Azija z Oceanijo
slice
Nova Zelandija: V primeru pogrešane britanske popotnice našli truplo
Grace Millane je potovala okoli sveta, 9. december 2018 ob 16:16 Novozelandska policija, ki preiskuje umor mlade britanske popotnice Grace Millane, je na gosto poraščenem območju zahodno od Aucklanda našla truplo.
32
Umrla ruska borka za človekove pravice Ljudmila Aleksejeva
20
9. december 2018 ob 14:51 V moskovski bolnišnici je v soboto po dolgi bolezni umrla ena najvidnejših bork za človekove pravice v Rusiji in nekdanja sovjetska disidentka, 91-letna Ljudmila Aleksejeva.
Hindujski verniki zahtevajo gradnjo templja na ruševinah mošeje
19
9. december 2018 ob 12:18 Več tisoč hindujskih menihov in podpornikov je v indijski prestolnici New Delhi zahtevalo gradnjo novega templja na ruševinah mošeje iz 16. stoletja v mestu Ajodhja.
Kitajska grozi s posledicami, če Kanada ne izpusti finančne direktorice Huaweia
87
9. december 2018 ob 10:01 Finančno direktorico Huaweia Meng Vandžov so decembra kanadske oblasti aretirale na zahtevo ZDA, kjer ji grozi do 30 let zapora. Kitajska je zdaj zagrozila Kanadi, naj Mengovo nemudoma izpusti.
Japonska odpira vrata tujim delavcem, a le za nekatere sektorje
5
8. december 2018 ob 22:09 Japonski parlament je dokončno sprejel zakon, ki bo zaradi pomanjkanja delovne sile v državo odprl vrata tujim delavcem v gradbeni, kmetijski in negovalni sektor.
Mlada Britanka, ki je potovala okoli sveta, umorjena na Novi Zelandiji Novozelandska policija je sporočila, da bo proti 26-letniku vložila obtožnico zaradi umora pogrešane britanske popotnice Grace Millane.
41
Članice Opeca omenjajo zmanjšanje črpanja nafte Na Dunaju poteka dvodnevno srečanje Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) in drugih večjih proizvajalk nafte, na katerem bodo skušali doseči dogovor o zmanjšanju črpanja črnega zlata.
8
Kambodža: Matere izpustili pod pogojem, da otrok ne bodo prodale Oblasti v Kambodži so iz humanitarnih razlogov na prostost izpustile 32 nadomestnih mater, obtoženih preprodaje otrok, ki jih bodo rodile za stranke na Kitajskem.
7
Avstralsko sodišče razveljavilo obsodbo nadškofa za prikrivanje spolnih zlorab Avstralsko pravosodje je razveljavilo obsodbo nekdanjega nadškofa Philipa Wilsona, ki so ga maja zaradi prikrivanja dejanj pedofilskega duhovnika obsodili na leto dni zapora.
9
Rusija zanika kršitev pogodbe o jedrskih raketah: "ZDA iščejo utemeljitev za izstop" Moskva je zavrnila obtožbe ZDA in Nata in zatrdila, da so v Washingtonu prilagodili dejstva, da bi laže utemeljili svoj napovedani odstop od pogodbe o prepovedi raket srednjega dosega.
195
Potres stresel Novo Kaledonijo, opozorilo pred cunamijem preklicano Po potresu z magnitudo 7,5 na jugu Tihega oceana so pristojne oblasti za Novo Kaledonijo in Vanuatu izdale opozorilo pred cunamijem, ki pa so ga zdaj že preklicale.
3
Sojuz po oktobrski okvari v vesolje uspešno ponesel astronavte Ruska raketa z vesoljskim plovilom Sojuz je proti Mednarodni vesoljski postaji (ISS) ponesla ruskega, kanadskega in ameriškega astronavta.
86
Gruzija: Zaradi domnevnih volilnih prevar na ulicah protestniki Na protestih v prestolnici Gruzije Tbilisiju se je na pobudo protikandidata zbralo okoli 25.000 ljudi, ki zavračajo izide predsedniških volitev, na katerih je slavila Salome Zurabišvili.
31
Samo na Kitajskem - letna plača 2.500 evrov, za nevesto desetkrat več Kitajski uradniki so se zbrali na konferenci o reformi porok, na kateri so pozvali h koncu "nespodobnih poročnih praks", kot so pregrešno draga poročna darila, razsipni obredi in visoki zneski, ki ...
17
Ne v razred, na ulice - študentje opozarjali na podnebne spremembe Na ulicah mest v Avstraliji je več tisoč dijakov in študentov na protestih opozarjalo na nujnost resnejšega in hitrejšega ukrepanja zaradi podnebnih sprememb.
14

Kazalo