slice
Feminizem Hillary Clinton: Reakcionarni del progresivne ideje
Hillary Clinton veliko stavi na ugled borke za pravice žensk, 29. maj 2016 ob 06:32 Medtem ko Hillary Clinton v boju za mesto predsednice ZDA poudarja svoja feministična načela, se postavlja vprašanje, do kod njen feminizem seže in pravice katerih žensk brani.
6
 • Feminizem s pridihom imperializma
 • Feminizem, ki ohranja družbeno strukturo nedotaknjeno
 • WHO zavrnil poziv za premestitev olimpijskih iger zaradi virusa Zike
  25
  28. maj 2016 ob 11:03 Več kot sto znanstvenikov je v pismu zapisalo, naj se olimpijske igre zaradi grožnje virusa Zika v Braziliji premestijo ali prestavijo. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je poziv zavrnila.
  Pahor za stabilnost na Balkanu v času, ko bo EU morda upočasnil širitev
  15
  28. maj 2016 ob 20:34 Predsednik Borut Pahor je na sklepnem panelu regionalnega gospodarskega vrha Summit 100 v Sarajevu izpostavil potrebo po miru in stabilnosti v regiji.
  Križnar izpuščen iz zapora v Južnem Sudanu
  84
  28. maj 2016 ob 18:17 Tomo Križnar je bil pred kratkim izpuščen iz zapora v Južnem Sudanu, kjer je bil od 19. maja. Podrobnosti sicer niso znane, saj varnostne razmere ostajajo občutljive.
  Nevihtne strele poškodovale več ljudi
  8
  28. maj 2016 ob 21:36 Na nogometnem igrišču na zahodu Nemčije je strela poškodovala 35 ljudi, med njimi tri huje. Nesreča se je zgodila na otroški nogometni tekmi v kraju Hoppstädten.
  Staro za novo: Italija s prodajo starih zaporov do denarja za nove Italija načrtuje prodajo zaporov v Rimu, Milanu in Neaplju, starih več sto let, da bi zbrala denar za gradnjo novih. Italijanski zapori so namreč prenatrpani.
  1
  Savdski minister: Sprejeli smo dva milijona sirskih beguncev Zunanji minister Savdske Arabije Adel Al Džubeir je zatrdil, da so od začetka vojne v Siriji sprejeli dva milijona beguncev, finančno pa tudi podpirajo begunska taborišča.
  89
  Ameriška vojska na pohodu proti vzhodni Evropi Več kot 1.400 ameriških vojakov in 400 vozil se pomika iz Nemčije proti baltskim državam, kjer se bo čez nekaj dni začela obsežna letna vojaška vaja. Gre za 2.200 kilometrov dolgo pot.
  175
  Foto: V San Diegu spopad podpornikov in nasprotnikov Trumpa V San Diegu se je ob zborovanju Donalda Trumpa zbralo tudi več kot tisoč nasprotnikov republikanskega predsedniškega kandidata, ki so se spopadli z njegovimi podporniki.
  141
  V novem brodolomu v Sredozemlju 45 žrtev V že tretjem brodolomu s prebežniki v Sredozemskem morju v zadnjih treh dneh je umrlo 45 ljudi, 135 pa jih je italijanska mornarica ponoči z napol potopljene ladje rešila.
  11
  V Argentini obsodili voditelje vojaških diktatur V Argentini je sodišče na 20 let zaporne kazni obsodilo nekdanjega voditelja vojaške hunte Reynalda Bignoneja. Skupaj je obsojenih 15 visokih južnoameriških častnikov.
  11
  Vojaško letalo iz druge svetovne vojne padlo v reko Hudson V reko Hudson na meji med New Yorkom in New Jerseyjem se je v petek zvečer zrušil enosedežni vojaški lovec iz druge svetovne vojne P-47 Thunderbolt. Pilot je umrl.
  12
  Foto: Putin na obisku v Atenah potrdil strateške odnose z Grčijo Ruski predsednik Vladimir Putin je ob obisku Aten z grškim premierjem Aleksisom Ciprasom potrdil strateško partnerstvo med državama.
  45
  Turčija ogorčena nad ameriškimi vojaki z oznakami kurdskega YPG-ja Potem ko so v javnost prišle fotografije pripadnikov ameriških posebnih enot, ki nosijo oznake kurdske milice (YPG/YPJ), je Turčija ZDA označila za dvolične.
  83
  Foto: Obama na zgodovinskem obisku v Hirošimi Ameriški predsednik Barack Obama je obiskal japonsko mesto Hirošimo in tam položil venec v spomin žrtvam prvega napada z jedrsko bombo.
  81

  Izjava dneva
  link
  Karl Erjavec
  6
  28. maj 2016 ob 14:04 Nenavadno je, da dveletni otrok vodi državo, in še bolj nenavadno, da se neka stranka hvali z več kot stoletno tradicijo v državi, stari 25 let.
  Več novic ...
  Kazalo