SP v alpskem smučanju 2015
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 59 glasov Ocenite to novico!
Miller pravi, da bi se kljub padcu vrnil za sobotni smuk, a je bila ureznina na desni tetivi pregloboka. Se je pa poigraval z mislijo, da bi mu zdravniki preprosto zašili rano, kito pa pustili pretrgano. Foto: Reuters
Javljanje z zdravniške postelje: "Lahko bi bilo huje." Foto: Twitter
Poljub soproge Morgan po padcu. V ciljni areni je njegovo zadnjo akrobacijo spremljala z Bodejevo hčerko Dacey in sinom Natom iz dveh preteklih mimobežnih zvez. Foto: Reuters
       Precej se nagibam k temu, da se na tekme ne bom več vrnil. Ne sodim med tiste ljudi, ki potrebujejo ob slovesu velike parade.       
 Bode Miller po četrtkovem padcu
Bode, ko je še tekmoval na rossignolkah, z medaljami s SP-ja v St. Moritzu. Foto: EPA
       Z rabljeno opremo in samoizumljeno carving tehniko je Bode med vrstniki na smučarski akademiji izstopal iz samih napačnih razlogov. Njegovi počasni posnetki so bili med najgršimi. Z divje opletajočimi rokami in težo povsem na petah je bil antiteza Alberta Tombe, čigar disciplinirani slog s težo naprej so Bodejevi sošolci skušali posnemati. Kar je bila Bodejeva izjemna prednost, pa je bila njegova trdno zacementirana samozavest, ki je delno izhajala iz njegovega naravnega atleticizma.       
 Novinar Nathaniel Vinton v knjigi The Fall Line
Še posebej čustven je bil zanj bron z OI v Sočiju lani. Foto: Reuters
Pogled v življenje upokojenca Millerja? Smučar se je za revijo Outside takole fotografiral s soprogo Morgan. Foto: Outside
Z drugim osvojenim velikim kristalnim globusom leta 2008. Foto: Reuters
Miller je bil v svetovnem pokalu znan kot primer tistega, zaradi česar je Maria Höfl-Riesch v avtobiografiji beli cirkus označila za "pornocirkus".
Večkrat slišane zgodbe o Millerjevem otroštvu v gozdovih New Hampshira, kjer sta Woody in Jo Miller otroke vzgajala v duhu z naravo.
V Kitzbühelu je sicer zmagal dvakrat, a obakrat v kombinaciji. Tista najprestižnejša zmaga, v smuku, pa se mu je vedno znova izmuznila. Na sliki Miller letos na treningu smuka, ki ga nato ni odpeljal. Foto: Reuters

Dodaj v

Zadnji Bodejev padec, zadnja Bodejeva tekma?

Ameriški zvezdnik že večkrat namigoval na upokojitev
8. februar 2015 ob 07:17,
zadnji poseg: 8. februar 2015 ob 09:15
Beaver Creek - MMC RTV SLO

"Torej, če je bila danes zadnja tekma Bodeja Millerja, se je poslovil tako, kot je smučal skoraj dve desetletji: brez zavor od vrha in s hojo po robu," je zapisal dolgoletni novinar Sports Illustrateda Tim Layden po nesrečnem Millerjevem odstopu na četrtkovem superveleslalomu.

"Najbrž mu je bilo to še celo bolj všeč od dejanske zmage," je pripomnil na ta zapis eden od komentatorjev.

Kdor dobro razume Millerjevo smučarsko filozofijo, ki je 37-letni Američan ni spreminjal od začetka kariere, bo vedel, da to ni popolnoma res. Za Bodeja je bilo kljub slovesu zadnjega neuklonljivega upornika belega cirkusa vedno zelo pomembno zmagovati in nikdar ni vozil po robu zgolj zaradi neke brezglave sle po adrenalinu. A do zmag je hotel priti na svoj način, brezkompromisno, brez taktiziranja in vedno v iskanju popolne (beri: najhitrejše) linije. In da, pri tem je vedno dopuščal, da lahko odstopi. In odstopov je bilo v Millerjevi karieri ogromno, nekaj tudi, ko je bil na dobri poti do medalje, kot v četrtek.

