slice
Trump ZDA uradno umaknil iz Transpacifiškega partnerstva
Industrialcem obljubil znižanje davkov in manj "birokracije", 23. januar 2017 ob 22:01 Ameriški predsednik Donald Trump je držal obljubo in v ponedeljek podpisal ukaz o umiku ZDA iz Transpacifiškega partnerstva (TPP), sporazuma o prosti trgovini na območju Tihega oceana.
316
Raketa iz britanske podmornice letela proti Floridi
38
23. januar 2017 ob 21:40 Raketa, ki jo je junija lani pred obalo Floride izstrelila britanska jedrska podmornica, naj bi namesto proti Afriki zavila proti ZDA, a je nato še pred kopnim padla v morje.
Fillon v Berlinu: Sankcije proti Rusiji nesmiselne
92
23. januar 2017 ob 16:33 "Sankcije Evropske unije proti Rusiji nimajo učinka," je po srečanju z nemško kanclerko v Berlinu dejal Francois Fillon, kandidat republikancev za novega predsednika Francije.
Netanjahu ponudil roko "sprave" Iranu, ta jo zavrača
71
23. januar 2017 ob 15:56 Izraelski premier Benjamin Netanjahu je iranskemu narodu poslal mirovno poslanico, ki pa so jo oblasti v Teheranu označile za nepomembno.
V zasutem hotelu našli žive psičke; pogrešajo še 23 ljudi
29
23. januar 2017 ob 19:38 Reševalci so v uničenem hotelu Rigopiano v osrednji Italiji, ki ga je v sredo zasul snežni plaz, našli tri psičke lokalne ovčarske pasme.
V Astani še brez preboja: Strani se pogajata prek posrednikov V kazahstanski prestolnici Astani so se začela dvodnevna pogajanja o Siriji, ki pa prvi dan - pričakovano niso prinesla - kakšnega vidnega preboja.
87
Nove gambijske oblasti: V državni blagajni manjka več kot 11 milijonov dolarjev Po odhodu nekdanjega gambijskega predsednika Yahye Jammeha v državni blagajni manjka več kot 11 milijonov dolarjev, pravi svetovalec novega predsednika Adama Borrowa.
36
Romuni na ulicah: Nočemo pomilostitve zapornikov Bukarešto in druga romunska mesta je preplavilo več kot trideset tisoč protestnikov, ki nasprotujejo vladni nameri o pomilostitvi več tisoč zapornikov, za katero so prepričani, da je nasprotju z ...
28
Abas: Selitev veleposlaništva bi pomenila korak agresije Palestinski predsednik Mahmud Abas je ob napovedi ameriškega predsednika Donalda Trumpa o preselitvi veleposlaništva iz Tel Aviva v Jeruzalem že večkrat dejal, da bi takšen korak pomenil agresijo, v ...
54
Islandijo pretresa umor 20-letnice Islandijo pretresa primer izginotja 20-letnice, ki so jo po največji iskalni akciji doslej, v njej je sodelovalo 725 prostovoljcev, po osmih dneh našli mrtvo.
43
Plus za Obamacare in varstvo okolja, minus za neregulacijo orožja Že v predvolilni kampanji je Obama ureditev najdražjega zdravstvenega sistema na svetu, katerega stroški se iz leta v leta še povečujejo, postavil v jedro svojega programa.
36
V boj za predsedniško kandidaturo francoske levice Hamon in Valls Benoit Hamon je po delnih izidih, prešteta je bila približno tretjina glasov, dobil največ glasov za kandidata na letošnjih francoskih predsedniških volitvah. Hamon, nekdanji minister za ...
3
Bela hiša začenja uresničevati načrt o veleposlaništvu v Jeruzalemu Iz Bele hiše so sporočili, da so na začetku pogovorov za izpolnitev obljub predsednika Donalda Trumpa, da bodo veleposlaništvo preselili v Jeruzalem, kar bi bila precedenčna poteza.
122
Obamova zunanja politika: Od povezovanja do napetih odnosov (predvsem) z Rusijo Barack Obama je ob koncu mandata dejal, da "skoraj vsaka država vidi ZDA močnejše in bolj spoštovane kot pred osmimi leti".
60
Trump v vojni z mediji zaradi poročanja o številu ljudi na njegovi inavguraciji Ameriški predsednik Donald Trump je medije obtožil nepoštenega poročanja glede števila ljudi, ki so spremljali njegovo inavguracijo. Pri tem pa je sam navajal lažne podatke.
603

Anketa: 14. januar 2017 ob 17:20

Kako vam bo ostal v spominu odhajajoči predsednik ZDA Barack Obama?

Pozitivno. Naredil je največ, kar se je narediti dalo.
Imel sem višja pričakovanja.
Bil je popolno razočaranje.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Protestniki v Romuniji
23. januar 2017 ob 12:55 Hočemo demokracijo in tatove za zapahi.
Več novic ...
Kazalo