slice
Hrvaški taksisti na protestu proti Uberju zaprli ceste do letališč
Poslovanje Uberja po mnenju vlade ni skladno z zakoni, 28. julij 2017 ob 16:21 Hrvaški taksisti so v znak protesta proti nezakonitemu poslovanju Uberja na Hrvaškem zaprli ceste, ki vodijo do letališč pri Zagrebu, Splitu in Dubrovniku, kjer je tudi izbruhnil pretep.
3
Indijsko sodišče: Posiljena desetletnica ne sme delati splava
12
28. julij 2017 ob 15:55 Indijsko vrhovno sodišče je desetletni deklici, ki jo je domnevno posilil njen stric, prepovedalo splaviti otroka, saj naj bi bila že predolgo noseča.
Po ukazu vrhovnega sodišča odstopil pakistanski premier Šarif
13
28. julij 2017 ob 11:04 Pakistanski premier Navaz Šarif je odstopil s položaja, potem ko je vrhovno sodišče ukazalo njegovo odstavitev zaradi očitkov o korupciji in pranju denarja.
Zaprli hčerko nekdanjega uzbekistanskega predsednika Karimova
11
28. julij 2017 ob 14:00 V Uzbekistanu je za zapahi pristala najstarejša hči nekdanjega predsednika Islama Karimova. Gulnara Karimova je obtožena pranja denarja, prevare in prikrivanja tujih valut.
Rusija po novih sankcijah ZDA vrača milo za drago
143
28. julij 2017 ob 11:51 Rusija je v odzivu na nove ameriške sankcije ukazala veleposlaništvu ZDA v Moskvi zmanjšati število osebja, hkrati pa prepovedala uporabo skladišča in rezidence, ki pripadajo veleposlaništvu.
Foto: V Barceloni v trčenju vlaka 54 ranjenih V trčenju vlaka na železniški postaji v Barceloni je bilo ranjenih najmanj 54 ljudi, od tega en človek huje.
3
Republikanski senatorji zadali boleč udarec Trumpu Ameriški senat je zavrnil tudi zadnji poskus preklica zdravstvene reforme Baracka Obame, kar je velik udarec za predsednika Donalda Trumpa, saj je bila to ena od njegovih glavnih predvolilnih obljub.
90
Venezuelske oblasti prepovedale proteste pred volitvami Venezuelske oblasti so prepovedale proteste pred nedeljskimi volitvami v ustavodajno skupščino, ki naj bi oblikovala novo ustavo. Spopadi med trajajočo 48-urno stavko so zahtevali tri življenja.
48
Sirske demokratične sile ob civilnih žrtvah zavzemajo Rako Sirske demokratične sile (SDF) so po lastnih navedbah zavzele polovico Rake, v spopadih je umrlo več civilistov. Vladne sile medtem napredujejo v zadnje mesto pod nadzorom IS-ja Deir Al Zor.
64
Italija namerava v libijskih vodah prestrezati in nato tudi vračati prebežnike Italija namerava v libijskih vodah do avgusta namestiti več ladij, s katerimi bodo poskušali zajeziti tok prebežnikov.
53
Ukrajina nekdanjemu gruzijskemu predsedniku Sakašviliju odvzela državljanstvo Nekdanjemu gruzijskemu predsedniku Mihailu Sakašviliju je ukrajinski predsednik Petro Porošenko odvzel ukrajinsko državljanstvo.
44
Tragedija v Ohiu: v nesreči zabaviščnega kolesa en mrtev, več ranjenih En človek je umrl, sedem ljudi pa je bilo ranjenih v nesreči na tradicionalnem semnju v Columbusu v ameriški zvezni državi Ohio, ko je potnike izvrglo s sedežev ene od adrenalinskih zabaviščnih ...
33
Kitajska policija pridržala člane kulta "ženskega Jezusa" Policija je na Kitajskem pridržala 18 članov prepovedanega verskega kulta Cerkve vsemogočnega Boga.
62
V senatu propadel nov republikanski poskus odprave Obamacara Ameriški senat je v sredo s 55 glasovi proti in 45 za zavrnil predlog republikanskega vodstva za odpravo delov t. i. Obamacara, zdravstvene reforme nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obame.
11
V boju inuitskega zaselka z naftno industrijo zmaga Davida nad Goljatom Majcen inuitski zaselek na Nunavutu, skrajnem severu Kanade, je na vrhovnem sodišču dosegel največjo sodno zmago avtohtone skupnosti.
21

Anketa: 22. julij 2017 ob 16:44

Ste v luči terorističnih napadov med potovanji po evropskih metropolah kaj bolj oprezni?

Da, prav zaradi tega se evropskih metropol zdaj izogibam, če se le da.
Da, se zalotim, da sem sumničav in več pogledujem okoli sebe.
Ne, terorizma se ne bojim, več nevarnosti je na evropskih cestah.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Eva Krampl in Vita Peharc
28. julij 2017 ob 14:24
Več novic ...
Kazalo