slice
V napadih ubito vodstvo sirske uporniške skupine Fronta Al Nusra
Ni še znano, kdo je izvedel napad, 6. marec 2015 ob 10:19 V letalskem napadu v Siriji je bilo ubitih več vodij džihadistične skupine Fronta Al Nusra, med njimi tudi glavni vojaški poveljnik skupine Abu Homam Al Shami.
33
Bodo šli Hrvati na referendum o črpanju nafte?
34
6. marec 2015 ob 08:32 Na Hrvaškem so družbe Marathon Oil, OMV, Eni, Medioilgas in Ina januarja letos dobile dovoljenja za raziskave in izkoriščanje nafte in plina na desetih lokacijah v hrvaškem delu Jadranskega morja.
Nismanova družina: Bil je umorjen
11
5. marec 2015 ob 20:50 Neodvisna preiskava je v primeru smrti argentinskega tožilca Alberta Nismana pokazala, da je bil umorjen, trdi njegova družina.
Položaj generalnega sekretarja ZN-a mika tudi Vesno Pusić
32
5. marec 2015 ob 19:57 Hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić je potrdila, da bi lahko kandidirala za generalno sekretarko Združenih narodov, če bo Varnostni svet ZN-a odločil, da je za ta položaj na vrsti predstavnik ...
Saga z Glavašem se nadaljuje: znova za zapahi
7
5. marec 2015 ob 15:56 Hrvaška policija je znova prijela obsojenca za vojne zločine Branimirja Glavaša, nekdanjega p oveljnika obrambe Osijeka, potem ko je januarja ustavno sodišče naložilo ponovitev drugostopenjskega ...
Tatovi okradli nemške obveščevalce Nemška obveščevalna služba BND se je znašla sredi škandala, ko je v javnost pricurljala novica, da so iz njenih še nedokončanih novih prostorov ukradli pipe, zaradi česar je več delov stavbe ...
17
Foto: Na Hrvaškem najmočnejša burja letos, neurja tudi drugod po Balkanu in Italiji Na Hrvaškem so na območju pod Velebitom zaznali sunke vetra s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro, obilne padavine in močan veter so pustošili tudi po Črni gori in v BiH-u, v Italiji pa sta v ...
11
Foto: Južnokorejski aktivist z nožem nad veleposlanika ZDA Južnokorejski aktivist je v Seulu z nožem napadel ameriškega veleposlanika Marka Lipperta in ga lažje ranil. Napadalec je vzklikal gesla v podporo združitvi obeh Korej.
50
Čad daje vodji Boko Harama na izbiro - predaja ali smrt Čadski predsednik Idriss Deby je zatrdil, da bo izbrisal skrajno skupino Boko Haram, njenega voditelja pa je pozval, naj se preda, saj vedo za njegovo skrivališče.
7
Rusija z vojaškimi vajami v Abhaziji, Južni Osetiji in na Krimu Ruska vojska je na jugu države in sosednjih spornih območjih začela obsežne vojaške vaje, v katerih sodeluje okoli dva tisoč vojakov.
181
Kitajska z novimi cilji: zmerna rast in večja skrb za okolje Kitajski premier Li Kečjang je ob začetku letnega zasedanja ljudskega kongresa napovedal nekoliko nižjo gospodarsko rast, obljubil pa strožje zakone za varovanje okolja.
14
Bomba sprožila potres in zrušila vojaško bazo v Alepu Sirski uporniki iz vrst Fronte Nusra so v Alepu sprožili silovito podzemno bombo in pri tem zrušili sedež vladnih obveščevalcev v največjem mestu v Siriji.
34
Indija prepovedala dokumentarec o posilstvih Za britanski dokumentarni film z naslovom Indijske hčere je spregovoril eden izmed posiljevalcev, zaradi česar so indijske oblasti prepovedale njegovo predvajanje in uvedle preiskavo.
19
V Mehiki ujeli šefa zloglasnih Los Zetas Mehiške zvezne varnostne sile so ujele vodjo vplivnega mamilarskega kartela Los Zetas. Omarja Trevina Moralesa so aretirali pri mestu Monterrey na severu države.
10
Turški predsednik Erdogan bo vrnil obisk Pahorju Slovenijo bo konec marca na vabilo slovenskega predsednika Boruta Pahorja obiskal predsednik Turčije Recep Tayyip Erdogan.
26

Izjava dneva
link
Boris Cavazza
1
5. marec 2015 ob 14:06 Predvsem mi gre na živce, da čisto vse predstave spuščajo dim, meglo, povsod imajo velike monitorje in televizorje. To se mi zdi že tako zastarelo v bistvu, s tem, da hočejo biti v koraku s časom.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo