Slovenska štafeta (na sliki Klemen Bauer) je zgrešila osem tarč. Foto: Tomaž Šušteršič
Slovenska štafeta (na sliki Klemen Bauer) je zgrešila osem tarč. Foto: Tomaž Šušteršič

Se mi zdi, da smo vse punce opravile tisto, kar smo morale. Samo to nas je pripeljalo do desetega mesta, tako da sem zelo vesela, da je vsaki posebej uspel zelo dober nastop. Tudi manj izkušeni dekleti sta se zelo dobro odrezali, saj se ni bilo lahko boriti s tistimi najboljšimi, tako da vse pohvale Ančki in Urški.

Teja Gregorin
Teja Gregorin
Teja Gregorin je bila na strelišču brezhibna. Foto: BoBo
Andreja Mali
Andreja Mali je svoje delo opravila z odliko. Foto: SZS/Tomaž Šušteršič
Knjiga biatlonskih receptov Sigija Heinricha

V ženski konkurenci je slavila Nemčija pred Belorusijo in Češko, v moški pa Rusi pred Francijo in Norveško.

Slovenci v postavi Peter Dokl, Klemen Bauer, Lenart Oblak in Jakov Fak so zaostali slabe štiri minute, kar je pomenilo deseto mesto.

Fak ob koncu varčeval moči
Prvo streljanje se je za Dokla izteklo odlično, saj je hitro pokril vseh pet tarč in šel v drugi krog kot sedmi najboljši. Pozneje je tudi zaradi dveh poprav v streljanju stoje štafeto predal kot 18. Bauer je s tremi popravami pridobil dve mesti, Oblak pa z dvema še štiri, tako da je Slovenija ob zadnji predaji zasedala 12. mesto. Fak je moral na prvi postaji enkrat ponoviti peti strel, na drugem streljanju pa je bil izjemno hiter in natančen. S šestim najboljšim časom teka v svoji skupini je na koncu pristal na 10. mestu.

"Glede na to, kako se je začelo, moramo biti zadovoljni. Peter je naredil prevelik zaostanek, minuta in pol je preveč, tega si ne smeš privoščiti. Manj kot minuto je še sprejemljivo za napad naprej. Potem je naslednjo minuto pridelal še Klemen in smo bili še kar 17. Nato je izjemno borbeno šel na progo Lenart, in to na drugi štafeti v karieri. Moram ga pohvaliti, ker se je boril in prišli smo do 12. mesta. Jakov je nato rutinirano tekel za Lindstroemom in se ni preveč trošil. Lahko bi pridobil še kakšno mesto več, a ni imelo smisla, saj vemo, da ima jutri pomembno dirko z zelo dobrim izhodiščem," je tekmo pokomentiral trener Uroš Velepec.

Malijeva naredila eno popravo
V ženski konkurenci je prva tekla Andreja Mali, ki je bila zelo hitra v smučini ter zelo dobra na strelišču, saj je naredila samo eno popravo. Predajo je naredila kot tretja najhitrejša, zaostala je le za Italijanko in Belorusinjo. Slovenski nastop je nadaljevala Anja Eržen, ki je do prvega streljanja izgubila nekaj mest, a je prišla na strelišče v vodilni skupini. Strelsko ni bila med najnatančnejšimi, saj je zadela dvakrat, se je pa zato potem zbrala in s popravami poklopila vse tri tarče. Drugo streljanje ji je šlo od rok precej bolje, ko je izstrelila le en dodaten naboj, ob dobrem teku pa je štafeto predala kot deveta.

Zadnjo predajo opravile pete
Na drugi predaji je vodila Rusija, Francija in Češka sta na drugem mestu zaostajali 25 sekund. Najboljša slovenska biatlonka Teja Gregorin je nastop začela odlično. Z brezhibnim streljanjem leže je pridobila nekaj sekund in dve mesti. Na drugem postanku je še enkrat dokazala, da je v izjemni strelski formi, saj je izredno hitro pokrila pet tarč in se v zadnji krog odpravila s četrtega mesta. Zadnjo predajo je Slovenija opravila peta, v vodstvu je bila Rusija, 19 sekund je zaostajala Nemčija, 38 sekund pa Poljska in Češka.

Manj izkušeni dekleti sta se odlično odrezali
17-letna Urša Poje je nalogo na prvem postanku opravila odlično s pokritimi petimi tarčami, in to s četrtim najboljšim časom. V zadnji krog se je odpravila z dvema popravama, na koncu pa je Sloveniji pritekla deseto mesto. Zmagala je nemška ekipa, v zadnjih metrih pa je drugo mesto Belorusiji prinesla Darja Domračeva, ki je prehitela češko tekmovalko. "Se mi zdi, da smo vse punce opravile tisto, kar smo morale. Samo to nas je pripeljalo do desetega mesta, tako da sem zelo vesela, da je vsaki posebej uspel zelo dober nastop. Tudi manj izkušeni dekleti sta se zelo dobro odrezali, saj se ni bilo lahko boriti s tistimi najboljšimi, tako da vse pohvale Ančki in Urški," je dejala Gregorinova, ki pričakuje, da bo bo dobro formo obdržala vse do konca Pokljuke.
HOCHFILZEN

Štafeta (M), 4 x 7,5 km:           *   
 1. RUSIJA             1:16:14,8 (0+1) 
 2. FRANCIJA               +20,2 (0+4) 
 3. NORVEŠKA                27,9 (0+10)
 4. AVSTRIJA                30,5 (0+7) 
 5. NEMČIJA                 31,4 (0+9) 
 6. KANADA                2:55,4 (0+10)
 7. ČEŠKA                 3:16,5 (0+12)
 8. ITALIJA               3:30,8 (0+9) 
 9. UKRAJINA              3:39,5 (2+8) 
10. SLOVENIJA             3:57,1 (0+8) 
    Dokl/Bauer/Oblak/Fak                                   
     * - zgrešeni streli + poprave

Štafeta (Ž), 4 x 6 km:             *   
 1. NEMČIJA            1:11:40,4 (0+8) 
 2. BELORUSIJA             +21,1 (0+10)
 3. ČEŠKA                   22,2 (0+9) 
 4. ITALIJA                 39,9 (1+4) 
 5. NORVEŠKA                46.3 (1+12)
 6. POLJSKA                 47,4 (0+8) 
 7. UKRAJINA                59,8 (1+11)
 8. RUSIJA                1:03,9 (1+7) 
 9. FRANCIJA              1:37,4 (1+10)
10. SLOVENIJA             1:53,2 (0+7) 
    Mali/Eržen/Gregorin/Poje                                   
  * - zgrešeni streli + poprave   
                                       

Se mi zdi, da smo vse punce opravile tisto, kar smo morale. Samo to nas je pripeljalo do desetega mesta, tako da sem zelo vesela, da je vsaki posebej uspel zelo dober nastop. Tudi manj izkušeni dekleti sta se zelo dobro odrezali, saj se ni bilo lahko boriti s tistimi najboljšimi, tako da vse pohvale Ančki in Urški.

Teja Gregorin
Knjiga biatlonskih receptov Sigija Heinricha