Poleg Francija Petka je le še Rok Benkovič Sloveniji priskakal naslov svetovnega prvaka. Foto: RTV SLO
Poleg Francija Petka je le še Rok Benkovič Sloveniji priskakal naslov svetovnega prvaka. Foto: RTV SLO
Izjava Francija Petka

"To sem zaenkrat povedal samo staršem in trenerju Ariju Pekki Nikkoli, tako da me kar čudi, da je novica prišla do vas. Zaenkrat ne nameravam dajati izjav, ampak bom to kmalu sporočil tudi uradno. Ideja je zorela že med sezono. Zdaj se bom posvetil šoli, na vrsti je matura," je za MMC povedal 21-letni Kamničan, potem ko smo potrkali na njegova vrata.

Novico je že prej za STA potrdil slovenski trener, Finec Ari Pekka Nikkola: "Da, res je. O razlogih ne želim govoriti, to bo treba vprašati njega." Na smučarski zvezi so ostali skrivnostni.

"Pogovori v tej smeri so potekali, vendar ni še nič dokončnega," je za MMC povedal tiskovni predstavnik Tomi Trbovc.

Vrhunec kariere dve kolajni v Oberstdorfu
Zvezdni trenutek Roka Benkoviča je bil naslov svetovnega prvaka 19. februarja leta 2005 na srednji napravi v Oberstdorfu. Dan pozneje je skupaj s Primožem Peterko, Juretom Bogatajem in Jernejem Damjanom osvojil bron na ekipni tekmi.

V svetovnem pokalu na posamičnih tekmah nikoli ni stopil na oder za zmagovalce. Njegova najboljša uvrstitev je bilo 4. mesto. Do letošnje Planice je bil z 226 metri tudi slovenski rekorder. Marca ga je Robert Kranjec preskočil za tri metre.

R. K.

Izjava Francija Petka