Zadnji padec je bil še posebej boleč - ne toliko zaradi prerezane kite mečne mišice ("Če bi bil bolj pogumen, kot sem, bi verjetno zdravnike prepričal, naj mi rano kar zašijejo, kito pa pustijo popolnoma prerezano," je dejal Miller po operaciji o potencialnem nastopu s poškodbo na sobotnem smuku), ampak zaradi implikacij, ki jih nova poškodba prinaša drugemu najstarejšemu tekmovalcu v svetovnem pokalu (deset dni je mlajši od Didierja Defaga).

"Nočem opletati z napovedmi, ampak v srcu imam boleč občutek, da smo morda videli zadnje Bodejevo dejanje," je za Denver Post po tekmi povedala nekdanja olimpijska prvakinja Picabo Street, ki meni, da bi Miller osvojil medaljo, če bi izpeljal vožnjo do konca. "Mislim, da smo zadnjič gledali Bodeja Millerja tekmovati. In veste kaj? Sestavljal je prečudovito vožnjo, in to v tipičnem Bodejevem slogu. Prelepa kariera je bila. Samo pohvalim ga lahko, da je dovolil svetu, da ga vidi, da ga vidi, kdo je postal, da deli svojo družino z nami. Želim mu vse najboljše. Izjemen človek je," je še dejala Streetova in planila v jok.

Grožnje z upokojitvijo
V zadnjih letih je muhasti zvezdnik že večkrat grozil z upokojitvijo, dajal ob koncu sezone ambivalentna sporočila o prihodnji in javnost dražil z enigmatičnimi, napol filozofskimi drobtinicami o svoji življenjski poti. A vedno ga je nekaj potegnilo nazaj.

"Že večkrat sem skušal oditi, a nikoli mi ni res uspelo. A enkrat pride trenutek, ko se vse poklopi in odločitev obvelja," je povedal Miller za NBC v prvem intervjuju po četrtkovi operaciji. Ključna izjava: "Precej se nagibam k temu, da se na tekme ne bom več vrnil. Ne sodim med tiste ljudi, ki potrebujejo veliko slovo in parade. Enostavno me ne bo več na tekmah."

Kdo ve, zakaj se je vračal, saj si včasih še Miller sam ne priznava vsega, kar ga žene, da vztraja tudi z uničenimi koleni, operiranim hrbtom in bolečino, ki ga nenehno spremlja nekaj zadnjih sezon. Smučar, ki je podiral rekorde največ zaporednih štartov v svetovnem pokalu, je zadnja leta začel izpuščati vse več tekem (v Kranjski Gori, kjer je v preteklosti zmagoval, ga razen lani praktično bilo ni več), celo celih sezon in svetovnih prvenstev.

A se je vračal - z mešanimi rezultati. Leta 2010 je kljub govoricam o upokojitvi in toplo-hladnem odnosu do olimpijskih iger odšel v Vancouver in pobral tri medalje, tudi zlato, ter se tako oddolžil za tisti zloglasni pišmeuhovski odnos na OI 2006 v Torinu, ko je več pozornosti posvečal pitju in ponočevanju kot smučanju ter si v 14 dneh zgradil sovražen odnos z neusmiljenimi mediji, do katerih se po tem nikdar ni zares otoplil. Vračal se je tudi zaradi Kitzbühela, kjer mu nikdar ni uspelo zmagati v smuku, pa čeprav je bil nekajkrat (tudi lani) tako zelo blizu - med drugim je bil drugi tudi leta 2008, ko mu je zmaga ušla zaradi drsanja po oglasnih panojih.

Vračanje na kraj zločina
Vztrajal je zaradi Sočija, a bil potem tam "samo" tretji v superveleslalomu, kljub daleč najimpresivnejšim vožnjam na treningih smuka. Bron je bil vseeno zanj presenetljivo čustven, tudi zaradi bratove smrti. In vrnil se je še za aktualno svetovno prvenstvo v Beaver Creeku, pa čeprav ga mnogi niso jemali resno, ko je napovedoval, da se bo boril za zmago. Čeprav je komaj novembra prestal zahtevno operacijo diskusa hernije in je še mesec dni pred prvenstvom čutil hude bolečine po spustu ali dveh, se je v četrtek na progi zdel kot v najboljših časih in ne kot človek, ki od jeseni praktično ni smučal.

