slice
Fatah in Hamas dosegla spravo. Izrael besen.
Izrael že odpovedal mirovna pogajanja, 23. april 2014 ob 21:51 Predstavniki Palestinske osvobodilne organizacije (PLO) in gibanja Hamas so dosegli dogovor, da bodo oblikovali vlado narodne enotnosti pod vodstvom palestinskega predsednika Abasa.
28
 • Palestinci glede pogajanj z Izraelom razdeljeni
 • Lavrov: "Če bomo napadeni, bomo zagotovo odgovorili"
  147
  23. april 2014 ob 19:59 Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je napovedal, da bo Rusija odgovorila, če bodo v Ukrajini napadeni njeni interesi, kot so bili leta 2008 v Južni Osetiji, kar je sprožilo vojno z Gruzijo.
  Ob avstralski obali našli naplavine, ki bi lahko bile del izginulega letala
  1
  23. april 2014 ob 21:23 Na zahodnem delu Avstralije so našli naplavljen kovinski predmet, ki bi lahko bil del letala malezijske družbe Malaysia Airlines, ki je z 239 ljudmi na krovu izginil 8. marca.
  Severna Koreja: Nova generacija izgublja zaupanje v režim
  67
  23. april 2014 ob 12:54 Po desetletjih popolnega nadzora Pjongjangov železni primež nad življenji običajnih državljanov počasi popušča. Tako Guardianova novinarka Tania Branigan, ki se je srečala s Severnimi Korejci, "ki ...
  Domnevni policijski uboj mladega plesalca zanetil nemire v Riu
  15
  23. april 2014 ob 08:11 V Copacabani, turistično priljubljenem delu Ria de Janeira, so izbruhnili spopadi med prebivalci ene izmed tamkajšnjih revnih četrti in policijo. Pri tem je bil ustreljen 26-letni moški.
  Brunej uvedbo šeriatskega prava preložil na "bližnjo prihodnost" Brunej je odložil uvedbo strogega islamskega kazenskega prava, napovedano za torek.
  25
  London: V vili našli trupla treh otrok Londonska policija je aretirala 43-letno žensko, potem ko je v vili v premožni soseski New Malden v jugozahodnem predelu britanske prestolnice našla trupla treh otrok.
  3
  Vrhovno sodišče ZDA proti rasi kot dejavniku pri sprejemu na univerzo Vrhovno sodišče ZDA je sprejelo odmevno odločitev v primeru referendumske odločitve volivcev zvezne države Michigan. Ti so leta 2006 potrdili zakon, ki univerzam prepoveduje upoštevanje rase kot ...
  21
  Po umoru lokalnega politika Kijev nad proruske aktiviste pošilja vojsko Začasni ukrajinski predsednik Turčinov je ukazal vojaško operacijo proti proruskim aktivistom na vzhodu države, potem ko naj bi ti "do smrti mučili" moška. Eden izmed njiju je bil lokalni politik.
  328
  Od 46 čolnov na trajektu uporabili le dva; reševalci izvlekli 121 trupel Poveljniki potopljenega južnokorejskega trajekta so na sodišču povedali, da reševalnih čolnov niso mogli uporabiti, saj se je trajekt zelo nagnil, in da je bil ukaz o evakuaciji izdan prepozno.
  11
  Šerpe protestno končali plezalno sezono na Mount Everestu? Nepalski šerpe so protestno zapustili najvišjo goro sveta in se v letošnji plezalni sezoni nanjo ne bodo več vzpenjali. Tako bodo počastili mrtve kolege, žrtve petkovega plazu.
  33
  Energetska (r)evolucija Ob dnevu Zemlje, ki ga po svetu posvečajo zelenim mestom, se v tokratnem Globusu ukvarjamo z energetiko. Medvladna skupina za podnebne spremembe je 13. aprila v Berlinu predstavila rešitve, s ...
  2
  Vučić za "zdravo in dostojno" Srbijo Srbski predsednik Tomislav Nikolić je mandat za sestavo nove vlade tudi uradno poveril vodji SNS-a Aleksandru Vučiću in ob tem dejal: "Dal sem mu mandat, a če sem iskren, ne bi bil v njegovi koži".
  6
  Erdogan protestnikom. "Niste nad zakonom!" Turški premier Recep Tayyip Erdogan ob prazniku dela ne bo dovolil shodov na trgu Taksim. Podobna odločitev maja lani je sprožila vsedržavne protivladne proteste.
  6
  Veliki zeleni zid kot rešitev za vrsto težav v Sahelu Veliki afriški zeleni zid je ambiciozen projekt, ki ne bo samo ustavil širjenja puščave, ampak naj bi z glavnim ciljem - bojem proti revščini - prinesel tudi stabilnost na območju Sahela.
  21

  Kazalo