slice
Ruski konvoj le prečkal rusko-ukrajinsko mejo
Lugansk oblegajo vladne sile, 22. avgust 2014 ob 11:17 Prvi tovornjaki iz ruskega humanitarnega konvoja so po več kot tednu dni zadrževanja na rusko-ukrajinski meji le vstopili v Ukrajino. BBC poroča, da je v Ukrajino vstopilo okoli 70 tovornjakov.
14
Ob 150-letnici humanitarnega prava kritike na račun Varnostnega sveta ZN-a
19
22. avgust 2014 ob 08:36 Visoka predstavnica ZN-a za človekove pravice Navi Pillay, ki končuje mandat, je kritizirala Varnostni svet in dejala, da je premalo odziven. Mineva 150 let od prve ženevske konvencije.
Foto, video: V Čilu množični študentski protesti in spopadi s policijo
12
22. avgust 2014 ob 09:56 Čilska policija je proti študentom, ki so protestirali proti počasnemu sprejemanju reforme na področju izobraževanja, uporabila solzivec in vodne topove. Na ulicah je bilo več deset tisoč ljudi.
V Malezijo iz Ukrajine prispeli posmrtni ostanki žrtev iz strmoglavljenega letala
22
22. avgust 2014 ob 10:25 V Malezijo je prispelo letalo s posmrtnimi ostanki 20 od 43 malezijskih državljanov, ki so bili na krovu letala, ki je 17. julija strmoglavilo nad Ukrajino. V Maleziji je dan žalovanja.
Ameriška bolnika z ebolo domnevno ozdravela
23
21. avgust 2014 ob 19:25 Iz ZDA poročajo o ozdravitvi dveh bolnikov, okuženih z ebolo, ki so ju zdravili z eksperimentalnim zdravilom. Medtem je v Liberiji vedno več jeze zaradi ukrepov proti bolezni.
Izraelska vojska ubila štiri ljudi med pogrebom žrtev prejšnje noči Potem ko je izraelska vojska ubila tri poveljnike Hamasovega oboroženega krila, je v streljanju na pokopališče v mestu Gaza ubila še štiri ljudi.
44
ZDA neuspešno reševale talce, napade na IS nadaljujejo ZDA so v preteklosti poskusile rešiti obglavljenega ameriškega novinarja Jamesa Foleyja, a neuspešno. Medtem so razpisali mednarodno tiralico za njegovim usmrtiteljem.
95
Nov udarec Rusije "zahodni hrani" - štirje McDonaldsi morali zapreti vrata Ruske oblasti so zaradi domnevnih kršitev sanitarnih predpisov začasno zaprle štiri restavracije ameriškega prehrambnega giganta McDonald's, ki ima v državi sicer okoli 430 restavracij.
41
Pravosodni minister v Fergusonu obljublja pošteno preiskavo uboja najstnika Ameriški pravosodni minister Eric Holder je obiskal Ferguson in obljubil neodvisno in pošteno preiskavo policijskega uboja Browna. Svet Evrope medtem skrbi čezmerna policijska uporaba sile.
21
Tunizijska vlada prepovedala medije in mošeje, ki spodbujajo k nasilju Začasna vlada v Tuniziji je v strahu pred razširitvijo nasilja prepovedala delovanje medijev in mošej brez ustreznih dovoljenj, saj naj bi s svojim delovanjem vernike spodbujali k nasilju.
9
Hrvaška bo dala s septembrom avtoceste v najem Hrvaška je več kot 1.000 kilometrov avtocest zgradila hitreje kot Slovenija, a se pri tem tudi resno zadolžila. Napovedujejo, da jih bodo dali v najem.
53
Vodja vojaške hunte na Tajskem imenovan za premierja Tajska narodna zakonodajna skupščina je za premierja pričakovano izvolila vodjo vojaške hunte Prajuta Čan Oko, ki je z državnim udarom prevzela oblast 22. maja.
3
Svet pretresen nad obglavljenjem ameriškega novinarja Barack Obama je zatrdil, da bodo ZDA nadaljevale letalske napade na Islamsko državo tudi po usmrtitvi ameriškega novinarja, ki so ga obglavili sunitski skrajneži.
170
Rusija omilila embargo na uvoz hrane iz EU-ja in drugih držav Rusija je dva tedna po uvedbi popolnega embarga na uvoz večine hrane iz zahodnih držav skrajšala seznam prepovedanih živil.
403
Za Netanjahuja voditelji Hamasa kot skrajneži Islamske države Hamas je sporočil, da je Izrael v napadu v Gazi na hišo poveljnika vojaškega krila gibanja ubil žensko in otroka. Benjamin Netanjahu je voditelje Hamasa primerjal s skrajneži Islamske države.
73

Izjava dneva
link
Jure Zdovc
22. avgust 2014 ob 11:29 Nisem nezadovoljen, čeprav se je morda tako zdelo. Na taki tekmi moraš zmagati. Ni lahko niti za fante igrati v Stožicah v veliki dvorani.
Več novic ...
Kazalo