Po žilavosti in prožnosti se še vedno lahko kosa z desetletje mlajšimi tekmeci, po vmesnih časih pa je bil na dobri poti do medalje. Njegovo smučanje je bilo kljub zanj značilnemu slogu čisto, a z drzno linijo tik ob vratcih (sam krivi zastavico na vratcih, ki da bi morala biti mehkejša, da bi jo lahko preprosto prebil), ki ga je nazadnje stala medalje, prvenstva in, prav mogoče, nadaljevanja kariere.

Miller, ki je že aprila špekuliral, da bo to njegova zadnja sezona, pravi, da ne verjame, da ima še dovolj moči, da se še enkrat vrne v belo karavano: "Potreboval bi izredno pripravo, izredno trd program v fitnesu, na smučeh, a tudi zunaj smučišč. To pa je zelo težko uskladiti s prioritetami, ki jih imam trenutno v življenju." Pri tem je izpostavil tudi soprogo in naraščaj, ki ga pričakujeta maja. "Ljubim smučanje, ampak preprosto ne vem."

A tudi če je odpeljal svojo zadnjo tekmo, Miller pravi, da mu je to prav, saj da je bila cela njegova kariera "neverjetna vožnja". "Že leta govorim - kakor koli bo, bo prav. Ne potrebujem dramatičnega slovesa - pa čeprav je bil tale padec precej dramatičen. Moj opus je, kakršen je. Dolgo že to počnem in povsem zadovoljen sem z načinom, kako sem preživel svojo kariero. Po idealnem scenariju bi si vsak rad sam izbral, kako bo končal. Ampak včasih si pač ne."

Osvojil vse
Miller je v bogati karieri zmagal 33-krat (največkrat od vseh ameriških smučarjev), dvakrat dvignil veliki kristalni globus, osvojil štiri naslove svetovnega prvaka in šest olimpijskih medalj, a številke vseeno ne dosegajo statusa in slovesa, ki si ga je svojeglavi Američan zgradil v vsem tem času. Njegov slog je navdihoval vse generacije za njim in mnogi so skušali (s precej manjšim uspehom) oponašati ta nemogoči slog, ki je povzročal sive lase njegovim trenerjem že od malih nog. Namesto da bi ga sistem izoblikoval, se je Bode že od nekdaj sistemu upiral in nikomur ni dovolil, da mu pokaže "pravo" pot smučanja.

Zaradi smučanja s preveliko opremo na večno poledenelem domačem Mt. Cannonu je izumil svoj slog, povsem nepravilen in divji, s težo tako nazaj, da so se trenerji križali. A Bode, rojen športnik, ki je enako obvladal tenis kot nogomet, plavanje kot deskanje, je trdil, da edino tako lahko izkoristiš maksimalen "carv" smuči in sčasoma s tem revolucioniziral šport.

V svetovnem pokalu je bil sprva simpatična uganka, ki je naglo opozoril nase in si zgradil gorečo bazo oboževalcev (še zlasti ženskega spola). Še posebej čustveno je sprejel prvi naslov svetovnega prvaka v St. Moritzu leta 2003, leta 2005 pa je zmagal še v skupnem seštevku. Z uspehi so prišli pozornost, slava, denar, sponzorji, ženske, pasti preštevilnih barov na postajah svetovnega pokala in Miller je nekje na tej točki postal malce aroganten smučarski plejboj, ki je na tiskovnih konferencah rad "zabil" novinarje z "butastimi vprašanji". Vedno je bil izjemno samozavesten in vase prepričan, a je ostajal prijeten fant, ki je odraščal brez elektrike in tekoče vode v gozdovih New Hampshira. Mastni čeki, horde oboževalk in nenehna pozornost kamer pa so terjali svoj davek.

