slice
Video: Med vojaško olimpijado strmoglavil ruski helikopter
Letalske nesreče: dva mrtva na Hrvaškem, trije v Italiji, še en v Angliji, 2. avgust 2015 ob 16:10 Na letalskem mitingu v Rusiji je med akrobatskim poletom v okviru prvih vojaških olimpijskih iger strmoglavil ruski vojaški helikopter Mi-28, pri čemer je umrl pilot.
39
Kontroverzen lov na tjulnje ali kakšen okus ima "teletina iz oceana"?
107
2. avgust 2015 ob 13:11 "Cod cheeks, cod tongues, flipper pie" vabi izvesek ob cesti na krajevne delikatese v rustikalno obedovalnico nedaleč od St. John'sa. Lička polenovke, jezički polenovke in pita iz tjulnjevih plavutk.
Dan spomina na porajmos - genocid nad Romi med drugo svetovno vojno
44
2. avgust 2015 ob 11:54 Spominjamo se Romov in Sintov, ki so bili v genocidu ubiti v drugi svetovni vojni. Po Evropi jih je bilo ubitih med 220.000 in 500.000.
V neurju v Firencah več poškodovanih
2. avgust 2015 ob 18:19 Močan dež, silovit veter in toča so v noči na nedeljo zajeli Toskano. Neurje je močno prizadelo Firence, kjer je bilo več ljudi poškodovanih, prekinjene so bile železniške povezave.
Velika Britanija in Francija za več nadzora nad prebežniki
92
2. avgust 2015 ob 10:43 Zaradi več tisoč prebežnikov, ki na vsak način želijo priti iz Francije v Veliko Britanijo skozi predor pod Rokavskim prelivom, sta se London in Pariz dogovorila za tesnejše sodelovanje.
Novi vodja afganistanskih talibanov poziva k enotnosti Novi vodja talibanov v Afganistanu Mula Aktar Mohamed Mansur je pozval k enotnosti v uporu. Nekateri družinski člani njegovega predhodnika mu namreč nasprotujejo.
4
V samomorilskem napadu v Turčiji ubita dva pripadnika varnostnih sil Blizu mesta Dogubayazit v turški pokrajini Agri ob meji z Iranom je samomorilski napadalec ubil dva turška pripadnika varnostnih sil, 24 pa je ranjenih. V ločenem napadu je bil ubit še en vojak.
14
Na Reunionu niso našli letalskih vrat, temveč le lestev Na francoski otok Reunion v Indijskem oceanu naj bi naplavilo še en kos ostankov pogrešanega malezijskega boeinga 777, a se je izkazalo, da gre za zveriženo lestev.
25
40-dnevni pohod iz Selme v Washington kot opozorilo na rasno neenakost V Selmi v ameriški zvezni državi Alabama se je začel 40-dnevni pohod proti Washingtonu, s katerim želijo aktivisti opozoriti na rasno neenakost v ZDA.
3
Nova ameriška zabloda v Siriji: Nusra razbila borce proti IS-ju Sirci, ki jih sponzorirajo in urijo ZDA in ki se morajo boriti samo proti Islamski državi, so takoj po prihodu na sever države že doživeli uničujoč poraz. Porazila jih je sirska Al Kaida.
48
Izraelci ob protestih zaradi sežiga otroka ubili dva 17-letnika V dnevu protestov po grozljivem požigu, v katerem je umrl 18-mesečni otrok, so izraelske oborožene sile do smrti ustrelile dva 17-letna palestinska protestnika.
89
Brglez: Pogovori Cerarja in Milanovića bi bili za zdaj neproduktivni Glede na to, da arbitražno sodišče še ni sprejelo odločitve o nadaljevanju dela, bi bili pogovori slovenskega in hrvaškega premierja Mira Cerarja in Zorana Milanovića neproduktivni, je dejal ...
411
V loterijskem incidentu krivdo priznal grafik Srbska policija je v povezavi z incidentom med torkovim žrebanjem lota v Srbiji, ko se je na zaslonu izpisala napačna številka, zaslišala 11 ljudi.
21
Kanclerka Angela Merkel si želi še četrti mandat Angela Merkel se namerava na zveznih parlamentarnih volitvah leta 2017 potegovati za nov vladni mandat. Kot kanclerka opravlja že tretji mandat, Nemčijo pa vodi vse od leta 2005.
49
Turška letala na severu Iraka pobila osem kurdskih civilistov Turške zračne sile so v soboto zjutraj znova napadle položaje Delavske stranke Kurdistana (PKK) na severu Iraka in pri tem povzročile smrt osmih civilistov.
31

Izjava dneva
link
Theresa May in Bernard Cazeneuve
2
2. avgust 2015 ob 14:40 Naše ulice niso tlakovane z zlatom.
Več novic ...
Kazalo