Urška Poje, ki je debitirala v svetovnem pokalu se je v cilju znašla na rokah moštvenih kolegic. Foto: Tomaž Šušteršič
Urška Poje, ki je debitirala v svetovnem pokalu se je v cilju znašla na rokah moštvenih kolegic. Foto: Tomaž Šušteršič
Olga Zajceva, Jekaterina Glazirina, Olga Viluhina, Irina Starih
Olga Zajceva, Jekaterina Glazirina, Olga Viluhina in Irina Starih so si zmago priborile z odličnim streljanjem. Foto: EPA
Evi Sachenbacher-Stehle
33-letna Evi Sachenbacher-Stehle, ki je poleti 2012 iz smučarskega teka prešla k biatlonu, je v sijajni formi. Foto: EPA
Rusinje dobile štafeto v Ruhpoldingu

Rusinje v sestavi Ekaterina Glazirina, Olga Zajceva, Irina Starih in Olga Viluhina so bile dobrih šest sekund hitrejše od drugouvrščenih Nemk (Franziska Preuss, Evi Sachenbacher-Stehle, Laura Dahlmeier in Franziska Hildebrand), tretja je bila norveška reprezentanca, za katero so nastopile Tiril Eckhoff, Ann Kristin Aafedt Flatland, Synnoeve Solemdal in Tora Berger.

Sanjski nastop Sachenbacherjeve
Nemke so pred 15.000 glasnimki navijači začele zelo slabo, Preussova je morala v kazenski krog, po prvi predaji so bile šele na 18. mestu. V drugi predaji je nekdanja tekačica Sachenbacherjeva nastopila sanjsko in celo prevzela vodstvo. V zadnji predaji je Viluhina z izjmenim streljanjem ugnala Hildebrandovo.
Odličen nastop 16-letne Pojetove
Slovenska reprezentanca v postavi Andreja Mali, Teja Gregorin, Anja Eržen in Urška Poje je za zmagovalno ekipo zaostala za 4 minute in 47 sekund.

Malijeva, ki je štafeto popeljala s štartne črte, ni bilo treba uporabiti dodatnih nabojev. Njena predstava je zadoščala za šesto mesto, s katerega je šla štafeta v roke Gregorinovi. Ta si je v položaju stoje privoščila dva popravka in svojo predajo zaključila kot peta. Ležeče streljanje za Erženovo ni predstavljalo posebnih ovir, saj je porabila le en dodaten naboj, na streljanju stoje pa je puško napolnila še trikrat, a vendarle morala preteči še 150 metrov v kazenskem krogu. V zaključku se je z najboljšimi biatlonkami pomerila mlada Urška Poje. Z desetimi naboji je podrla deset tarč, sicer izgubila nekaj časa na progi, vendar zaključila tekmo na 16. mestu.

"Popolno streljanje na tekmi mi je uspelo sedaj šele prvič, zato sem še toliko bolj vesela, da je bilo to na svetovnem pokalu. Tega zagotovo ne bom nikoli pozabila. Tekaško sem dala vse od sebe, kar sem zmogla, vendar v tem segmentu zagotovo še najbolj zaostajam od drugih tekmovalk. Zelo sem vesela, da je bil moj krstni nastop tako uspešen," se je veselila 16-letna Pojetova.

Moška štafeta 4 x 7,5 km bo na sporedu v četrtek ob 14.30. Slovensko bodo predvidoma sestavljali Peter Dokl, Jakov Fak, Janez Marič in Klemen Bauer.

Štafeta 4 x 6 km (Ž):              *   
 1. RUSIJA             1:09:42,2 (0+7) 
 Glazirina/Zajceva/Starih/Viluhina    
 2. NEMČIJA                 +6,2 (1+5) 
 Preuss/Sachen.-S./Dahlmeier/Hildebrand
 3. NORVEŠKA                16,7 (2+8) 
 Eckhoff/Flatland/Solemdal/Berger      
 4. UKRAJINA                37,7 (0+5) 
 5. FRANCIJA              1:32,4 (1+5) 
 6. BELORUSIJA            1:37,8 (0+4) 
...                                    
16. SLOVENIJA             4:47,6 (1+6) 
 Mali/Gregorin/Eržen/Poje              
                                       
  * - zgrešeni streli/kazenski krogi   
                                       
Rusinje dobile štafeto v Ruhpoldingu