Poklon šampionu
V zadnjih dveh letih se je kljub tabloidni vojni s svojo bivšo zaradi očetovstva malce vseeno umiril. Poročil se je, z igralko odbojke Morgan Beck pričakujeta prvega (skupnega) otroka, življenje na ladji pa zamenjal za vilo v San Diegu. Z divjim življenjskim slogom, odmaknjenostjo od drugih in nemalokrat nediplomatskimi izjavami se je zameril tudi mnogo kolegom v svetovnem pokalu (njegov ekipni kolega Steven Nyman mi je pred leti gladko dejal, da Millerja ne mara, je pa res, da je bila v tistih letih baje med fantoma radoživa Julia Mancuso). A tudi če imajo težave z njegovim značajem in če so njegove rodeo vožnje pospremljali z nasmeškom na obrazu, nikdar niso zanikali njegove smučarske veličine.

"Kot ekipni kolega me je vedno navdihoval in me prav vsak dan priganjal karseda močno. Smučarski svet je prerodil s svojo smučarsko sposobnostjo, svojim talentom, predstavo in vragolijami zunaj strmine," je povedal Millerjev nekdanji sotekmovalec Daron Rahlves, ki je na sobotnem smuku sodeloval kot predtekmovalec.

Prav tako zgovorni so bili tviti Mikaele Shiffrin, Aksla Lunda Svindala in Dominique Gisin. "Bode Miller, ti si moj junak," je takoj po padcu očarana prva tvitnila skoraj dve desetletji mlajša rojakinja. "Bode Miller, ti si taka legenda. Gledati tvoje nastope izpostavlja vse, kar je krasnega na smučarskih tekmah. Upam, da te nismo zadnjič gledali," je zapisal uglajeni in vedno vljudni Norvežan, ki je v Vailu nastopil prvič po oktobrski poškodbi Ahilove tetive, po značaju pa ne bi mogel biti dlje od Millerja. Švicarka Gisinova, ki si je lani v Sočiju s Tino Maze delila zlato v smuku, pa: "Kljub trem odličnim švicarskim medaljam je bil zame @MillerBode najbolj navdihujoč smučar hitrih disciplin SP-ja."

Zadnji zvezdnik
Roko na srce, beli cirkus danes kljub izjemnim smučarjem, kot so Svindal, Jansrud, Neureuther ali Ligety, in serijskim zmagovalcem tipa Marcel Hirscher nima več velikih zvezdnikov. Časi Tombe so minili in Miller je edini, ki si je, hočeš nočeš, ustvaril podobno zvezdniško avro.

Ob njegovih nastopih Urban Laurenčič še posebej globoko vdihne, trenerji pa se še posebej zbrano zatopijo v analizo nemogočih linij. Njegove tiskovne konference so nabito polne, njegove akrobacije klasika na Youtubu, njegove izjave ene redkih negeneričnih, njegove razlage ubranih linij epski traktati človeka, ki je vedno rad ubiral svojo linijo, ne pa smučal po tirnicah drugih, njegovo zasebno življenje gradivo za rumene strani, njegov obraz in pojava pa izmuzljivi magnet za pokrovitelje, saj se pred objektivi, za katere je svoj čas rekel, da mu "kradejo dušo", nikdar ni povsem naravno počutil.

Avstrijci, ki jih je Američan večkrat ponižal v njihovem nacionalnem športu, se radi posmihajo neortodoksnemu in neukalupljenemu Millerju, a na koncu kljub vsem Hirscherjevim zmagam tudi oni priznavajo, da Bodejevega zvezdniškega statusa ne bo mogel ujeti. Millerjev labodji spev bi bil lepši z medaljo, a kot je sam dejal nekoč: "Včasih gre samo za zmago, včasih pa gre za smučanje."

