slice
Kremelj in Bela hiša še nič o "Pahorjevem" predlogu
Putin Pahorju: Kraj srečanja ni odvisen le od Rusije, 22. februar 2017 ob 15:11 Svetovalec v Kremlju Jurij Ušakov je dejal, da se Moskva in Washington še ne pogovarjata o datumu in kraju prvega srečanja med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in njegovim ameriškim kolegom ...
54
Slovenija in Srbija se medsebojno podpirata
60
22. februar 2017 ob 14:30 Odnosi med Slovenijo in Srbijo so dobri, sta na srečanju v Ljubljani potrdila slovenski zunanji minister Karl Erjavec in njegov srbski kolega Ivica Dačić.
Muslimani za judovsko pokopališče zbrali 84.000 dolarjev
45
22. februar 2017 ob 19:45 Potem ko so neznanci oskrunili judovsko pokopališče v St. Louisu, so ameriški muslimani za popravilo nagrobnih kamnov zbrali 84.000 dolarjev.
Cressida Dick prva ženska na čelu Scotland Yarda
2
22. februar 2017 ob 21:53 Londonsko policijo, znano tudi pod imenom Scotland Yard, bo prvič v njeni 188-letni zgodovini vodila ženska, to bo Cressida Dick.
Turške vojakinje bodo lahko nosile naglavno ruto
20
22. februar 2017 ob 16:21 Turška vlada je odpravila prepoved nošenja naglavnih rut v vojski, kar je še en korak proti večji islamizaciji turške družbe.
Namesto pogajanj spor vodij ciprskih Grkov in Turkov Potem ko sta se sprla ciprski predsednik Nikos Anastasiades in vodja ciprskih Turkov Mustafa Akinci, so odpovedali za četrtek napovedan nov krog pogovorov o združitvi otoka.
3
Amnesty International opozarja na politiko vzbujanja strahu in strupeno retoriko Politično vzbujanje strahu, med njimi voditeljev ZDA, Madžarske, Turčije in Filipinov, prispeva k nazadovanju človekovih pravic po svetu, opozarja nevladna organizacija Amnesty International (AI).
300
Francoska policija pridržala dva sodelavca Le Penove Francoska policija je izvedla preiskavo na sedežu skrajno desne Nacionalne fronte (NF) v Parizu, nato pa pridržala dva sodelavca vodje stranke Marine Le Pen.
126
"To, kako se bo naše mesto razvijalo, bo vplivalo na to, kakšni bomo mi kot ljudje" Vprašanje nočnega rušenja objektov v središču Beograda aprila lani je postalo ključno vprašanje, kakšno Srbijo si ljudje želijo, je za MMC dejal eden vidnejših aktivistov iniciative Ne utapljajmo ...
35
V Italiji po stavki taksistov napovedana stavka v Alitalii Italija se je znašla sredi pravega stavkovnega vala. Potem ko so taksisti šest dni ohromili večja mesta po državi, so stavko zaradi groženj z odpuščanjem napovedali v letalskem prevozniku Alitalia.
2
Raziskava: Južne Korejke bodo prve dosegle povprečno življensko dobo nad 90 let Raziskava londonske univerze Imperial College London in Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je pokazala, da bodo Južne Korejke prve na svetu s povprečno življenjsko dobo nad 90 let.
33
ZDA: Med nezakonitimi priseljenci ni več razlik glede izgona V skladu z novimi navodili glede priseljevanja, ki jih je izdal a meriški minister za domovinsko varnost John Kelly, med nezakonitimi priseljenci ni več razlik glede prioritete za izgon.
87
Nemčija želi do leta 2024 povečati število vojakov za skoraj desetino Nemške oblasti so napovedale, da nameravajo do leta 2024 število vojakov povečati z zdajšnjih 178.000 na 198.000, okrepile pa bodo tudi število v vojski zaposlenih civilistov.
45
Južni Sudan: Zaradi vojne, suše in hiperinflacije pustoši lakota Združeni narodi so v delih Južnega Sudana razglasili stanje lakote, prvič v zadnjih šestih letih. Opozorila o nevarnosti lakote so se pojavila tudi v jugovzhodni Nigeriji, Somaliji in Jemnu.
21
Avstrija namerava nagraditi podjetja, ki bodo zaposlila domače delavce Avstrijska vladna koalicija je prižgala zeleno luč za nova pravila o zaposlovanju, ki med drugim predvidevajo, da imajo pri zaposlovanju delavci, ki so že v državi, prednost pred morebitnimi ...
48

Anketa: 21. februar 2017 ob 20:08

Kdo bo novi francoski predsednik?

Francois Fillon
Marine Le Pen
Emmanuel Macron
Benoit Hamon
Jean-Luc Melenchon
Arhiv
Izjava dneva
link
Matevž Čelik
22. februar 2017 ob 19:22 Verjetno ima vsak od nas svojo predstavo, kje si želi živeti. A bolj kot kje, je pomembno kako.
Več novic ...
Kazalo