Ana Bucik je imela sekundo prednosti pred Katarino Lavtar. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Bucik je imela sekundo prednosti pred Katarino Lavtar. Foto: www.alesfevzer.com
Kakšna je prihodnost moškega slaloma?

Bucikova (SK Gorica), ki je bila v slalomu enkrat že prvakinja (2014), je bila za sekundo hitrejša od Katarine Lavtar (SK Radovljica), še deset stotink več pa je na tretjem mestu zaostala Saša Brezovnik (SK Unior Celje). Branilka naslova Ilka Štuhec je odstopila na drugi progi.

Štefan Hadalin (SK Dol Ajdovščina) je prvo zlato medaljo na članskih državnih prvenstvih osvojil z 0,78 sekunde naskoka pred drugouvrščenim Žanom Grošljem (SK Olimpija), na oder za zmagovalce pa je prišel še Miha Kürner (SK Bled), ki je za Hadalinom zaostal 0,81 sekunde.

Na ameriškem prvenstvu v slalomu (v Sun Valleyju) je Mikaela Shiffrin pometla s konkurentkami, saj je prva zasledovalka Lila Lapanja zaostala šest sekund in 73 stotink.

"Rada imam sonce, rada ta spomladanski sneg in to sproščeno ozračje. A ko sem bila v štartni hišici, je srce še vedno divje razbijalo," je povedala Shiffrinova, ki je imela že po prvi vožnji več kot štiri sekunde prednosti.

Tudi pri moških zmagovalec slalomske tekme ni imel prave konkurence. David Chodounsky je namreč drugouvrščenega Robbyja Kelleyja ugnal za skoraj dve sekundi in pol.

Kakšna je prihodnost moškega slaloma?