Kaja Sajovic
Prijavi napako
Komentarji
Laskodrinker
# 08.02.2015 ob 07:30
Lepo napisano. Ljubitelji smučarije bomo pogrešali Bodeja in njegove vožnje. Dodal bi še morda njegov največji dosežek: je edini v zgodovini svetovnega pokala (med moškimi in ženskami), ki je dosegel 5 ali več zmag v vseh disciplinah! Thanks Bode and all the best!
sajovick
# 08.02.2015 ob 08:52
@Zaigor te Nej: Ne gre za operacijo hernije, ampak diskusa hernije (zdrs medvretenčne ploščice), kar ni kila,

lp Kaja Sajovic
ZIZITOP
# 08.02.2015 ob 08:09
Temu pisanju ni kaj dosti dodati, vse je povedano in to lepo, prisrčno in spoštljivo, kot si BM zasluži.
Malce neobičajno za medij, da okara šampijona s samoglavostjo, predrznostjo, neukalupljenostjo in nedisciplino zunaj tekem. Saj zato pa je taka zvezda, kar pridni poslušni Avstrijci nikoli ne bodo. Pa ne mislim da športnik mora biti samoglav, če pa je ravno prav kot je bil BM pa je to to. Tudi porednost je zelo simpatična, če je je ravno prav.
dvigniglavo
# 08.02.2015 ob 09:07
Eden od največjih promoterjev alpskega smučanja vseh časov... živa legenda, akrobat, superstar in ljubimec belega cirkusa.

Bode Miller je car!
Smooth Criminal
# 08.02.2015 ob 10:53
Bode preprosto hvala za vse. Seveda bi mi fani radi, da tekmuješ še 20 let, ampak pritiski na telo so preprosto prehudi. Bode uživaj in mogoče se pa še kdaj vidimo ...
apis
# 08.02.2015 ob 10:26
Bode je bil res legenda. Tudi ko ni bil v največji formi, so na RTV-ju včasih napisali rezultate najboljših, nato pa naših in zraven še Bodeija, ker smo ga zaradi njegovega sloga sprejeli za svojega,

Eden od njegovih nepozabnih trenutkov.
https://www.youtube.com/watch?v=vq0MdK18
X1o

