slice
Nepal prešteva žrtve potresa, že več kot 2.000 mrtvih.
Še vedno pogrešajo več sto turistov in pohodnikov, 26. april 2015 ob 09:06 Število žrtev potresa v Nepalu se je po podatkih nepalskih oblasti povzpelo nad 2.000, a to še ni dokončna številka, ker se reševalne ekipe še vedno niso prebile do vseh prizadetih krajev.
8
 • V Indiji 53 žrtev in na Kitajskem 17
 • Slovenca v Nepalu: "Popotresnih sunkov pa ne štejemo več"
  4
  25. april 2015 ob 16:24 " Zelo močno se je treslo in tudi zelo dolgo, " sta po silovitem potresu za STA povedala Primož in Neža Podobnik, Slovenca, ki že tri leta živita v Pokari v Nepalu.
  V potresu v Nepalu več kot 1.500 mrtvih
  32
  25. april 2015 ob 23:28 Opoldne po krajevnem času je močan potres z magnitudo 7,9 stresel osrednji Nepal, na pol poti med glavnim mestom Katmandujem in Pokaro. Po začasnih podatkih policije je umrlo več kot 1.500 ljudi.
  Britanske volitve: liberalci zavračajo škotske nacionaliste
  3
  25. april 2015 ob 18:41 Vodja britanskih liberalnih demokratov Nick Clegg, čigar stranka naj bi na volitvah 7. maja odigrala vlogo jezička na tehtnici, je zavrnil vladanje s pomočjo škotskih nacionalistov.
  V Zagrebu na tisoče protestnikov združenja Franak
  9
  25. april 2015 ob 18:13 Združenje hrvaških posojilojemalcev v švicarskih frankih je na sobotne proteste v Zagrebu privabilo več tisoč ljudi, med katerimi so bili tudi protestniki iz Srbije, BiH-a in Slovenije.
  Nov poraz Al Asada na severu Sirije; Izraelci nad rakete? Vojna plima v Siriji se je z letom 2015 obrnila in uporniki so prevzeli pobudo iz rok sil, zvestih Bašarju Al Asadu. Na severozahodu Sirije so islamisti in džihadisti zavzeli mesto Džisr al Šugor.
  89
  Video: Zasilni pristanek se je končal z ognjem v motorju Na mednarodnem letališču Atatürk v Carigradu je v soboto prišlo do nesreče na letalu družbe Turkish Airlines, ki je v drugem poskusu le pristalo kljub gorečemu motorju.
  10
  Rim je preklical priznanje fašistu Italijanska vlada je v petek zvečer preklicala državno priznanje, ki ga je ob dnevu spominjanja na fojbe in eksodus Italijanov iz Istre prejel fašist iz Parme Paride Mori.
  37
  Foto: Sto let po pokolu med Armenijo in Turčijo še vedno ni konsenza V Armeniji se spominjajo pokola, v katerem je bilo pred sto leti v nekdanjem Otomanskem cesarstvu ubitih okoli milijon in pol Armencev, medtem ko v Turčiji poteka 100. obletnica bitke za Galipoli.
  27
  Uporniki grozijo Savdski Arabiji: "Za napad ne potrebujemo rakete!" Šiitski uporniki v Jemnu so zagrozili Savdski Arabiji, da jo bodo napadli, če ne bo ustavila zračnih napadov na Jemen.
  22
  Al Kaida naj bi načrtovala napad na Vatikan Italijanska policija je razbila mrežo islamskih skrajnežev, povezanih z Al Kaido in ubitim voditeljem Osamo bin Ladnom, ki naj bi leta 2010 nameravali izvesti napad na Sveti sedež v Rimu.
  10
  Hrvaška ne bo sprejela pribežnikov, v Sloveniji bodo dobili status begunca Hrvaška bo za okrepljeno evropsko operacijo Triton za preprečitev nevarnih potovanj prebežnikov čez Sredozemlje ponudila svojo ladjo obalne straže, ne bo pa sprejela migrantov.
  67
  V Makedoniji vlak povozil 14 prebežnikov V bližini makedonskega mesta Veles je vlak do smrti povozil 14 prebežnikov. Makedonija je na prometni balkanski poti za prebežnike, ki se skušajo prebiti do zahodne Evrope.
  26
  V Nemčiji zaostrili protiteroristične zakone Nemški bundestag je zaostril protiteroristično zakonodajo, s katero bo v Nemčiji po novem kaznivo potovanje na bojišča v Siriji in Iraku in celo poskus potovanja tja.
  12
  Izredne razmere v Minnesoti zaradi ptičje gripe V ameriški zvezni državi Minnesota so razglasili izredne razmere po hitrem širjenju smrtonosnega virusa ptičje gripe, zaradi katerega so v ZDA poklali že 7,8 milijona živali.
  34

  Izjava dneva
  link
  Louis van Gaal
  5
  25. april 2015 ob 13:59 Pričakujem, da bo on naslednji menedžer, potem ko jaz odidem. Zdaj je to moja dolžnost. Tako kot igralci ima tudi on svoje zadolžitve. Kar je on opravil zame, je opravil zelo dobro.
  Več novic ...
  Kazalo