slice
Selitev ameriškega veleposlaništva v Jeruzalem že maja
Palestinci selitev označujejo za konec rešitve dveh držav, 23. februar 2018 ob 21:29 Ameriško zunanje ministrstvo je napovedalo, da bodo maja, ob 70. obletnici države Izrael, ZDA svoje veleposlaništvo v Izraelu iz Tel Aviva preselile v Jeruzalem.
39
Trump napovedal najobsežnejše sankcije proti Severni Koreji
52
23. februar 2018 ob 18:56 Ameriški predsednik Donald Trump je napovedal do zdaj največji sveženj sankcij proti Severni Koreji zaradi njenega jedrskega in raketnega programa.
Varnostni svet ZN-a podaljšal glasovanje o premirju v Siriji
85
23. februar 2018 ob 21:50 Varnostni svet Združenih narodov je v petek večkrat preložil glasovanje o 30-dnevnem premirju v Siriji na območju Vzhodne Gute, kjer je v zadnjih šestih dneh v napadih sirskih sil umrlo več kot 400 ...
Izrael začel zapirati afriške prebežnike, ki ne želijo biti izgnani v tretjo državo
63
23. februar 2018 ob 13:34 Izrael želi izgnati več deset tisoč prebežnikov iz Eritreje in Sudana, domnevno v Ruando in Ugando. Kdor odhod iz države zavrne, mu grozi zapor za nedoločen čas. Nekaj Eritrejcev je že zaprtih.
Streljanje v Zürichu: Moški ubil partnerko in nato še sebe
31
23. februar 2018 ob 21:49 V bližini glavne železniške postaje v švicarskem mestu Zürich je 38-letni moški ustrelil svojo 35-letno partnerko, nato pa še sebe.
Iran: "Negotovo vzdušje" glede jedrskega sporazuma onemogoča gospodarstvo Iran bi lahko izstopil iz jedrskega sporazuma z mednarodnimi velesilami, saj zahodne banke zaradi strahu pred ameriškimi sankcijami ne želijo poslovati z državo, je sporočil namestnik iranskega ...
2
Namestnik direktorja Unicefa odstopil zaradi obtožb o neprimernem vedenju Namestnik direktorja Sklada ZN-a za otroke (Unicef) Justin Forsyth je odstopil zaradi obtožb o neprimernem vedenju do sodelavk na prejšnjem mestu vodje humanitarne organizacije Save the Children.
28
Oboroženi policist na srednji šoli na Floridi med pokolom ni ukrepal 54-letni oboroženi policist s srednje šole v Parklandu, ki prejšnji teden ni ukrepal proti Nikolasu Cruzu, najstniku, ki je priznal, da je ubil 17 ljudi, je v preiskavi. Policist je že dal odpoved.
231
Prek ruskega veleposlaništva v Argentini hoteli pretihotapiti 400 kilogramov kokaina Na ruskem veleposlaništvu v Buenos Airesu je policija zaplenila skoraj 400 kilogramov kokaina. Tihotapci so hoteli zlorabiti diplomatsko kurirsko službo.
31
Zaradi več afer odstopil podpredsednik avstralske vlade Podpredsednik avstralske vlade Barnaby Joyce je odstopil po tem, ko se je znašel na naslovnicah zaradi zunajzakonskega razmerja in očitkov o spolnem nadlegovanju.
11
Tehnično sta Severna in Južna Koreja še vedno v vojni Korejski polotok, velik za malo več kot deset Slovenij, na katerem živi skoraj 77 milijonov ljudi, danes velja za enega največjih razlogov za nestabilnost, hkrati pa imamo v Severni in Južni Koreji ...
25
Nizozemski parlament skoraj soglasno priznal genocid nad Armenci Nizozemski parlament je sprejel resolucijo, s katero je priznal genocid nad Armenci v Otomanskem cesarstvu med 1. svetovno vojno.
32
Grški tožilec velikana Novartis obtožuje podkupovanja vplivnih grških politikov Grški parlament je podprl ustanovitev posebnega odbora za preiskavo podkupovalne afere, v kateri naj bi švicarski farmacevtski velikan Novartis podkupoval grške vplivne politike, kot sta nekdanji ...
32
Bangladeš namerava 100.000 Rohingov naseliti na nenaseljen otok iz mulja Bangladeš namerava na Bhasan Čar, nenaseljeni plavajoči otok iz mulja v Bengalskem zalivu, naseliti 100.000 Rohingov, ki so se v državo zatekli iz sosednjega Mjanmara.
27
Podgorica: Potrjena identiteta napadalca na veleposlaništvo ZDA Napad na ameriško veleposlaništvo v Podgorici je izvedel 42-letni črnogorski državljan, ki je, potem ko je na dvorišče veleposlaništva vrgel ročno granato, naredil samomor, je sporočila črnogorska ...
61

Anketa: 14. februar 2018 ob 10:22

Menite, da se bodo odnosi med Severno in Južno Korejo po olimpijskih igrah v Pjongčangu izboljšali?

Da, otoplitev odnosov med igrami je začetek novih odnosov med državama.
Ne, Severna Koreja igre le izkorišča za svojo propagando.
Ne vem.
Arhiv
Izjava dneva
link
Stanislav Pejovnik
23. februar 2018 ob 14:13
Več novic ...
Kazalo