Je pa v Sočiju osvojil bron v super G-ju in ne smuku.
amauri08
# 08.02.2015 ob 10:07
Odličen članek Kaja! Res je smučanje je verjetno izgubilo velikega šampijona, ki je popestril dogajanje tako ali drugače. Ampak ob tako fletni ženi mislim, da mu ne bo dolgčas.
Kris
# 08.02.2015 ob 10:06
Z Millerjem in Rahlvesom se je začel preporod ameriškega alpskega smučanja. Potem ko so v 90-ih letih dosegli vsega 22 zmag, od tega skoraj pol smukačica Picabo Street, so Američani po letu 2000 dosegli reci in piši 163 zmag na tekmah svetovnega pokala ter na večni lestvici prehiteli Francijo in Italijo. V 90-ih so bili zgolj ''padalci'' na velikih tekmovanjih (svetovni pokal jim očitno ni bil kdo ve kako velik motiv), z Millerjem so pričeli blesteti v vseh disciplinah v obeh konkurencah. Z Rahlvesom imata največ zaslug za razbijanje avstrijske premoči v začetku tisočletja, saj so bile tekme po vzponu Maierja & Co. večinoma avstrijsko prvenstvo (po 7 Avstrijcev med 10), tako so tekme postale vsaj gledljive. Časovno se je vzpon obeh Američanov odlično poklopil z postopnim odhodom norveškega dvojca Kjus - Aamodt v penzijo.
MMC, pričakujem par videov njegovih fantastičnih zmag, ko bo uradno objavil slovo. Denimo tiste v Schladmingu 2002, ko je Vidal pred njim prevzel vodstvo za skoraj dve sekundi in komentator je rekel: nihče več ne more izboljšati tega časa. Miller pa je na uničeni progi izboljšal čas Francoza še za dobre pol sekunde... Vsekakor ga bomo pogrešali.
borutpeter
# 08.02.2015 ob 08:30
Legenda, kot je spodaj napisano, edini po najmanj 5 zmag v vseh disciplinah!
grchm4n69
# 08.02.2015 ob 10:41
lepo napisano.
On se ni upiral samo sistemu on se je upiral tudi zakonu fizike in v veliko primerih precej uspešno.
Pred vsako njegovo vožnjo bi moglo bit opozorilo: "vsebina ki sledi ni primerna za ljudi s šibkim srcem - ogled na lastno odgovornost ":D
res škoda ker odhaja
SsDrag
# 08.02.2015 ob 10:31
Men je pa tudi tale ostala najbolj v spominu, ko se je kar z eno smučko smučal. :)
https://www.youtube.com/watch?v=LatVt6F8
whQ
urigeller
# 08.02.2015 ob 09:08
@Zagor te Nej ! Hernia je lahko še vse kaj drugega kot pruh , o katerem govoriš . Pa še pri pruhu so tudi bolj komplicirani primeri , ko je treba vgraditi mrežico v trebušno steno ! Ne piši o stvareh , ki jih ne poznaš !
intojeto
# 08.02.2015 ob 12:50
mediji so ga že upokojili.. upam da ga to dodatno motivira in potegne še 1 sezono :)
miro789
# 08.02.2015 ob 08:57
Dober članek.
ursika88
# 08.02.2015 ob 08:49
Legenda!
sonchek
# 08.02.2015 ob 12:56
Bode je legenda, o tem ni dvoma! Je pa članek zato zame vsekakor prijetno presenečenje. Navdaja me z upanjem, da je morda tudi na tem portalu - in na webu nasploh - mogoče kdaj kaj kvalitetnega prebrati. Je že res, da mora biti web ažuren in članki objavljeni čim hitreje, a lepo je prebrati zapis nekoga, ki je raziskal ozadje tega, o čemer piše in svoja razmišljanja podkrepil z relevantnimi citati. Res mi je bilo v veselje prebrati ta zapis; hvala Kaja!
Vitez
# 08.02.2015 ob 10:11
Bode legenda!
Heisenberg
# 08.02.2015 ob 11:28
Dober članek, Bode legenda, vsekakor oseba, ki je zelo popestrila tekme. Vsa čast!
MrBadass
# 08.02.2015 ob 11:19
Millerjeva vožnja iz leta 2008 na streifu je legendarna https://www.youtube.com/watch?v=Ae61LGEh
WRw
levak
# 08.02.2015 ob 10:19
Vsaj malo te bodo (bomo) pogrešali vsi, ki spremljamo smučanje.
@bamfi
# 08.02.2015 ob 11:55
Škoda mi ga je vedno je bil pojava. Brezkompromisen smučar vedno tvegano direktno na kol, spomnm se kako je smučal po reklami za Audi v Kitzbuhelu na smuku in na koncu stal na stopničkah neverjetno res, pa recimo v Bormiu 3/4 proge presmučal z eno smučko na svetovnem prvenstvu. Letos je imel res smolo privoščil bi mu medaljo skoraj 100% sem da bi lahko osvojil medaljo že na superveleslalomu potem pa tisti nesrečen padec. Škoda res.
frozen pingvin 2
# 08.02.2015 ob 11:11
pa je šla legenda :(
gkrosl
# 08.02.2015 ob 17:30
Zbornaya Komanda = Drama queen
Gerold III
# 08.02.2015 ob 12:36
Lepo napisano. Hvala Bode. Se ti zahvaljujemo še preden je oznanil slovo. Ampak glede na izjave ga pa na naslednji tekmi ne bo in to je konec cirkusa.
borut-blas
# 08.02.2015 ob 11:18
za nekoga ki ni znal dobro smučati je bil res dober
kaj bi šele bilo iz njega če bi ga v roke vzeli slovenski trenerji !!!
shotup3
# 09.02.2015 ob 00:31
Upam, da še podaljšaš 1 sezono Bode, vsaj zadnjo sezono odmucas celo! V nasprotnem primeru pa srečno! Je karizmatik, ki ga trenutno ni niti v ženski niti v moški konkurenci!
Slovenec11
# 08.02.2015 ob 13:44
Vsakemu se izteče športna kariera.
pogrešal ga ne bom nič bolj kot vse ostale
in hkrati bom bil vesel da bodo prišli novi in novi in .... smučarji

Nič mu ne bo manjkalo - denar ima
Poškodba ni huda in zaradi nje bo lahko normalno živel
Hudo bi bilo če bi si poškodoval hrbet in zaradi tega ostal na vozičku ali celo v postelji
gz4468
# 08.02.2015 ob 20:16
@RedWrath

