Tudi tokrat je v Kuusamu zmagal veter. Foto: EPA
Tudi tokrat je v Kuusamu zmagal veter. Foto: EPA

Žirija tekmovanja se je zaradi polarnega mraza in močnih vetrovnih sunkov odločila, da je tveganje preveliko. Današnji program v Kuusamu je bil že ves dan žrtev neugodnega vremena. Po odpovedi kvalifikacij in odločitvi, da nastopijo prav vsi tekmovalci s štartnega seznama, so tekmo začeli s polurno zamudo ob 17.30. Po več premorih in skorajda dveh urah čakanja so nato po 37. tekmovalcu, prav pred nastopom četrtega Slovenca Jaka Hvale, tekmovanje prekinili.

Predtem so že nastopili Matjaž Pungertar, ki je z daljavo 132 metrov zasedal osmo mesto, Tomaž Naglič je bil s 126 metri 12., Jernej Damjan pa 19. (116,5 metra).

Premočan veter in predolgi premori
"Odločili smo se za odpoved tekme. Veter je namreč premočen in tudi premori med posameznimi nastopi tekmovalcev so predolgi, zato danes tekme ne bo mogoče izpeljati," je direktorju Walterju Hoferju po zadnjem zasedanju žirije tekmovanja prek radijske zveze sporočil Miran Tepeš. Zaenkrat še ni jasno, ali bodo in kje bodo nadomestili tekmo.

Težave imajo tudi kombinatorci
Na včerajšnji prvi tekmi je slavil Gregor Schlierenzauer, najboljši Slovenec je bil Robert Kranjec na šestem mestu. Vetrovna napoved v Kuusamu sicer kroji celoten razpored. Že dopoldne je odpadla ekipna tekma nordijskih kombinatorcev, ki bo na sporedu v nedeljo. Več o tem tukaj.

Zdaj v Lillehammer
Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v olimpijskem Lillehammerju. V svetovnem pokalu po dveh postojankah, Klingenthalu in Kuusamu, vodi Poljak Krzysztof Biegun s 113 točkami, drugi je Nemec Marinus Kraus (112), tretji pa lanski zmagovalec svetovnega pokala Avstrijec Gregor Schlierenzauer (100). Od Slovencev je Jurij Tepeš (74) na sedmem mestu.