slice
Voditelji držav skupine G7 še neenotni glede nekaterih vprašanj
ZDA naj bi dobila še nekaj časa, da se odloči glede pariškega sporazuma, 27. maj 2017 ob 14:33 Voditelji držav skupine G7 se nekaj ur pred objavo skupne izjave še niso uskladili glede vprašanja Rusije, bi pa naj potrdili boj proti protekcionizmu in uskladili besedilo skupne izjave glede ...
12
Velika Britanija: znižana raven teroristične ogroženosti
7
27. maj 2017 ob 14:27 V Veliki Britaniji so znižali raven teroristične ogroženosti z najvišje, kritične, na resno, je sporočila premierka Theresa May.
Zaradi izpada informacijske tehnologije odpovedani leti British Airwaysa
1
27. maj 2017 ob 15:27 Britanska letalska družba British Airways je morala zaradi težav z informacijskim sistemom odpovedati vse lete z letališč Heathrow in Gatwick do 18. ure po lokalnem času.
Jared Kushner naj bi skušal vzpostaviti skrivni kanal za komunikacijo s Kremljem
101
27. maj 2017 ob 09:33 Zet ameriškega predsednika Donalda Trumpa Jared Kushner naj bi skušal vzpostaviti kanal za komunikacijo s Kremljem mimo ameriških diplomatov in obveščevalcev.
Na stotine palestinskih zapornikov v izraelskih zaporih končalo gladovno stavko
10
27. maj 2017 ob 11:58 Okoli 800 palestinskih zapornikov v izraelskih zaporih, ki so vztrajali do sobote, je po 40 dneh končalo eno največjih gladovnih stavk zaradi razmer v zaporih.
Umrl je Zbigniew Brzezinski, eden od starost ameriške zunanje politike V petek je v 89. letu starosti umrl eden od zadnjih starost ameriške zunanje politike Zbigniew Brzezinski.
24
Voditelji G7 za preprečevanje terorizma na medmrežju, v slepi ulici glede podnebja V Taormini na Siciliji poteka srečanje najrazvitejših držav G7. Voditelji pozivajo internetne ponudnike k boju proti terorizmu, ne strinjajo pa se glede podnebnih sprememb.
53
Egipt v Libiji izvedel zračne napade na "oporišča teroristov" Egiptovska vojska je v petek zvečer, le nekaj ur po napadu na avtobus koptskih kristjanov, v katerem je umrlo 29 ljudi, izvedla šest letalskih napadov na "vadišča teroristov" v sosednji Libiji.
28
#MMCdebata: "Nov dan, nov napad. To je tisto, kar je najbolj grozno." "Presenečenje? Čez pet let bodo takšne novice le še drugorazredna tema," je bil le eden od številnih komentarjev MMC-jevih bralcev na teroristični napad v Manchestru.
23
Nemški vrtci bodo morali prijaviti starše necepljenih otrok Nemške oblasti bodo prihodnji teden sprejele zakon, po katerem bodo morali vrtci prijaviti starše, ki ne bodo predložili dokazil o posvetu z zdravnikom glede cepljenja svojega otroka.
145
V Tuniziji začetek sojenja zaradi pokola na plaži leta 2015 V Tuniziji se je ob strogih varnostnih ukrepih začel sodni proces proti osumljenim terorističnega napada na plaži leta 2015, v katerem je umrlo več deset tujih turistov. Obtoženih je 26 ljudi.
5
Manchester: Prijeli enajstega osumljenca Ameriška vlada je v celoti prevzela odgovornost za uhajanje zaupnih informacij v ameriške medije. Medtem je britanska policija v povezavi z napadom skupno prijela že 11 ljudi.
21
V streljanju na avtobus umrlo 28 koptskih kristjanov Neznani napadalci so v Kairu streljali na avtobus, na katerem so bili koptski kristjani, ki so bili namenjeni v samostan.
65
Indija dobila svoj najdaljši most, dolg več kot devet kilometrov Indijski premier Narendra Modi je tretjo obletnico vladanja zaznamoval z odprtjem najdaljšega mostu v državi - 9,15 kilometra dolge mojstrovine, ki se razteza čez reko Brahmaputra v severovzhodni ...
5
FBI zaradi povezav z Rusijo preiskuje Trumpovega zeta Jareda Kushnerja Ameriški mediji poročajo, da je Zvezni preiskovalni urad (FBI) zaradi domnevnega ruskega vpletanja v ameriške predsedniške volitve sprožil preiskavo proti Jaredu Kushnerju, višjemu svetovalcu Bele ...
28

Anketa: 17. maj 2017 ob 15:22

Kako velik pomen pripisujete domnevni navezi Donalda Trumpa z Rusi in zadnjemu posredovanju zaupnih podatkov ruskemu zunanjemu ministru?

Zadeva je krepko prenapihnjena, Zahod skuša zanetiti novo hladno vojno.
Zahod malce demonizira Rusijo, a dejstvo je, da je šel Trump predaleč.
Trumpa bi morali nemudoma odstaviti.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Dušan Jovanović
27. maj 2017 ob 14:02 Vojna je grozljiva. Topovi grmijo, ljudi aretirajo kar na ulicah. Mene pa je teta, ki je bila profesorica glasbe, peljala v opero. Gledala sva Orfeja in Evridiko . Bil sem navdušen.
Več novic ...
Kazalo