slice
Lavrov: Premirje bi lahko v nekaj urah razširili tudi na Alep
V Alepu trajajo hudi spopadi, 3. maj 2016 ob 16:15 Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je sporočil, da bi lahko sirska vojska enostransko razglašeno premirje v nekaj urah razširila tudi na območje Alepa, kjer divjajo hudi spopadi.
13
Baltske države zaradi 'agresivne Rusije' vedno bolj pritiskajo na Nato
200
3. maj 2016 ob 11:16 Zveza Nato razmišlja, da bi na predlog vzhodnih članic zavezništva, ki jih po njihovih besedah skrbi 'agresivno vedenje Rusije', v baltskih državah in na Poljskem namestila 4.000 vojakov.
Hrvaška: Novinarji zahtevajo odstop ministra za kulturo
2
3. maj 2016 ob 17:32 Hrvaško novinarsko društvo (HND) zahteva odstop ministra za kulturo Zlatka Hasanbegovića, ki je po mnenju novinarjev odgovoren za slabo stanje v medijih.
Opozicija za odstavitev Madure, ki je državo prestavil celo v nov časovni pas
26
3. maj 2016 ob 13:51 Venezuelska opozicija je zbrala 1,86 milijona podpisov za razpis referenduma o odstavitvi predsednika Nicolasa Madure, ki je zaradi krize z elektriko posegel po drastičnem ukrepu.
V Franciji kljub protestom bližje reformi trga dela
35
3. maj 2016 ob 09:27 Po petih dneh množičnih protestov v sicer dva meseca trajajočih shodih delavcev in študentov bo spodnji dom francoskega parlamenta le začel razpravo o spornem predlogu reforme delovne zakonodaje.
Madžarsko vrhovno sodišče odobrilo referendum o begunskih kvotah Madžarsko vrhovno sodišče je odobrilo referendum o obveznih begunskih kvotah, na podlagi katerih bi članice EU-ja sprejele prebežnike. Medtem iz Grčije poročajo o upadu prihoda prebežnikov.
Kralj Felipe 26. junija razpisal prve predčasne volitve v Španiji Španski kralj Felipe VI. je po napovedih razpustil parlament in razpisal prve predčasne volitve v zgodovini Španije, saj strankam od decembra lani ni uspelo oblikovati vlade.
4
Neuradno: Bruselj naj bi Turčiji odobril vizumsko liberalizacijo Evropska komisija naj bi turškim državljanom odobrila vizumsko liberalizacijo za schengensko območje. Gre za dogovor, sprejet 18. marca, v zameno za katerega Turčija sprejema prebežnike iz Grčije.
118
Sirija: Kerry optimistično o premirju, pesimistično o vojni Ameriški zunanji minister John Kerry je dejal, da so vse bližje dogovoru glede zmanjšanja nasilja v Alepu in rešitvi prekinitve sovražnosti v Siriji. Vseeno meni, da je vojna v Siriji zunaj nadzora.
51
Pet let od uboja Osame bin Ladna - Al Kaida oslabljena, a svet nič varnejši Mineva točno pet let, odkar so pripadniki Tjulnjev, najelitnejših enot ameriške mornarice, v operaciji v pakistanskem Abbottabadu ubili najbolj razvpitega terorista na svetu Osamo bin Ladna.
80
Greenpeace objavil dele tajnega sporazuma med ZDA in EU-jem Okoljevarstvena organizacija Greenpeace je objavila dele čezatlantskega trgovinskega in naložbenega sporazuma (TTIP), o katerem se v strogi tajnosti pogajajo ZDA in Evropska unija.
293
Novih več deset pogrešanih prebežnikov v Sredozemskem morju V Sredozemskem morju je spet pogrešanih več deset prebežnikov.
21
Iz Sirije v turško mesto Kilis prileteli raketi. En mrtev, več ranjenih. Z območja v Siriji, ki je pod nadzorom skupine Islamska država, sta v turško obmejno mesto Kilis prileteli raketi. En človek je umrl, nekaj ljudi pa je ranjenih.
16
Po 16 letih v Himalaji našli truplo slovitega alpinista V ledeniku v Himalaji so našli trupli dveh ameriških alpinistov, 16 let potem ko sta umrla pod plazom. Eden od njiju je bil Alex Lowe, ki je veljal za enega največjih alpinistov svoje generacije.
15
Avstralske oblasti načrtujejo množičen odstrel divjih konj Avstralske oblasti načrtujejo sporni odstrel več kot 5.000 divjih konj, s čimer bi iztrebile skoraj celotno populacijo slovitih "brumbijev", pasme, ki velja za potomca konj, ki so jih v Avstralijo ...
56

Izjava dneva
link
Miran Pustoslemšek
3. maj 2016 ob 10:29 Glede laganja, kraj in sprenevedanja pri slovenskih politikih in gospodarstvenikih bi rekel, da imamo nekaj izbornih primerkov socialno prilagojenih psihopatov.
Več novic ...
Kazalo