slice
Med iskanjem izraelskega vojaka novi boji v Gazi
Obama: Obe strani si morata želeti mir, 2. avgust 2014 ob 10:03 Hamas trdi, da ne ve, kje je izraelski vojak Hadar Goldin, ki je izginil v petek med boji v Rafi. Medtem ko Izrael trdi, da je bil ugrabljen, bi bil po Hamasovih besedah lahko ubit.
25
 • Kot da premirje sploh ne bi bilo razglašeno
 • Rakete letijo z obeh strani
 • 65 žrtev nesreče v kitajski tovarni avtomobilskih delov
  2
  2. avgust 2014 ob 09:48 V eksploziji v tovarni avtomobilskih delov v mestu Kunšan blizu Šanghaja na vzhodu Kitajske je umrlo najmanj 65 ljudi, 150 je ranjenih. Verjetno gre za industrijsko nesrečo.
  Propadlo premirje: Hamas zajel izraelskega vojaka
  311
  1. avgust 2014 ob 19:34 Ponoči dogovorjeno tridnevno humanitarno premirje v Gazi je bilo množično kršeno, potem ko je Hamas ujel izraelskega vojaka, pa je tudi dokončno propadlo.
  Ravs italijanskih senatorjev, ki jim grozi reforma
  7
  1. avgust 2014 ob 21:12 V senatu, zgornjem domu italijanskega parlamenta, je potekala več kot burna razprava o veliki spremembi senata v političnem sistemu: posledica prerivanje, pretep in poškodba senatorke.
  Bi kupili Goli otok ali politično šolo v Kumrovcu?
  34
  1. avgust 2014 ob 17:40 Hrvaška vlada se želi znebiti nekdanjega zapora na Golem otoku in nekdanje komunistične šole v Kumrovcu, rojstnem kraju Josipa Broza - Tita.
  Ukrajina in proruski separatisti si bodo izmenjali zapornike Ukrajinska vojska in proruski separatisti so se na kriznih pogajanjih v Minsku dogovorili za medsebojno izmenjavo 20 zapornikov, a spopadi na vzhodu države se medtem nadaljujejo.
  83
  WHO: Ebola se širi prehitro in uhaja izpod nadzora Najhujši izbruh ebole v zgodovini se v Zahodni Afriki širi hitreje, kot se izvajajo ukrepi za nadzor nad smrtonosno epidemijo, ki je bila usodna že za najmanj 729 ljudi.
  45
  Ladja Greenpeacea po letu dni končno zapustila Rusijo Enajst mesecev po spornem zasegu, ki so ga izvedle ruske oblasti, je ladja okoljevarstvene organizacije Greenpeace Arctic Sunrise končno zapustila rusko pristanišče Murmansk.
  8
  "Arabcem ne bomo nikoli oprostili za to, v kar so nas prisilili, da smo jim storili" Ob več kot 1.400 smrtnih žrtvah izraelske invazije na Gazo in 8.000 ranjenih Izrael vztraja, da je žrtev pravzaprav on. Njegovo najmočnejše orožje pa ni vojska, temveč diskurz.
  118
  Obrazi koščkov sestavljanke, imenovane Evropska komisija Ponoči je potekel rok, do katerega naj bi države članice EU-ja Jean-Claudu Junckerju sporočile ime svojega kandidata za evropskega komisarja. Katera imena so še v "bobnu"?
  27
  V nizu eksplozij na Tajvanu 24 mrtvih in več kot 270 ranjenih V mestu Kaohsiung na jugu Tajvana je zaradi uhajanja plina odjeknilo več eksplozij, v katerih je umrlo 24 ljudi, med njimi štirje gasilci, več kot 270 ljudi je ranjenih.
  2
  Izrael odločen: Uničili bomo vse predore v Gazi Izraelski premier Benjamin Netanjahu je napovedal, da bo Izrael nadaljeval ofenzivo, dokler ne bo v celoti uničil podzemnih predorov v Gazi - brez premirja ali z njim.
  174
  Rusija mora Jukosovim delničarjem plačati 1,9 milijarde evrov Evropsko sodišče za človekove pravice je delničarjem nekdanjega ruskega energetskega velikana Jukos prisodilo odškodnino 1,9 milijarde evrov, ki jo bodo morale plačati ruske oblasti.
  30
  Predstavniški dom prižgal zeleno luč za tožbo proti Obami Ameriški predstavniški dom, v katerem imajo večino republikanci, je sprejel resolucijo, s katero je odprta pot tožbi proti ameriškemu predsedniku Baracku Obami, ki mu očitajo prekoračitev ustavnih ...
  20
  75 milijonov evrov za boj proti smrtonosni eboli Svetovna zdravstvena organizacija bo za boj z virusom ebole, ki je v Zahodni Afriki vzel že 729 življenj, namenila 75 milijonov evrov.
  35

  Izjava dneva
  link
  Matjaž Hanžek
  7
  1. avgust 2014 ob 14:23 Gre za nepredstavljivo dejstvo, da si predstavniki ljudstva jemljemo več pravic, kot jih priznavamo preostalim državljanom.
  Več novic ...
  Kazalo