slice
Atene in Budimpešta polni beguncev, ki želijo na zahod EU-ja
Srečanje obrambnih ministrov EU-ja, 2. september 2015 ob 08:17 V Atenah in Budimpešti na tisoče beguncev čaka na nadaljevanje poti proti zahodnim članicam EU-ja, medtem ko je bil zaradi navala beguncev delno ustavljen promet pod Rokavskim prelivom.
4
Val beguncev ohromil Budimpešto. Njihov cilj ostaja Nemčija.
686
1. september 2015 ob 20:41 Osrednjo Evropo je ohromil val beguncev, ki z vlaki romajo večinoma proti Nemčiji. V Budimpešti so oblasti zjutraj za begunce zaprle glavno železniško postajo, zaradi česar so izbruhnili protesti.
"Ožigosanje" prostitutk - vrnitev v čas sužnjelastništva
16
1. september 2015 ob 22:30 Kot so včasih počeli sužnjelastniki s svojimi sužnji, ko so jih ožigosali s svojim pečatom, zdaj počnejo zvodniki z novodobnimi spolnimi sužnjami, ki jih tetovirajo s posedovalnimi slogani, ...
Na tisoče Islandcev pripravljenih sprejeti begunce v svoje domove
93
1. september 2015 ob 17:33 Potem ko je islandska vlada sporočila, da bo letos sprejela samo 50 beguncev, se je več kot 12.000 Islandcev ponudilo, da v svoje domove sprejmejo sirske begunce.
Azerbajdžan: Vodilna novinarka obsojena na večletni zapor
16
1. september 2015 ob 18:43 V Azerbajdžanu so priznano preiskovalno novinarko in aktivistko proti korupciji Hadijo Ismajilovo zaradi gospodarskega kriminala obsodili na sedem let in pol zapora.
Tajska policija prijela domnevnega glavnega osumljenca za napad v Bangkoku Tajska policija je na vzhodu države, ob meji s Kambodžo, prijela domnevnega glavnega osumljenca za nedavni bombni napad v Bangkoku.
1
Prelomna odločitev papeža Frančiška - odpuščanje za splav Papež Frančišek še naprej orje ledino v Rimskokatoliški cerkvi - tokrat je pokazal več milosti do žensk, ki se odločijo za splav, in naznanil, da bodo lahko ženske dobile odvezo že z običajno ...
47
Satelitske slike dokazale, da je Belov tempelj v Palmiri popolnoma uničen Združeni narodi so sporočili, da satelitski posnetki potrjujejo, da so pripadniki Islamske države popolnoma uničili glavni tempelj v starodavnem sirskem mestu Palmira.
108
State Department objavil novo serijo elektronskih sporočil Hillary Clinton Ameriški State Department je objavil nov, do zdaj največji sklop elektronske pošte demokratske predsedniške pretendentke Hillary Clinton, ki se je zaradi uporabe zasebne pošte znašla pod valom kritik.
26
So ZDA vohunile za Drenikovo in Sekolcem? "Ne, absolutno ne." "ZDA niso odgovorne za vohunjenje nekdanjemu slovenskemu arbitru Jerneju Sekolcu in agentki Simoni Drenik," je dejal ameriški diplomat Hoyt Yee.
85
Voditelji na Bledu: Migrantska kriza eden največjih izzivov za Evropo Na jubilejnem desetem Blejskem strateškem forumu (BSF) je potekala razprava voditeljev na temo Novi svetovni red - spopad ali partnerstva.
166
Foto: Val beguncev se iz Madžarske prek Avstrije pomika proti Nemčiji Na Dunaj je iz Madžarske prispelo več sto migrantov, ki so se takoj odpravili na vlake proti Nemčiji, kjer so nekateri med njimi že dosegli München.
359
Foto: Ukrajinski skrajni desničarji zanetili krvave proteste v Kijevu V Kijevu je pred poslopjem ukrajinskega parlamenta, kjer so poslanci v prvem branju podprli decentralizacijo države, odjeknila eksplozija, v kateri je umrl en človek, na desetine pripadnikov ...
272
Tusk upa, da je arbitraža še živa, hrvaška predsednica se ne strinja Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk obžaluje odstop Hrvaške od arbitražnega procesa, a upa, da ta še ni mrtev.
163
Islamska država v starodavni Palmiri uničila še en tempelj Skrajna skupina Islamska država je v starodavnem sirskem mestu Palmira porušila del še enega templja, templja Bel. Razsežnosti uničenja še niso povsem znane.
62

Izjava dneva
link
Klemen Klemen
1. september 2015 ob 13:48 Enajst mesecev že ne pijem, na kar sem ponosen, in se mi zdi, da šele zdaj počasi za nazaj odkrivam, kaj vse sem iskal v pijači, da sem ob treh zjutraj klicaril ženske in jim nerazumljivo "bluzil" v ...
Več novic ...
Kazalo