slice
Preživeli ruski pilot trdi, da letalo ni zašlo v turški zračni prostor
Rusija bo v sirskem oporišču postavila raketni sistem S-400, 25. november 2015 ob 15:59 Rešeni pilot ruskega vojaškega letala Su-24, ki ga je Turčija v torek sestrelila zaradi domnevnega vdora v njen zračni prostor, trditve Ankare kategorično zavrača.
390
 • Putin: Oblasti v Turčiji namerno islamizirajo državo
 • Ameriški napad na bolnišnico v Kunduzu "človeška napaka"
  25. november 2015 ob 17:11 Ameriško letalo je zračni napad na kliniko Zdravnikov brez meja (MSF) v afganistanskem mestu Kunduz izvedlo zaradi "človeške napake", je ugotovila ameriška vojaška preiskava.
  Odgovornost za napad v Tunisu prevzel IS
  11
  25. november 2015 ob 16:30 Skrajna Islamska država je prevzela odgovornost za torkov bombni napad v Tunisu, v katerem je bilo ubitih 12 telesnih stražarjev predsednika države.
  V Chicagu vre: Policist obtožen umora temnopoltega najstnika
  7
  25. november 2015 ob 16:03 Chicago je zadnje v vrsti ameriških mest, kjer so izbruhnili protesti zaradi policijskega nasilja, ko so oblasti v torek objavile posnetek umora temnopoltega najstnika, v katerega je belopolti ...
  Joe Biden pohvalil Pahorja, da je sprožil proces Brdo
  90
  25. november 2015 ob 15:46 Slovenski predsednik Borut Pahor se je pred formalnim začetkom vrha procesa Brdo-Brioni v Zagrebu sestal z ameriškim podpredsednikom Josephom Bidnom, ki ga je v prvi vrsti pohvalil, da je dal pobudo ...
  Muslimanska skupnost v Franciji proti skrajnemu islamizmu z licenco za imame Francoski svet za muslimansko vero (CFCM) se je po dogodkih v Parizu odločil, da bo skrajnežem v državi stopil na prste tako, da bo imamom podeljeval licenco.
  139
  Foto: Razmere na grško-makedonski meji vse bolj dramatične Razmere na grško-makedonski meji so "dramatične" in nevarno "nepredvidljive". Ekonomski migranti, ki jim ne pustijo nadaljevati poti, vztrajajo pri zapori vlakov in gladovni stavki.
  Sodišče spustilo Sanaderja na prostost brez plačila varščine Zunajsodni svet zagrebškega županijskega sodišča je Ivu Sanaderju odpravilo preiskovalni zapor, saj je v v torek ustavno sodišče odločilo, da mu je vrhovno sodišče nezakonito podaljšalo pripor.
  16
  Francija po Parizu: Kolonialna zapuščina in radikalizacija muslimanov "Občutek, da nimaš mesta v družbi, da nikdar nisi bil obravnavan kot pravi Francoz, je precej pripomogel k odločitvam francoskih muslimanov za pridružitev Islamski državi," pravi Faïza Zerouala
  207
  Švedska bi za begunce znižala standard na minimalno raven EU-ja Švedska bi zaostrila pravila prosilcem za azil na minimalne standarde EU-ja. Francoski premier Manuel Valls pa je EU pozval k omejitvi vstopa števila prebežnikov.
  Rusija potrdila, da je po turški sestrelitvi ruskega letala umrl en pilot Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je po sestrelitvi ruskega letala na sirsko-turški meji umrl en pilot letala. Sirski uporniki so po incidentu uničili ruski helikopter.
  Stoltenberg: Solidarni smo z našo zaveznico Turčijo Veleposlaniki članic zveze Nato so izrazili solidarnost s Turčijo pri obrambi njenega zračnega prostora, z vseh strani sveta pa se vrstijo pozivi, naj Rusija in Turčija po incidentu ohranita mirno ...
  164
  Belgijska policija išče moškega, povezanega z napadi v Parizu Belgija je objavila evropski in mednarodni zaporni nalog za "nevarnega in verjetno oboroženega" moškega, ki je povezan z napadi v Parizu. V Bruslju še vedno velja najvišja stopnja nevarnosti.
  11
  Obama in Hollande: S skupnimi močmi bomo porazili Islamsko državo Barack Obama je Francoisu Hollandu dejal, da so sedaj vsi Francozi, in poudaril, da ni nobenega dvoma, da bodo s skupnimi močmi porazili skupine, kot je Islamska država.
  95
  Tunis: 12 mrtvih v eksploziji avtobusa, v državi izredne razmere V glavnem mestu Tunizije je eksplodiral vojaški avtobus, ki je peljal varnostnike tunizijskega predsednika. Umrlo je najmanj 12 ljudi, po napadu pa so v državi razglasili izredne razmere.
  41

  Izjava dneva
  link
  Zdravko Počivalšek
  4
  24. november 2015 ob 23:18 Država si nikjer ne prizadeva pri življenju obdržati mrličev, je pa treba kljub vsemu preveriti vse možnosti za finančno in poslovno prestrukturiranje vsakega podjetja, kajti na novo je dosti težje ...
  Več novic ...
  Kazalo