slice
HRW: Ukrajinska vojska naj bi v Donecku uporabila kasetne bombe
Kasetne bombe prepovedane od leta 2010 v več kot sto državah, 21. oktober 2014 ob 17:13 Človekoljubna organizacija Human Rights Watch (HRW) v novem poročilu ukrajinski vojski očita uporabo kasetnih bomb na vzhodu Ukrajine.
26
 • Ukrajinska vojska očitke zavrača
 • Konec nekega obdobja za Srbijo - ukinjajo b92, kot smo ga poznali
  2
  21. oktober 2014 ob 17:53 Z novim letom b92, srbska radiotelevizija, ki je bila ena od gonilnih sil za demonstracijami proti Slobodanu Miloševiću, odhaja na pokopališče zgodovine.
  Pistorius obsojen na pet let zapora
  41
  21. oktober 2014 ob 11:04 Južnoafriškega paraolimpijca Oscarja Pistoriusa je sodišče v Pretorii za nenaklepni uboj dekleta Reeve Steenkamp obsodilo na pet let zapora.
  Po revolucionarni presaditvi celic hrom človek shodil
  13
  21. oktober 2014 ob 16:49 Bolgar, ki je bil od leta 2010 hrom, je po revolucionarnem zdravljenju na Poljskem znova shodil.
  Zahodnoafriške države dobivajo pomoč za boj proti eboli
  3
  21. oktober 2014 ob 08:30 V tri najbolj prizadete države zahodne Afrike je začela prihajati pomoč za boj proti eboli, ki je zahtevala že več kot 4.500 smrtnih življenj.
  Pijani voznik snežnega pluga kriv za smrt prvega moža Totala V nesreči na letališču v Moskvi je umrl izvršni direktor francoskega naftnega velikana Total Christophe de Margerie. V njegovo letalo je trčil snežni plug, ki ga je upravljal pijani voznik.
  92
  Kitajska z najnižjo gospodarsko rastjo v zadnjih petih letih Kitajsko gospodarstvo je v imelo tretjem letošnjem četrtletju 7,3-odstotno rast, kar je najnižja gospodarska rast v zadnjih petih letih.
  17
  Nemški obveščevalci: Malezijsko letalo sestrelili uporniki Po ugotovitvah nemških obveščevalcev so malezijsko potniško letalo julija sestrelili proruski uporniki z raketo, ki so jo ukradli ukrajinski vojski.
  270
  Jokovi na prisegi pozval Indonezijce k spravi in enotnosti Joko Vidodo je ob prisegi za predsednika Indonezije rojake pozval k narodni spravi in enotnosti, da bodo skupaj dosegli politično in gospodarsko neodvisnost države.
  2
  Vrh kitajske partije pripravlja teren za boj proti korupciji V Pekingu se je začelo redno letno zasedanje 205-članskega centralnega komiteja kitajske komunistične partije. Glavna tema letošnjega srečanja je boj proti korupciji.
  10
  Bandić po noči v zaporu pred preiskovalnega sodnika Dolgoletni zagrebški župan Milan Bandić, ki so ga v nedeljo prijeli zaradi suma kaznivih dejanj, je noč preživel v zaporu. Policisti so prijeli še 18 ljudi.
  29
  Boštjan Videmšek: "Trezno glavo v vojni lahko ohraniš samo, če čustvom dovoliš svojo pot" Ne delam turističnih zgodb, ampak poskušam delati temeljne človeške zgodbe. Temeljne človeške zgodbe zagotovo niso zgodbe o rave partyju na Mikonosu.
  102
  Nigerija je tudi uradno spet država brez ebole Po Senegalu je druga država, ki se je uspešno ubranila epidemiji ebole, postala še Nigerija, kjer že več kot šest tednov niso zaznali novih primerov okužbe.
  22
  Ameriška vojska Kurdom odvrgla orožje in medicinsko opremo Ameriška vojska je sporočila, da je odvrgla prvo pošiljko orožja Kurdom, ki se na severu Sirije borijo proti borcem skrajne Islamske države.
  22
  Japonska: Odstopili dve ministrici, Abe prevzema odgovornost Odstopili sta japonski ministrici za trgovino in industrijo Juko Obuči ter za pravosodje Midori Macušima, kar je velik udarec za vlado premierja Šinza Abeja.
  7

  Izjava dneva
  link
  Simon Popek
  21. oktober 2014 ob 13:18 Poleg retrospektiv moje srce bije še za Ekstravaganco, sekcijo, ki sem jo tudi sam uvedel. V tej sekciji je izvirna, učinkovito strašljiva ameriška grozljivka o najstnikih, Zlo za petami (r.
  Več novic ...
  Videonovice
  Kazalo