Tina Maze je tretjič zmagala na smukih za svetovni pokal. Prva zmaga ji je uspela v St. Moritzu 2. februarja 2008, druga pa v Garmisch-Partenkirchnu 2. marca 2013. Foto: Reuters
Tina Maze je tretjič zmagala na smukih za svetovni pokal. Prva zmaga ji je uspela v St. Moritzu 2. februarja 2008, druga pa v Garmisch-Partenkirchnu 2. marca 2013. Foto: Reuters
Zmagovita vožnja Tine Maze v Cortini

"Velik kamen se mi je odvalil od srca. Že prej sem dobro smučala, vendar nekako vse skupaj ni steklo. Danes mi je Mauro Pini pred tekmo prvič dejal, da naj smučam s čustvi. Prvič mi je trener rekel, da naj tako smučam. Andrea Massi mi vedno reče, da naj pustim čustva nekje zadaj. Meni se zdi pomembno, da čustev ne zatiram, čeprav je to v poklicnem športu včasih potrebno, če hočeš biti vrhunski. Odkar je prišel Pini, se je napetost v ekipi sprostila. Vsi smo bolj mirni in tako pričakamo tudi tekme. Tako lahko bistveno bolj zbrano naredim, kar moram," je bila po smukaški zmagi v Cortini d'Ampezzo nasmejana Tina Maze.

Kar se je lani zdelo tako samoumevno, je bilo letos veliko breme. Zmagati. Vodja ekipe aMaze Andrea Massi je ob nekaterih neuspešnih nastopih ves čas (pravilno) ugotavljal, da ni težava v tehniki ali v znanju, ampak v glavi. Majhen kamenček je manjkal do popolnosti in 30-letna Črnjanka je končno sestavila mozaik. Da bo na olimpijske igre res potovala s takšno samozavestjo, kot je lani na svetovno prvenstvo v Schladmingu, bo poskušala piko na i postaviti še naslednji konec tedna na Zlati lisici.

"Stopnjevanje forme je bil moj cilj. Tekmi v Cortini in v Kranjski Gori, kjer še nisem zmagala, bodo pomembne za samozavest pred olimpijskimi igrami. Po teh korakih, ki sem jih naredila v zadnjem času, lahko tudi Vitranc pričakujem bolj optimistično in bom lažje nastopila. Danes sem zmagala na smuku, ki je moja najboljša disciplina sezone po izidih sezone. To je kar malo smešno. Največ pa lahko naredim na slalomu, zato se naslednje tekme v tej disciplini zelo veselim," je še pojasnila Mazejeva.

Štartna lista za nedeljski superveleslalom (začetek ob 12. uri):

 1  M. MARCHAND ARVIER FRA 
...                        
 8  N. HOSP            AVT 
 9  R. STERZ           AVT 
10  V. REBENSBURG      NEM 
11  D. GISIN           ŠVI 
12  L. SMITH           ZDA 
13  F. SUTER           ŠVI 
14  N. SCHMIDHOFER     AVT 
15  K. KLING           ŠVE 
16  A. FENNINGER       AVT 
17  T. MAZE            SLO 
18  T. WEIRATHER       LIE 
19  E. GÖRGL           AVT 
20  J. MANCUSO         ZDA 
21  M. HÖFL RIESCH     NEM 
22  L. GUT             ŠVI 
...                        
49  M. FERK            SLO 
                           
Zmagovita vožnja Tine Maze v Cortini