Dolgo časa so bili mediji prepričani, da so malo Maddie ugrabili, zdaj pa se pojavlja vse več dokazov, da so za njeno smrt odgovorni prav njeni starši. Foto: EPA
Dolgo časa so bili mediji prepričani, da so malo Maddie ugrabili, zdaj pa se pojavlja vse več dokazov, da so za njeno smrt odgovorni prav njeni starši. Foto: EPA
Pozivi po pomoči pri iskanju male Maddie so obkrožili ves svet. Morda zastonj? Foto: EPA

Predstavnik portugalske policije je povedal, da je preiskava, ki jo je izvedel forenzični laboratorij v Birminghamu, pokazala, da dva izmed treh vzorcev DNK-ja, ki so ga našli v avtomobilu, ki sta ga Kate in Garry McCann najela 25 dni po izginotju njune hčerke, pripadata mali Maddie. Britanski forenziki trdijo, da je skoraj nemogoče, da bi Maddiejin DNK v avto prišel na kakršen koli drug način - s prtljago, oblekami ali igračami male deklice.

Portugalsko tožilstvo je začelo preiskavo, predstavnik policije pa je povedal, da bo starše težko zaslišati, glede na to, da so se že vrnili v Veliko Britanijo. Vendar je pomočnik državnega tožilca povedal, da bodo morda na pomoč poklicali svoje britanske kolege, da bi zaslišali zakonca. "To je sicer zelo neobičajen postopek, da so ljudje, ki so vpleteni v preiskovalni postopek na Portugalskem, zunaj države, a morda bodo tovrstni ukrepi potrebni," je povedal Antonio Cluny.

Starši vztrajajo pri svojem
Starši še vedno zanikajo kakršno koli vpletenost v ugrabitev hčerke, za katero trdijo, da je še vedno živa, enako pa so prepričani tudi preostali člani družine McCann, ki so portugalsko policijo že pozvali, naj nadaljuje iskanje pogrešane deklice.

Mala Madeleine je iz hotelske sobe v portugalskem letovišču Praia da Luz izginila 3. maja, medtem ko so bili starši na večerji. Dolgo časa je veljalo prepričanje, da starši niso povezani z izginotjem hčerke, preobrat pa se je zgodil po zaslišanju dekličine mame, saj naj bi policija v avtomobilu, ki sta ga zakonca McCann najela 25 dni po izginotju deklice, našla sledi Madeleinine krvi.

Je bil kriv prevelik odmerek pomirjeval?
Pojavljajo se ugibanja, da naj bi zakonca McCann svojim trem otrokom, poleg štiriletne Maddie imata namreč še dveletna dvojčka, dala pomirjevala, da bi lahko v miru odšla na večerjo in da je prav prevelik odmerek pomirjeval kriv za smrt male deklice.