Prizorišča

24. svetovno rokometno prvenstvo gosti Katar, 11.571 kvadratnih kilometrov (za dobro polovico Slovenije) velika država na Arabskem polotoku oziroma ob Perzijskem zalivu. Katar je ena najbogatejših držav na svetu, katere bogastvo izvira iz prihodkov od prodaje nafte in zemeljskega plina.

Država ima približno dva milijona prebivalcev, od katerih pa je večina tujcev na delu v hitro razvijajočem se Katarju, ki bo leta 2022 gostil tudi svetovno prvenstvo v nogometu. Etničnih Katarcev je le okoli 300.000. Glavno mesto Katarja je milijonska Doha, kjer bo poleg novozgrajenega oziroma mesta v nastajanju Lusaila tudi potekalo svetovno prvenstvo. Tekme se bodo igrale v treh modernih dvoranah Al Sadd, Duhail in Lusail

Bogati Katar s prestolnico Doho gosti najboljše rokometne reprezentance na svetu. Spodnja fotografija je z novozgrajenega mednarodnega letališča Hamad.

Doha Katar


Dvorana Al Sadd, Doha
Kapaciteta: 7.700 gledalcev

Al Sadd


 

Dvorana Duhail, Doha
Kapaciteta: 5.500 gledalcev

Duhail

 


Dvorana Lusail, Lusail
Kapaciteta: 15.300 gledalcev 
   
Lusail

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!