slice
Španski Podemos po vzoru grške Sirize na ulice zvabil množico ljudi
Stranka želi zmagati na splošnih volitvah konec leta, 31. januar 2015 ob 18:49 Na shodu stranke Podemos v Madridu se je zbralo več deset tisoč protestnikov. Podobno kot grška Siriza se tudi radikalno levičarski Podemos zavzema za končanje bolečega varčevanja.
53
 • Cilj Podemosa: zmaga na splošnih volitvah
 • Je grški finančni minister (že) omilil retoriko ali je bila ta res izgubljena s prevodom?
  414
  31. januar 2015 ob 13:37 Medtem ko se vrstijo odzivi na grško zavrnitev trojke, je finančni minister Varufakis zatrdil, da je nastal nesporazum - s trojko je pripravljen sodelovati, strinja se tudi s prodajo Pireja.
  Pogovori o premirju so se hitro končali, v Ukrajini nove žrtve
  38
  31. januar 2015 ob 19:49 Nov krog mirovnih pogajanj m ed predstavniki Kijeva in proruskimi uporniki v Minsku se je končal brez dogovora. Nasilje na vzhodu Ukrajine medtem narašča, samo danes je umrlo najmanj 40 ljudi.
  V Makedoniji "preprečili poskus državnega udara"
  67
  31. januar 2015 ob 13:59 Makedonska policija je napovedala kazenske ovadbe proti štirim ljudem, ki naj bi poskušali "na nedemokratičen način prevzeti oblast v državi".
  Novi italijanski predsednik Mattarella, 'mož v sivem', ki je napovedal boj mafiji
  7
  31. januar 2015 ob 18:14 Članom volilne skupščine v Rimu je v četrtem poskusu uspelo izvoliti novega predsednika - to je pričakovano postal ustavni pravnik Sergio Mattarella.
  Poslovil se je nekdanji nemški predsednik von Weizsäcker Umrl je nekdanji nemški predsednik Richard von Weizsäcker, ki je ta položaj zasedal med letoma 1984 in 1994. Odigral je pomembno vlogo v spoprijemanju Nemčije z nacistično preteklostjo.
  8
  Foto: Na vzhodu Ukrajine bitka za strateško mesto Debalceve Nadaljevanje mirovnih pogovorov v Minsku je bilo odpovedano zaradi hudih spopadov na vzhodu Ukrajine, v katerih je bilo ubitih več civilistov.
  336
  Grčija uresničila napoved in zavrnila sodelovanje s trojko Nova grška vlada je izpolnila eno izmed predvolilnih obljub in zavrnila nadaljnje sodelovanje s trojko mednarodnih posojilodajalcev.
  469
  Legida na ulici, a tokrat z manj podporniki Nemško protimuslimansko gibanje Legida tudi na tretjem shodu v Leipzigu ni uspelo privabiti toliko ljudi, kot so napovedovali.
  8
  Krvav sektaški napad v Pakistanu Med petkovimi molitvami v šiitski mošeji na jugu Pakistana je odjeknila smrtonosna eksplozija, v kateri je umrlo najmanj 60 vernikov, več deset je ranjenih.
  11
  Haag: Zaradi genocida v Srebrenici dosmrtna kazen Srboma V največjem procesu na Mednarodnem sodišču za vojne zločine v Haagu so z aradi genocida in zločinov proti človečnosti na dosmrtno kazen obsodili nekdanja častnika vojske bosanskih Srbov.
  64
  Pedro Opeka znova predlagan za Nobelovo nagrado za mir Zavod za oživitev civilne družbe je znova pripravil postopek za nominacijo slovenskega misijonarja na Madagaskarju Pedra Opeke za Nobelovo nagrado za mir za leto 2015.
  26
  Berlusconi prodaja svoj medijski imperij Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi in r azvpiti medijski mogotec prodaja družinsko podjetje Mediaset, ki ima v lasti osrednje italijanske komercialne televizijske programe.
  2
  "Rusija se ne bo podredila in gre naprej z modernizacijo vojske" Rusija se prilagaja boju proti novim oblikam zahodne agresije, ki vključujejo vojaška in nevojaška sredstva, poleg tega pa še politične, gospodarske in informacijske metode.
  207
  Rablja iz obdobja apartheida bodo pogojno izpustili na prostost Zloglasnega južnoafriškega poveljnika Eugena de Kocka, ki je bil v času apartheida na čelu voda smrti, bodo po 20 letih zapora pogojno izpustili na prostost.
  9

  Izjava dneva
  link
  Marjan Fank
  2
  31. januar 2015 ob 15:17 So posredne in neposredne možnosti vpliva politike. Zagotovo poskuša vplivati tudi prek parlamentarne komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb in z drugimi prefinjenimi oblikami.
  Več novic ...
  Kazalo