Prvo vstopnico kupil Ljubo Jasnič, 8. november 2018 ob 21:40 Smučarska zveza Slovenije je na ljubljanskem Nebotičniku pripravila prireditev, s katero se je slovesno začela predprodaja vstopnic za finale svetovnega pokala v smučarskih poletih v Planici.
18
Kamil Stoch zgled tudi za Petra Prevca
25
26. marec 2018 ob 10:09 Tudi sklepni del svetovnega pokala v Planici je zaznamoval trenutno najboljši na svetu Kamil Stoch, ki je z izvrstnimi poleti poskrbel, da so gledalci pod Poncami uživali v skakalnem mojstrstvu.
Foto: Rezultatsko in gledalsko zdesetkana "letos precej normalna" Planica
43
26. marec 2018 ob 06:57 Če se je pred dvema letoma, v času največjih uspehov slovenskih orlov, pod Poncami zbralo 111.000 gledalcev, jih je bilo letos skoraj polovico manj. To je vplivalo tudi na vzdušje.
Prevc se strinja, da je čas za svež veter na čelu reprezentance
96
25. marec 2018 ob 14:30 Goran Janus je pravkar končano sezono smučarskih skakalcev označil za dobro, Peter Prevc pa je nad zimo, ki jo je končal na zanj skromnem 15. mestu v skupnem seštevku, razočaran.
Kranjec med zimo že skoraj odnehal, v Planici pa dokazal, kaj zmore
89
24. marec 2018 ob 15:32 "Tega, kar sem doživel letos, nisem še nikoli," je ob koncu zime dejal Robert Kranjec. Izkušeni smučarski skakalec je hkrati potrdil, da bo vztrajal vsaj še eno sezono in še ne misli odnehati.
Razočarani Domen Prevc: Žirija bi lahko malce počakala Glede na zadnjo tekmo v Vikersundu je morda celo kot glavni slovenski adut v Planico prišel Domen Prevc, a je nastope na posamičnih tekmah pod Poncami končal že v kvalifikacijah.
93
"Schlieri": Z drugačno krivuljo se lahko pristane tudi pri svetovnem rekordu Že s četrtkovimi kvalifikacijami je Planica navdušila. Gregor Schlierenzauer je z 253,5 m izenačil svetovni rekord, a je podrsal, na tekmo pa se je prebilo kar deset slovenskih letalcev.
61
Video: Schlieri podrsal pri 253,5 m; na tekmo 10 Slovencev Sončna Planica je v idealnih vremenskih razmerah (a ne za vse) postregla z razburljivimi kvalifikacijami, ki jih je najbolj zaznamoval Gregor Schlierenzauer z 253,5 m dolgim poletom.
600
Na televiziji, radiu in MMC-ju vse v znamenju planiškega praznika Vse oči športne javnosti bodo od četrtka do nedelje uprte v Planico, kjer bo tradicionalni finale svetovnega pokala v smučarskih skokih.
29
P. Prevc: Planica je najhitrejša polnilnica baterij na svetu Četudi sezona ni šla po načrtih in željah, pa Planica tudi takrat, ko ne gre - po besedah Petra Prevca -, poskrbi za dodatno motivacijo in energijo pri slovenskih smučarskih skakalcih.
30
Janusova zmagovita formula se je, kot kaže, izpela " Goran Janus je naredil največ za slovenske skoke in najbrž nihče ne bo toliko kot on ," trenerja skakalcev hvali Primož Ulaga, ki pa med vrsticami vendarle daje vedeti, da se je način dela ...
151
Nordijski center zelo privlačen tudi za tujce Zavod za šport Republike Slovenije Planica je predstavil poslovanje v letu 2017, v katerem so v zavodu pridelali 134.077 evrov čistega dobička, prihodkov pa je bilo za 5,5 milijona evrov.
36
Stoch: V Planici bo popoln konec tedna Kamil Stoch se je po poletih v Vikersundu že lahko sprostil. Pobral je skoraj vse lovorike v letošnji zimi, v Planici pa bo lahko užival.
20
Nagradna igra: Družinski ogled Planice z VIP-vstopnico Planica tudi letos gosti finale svetovnega pokala v skokih. Sodelujte v nagradni igri MMC-ja in z malce sreče pri žrebu si boste lahko ekipno tekmo ogledali z VIP-vstopnico s svojimi najbližjimi.
5
Planica7 – da bo pod Poncami za športnike in gledalce še zanimiveje Tradicionalno se bo tudi v letošnji sezoni svetovni pokal v smučarskih skokih končal s poleti v Planici, kjer pa bo letos uvedena nova nagrada, t. i. planica7.
14

Kazalo