slice
ZN: Napad Izraela na Gazo bi lahko bil vojni zločin
"Izraelska zapora Gaze in trpljenje Palestincev se morata končati", 23. julij 2014 ob 20:24 Visoka komisarka ZN-a za človekove pravice Navi Pillay je dejala, da bi lahko izraelske poboje otrok v Gazi označili za vojne zločine. Medtem številne letalske družbe odpovedujejo polete v Tel Aviv.
243
 • Polet v Tel Aviv odpovedala tudi Adria Airways
 • Svet ZN-a za človekove pravice sprožil preiskavo izraelske ofenzive v Gazi
 • Ob zasilnem pristanku potniškega letala v Tajvanu 47 mrtvih
  25
  23. julij 2014 ob 18:32 Potniško letalo družbe TransAsia se je med zasilnim pristankom v Tajvanu ponesrečilo. Po navedbah tajvanskih medijev je umrlo 47 ljudi, enajst je ranjenih.
  Isil vozi džihadiste na poročno potovanje po kalifatu
  27
  23. julij 2014 ob 22:01 Sunitska skupina Islamska država Iraka in Levante (Isil), ki slovi po svoji krutosti in je pred časom razglasila državo IS, svoje borce in tudi druge muslimane vabi na ogled kalifata z avtobusom.
  Nesreča letala: Prepoznavanje trupel lahko traja več mesecev
  296
  23. julij 2014 ob 19:38 Na Nizozemskem sta pristali prvi letali s posmrtnimi ostanki žrtev malezijskega letala na vzhodu Ukrajine. 40 krst so pričakali svojci žrtev in vrh nizozemske politike.
  V Bolgariji odstopila vlada
  1
  23. julij 2014 ob 20:47 Bolgarski premier Plamen Orešarski je po 13 mesecih, odkar je prevzel vodenje vlade, podal odstopno izjavo vlade. Predčasne parlamentarne volitve bodo 5. oktobra.
  Proruski uporniki sestrelili ukrajinski bojni letali Ukrajinsko ministrstvo za obrambo trdi, da so proruski uporniki na vzhodu države sestrelili dva jurišnika Su-25. Rusija je medtem začela krepiti črnomorsko floto na Krimu.
  125
  Skejtanje v Afganistanu prinaša družbene spremembe "Zaradi Skateistana je skejtanje največji ženski šport v Afganistanu," je za MMC potrdil ustanovitelj prvega skejtcentra v Kabulu Oliver Percovich.
  37
  Foto: Zadnje potovanje Coste Concordie na uničenje Nasedla potniška ladja Costa Concordia je začela svojo zadnjo pot izpred obale otoka Giglio proti pristanišču v Genovi, kjer jo bodo uničili. Za pot bo potrebovala štiri dni.
  5
  Boštjan Nachbar v Čadu: Življenje brez vode ni življenje V nedeljo zjutraj smo se zopet odpravili do devetletnega Mousse, katerega zgodba po našem mnenju najbolje predstavi problematiko sirot tukaj v mestu Mao.
  12
  Kitajsko mesto v karanteni po smrti domačina zaradi kuge Kitajske oblasti so zaprle dele mesta Džumen na severozahodu države in več ljudi namestile v karanteno, potem ko je zaradi bubonske kuge umrl domačin.
  12
  Jokowi od barakarskega naselja do predsednika Indonezije Zmagovalec predsedniških volitev v Indoneziji je priljubljeni guverner Džakarte Joko Widodo, ki obljublja odločen prelom s preteklostjo in boljšo socialno varnost za revne v tretji največji ...
  1
  Nizozemci bodo vodili preiskavo, Britanci pa analizirali črni skrinjici Ukrajina je vodenje preiskave strmoglavljenja malezijskega letala predala Nizozemski, analizo črnih skrinjic pa bodo opravili britanski strokovnjaki.
  577
  Ameriške in evropske letalske družbe ustavile polete v Izrael Ameriške in evropske letalske družbe so ustavile polete na letališče v Tel Avivu, potem ko je v bližini padla raketa iz Gaze, kjer je od začetka izraelske ofenzive umrlo že več kot 600 Palestincev.
  54
  Sto dni pozabe Sto dni je minilo. Sto dolgih, mučnih dni od grozljivega 14. aprila, ko so v kraj Chibok na severovzhodu Nigerije prihrumeli tovornjaki in terenska vozila.
  13
  FBI za potrebe pregona posameznike nagovarjal k terorizmu Po 11. septembru 2011 je FBI v ZDA prepričeval in plačeval posameznike, da načrtujejo teroristične napade, kaže študija organizacije za človekove pravice Human Rights Watch.
  42

  Izjava dneva
  link
  Rami Hamdala
  2
  23. julij 2014 ob 14:08 Zahtevamo pravico za svoje ljudstvo, ki se mora podrejati vsak dan in od začetka izraelske zasedbe pred 47 leti. Čas je za konec agresije in obleganja.
  Več novic ...
  Kazalo