Veselje Američanke Kikkan Randall ob prihodu v cilj. Foto: EPA
Veselje Američanke Kikkan Randall ob prihodu v cilj. Foto: EPA
Vesna Fabjan
Vesni Fabjan se tokrat nastop ni najbolj posrečil in je tekmo končala na 20. mestu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Katja Višnar (13. mesto) in Vesna Fabjan (20. mesto) sta na tekmi v prosti tehniki upali, da se bosta s tretjim mestom v svoji skupini v polfinale uvrstili kot srečni poraženki, vendar jima ni uspelo.

"Danes ni bil moj dan. To je pač Düsseldorf, težko se pokaže dejansko stanje. Treba je imeti veliko sreče, proga je bila zelo zahtevna. Štart je bil ključen, tekme je bilo hitro konec in moral si biti takoj v ospredju. Manjka mi še nekaj hitrosti," je povedala Fabjanova, ki je bila v prejšnjih dveh sezonah tretja na tekmi v Düsseldorfu.

V četrtfinalnih bojih je presenetljivo nastopila še Alenka Čebašek in končala na 18. mestu. Vse Slovenke so izločilne boje začele prepočasi, v finišu pa se niso uspele prebiti na 2. mesto, ki prinaša neposredno uvrstitev v polfinale.

V velikem finalu je bila najhitrejša Američanka Kikkan Randall. Drugo mesto je osvojila Rusinja Natalija Matvejeva, tretjega pa presenetljivo Švicarka Laurien Van der Graaf.

Norvežan Haavard Klemetsen je zmagovalec tekme nordijskih kombinatorcev za svetovni pokal v Lillehammerju. V zaključnem delu je dobil sprinterski obračun z Italijanom Alesandrom Pittinom in Nemcem Timom Edelmannom. Edini slovenski predstavnik Gašper Berlot je zasedel 48. mesto z zaostankom dobrih treh minut.

V kvalifikacijah je bila najhitrejša Finka Riikka Sarasoja-Lilja. Katja Višnar je imela četrti izid, Alenka Čebašek 12., Vesna Fabjan pa 23. Barbara Jezeršek je končala na 50. mestu.

V moškem šprintu Slovenija ni imela predstavnika. Po razburljivem finišu je zmagal Norvežan Ola Vigen Hattestad.


Šprint (Ž):
1. K. RANDALL ZDA 1:44,6 2. N. MATVEJEVA RUS +0,4 3. L. VAN DER GRAAF ŠVI 1,0 4. C. CRAWFORD KAN 1,2 5. H. BRODIN ŠVE 1,9 6. R. SARASOJA-LILJA FIN 14,4 ... 13. K. VIŠNAR SLO 18. A. ČEBAŠEK SLO 20. V. FABJAN SLO Šprint (M): 1. O. V. HATTESTAD NOR 2:57,5 2. A. PETUHOV RUS +0,1 3. P. GOLDBERG NOR 0,1