slice
Foto: Papež Frančišek v blagoslovu prosil Boga za konec nasilja po svetu
Blagoslov "mestu in svetu", 20. april 2014 ob 13:21 Na Trgu svetega Petra v Vatikanu se je zbralo več deset tisoč ljudi in spremljalo tradicionalni blagoslov papeža Frančiška, v katerem je pozval k miru na svetu.
75
 • Vstajenje Jezusa Kristura je "temelj naše vere in našega upanja"
 • Moskva ogorčena zaradi napada na proruske aktiviste v Slavjansku
  228
  20. april 2014 ob 17:35 Rusija je zgrožena zaradi napada na oborožene proruske aktiviste na nadzorni točki pri Slavjansku na vzhodu Ukrajine, kjer so bili ubiti najmanj štirje ljudje.
  Letalo Malaysia Airlines po težavah v zraku varno pristalo
  10
  20. april 2014 ob 20:55 Zaradi težav s podvozjem je moralo potniško letalo družbe Malaysia Airlines s 166 ljudmi na krovu zasilno pristati na letališču v Kuala Lumpurju.
  Francoski novinarji preživeli grozljivih deset mesecev
  16
  20. april 2014 ob 16:17 Štirje francoski novinarji, ki so več kot deset mesecev preživeli v grozljivem ujetništvu v Siriji, so se vrnili v domovino, kjer jih je pričakal predsednik Francois Hollande.
  Abdula v vodstvu za novega predsednika Afganistana
  3
  20. april 2014 ob 16:47 Po skoraj polovici preštetih glasov z afganistanskih predsedniških volitev je v vodstvu nekdanji zunanji minister Abdula Abdula, ki pa se bo moral pomeriti še v drugem krogu.
  V napadu islamskih skrajnežev ubitih 14 alžirskih vojakov Islamski skrajneži so v hribovju vzhodno od Alžira iz zasede ubili 14 alžirskih vojakov. Gre za enega najhujših napadov na alžirsko vojsko v zadnjih letih.
  Ameriška brezpilotna letala ubila domnevne pripadnike Al Kaide V drugem napadu ameriškega brezpilotnega letala v zadnjih dveh dneh je bilo na jugu Jemna ubitih 25 domnevnih pripadnikov Al Kaide.
  8
  Južna Koreja: Potapljači izvlekli 26 trupel. Potrjenih smrtnih žrtev že 58. Potem ko je potapljačem po treh dneh neuspehov le uspelo priti v notranjost potopljenega trajekta, so na površje prepeljali 26 trupel, s čimer je število potrjenih smrtnih žrtev naraslo na 58.
  13
  Preklicano iskanje treh pogrešanih vodnikov na Mount Everestu Nepal je preklical iskanje treh pogrešanih gorskih vodnikov na Mount Everestu po petkovi nesreči, v kateri je umrlo 13 drugih vodnikov.
  Gospodarska rast Kitajske malce nižja od pričakovanj. Dovolj za svetovne skrbi. Kitajska gospodarska rast je v prvem trimesečju leta znašala 7,4 odstotke. Rahel padec glede na vladne napovedi sproža skrbi, ali utegne to biti uvod v svetovno gospodarsko recesijo.
  41
  Kijev med prazniki prekinil operacije, Putin umirja žogico Ukrajina je med velikonočnimi prazniki prekinila vse operacije proti proruskim protestnikom na vzhodu države, Vladimir Putin pa bo podelil medalje vsem, ki so sodelovali pri priključitvi Krima Rusiji.
  39
  Papež Frančišek med velikonočnim bedenjem krstil deset vernikov Papež Frančišek je v baziliki svetega Petra v Vatikanu vodil velikonočno bedenje, s katerim so katoličani proslavljali Kristusovo vstajenje in obnovili zakrament krsta.
  8
  Kapitan potopljenega trajekta se je opravičil svojcem žrtev Kapitan ponesrečenega južnokorejskega trajekta naj bi odlašal z evakuacijo, ker se je zbal, da bi močan tok odnesel potnike stran in bi se znašli v drugačnih težavah.
  19
  Obama posredno onemogočil iranskemu diplomatu službo pri ZN-u Ameriški predsednik Barack Obama je podpisal zakon, ki Washingtonu omogoča, da zavrne izdajo vizuma vsakomur, tudi veleposlaniku pri ZN-u, ki je sodeloval v terorističnih dejanjih proti ZDA.
  38
  Iskanje malezijskega letala na kritični točki Iskanje pogrešanega malezijskega letala poteka na zoženem območju in bo v naslednjih dveh dneh na kritični točki. Robotska minipodmornica naj bi s svojim pregledovanjem morskega dna zaključila v ...
  8

  Izjava dneva
  link
  Papež Frančišek
  20. april 2014 ob 15:15 Bog, prosimo te, razjasni in daj navdih pobudam za umiritev razmer v Ukrajini, da bi vse strani ob podpori mednarodne skupnosti naredile vse za preprečitev nasilja in obnovo države v duhu enotnosti ...
  Več novic ...
  Kazalo