Jaz sem vedno navijal za Millerja. Tini privoščim, ker je pač Slovenka, sicer pa nisem njen "die hard" fan. Miller je pa doživel največ, kolikor je lahko - skromno otroštvo, vzpon na vrh s svojim stilom, potem je "zabluzil", se vrnil nazaj na vrh, potem so ga ustavile poškodbe, sedaj pa je našel ženo s katero bosta živela srečno do konca svojih dni. Ali pa do ločitve, saj ni važno do kdaj. Ko sem kot mulc gledal smučanje, nisem imel pojma o ničemer. Edino kar sem opazil je bilo to, da je Miller izstopal od konkurence.

Poleg Millerja samo še za Svindala navijam v moškem smučanju. Smo celo na faksu enkrat z enim očesom gledali na tablo, z drugim pa na profesorjev prenosnik (prenos smučanja). :)

Še glede očitkov, da je Bode miljonar:
Lahko rečemo, da sta Tina Maze in Miller izenačena glede na dosežke oz. bosta zelo kmalu, če še nista. In še vedno, Tina mora prosit zvezo za denar, Bode je pa miljonar. Izgleda da Bode obvlada še kaj drugega kot smučanje.
SsDrag
# 08.02.2015 ob 10:25
Na srečo jo je odnesel veliko bolje, kot vonnova pred 2 letoma, pa čepravz grdo ureznino.
Bivši uporabnik
# 09.02.2015 ob 20:11
smucar, katerga voznjo si se vedno veselil...ce je zmagal al pa ne....veselje ga je bilo gledat

bode....srecno se naprej....sploh ne dvomim, da ne bo uzival karkoli bo pocel
Mauquin
# 09.02.2015 ob 11:39
Ne ugibat novinarji, dejte se bolj potrudit za tale davkoplačevalski denar.
ffffff
# 09.02.2015 ob 09:18
Malce neobičajno za medij, da okara šampijona s samoglavostjo, predrznostjo, neukalupljenostjo in nedisciplino zunaj tekem. Saj zato pa je taka zvezda, kar pridni poslušni Avstrijci nikoli ne bodo. Pa ne mislim da športnik mora biti samoglav, če pa je ravno prav kot je bil BM pa je to to. Tudi porednost je zelo simpatična, če je je ravno prav.

No sej so bili Avstrijci tudi falotje :), ste že pozabili na Goldija. :)
tenisač
# 08.02.2015 ob 21:47
@Kris: so Američani po letu 2000 dosegli reci in piši 163 zmag na tekmah svetovnega pokala

Od tega več kot 60 Vonnova.
gotche
# 08.02.2015 ob 21:11
upam da me ne boste narobe razumeli, sm smučanje brez BODE-JA je isto kot formula brez SENNE, vsaj za mene.
espero
# 08.02.2015 ob 19:09
Ko je enkrat dovolj, je dovolj. Škoda da ga mora na to spomniti poškodba.? Sicer bi Bode dočakal penzijo na smučeh.!
Fleaa
# 08.02.2015 ob 18:07
http://www.sport-danas.com/ostali-sportovi/ostalo/kristan-novi-kostelicev-serviser.html

tale dečko bi znal marsikatero zgodbico povedat.......
gz4468
# 08.02.2015 ob 13:01
Hotel sem en komentar napisat, pa sem spoznal, da ni besed, s katerimi bi lahko opisal takega šampiona. Mogoče samo neverjetno...
mr.cook
# 08.02.2015 ob 08:16
Šilce premalo . . . ?
tenisač
# 08.02.2015 ob 21:50
gotche, potem lahko rečemo, da je nogomet brez Cimeta kot formula 1 brez Senne. Ne morš dajat take primerjave, no.
as_kgarnett
# 08.02.2015 ob 10:59
če Miller ne bi padel na superG-ju bi lahko dobil medaljo in pa včeraj bi tudi dobil medaljo v smuku, saj je dobil 3 smuke za svetovni pokal v Beaver Creeku.
Po moje bi bilo nesmiselno, da bi nadaljeval kariero, ker je že prestar.
primziSTAR
# 08.02.2015 ob 09:34
Zadnje dve leti upam, da se še vrneš...in očitno sem videl tvojo zadnji vožnjo! Verjetno imaš dosti - uživaj v penzjonu! ;)
Remix
# 08.02.2015 ob 16:29
@RedWrath

