Azija z Oceanijo
slice
Afganistanski talibani v treh nočeh ubili več kot sto policistov in vojakov
Afganistan vztraja pri premirju, 22. junij 2018 ob 18:18 Afganistanski talibani so v zadnjih treh nočeh, takoj po izteku tridnevnega premirja med ramazanskim bajramom, ubili več kot sto afganistanskih policistov in vojakov.
12
Hekerji oropali največjo južnokorejsko borzo s kriptovalutami
33
20. junij 2018 ob 12:07 Hekerji so vdrli v Bithumb, največjo južnokorejsko borzo s kriptovalutami, in ukradli za več kot 30 milijonov dolarjev virtualnih valut.
Tragedija v Indoneziji: po nesreči ladje pogrešajo 190 ljudi
2
20. junij 2018 ob 12:16 Po ponedeljkovi nesreči prenatrpanega trajekta na jezeru Toba v Indoneziji je po zadnjih podatkih pogrešanih več kot 190 potnikov. Oblasti so za zdaj potrdile dve smrtni žrtvi.
Kim na pogovorih v Pekingu; avgustovskih vojaških vaj v Južni Koreji ne bo
7
19. junij 2018 ob 10:23 Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je prispel v Peking, kjer bo tamkajšnjega predsednika Ši Džinpinga informiral o poteku vrha z Donaldom Trumpom prejšnji teden.
Foto: Japonsko stresel potres, trije mrtvi, najmanj 200 ranjenih
5
18. junij 2018 ob 14:10 Drugo največje japonsko mesto Osaka je nekaj pred osmo uro zjutraj po krajevnem času stresel potres z močjo 6,1. Trije so mrtvi, med njimi devet let stara deklica, najmanj 200 je ranjenih.
Talibani in afganistanska vojska z objemi skupaj slavijo konec ramazana Talibani in afganistanska vojska so po vsej državi skupaj proslavili prvi dan tridnevnega premirja ob koncu muslimanskega postnega meseca ramazan.
11
ZDA v skladu s Trumpovo napovedjo prekinjajo vojaške vaje z Južno Korejo ZDA uresničujejo napoved predsednika Donalda Trumpa po srečanju s Kim Džong Unom in za nedoločen čas prekinjajo izvajanje velikih vojaških vaj ameriške in južnokorejske vojske.
68
Protesti odnesli gruzijskega premierja Kvirikašvilija Gruzijski premier Giorgi Kvirikašvili je po nizu množičnih protivladnih protestov odstopil, s čimer je padla tudi celotna vlada v Tbilisiju.
4
Trump in Kim napisala zgodovino - od rokovanja do podpisa dogovora Ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Džong Un sta v Singapurju podpisala dogovor, v katerem se je Severna Koreja obvezala k popolni jedrski razorožitvi, ZDA pa bodo ...
395
Udovič: "Ne bo me čudilo, če bodo ZDA čez kakšen mesec od sporazuma odstopile" "Te štiri točke se slišijo odlično, toda navajajo zgolj, čemu se je S. Koreja odpovedala. Ne vemo pa, kaj je Pjongjang dobil v zameno. Pri tako pomembni zadevi, kot je odpoved jedrskemu orožju, v ...
106
Odmevi po Singapurju: spodbudno, a "hudič se skriva v podrobnostih" Iz sveta prihajajo večinoma pozitivni odzivi na dogajanje v Singapurju, čeprav nekatere države v isti sapi opozarjajo, da je treba zaveze s papirja zdaj tudi uresničiti.
54
"Utrujeni smo od te vojne in prelivanja krvi" – Afganistanci na pohodu za mir Devetim protestnikom, ki so se maja odpravili na pohod za mir, se je pridružilo že več kot 40 pohodnikov.
21
V Singapur že prispela tako Kim Džong Un kot Donald Trump Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je pristal v Singapurju pred torkovim srečanjem z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, ki je priletel nekaj ur pozneje.
52
V Singapurju vse pripravljeno za vrh, medtem Iran Kima poziva k previdnosti Ameriški in severnokorejski uradniki tudi zadnji dan pred zgodovinskim vrhom držav, ko se bosta srečala Donald Trump in Kim Džong Un, iščejo poti za uresničenje glavnega cilja srečanja, ...
13
Ši pohvalil enotnost Šanghajske skupine. Na vrhu tudi Iran. Kitajski predsednik Ši Džinping je ob odprtju dvodnevnega vrha Šanghajske skupine v Čingdau na Kitajskem pohvalil enotnost skupine.
17

Kazalo