slice
Tudi Avstralija razmišlja o selitvi veleposlaništva v Jeruzalem
Opozicija: Premier bi naredil vse za glasove, 16. oktober 2018 ob 09:05 Po besedah premierja Scotta Morrisona je Avstralija pripravljena preseliti svoje veleposlaništvo iz Tel Aviva v Jeruzalem in tako mesto priznati kot izraelsko prestolnico.
60
Smrt Hašokdžija posledica "spodletelega zasliševanja"?
121
16. oktober 2018 ob 15:41 Savdska Arabija pripravlja poročilo, v katerem bo zapisala, da je bila smrt izginulega savdskega novinarja Džamala Hašokdžija posledica "spodletelega zasliševanja", poroča CNN.
Seksizem in spolno nasilje zelo razširjeni v parlamentih po Evropi
12
16. oktober 2018 ob 16:43 V evropskih parlamentih so seksizem, spolno nasilje in nadlegovanje zelo razširjeni, ugotavlja raziskava Parlamentarne skupščine Sveta Evrope in Medparlamentarne unije.
Italija: Predlog proračuna predvideva polovico višji primanjkljaj kot letošnji
14
16. oktober 2018 ob 14:30 Italijanska vlada je v ponedeljek zvečer še pravočasno sprejela osnutek proračuna za leto 2019 in ga poslala v preverbo v Bruselj in v potrditev parlamentu v Rimu.
Ekvador Assangeu ukazal, naj bolje čisti WC in hrani mačko
27
16. oktober 2018 ob 14:38 Ekvador je Julianu Assangeu, ki že šest let prebiva na njihovem veleposlaništvu v Londonu, postavil ultimat – če ne bo spoštoval hišnih pravil, mu bodo odvzeli diplomatski azil.
Obletnica umora malteške novinarke: Bruselj želi resnico Pred letom dni je bila umorjena malteška preiskovalna novinarka Daphne Caruana Galizia, ki je poročala o močno razvejani korupciji v svoji državi.
10
Ruska pravoslavna cerkev prekinila odnose z ekumenskim patriarhatom Potem ko je ekumenski patriarh Bartolomej priznal neodvisnost Pravoslavne cerkve v Ukrajini, je Ruska pravoslavna cerkev z njim prekinila odnose.
46
Tožba Stormy Daniels proti Donaldu Trumpu zavrnjena Zvezni sodnik v Los Angelesu James Otero je zavrgel tožbo pornografske igralke Stormy Daniels proti predsedniku ZDA Donaldu Trumpu.
19
Umrl soustanovitelj Microsofta Paul Allen V 66. letu starosti je zaradi posledic raka umrl soustanovitelj Microsofta Paul Allen, ki je bil med drugim tudi lastnik več športnih ekip.
66
Makedonski parlament ostaja na različnih bregovih glede spremembe ustave "Poglejte v prihodnost in ratificirajte spremembo imena," je poslance pred prvo sejo parlamenta glede spremembe makedonske ustave nagovoril makedonski premier Zoran Zaev.
10
Sirija in Jordanija po treh letih odprli glavni mejni prehod med državama Po več kot treh letih se je odprl glavni mejni prehod med Sirijo in Jordanijo.
11
Madžarska: Brezdomci ne smejo več spati na ulicah Na Madžarskem je začela veljati prepoved bivanja na javnih površinah, ki kriminalizira brezdomstvo. Brezdomcem, ki ne želijo v prepolna zavetišča, grozi zapor ali prisilno delo.
125
Hrvaška poslanka spregovorila o čiščenju maternice brez anestezije in opogumila še druge ženske Hrvaško društvo staršev Roda je hrvaškemu ministrstvu za zdravje izročilo več kot 400 pisem, v katerih so ženske opisale svoje travmatične izkušnje na ginekoloških oddelkih v hrvaških bolnišnicah.
22
Turški in savdski strokovnjaki preiskali savdski konzulat Turški in savdski preiskovalci so preiskali prostore konzulata Savdske Arabije v Carigradu, kjer je na začetku oktobra izginil savdski novinar Džamal Hašodži. Ugotovitve niso znane.
68
Trump znanstvenike obtožil, da imajo "politično agendo" glede podnebnih sprememb Ameriški predsednik Donald Trump je znanstvenike, ki se ukvarjajo s podnebnimi spremembami, obtožil, da imajo "politično agendo", spet pa je podvomil o tem, da je človek odgovoren za dvig temperatur.
194

Anketa: 14. oktober 2018 ob 18:59

Kako bi se morala mednarodna skupnost odzvati na izginotje savdskega novinarja Džamala Hašodžija, ki naj bi ga Riad dal umoriti na svojem konzulatu v Turčiji?

Preklicati bi morali vse orožarske pogodbe s kraljevino.
Prekiniti bi morali vsakršne trgovske in orožarske stike, hkrati pa tudi diplomatske. Ničelna toleranca.
Z obsodbo. Z vsem, kar bi bilo več od tega, Zahod tvega izgubo ključne zaveznice na Bližnjem vzhodu.
Ni se treba odzvati.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Simon Popek
16. oktober 2018 ob 13:46 Načeloma pa je Liffe namenjen najširšemu občinstvu in vsi pridejo, ker bi si radi ogledali kakovosten umetniški film z aktualnim sporočilom.
Več novic ...
Kazalo