slice
Trump: Načrt Hillary Clinton za Sirijo bi sprožil tretjo svetovno vojno
Dva tedna do volitev, 26. oktober 2016 ob 07:35 Donald Trump je ostro kritiziral zunanjo politiko svoje tekmice Hillary Clinton in njen načrt za Sirijo. Po njegovem mnenju bi se morale ZDA osredotočiti na IS, ne pa odstop Bašarja Al Asada.
73
Amnesty International opozarja na civilne žrtve koalicijskih napadov v Siriji
19
26. oktober 2016 ob 09:51 Mednarodna organizacija za varstvo človekovih pravic Amnesty International opozarja, da koalicija pod vodstvom ZDA, ki se v Siriji bojuje proti IS-ju, ne naredi dovolj za izogibanje civilnim žrtvam.
Po Burundiju in Južni Afriki tudi Gambija izstopa iz ICC-ja
3
26. oktober 2016 ob 10:59 Gambija je tretja afriška država, ki je v zadnjih tednih napovedala svoj izstop iz Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC). Očita mu pregon in poniževanje Afričanov.
Vatikan katoličanom prepoveduje hranjenje pepela doma
55
25. oktober 2016 ob 21:26 Upepeljeni posmrtni ostanki ljubljenih morajo biti shranjeni na posvečenem mestu, ne doma. Prav tako ne smejo biti raztroseni ali predelani v spominke, je ukazal Vatikan.
Ugasnil zadnji motor Jugoslavije: bankrot podjetja Zastava avtomobili
27
25. oktober 2016 ob 22:01 Sodišče v Kragujevcu je razglasilo bankrot jugoslovanskega avtomobilskega velikana Zastave avtomobili AD.
Parlament Republike Srbske 9. januar potrdil za državni praznik Parlament Republike Srbske je 9. januar razglasil za dan Republike Srbske, kar so potrdili tudi volivci na referendumu, odločitev, ki je za Hrvate in Bošnjake sporna.
22
Priprave na brexit: širitev letališča Heathrow z gradnjo tretje steze Britanska vlada je potrdila gradnjo tretje vzletno-pristajalne steze na londonskem letališču Heathrow. Vlada želi s tem utrditi položaj Londona po izstopu države iz EU-ja.
28
Zaradi širjenja sovraštva Jean-Marie Le Penu odvzeli imuniteto Evropski poslanci so odvzeli imuniteto poslanskemu kolegu in nekdanjemu vodji francoske desničarske Nacionalne fronte Jean-Marie Le Penu zaradi širjenja sovraštva.
23
Rajoy dobil mandat za sestavo nove španske vlade Po desetmesečni politični krizi v Španiji je kralj Felipe VI. premierju Marianu Rajoyu le podelil mandat za sestavo nove vlade, ki je v parlamentu ne bodo ovirali socialisti.
Rušenje Džungle: objokane prebežnike razseljujejo po Franciji Okoli 20 delavcev je drugi dan praznjenja taborišča Calais v Franciji, imenovano Džungla, začelo podiranje šotorov in barak, v katerih je bivalo okoli 7.000 prebežnikov.
Nato nad Islamsko državo v Iraku tudi z izvidniškimi letali Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je dejal, da je Nato v boju proti samooklicani Islamski državi (IS) začel nuditi podporo z izvidniškimi letali awacs.
69
V napadu na policijsko akademijo v Pakistanu najmanj 58 žrtev Trije oboroženi pripadniki skrajne skupine, povezane s talibani, so napadli policijsko akademijo v bližini Kvete. V napadu je umrlo najmanj 58 ljudi, več kot sto pa je ranjenih.
24
Po posredovanju papeža se bo venezuelski predsednik sestal z opozicijo Predsednik Venezuele Nicolas Maduro je v Vatikan prišel na nenapovedan obisk. Na srečanju ga je papež Frančišek pozval, naj se začnejo pogajanja z opozicijo.
26
Letos v Sredozemskem morju umrlo skoraj toliko prebežnikov kot lani Po podatkih Urada visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR) je letos med prečkanjem Sredozemskega morja umrlo najmanj 3.740 prebežnikov.
18
Michelle Obama kljub pozivom (za zdaj) izključuje lov na Belo hišo Po Billu Clintonu Hillary Clinton, po Baracku Obami Michelle Obama?
38

Anketa: 1. oktober 2016 ob 18:53

Kaj mislite, da lahko Donaldu Trumpu prinese zmago na ameriških volitvah?

Teroristični napad.
Kakšna res usodna napaka Hillary Clinton.
Omilitev retorike.
Vztrajanje v svojem slogu naprej.
Drugo.
Nič mu ne more prinesti zmage.
Arhiv
Izjava dneva
link
Milan Brglez
4
25. oktober 2016 ob 14:27 Suverena in samostojna Slovenija je domovina nas vseh in vsak je njen otrok. Predsednik Državnega zbora Milan Brglez ob dnevu suverenosti.
Več novic ...
Kazalo