Andreja Jermana so morali v torek zaradi padca na prvem treningu smuka s helikopterjem odpeljati v bolnišnico. Foto: EPA
Andreja Jermana so morali v torek zaradi padca na prvem treningu smuka s helikopterjem odpeljati v bolnišnico. Foto: EPA
Aksel Lund Svindal
Na prvem treningu je bil najhitrejši Aksel Lund Svindal. Foto: EPA

Tekmovalci so si bili enotni, da treninga v takšnih razmerah (novozapadli sneg, megla) ne sme biti. Prost dan bi prišel zelo prav, saj je bil Wengen naporen, prav tako je spored za Kitzbühel zelo zgoščen. Prek svojega predstavnika, Kanadčana Erika Guaya, so se pritožili pri Güntherju Hujari. Skrbelo jih je, da bo proga pri višjih številkah v zelo slabem stanju, da se bodo naredile luknje, ki bodo zmrznile, zaradi česar bo proga v naslednjih dneh še nevarnejša. Vsi se še dobro spomnijo lanske tekme februarja v Sočiju in imajo boleče spomine. Koleno so si takrat poškodovali Beat Feuz, Ivica Kostelić, Bode Miller in Romed Baumann.

Vabljeni k branju:
Alpsko smučanje krvav šport
Video:
Spodaj si oglejte najhujše padce alpskih smučarjev, med njimi tudi znameniti padec Bojana Križaja v Kitzbühelu

Kröllov skok v neznano
Najbolj se je razburjal Avstrijec Klaus Kröll: "Že pri meni je bila smučina nemirna in samo predstavljate si lahko, kako je bilo pri številki 60," je povedal Kröll, ki je na odseku proge, imenovanem Hausbergkante, skočil povsem v neznano, saj zaradi megle ni videl ničesar. Na srečo je bil dovolj izkušen, da je pravočasno zmanjšal hitrost in je skok skrajšal. Kröll se je razburjal, da je bilo povsem neodgovorno, ker so ga ob takšnih razmerah spustili na progo. Vodja svetovnega pokala Günther Hujara se mu je zvečer opravičil.

Jermana ne bi smeli pustiti, da spet stopi na smuči
Žrtev Streifa, najbolj zloglasne smukaške proge na svetu, je bil Andrej Jerman. Njegov padec niti ni zgledal tako hudo, težava je bila v tem, da je z glavo udaril ob trdo snežno podlago in dobil pretres možganov, zato je na opazovanju v bolnišnici v Innsbrucku. Po padcu se je 34-letni Tržičan sprva pobral in spet stopil na smuči, nato pa je izgubil zavest, zato so ga morali s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v St. Johannu, pozneje pa z reševalnim vozilom v Innsbruck. Avstrijska zdravstvena služba si ne bi smela privoščiti, da je Jermana po takšnem padcu pustila odsmučati v dolino.

STAVKA JAVNEGA SEKTORJA

Stavkovne zahteve:

1. Ohranitev delovnih mest v javnem sektorju

2. Pogajanja o masi plač in o delovnih razmerah v javnem sektorju za leti 2013 in 2014

3. Utrditev socialne države in ohranitev kakovosti javnih storitev

4. Spoštovanje veljavnih dogovorov in stavkovnih sporazumov

Zaposleni in sodelavci RTV Slovenija se pridružujejo stavki

Začela se je splošna stavka javnega sektorja

Najhujši padci smučarjev, tudi Križajev v Kitzbühlu
Najhujši padci smučarjev, tudi Križajev v Kitzbühlu