Azija z Oceanijo
slice
Filipini: Članstvo v Svetu za človekove pravice dokazuje, da ima Duterte prav
Duterteju se očitajo zunajsodni uboji, 14. oktober 2018 ob 11:31 Filipinsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da je ponovna izvolitev Filipinov v Svet ZN-a za človekove pravice dokaz, da je imel predsednik Rodrigo Duterte prav, njegovi kritiki pa da so "moralno ...
19
Ob vznožju gore Gurja Himal v Nepalu umrlo devet alpinistov
13
13. oktober 2018 ob 14:04 Ob vznožju gore Gurja Himal v Nepalu je umrlo devet alpinistov, potem ko je njihov tabor zajela huda snežna nevihta. To je najhujša nesreča v Himalaji od leta 2015.
Kitajska legalizirala taborišča za muslimanske Ujgure
33
11. oktober 2018 ob 14:49 Kitajska je naknadno legalizirala internacijska taborišča za pripadnike muslimanske manjšine Ujguri v avtonomni regiji Sinkiang. Kitajci so dolgo zanikali obstoj takšnih taborišč.
Na vzhodu Indije evakuirali več kot 300.000 ljudi
11. oktober 2018 ob 13:50 Z vzhodne obale Indije, ki jo je dosegel ciklon Titli z močnim deževjem in vetrom, poročajo o smrtnih žrtvah in večji gmotni škodi.
Kim povabil papeža v Pjongjang
46
9. oktober 2018 ob 12:15 Severnokorejski vodja Kim Džong Un je povabil papeža Frančiška na obisk v Pjongjang, povabilo svetemu očetu pa bo predal južnokorejski predsednik Mun Dže In.
Šole na Sulavesiju preštevajo, koliko učencev se je vrnilo k pouku V mestu Palu na indonezijskem otoku Sulavesi, ki sta ga potres in cunami najbolj prizadela, so znova odprli vladne urade in šole.
2
Indonezija: Ob 1.763 mrtvih konec iskanja preživelih, 5.000 pogrešanih Indonezijski reševalci so deset dni po uničujočem potresu in cunamiju, v katerem je umrlo najmanj 1.763 ljudi, ustavili iskanje morebitnih preživelih.
4
Pompeo pred potjo v Pjongjang Japonski zagotovil usklajenost stališč Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je prispel na Japonsko, prvo postajo na svoji turneji po Aziji, na kateri si bo prizadeval za novo srečanje med Donaldom Trumpom in Kim Džong Unom.
9
Na indonezijskem otoku Sulavesi po potresu in cunamiju pogrešajo tisoč ljudi V Indoneziji na otoku Sulavesi po silovitem potresu in cunamiju še vedno pogrešajo več kot tisoč ljudi.
Pakistan izganja mednarodne človekoljubne organizacije Pakistanska vlada je najmanj 18 mednarodnim nevladnim organizacijam odredila, naj prenehajo delovati in v dveh mesecih zapustijo državo.
23
Nekdanji predsednik Južne Koreje obsojen na 15 let zapora Sodišče v Seulu je odločilo, da je nekdanji južnokorejski predsednik Lee Myung-bak kriv podkupovanja, poneverbe in zlorabe položaja.
2
Rusija bo Indiji prodala za okoli pet milijard dolarjev orožja Ruski predsednik Vladimir Putin in indijski premier Narendra Modi bosta v New Delhiju podpisala sporazum o dobavi najsodobnejših ruskih protiletalskih sistemov S-400.
73
ZDA bodo v Južnokitajskem morju Pekingu pokazale svojo moč Po nedavnem bližnjem srečanju kitajske in ameriške vojaške ladje na Južnokitajskem morju je Pentagon na tem območju napovedal obsežne vojaške vaje, s katerimi želi opozoriti Peking, da so Američani ...
160
Na indonezijskem otoku po potresu in cunamiju izbruhnil še ognjenik Indonezijski otok Sulavesi je po smrtonosnem potresu in cunamiju prizadel še izbruh ognjenika. Oblasti prebivalce opozarjajo na ognjeniški pepel in morebitne izlive lave.
21
Potres v Indoneziji: reševanje onemogoča tudi utekočinjanje tal Štiri dni po rušilnem potresu in cunamiju je število potrjenih smrtnih žrtev 1.347, reševalcem pa reševanje morebitnih preživelih onemogočajo tudi utekočinjena tla.
18

Kazalo