slice
Foto: Turistično vesoljsko plovilo med testiranjem strmoglavilo
Virgin Galactic: "Gre za resno anomalijo", 31. oktober 2014 ob 20:44 Najmanj en človek je umrl, eden pa je huje ranjen, potem ko je v kalifornijski puščavi med testiranjem strmoglavilo vesoljsko plovilo družbe Virgin Galactic, s katerim naj bi v vesolje poleteli prvi ...
38
 • Virgin Galactic bi rad postal pionir vesoljskega turizma
 • Mehika: Poboj 43 študentov naročila županova žena?
  7
  31. oktober 2014 ob 21:36 Poboj 43 študentov pedagoške fakultete, ki jih v Mehiki pogrešajo od septembra, naj bi domnevno naročila soproga nekdanjega župana Iguale, Maria de Los Angeles Pineda Villa.
  Tuji džihadisti se trumoma zgrinjajo v Irak in Sirijo
  69
  31. oktober 2014 ob 18:20 Združeni narodi opozarjajo, da se tuji džihadisti množično zgrinjajo v Irak in Sirijo, da bi sodelovali v tamkajšnjih spopadih, večinoma v vrstah skrajne Islamske države (IS).
  Burkina Faso: Odstavljenega predsednika zamenjal vojaški poveljnik
  13
  31. oktober 2014 ob 15:53 Predsednik Burkine Faso Blaise Compaore je po nemirih - ti so izbruhnili zaradi njegovih načrtov, da spremeni ustavo in si tako zagotovi podaljšanje že 27 let trajajoče vladavine - uradno odstopil.
  Zahod poziva Moskvo, naj ne prizna separatističnih volitev
  101
  31. oktober 2014 ob 17:13 Nemška kanclerka Angela Merkel, francoski predsednik Francois Hollande in ukrajinski predsednik Petro Porošenko ruskega predsednika Vladimirja Putina pozivajo, naj ne prizna volitev, ki jih v ...
  Prva tožba svojcev žrtev izginulega malezijskega letala Sinova očeta, ki je bil na krovu marca izginulega malezijskega letala, sta vložila tožbo proti letalski družbi Malaysia Airlines in malezijskim oblastem zaradi malomarnosti v povezavi s poletom MH370.
  5
  Sporne nemške cestnine za tujce bi voznike na leto stale do 130 evrov letno Po letu usklajevanj, analiz, popravkov in vroče krvi je nemški minister za promet predstavil zadnjo in, kot pravi, dokončno različico predloga o uvedbi cestnin za tujce.
  35
  Fenomen Đilas - od položaja ob Titu do izobčenega disidenta je le 17 člankov Ko je bil kot predsednik zvezne skupščine pravzaprav celo nad Titom, je v seriji člankov razvil pluralističen koncept demokracije. O starih revolucionarjih je pisal kot o utrujenem novem razredu.
  56
  Orban umaknil sporni predlog davka na internet Madžarska vlada je umaknila sporni predlog davka na uporabo spleta, ki je sprožil množične proteste, v njem so videli nov poskus premierja Viktorja Orbana za zatiranje svoboščin.
  13
  Z dogovorom med Kijevom in Moskvo zagotovljen ruski plin za EU Kijev in Moskva sta ob posredovanju Evropske unije dosegla dogovor o dobavi plina Ukrajini za prihajajočo zimo, s čimer je zagotovljena tudi dobava za evropske uporabnike.
  140
  Jeruzalemsko mošejo Al Aksa odprli ob strogih varnostnih ukrepih Izrael je ob omejitvah in strogih varnostnih ukrepih znova odprl območje mošeje Al Aksa v Jeruzalemu, ki so ga zaprli po strelskem napadu na judovskega desničarskega skrajneža.
  3
  Za ZDA poleg boja proti Islamski državi pomembna tudi odstranitev Al Asada Sirskemu predsedniku Bašarju Al Asadu verjetno koristijo ameriški napadi na Islamsko državo, a ZDA si vseeno še naprej prizadevajo za njegov odhod, je dejal Chuck Hagel.
  15
  Foto: V Burkina Fasu ljudska vstaja, oblast prevzela vojska Predsednik Burkina Fasa Blais Compaoré je razglasil izredne razmere in razpustil vlado po nasilnih protestih proti njegovi 27-letni vladavini, ki jo želi še podaljšati.
  36
  Merklova podpira ambicioznost slovenske vlade Nemška kanclerka Angela Merkel je po srečanju z Mirom Cerarjem v Berlinu ocenila, da slovenska vlada začenja ambiciozen projekt konsolidacije gospodarstva.
  117
  Preiskava očitkov o korupciji v vrhu Eulexa na Kosovu Evropska unija preiskuje očitke o korupciji v njeni misiji na Kosovu, potem ko sta bila dva visoka predstavnika Eulexa obtožena sprejemanja podkupnin.
  5

  Izjava dneva
  link
  Geza Filo
  4
  31. oktober 2014 ob 13:34 Svoboda vesti, toleranca in demokracija, svoboda in človekove pravice ...
  Več novic ...
  Kazalo