slice
Preiskovalci OPCW-ja v Dumi zbrali vzorce
V sredo preložili obisk zaradi napada na ekipo ZN-a, 21. april 2018 ob 17:44 P reiskovalci Organizacije za prepoved kemičnega orožja (OPCW) so končno preučili eno izmed dveh prizorišč domnevnega kemičnega napada v sirskem mestu Duma in zbrali vzorce in druge predmete.
127
Na protestih v Gazi ubiti štirje Palestinci, med njimi 14-letnik
2
21. april 2018 ob 21:34 Na območju Gaze ob meji z Izraelom se je na protestih četrti petek zapored znova zbralo več tisoč Palestincev. Nekaj sto naj bi se jih spopadlo z izraelskimi varnostnimi silami.
Foto: Madžari proti vladnemu nadzoru nad mediji
11
21. april 2018 ob 20:19 Okoli deset tisoč Madžarov se je v Budimpešti zbralo pred parlamentom, kjer so izrazili nestrinjanje z vladnim nadzorom nad mediji, ki je po njihovih navedbah premierju Viktorju Orbanu pomagal pri ...
Indijska vlada potrdila smrtno kazen za posilstvo otrok
12
21. april 2018 ob 18:50 Indijska vlada je sprejela dopolnilo zakona o zaščiti otrok pred spolnimi zlorabami, ki uvaja smrtno kazen za posilstvo otroka, mlajšega od 12 let.
Severna Koreja je ustavila vse jedrske poskuse
124
21. april 2018 ob 15:49 Severna Koreja je sporočila, da je ustavila vse jedrske poskuse in ne bo več izstreljevala raket srednjega in dolgega dosega, saj je država z razvojem jedrskega orožja dosegla svoj cilj.
Nikaragva: Več mrtvih v protestih proti pokojninski reformi V nasilnih protestih proti predlagani pokojninski reformi v Nikaragvi, ki potekajo že od srede, je po zadnjih podatkih umrlo najmanj deset ljudi.
10
Foto: "Sem jaz naslednji?" Protesti ameriških šolarjev proti orožju Šolarji v mnogih ameriških mestih so v petek, na dan 19. obletnice strelskega pohoda na srednji šoli Columbine v Koloradu, protestirali proti nasilju z orožjem ter se zavzeli za strožjo orožarsko ...
44
Zgodovinska sodba: Italijanski državni vrh v 90. letih sodeloval z mafijo Sodišče v Palermu je na sodnem procesu o dogovarjanju med mafijo Cosa Nostra in predstavniki države v 90. letih prejšnjega stoletja več nekdanjih politikov, vodilnih predstavnikov policije in ...
28
Porast kriminala v Ugandi: "Policija varuje elito, ne ljudi" V Ugandi narašča število ugrabitev in umorov.
31
Plinski terminal na Krku bi lahko začel delovati leta 2020 Hrvaško ministrstvo za varstvo okolja in energetiko je izdalo okoljevarstveno soglasje za plavajoči terminal za utekočinjeni naravni plin (LNG) na otoku Krku.
17
Lavrov: Trump in Putin ne bi odobrila oboroženega spopada med državama Ruski predsednik Vladimir Putin in ameriški predsednik Donald Trump ne bi odobrila oboroženega spopada med državama, je v pogovoru za rusko tiskovno agencijo Ria Novosti povedal ruski zunanji ...
56
Armenci protestirajo proti Sargsjanovemu utrjevanju na oblasti V armenski prestolnici Erevan je po oceni novinarjev približno 30.000 ljudi znova protestiralo proti imenovanju nekdanjega predsednika države Serža Sargsjana na položaj premierja, s čimer se je ...
12
Pariz: Policija iz Sorbone pregnala študentske protestnike Francoska policija je pred prihajajočim izpitnim obdobjem pregnala okoli sto študentov, ki so v znak protesta proti reformam visokega šolstva predsednika Emmanuela Macrona zavzeli del znamenite ...
15
Commonwealth za naslednjega vodjo podprl princa Charlesa Voditelji britanske skupnosti narodov Commonwealth so se na zasedanju v Londonu strinjali, da bo britansko kraljico Elizabeto II.
3
Romunija: Napoved selitve veleposlaništva v Jeruzalem sprožila razkol v političnih vrstah Vodja vladajoče stranke socialdemokratov (PSD) Liviu Dragnea je v četrtek sporočil, da je vlada sprejela odločitev o selitvi veleposlaništva iz Tel Aviva v Jeruzalem.
8

Anketa: 11. april 2018 ob 16:29

Ob domnevnem kemičnem napadu v Siriji menite, da za njim stoji Al Asadov režim ali gre za pretvezo za vojaško posredovanje v državi, kot trdi Rusija?

Napad je izvedel Al Asadov režim.
Napad je pretveza, da bi Zahod lahko posredoval v Siriji.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
izbor //svet
Izjava dneva
link
Beno Udrih
3
21. april 2018 ob 14:48 Vedno sem pripravljen igrati za reprezentanco, če me pokličejo. Vsem fantom, ki jih poznam, sem čestital za naslov evropskega prvaka. Vsaka čast, odigrali so super.
Več novic ...
Kazalo