slice
Številne kritike ZDA zaradi umika iz Sveta ZN-a za človekove pravice
ZDA: Svet ni vreden svojega imena, 20. junij 2018 ob 08:19 Po svetu odmeva odločitev ZDA, da se umikajo iz Sveta Združenih narodov za človekove pravice.
38
Kanada prižgala zeleno luč za rekreativno uživanje marihuane
14
20. junij 2018 ob 08:41 Potem ko je v ponedeljek zeleno luč predlogu zakona o legalizaciji marihuane prižgal spodnji dom kanadskega parlamenta, je to v torek storil še zgornji dom.
ZDA uradno napovedale umik iz Sveta ZN-a za človekove pravice
84
19. junij 2018 ob 23:26 Veleposlanica ZDA pri ZN-u Nikki Haley je sporočila, da se ZDA uradno umikajo iz Sveta ZN-a za človekove pravice.
Merklova in Macron za skupno evropsko omejitev migracij
77
19. junij 2018 ob 20:02 Nemška kanclerka Angela Merkel in francoski predsednik Emmanuel Macron sta podprla sodelovanje s članicami, v katere prihaja največ prebežnikov, in se zavzela za gradnjo centrov v afriških državah.
Trump: "ZDA ne bodo postale taborišče za prebežnike"
288
19. junij 2018 ob 15:01 Ameriški predsednik Donald Trump se je na kritike zaradi vladne politike odvzemanja otrok nezakonitim priseljencem odzval z besedami: "ZDA ne bodo postale taborišče za prebežnike."
Na londonski podzemni železnici odjeknila manjša eksplozija Na postaji podzemne železnice na severu Londona je odjeknila manjša eksplozija. Kot je sporočila policija, po vsej verjetnosti ne gre za teroristično dejanje, vendar okoliščine dogodka še preučujejo.
1
Srbska policija sumi, da je novinar Cvetković uprizoril svojo ugrabitev Srbski novinar Stefan Cvetković, ki preiskuje umor politika kosovskih Srbov Oliverja Ivanovića, je na novinarski konferenci sporočil, da so ga ugrabili trije ljudje in ga po zaslišanju izpustili.
6
Ladja s 519 prebežniki po več dneh na morju pluje proti Siciliji Ladja italijanske obalne straže Diciotti s 519 prebežniki na krovu je po več dneh na morju vendarle dobila dovoljenje za vplutje v pristanišče v mestu Pozzallo na Siciliji.
61
Hrvat za nacistični pozdrav v Pliberku obsojen na 15 mesecev pogojne zaporne kazni Deželno sodišče v Celovcu je na pogojno kazen 15 mesecev zapora obsodilo Hrvata, ki je na letošnji komemoraciji pri Pliberku v spomin na hrvaške žrtve povojnih pobojev izvedel nacistični pozdrav.
71
Plenković: Evropska komisija je v primeru arbitraže ravnala pravilno " Nevmešavanje v ta spor je bilo najboljše, kar je Evropska komisija lahko storila, " je dejal hrvaški premier Andrej Plenković in napovedal nove pogovore s slovensko stranjo.
90
Trump grozi: Še za 200 milijard dolarjev carin na uvoz iz Kitajske Ameriški predsednik Donald Trump je zagrozil z uvedbo novih carin na kitajske izdelke v skupni vrednosti kar 200 milijard dolarjev. Trgovinski spor se tako vse bolj spreminja v trgovinsko vojno.
111
Salvini želi popisati Rome in izgnati tiste brez državljanstva Italijanski notranji minister in vodja skrajno desne stranke Liga Matteo Salvini je dejal, da načrtuje popis Romov, ki živijo v Italiji, in izgon tistih, ki nimajo italijanskega državljanstva.
39
Kim na pogovorih v Pekingu; avgustovskih vojaških vaj v Južni Koreji ne bo Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je prispel v Peking, kjer bo tamkajšnjega predsednika Ši Džinpinga informiral o poteku vrha z Donaldom Trumpom prejšnji teden.
7
Seehofer dal Merklovi še dva tedna časa za rešitev "migrantskega vprašanja" Nemški notranji minister Horst Seehofer je za zdaj nekoliko popustil pri zahtevi, da bi morala Nemčija na svojih mejah zavračati vse prebežnike, ki so jih registrirali že v drugih državah Evropske ...
71
Nekdanji izraelski minister Segev obtožen vohunjenja za Iran Izraelsko tožilstvo je vložilo obtožnico proti nekdanjemu izraelskemu ministru Gonenu Segevu, ki ga obtožuje vohunjenja za Iran, poroča BBC.
12

Anketa: 23. maj 2018 ob 19:40

Podpirate odločitev nemških oblasti o delni prepovedi vožnje avtomobilov z dizelskim pogonom?

Da, gre za korak naprej pri zaščiti okolja.
Ne, za zaščito okolja bi bili bolj učinkoviti kakšni drugi ukrepi.
Ne vem, me ne zanima.
Arhiv
Izjava dneva
link
Marjan Šarec
3
19. junij 2018 ob 14:51 Vse, kar smo opravili do zdaj, so pogovori. To ni sestavljanje koalicije in že kar pogovarjanje o ministrskih mestih.
Več novic ...
Kazalo