Millerju ni panike plačevat s svojga žepa, ker je miljonar. Kaj mu bo tistih par jurju od zveze ko pa ima tam okol 7 miljonu euru...
Olupljen krompir
# 08.02.2015 ob 14:31
Američani dobivajo novo zvezdo, v ženski konkurenci, in prav njej je Bode največja inspiracija in idol. Do sedaj je osvojila že kar nekaj lepih uspehov, tudi ona pa ima v prihodnosti namen vozit vse discipline kot jih je znal Bode.

as_kgarnett
# 08.02.2015 ob 11:01
Ima po Miller zagotovo enega izmed negativnih rekordov - namreč ima veliko odstopov.
Na progi v Beaver Creeku je velikokrat odstopil, zmagal pa je 4-krat.
RedWrath
# 08.02.2015 ob 15:58
Zanimivo koliko fanov Bodeja, človek je res legenda. Predvsem pa je dober po srcu, ne glede na vse. Morda ni bil dober do novinarjev, bil pa je vedno ok do ljudi. In tak človek je rekel za Tino Maze, ko so ga vprašali kaj si misli o njej: Head case.
Slovenci pa s spominom zlate ribice pozabljajo da je njihova šampijonka nekaj let nazaj rekla da se bi za dober denar priključila ITA repki, da smuča le zase itd.
Miller je svojo ekipo plačeval iz lastnega žepa, ko se je skregal z ameriško zvezo, Tinca pa pljuva po zvezi, ko pridejo pa računi jih pa izstavi njim. Ne bi mogla bit tedva bolj različna karakterno, ampak pri nas pa isti ljudke navijajo za oba? Glory hunter much?
alenka-mrakovcic
# 08.02.2015 ob 09:41
"V ciljni areni je njegovo zadnjo akrobacijo spremljala z Bodejevo hčerko Dacey in sinom Natom iz dveh preteklih mimobežnih zvez." - koga zanima, če sta bili zvezi "mimobežni"? draga novinarka, je ta komentar potreben?
Zbornaya Komanda
# 08.02.2015 ob 14:30
Ne potrebujem dramatičnega slovesa

Ko to izjavi največji drama queen v belem cirkusu, potem veš, kaj si misliti o njem.
veeert
# 08.02.2015 ob 12:49
Naj gre, jaz ga ne bom pogrešal, bom pa pogrešal Reichelta in ostale avstrijske šampione, ko se bodo enkrat športno upokojili.
mooodeeel
# 08.02.2015 ob 11:19
Ce bi bil rus bi ga imeli slovenci radi, tako ga pa ne maramo!
Zagor te Nej
# 08.02.2015 ob 08:25
"Zahtevna operacija hernije" .
Gre za operacijo kile (kila (pruh) je po angl. hernia), ki ti jo nardijo v pol ure z lokalno anastezijo in gre za nezahtevno rutinsko operacijo.
Videonovice
Zadnjih pet nastopov slalomistov 00:11:03, 16.02.2015
Druga vožnja Matica Skubeta 00:01:37, 15.02.2015
Pod lupo: Zgodba Kalleja Palandra 00:05:00, 15.02.2015
Hargin obožuje prosto smučanje 00:02:10, 15.02.2015
Spoznajte Aleksandra Horošilova 00:02:56, 15.02.2015
Sokrajani ponosni na Tino Maze 00:00:46, 15.02.2015
Druga slalomska vožnja Tine Maze 00:01:38, 14.02.2015
Na obisku pri Vreni Schneider 00:03:54, 14.02.2015
Mateja Svet o spominih na SP 1989 00:01:27, 14.02.2015
Zgodba o Mattiasu Harginu 00:02:00, 14.02.2015
Kazalo