slice
Nekoč: Pa naj jedo potico! Danes morda: Zakaj ne gredo na križarjenje?
Begunci so se v morju utapljali že leta 1978 – mnogo so jih takrat rešili tudi filozofi, 27. maj 2015 ob 06:18 Morda bi Marija Antoaneta danes namesto reka Pa naj jedo potico začudeno spraševala, zakaj begunci vendar ne gredo na križarjenje, ko je pa karta za popotovanje all-inclusive cenejša od najcenejše ...
7
Rusija z obsežnimi vajami zračnih sil odgovarja Natu
351
26. maj 2015 ob 11:26 Ruska vojska je začela nenapovedane zračne vaje, da bi preizkusila bojno pripravljenost svojih sil. V obsežnih vajah sodeluje 250 letal in helikopterjev ter 12.000 vojakov.
Kitajska postaja živčna zaradi ameriških preletov
83
26. maj 2015 ob 21:32 V času vse bolj zaostrenih odnosov med Pekingom in Washingtonom glede gradnje umetnih otokov v spornih delih Južnokitajskega morja je Kitajska objavila provokativno vojaško strategijo države, ki se ...
Nepal: Po potresu otroke prodajajo v tovarne in javne hiše
12
26. maj 2015 ob 18:12 Tudi po potresu v Nepalu najranljivejšim preživelim pretijo številne nevarnosti. Najbolj na udaru so otroci, zlasti sirote, na katere prežijo prekupčevalci z ljudmi.
Irak začel operacijo proti IS-ju v Anbarju
14
26. maj 2015 ob 18:41 Iraška vlada je uradno začela operacijo, katere cilj je pregnati džihadiste Islamske države (IS) iz pokrajine Anbar. V Washingtonu so ofenzivo že pozdravili in Iraku obljubili polno podporo ZDA.
Osem mesecev zapora najstniku za načrtovanje terorističnega napada V Avstriji so 14-letnika zaradi načrtovanja bombnega napada na železniški postaji na Dunaju obsodili na osem mesecev zapora in še 16 mesecev pogojne kazni.
36
V Iranu sojenje ameriškemu novinarju zaradi vohunjenja V Teheranu se je začelo sojenje dopisniku ameriškega časopisa Washington Post v Iranu Jasonu Rezaianu, ki ga bremenijo vohunjenja.
19
Foto: Razdejanje po divjanju smrtnonosnega tornada v Mehiki Sever Mehike je razdejal tornado, ki je poleg 13 smrtnih žrtev povzročil ogromno gmotno škodo. Med žrtvami so tudi trije otroci. V mestu Ciudad Acuna je bilo v ponedeljek zjutraj kot na sodni dan.
14
Kitajska: 38 mrtvih v požaru v domu za ostarele V osrednjem delu Kitajske je v požaru v domu za ostarele umrlo najmanj 38 ljudi. Dom za ostarele je bil v zasebni lasti in med požarom je bilo v njem okoli 130 ljudi.
2
ZDA obtožujejo iraško vojsko, da ji zmanjkuje poguma v boju proti IS-ju Borci IS-ja so v desetih dneh, odkar so vdrli v mesto Palmira, ubili 217 ljudi, med njimi 14 otrok. Vse večji je strah pred uničenjem arheološke dediščine in izumrtjem svete ptice grivati ibis.
66
Bo Hrvaška naslednja država, ki bo šla po poti Grčije? Nemški časnik Bild je objavil tajno analizo Evropske komisije, ki predvideva, da bi Hrvaška, če ne bo uvedla nujnih reform, lahko v kratkem na ekonomskem področju postala nova Grčija.
219
Nato izvaja na severu Evrope največje letalske vaje do zdaj Ob napetostih z Rusijo so se n a severu Evrope začele največje letalske vaje Nata. Vaje 'Arktični izziv 2015' so največje do zdaj, v njih sodeluje več kot 4.000 vojakov in 90 letal.
84
Obsežne poplave v Teksasu in Oklahomi, najmanj trije mrtvi Ameriški zvezni državi Teksas in Oklahoma je prizadelo močno deževje, ki je povzročilo obsežne poplave. Umrli so najmanj trije ljudje, uničenih je na stotine domov.
Šešelj Brammertzu: "V Haag bi me lahko nesel na ramenih" Na dvodnevnem obisku v Beogradu se mudi glavni haaški tožilec Brammertz, ki se je s srbskim premierjem Vučićem pogovarjal tudi o zahtevani izročitvi vodje radikalcev Vojislava Šešlja.
19
Poljaki izbrali spremembe, izbrali so Andrzeja Dudo Uradni izidi predsedniških volitev na Poljskem so potrdili zmago kandidata konservativne opozicije Andrzeja Dude, ki je presenetljivo zmagal z 51,55 odstotka glasov.
40

Izjava dneva
link
Rupert Gole
26. maj 2015 ob 13:22 Vizija, pogum in denar.
Več novic ...
Kazalo