slice
Foto: V trčenju vlakov na Bavarskem deset mrtvih in 150 ranjenih
Nesreča pri Bad Aiblingu, 9. februar 2016 ob 15:36 V trčenju dveh potniških vlakov na Bavarskem je deset ljudi umrlo, 150 potnikov pa je ranjenih.
40
Turčija: Ameriški veleposlanik zaradi Kurdov na zagovor
76
9. februar 2016 ob 21:00 Turčija je poklicala ameriškega veleposlanika na zagovor, potem ko je predstavnik State Departmenta izjavil, da ZDA kurdske Stranke demokratične unije (PYD) ne vidijo kot teroristično organizacijo.
Papež pravi, da je s kritikami na račun EU razjezil Merklovo
51
9. februar 2016 ob 20:55 Papež Frančišek je za italijanski Corriere della Sera razkril, da je prejel jezen telefonski klic kanclerke Angele Merkel, potem ko je Evropo leta 2014 primerjal z jalovo žensko.
Iranski TV-škandal: Direktor več let spolno nadlegoval voditeljico
54
9. februar 2016 ob 18:27 V Iranu te dni odmeva škandal, v katerega so vpleteni direktorji Press TV-ja in voditeljica te iranske 24-urne novičarske postaje v angleškem jeziku.
Severna Koreja ponovno zagnala plutonijev reaktor
26
9. februar 2016 ob 16:55 Severna Koreja je ponovno zagnala svoj plutonijev reaktor, v katerem bi lahko pridobivala plutonij za izdelavo jedrskega orožja, je sporočil direktor ameriških obveščevalcev James Clapper.
Varufakis z novim levim gibanjem za "demokratizacijo Evrope" Nekdanji grški finančni minister Janis Varufakis je v Berlinu ustanovil novo panevropsko politično gibanje za "demokratizacijo Evrope".
131
Nemirna noč v Hongkongu: Policisti nad ulične prodajalce hrane V Hongkongu so izbruhnili spopadi, potem ko je policija odstranila nezakonite stojnice s hrano, postavljene ob praznovanju kitajskega novega leta.
6
V zaporu v Haagu umrl obsojeni general Zdravko Tolimir V Haagu je umrl Zdravko Tolimir, obsojeni vojni zločinec in general vojske bosanskih Srbov med vojno v BiH-u.
14
Vučić Kurzu: Srbija ne bo postavljala zidov in žic Srbija ne bo dopustila, da bi tok beguncev ogrozil njeno gospodarsko prihodnost, je dejal srbski premier Aleksandar Vučić avstrijskemu zunanjemu ministru Sebastianu Kurzu, ki se mudi na turneji po ...
Objavljen zapisnik: Erdogan EU-ju grozil s pošiljanjem beguncev v Grčijo in Bolgarijo Grški portal je objavil zapisnik novembrskega srečanja med vodstvoma Turčije in EU-ja, ki kaže, da je Erdogan od Unije zahteval več denarja za oskrbo sirskih beguncev in pomoč Turčiji primerjal s ...
208
Za smrt ameriške humanitarke obtožena vdova voditelja IS-ja Za smrt ameriške humanitarne delavke Kayle Mueller, ki je bila ubita v ujetništvu Islamske države, so obtožili vdovo enega izmed vodilnih članov IS-ja. Obtožena je trenutno v priporu v Iraku.
23
Na jugovzhodu Turčije ubitih več civilistov. Od decembra jih je umrlo že več kot 120. Na pretežno kurdskem jugovzhodu Turčije potekajo hudi spopadi med turško vojsko in kurdskimi uporniki.
74
V Italiji šest tihotapcev prebežnikov obsojenih na večletne zaporne kazni Šest tihotapcev, povezanih z nesrečo, v kateri je pred več kot dvema letoma pred italijanskim otokom Lampedusa umrlo 366 ljudi, je bilo v Italiji obsojenih na večletne zaporne kazni.
8
Potres v Tajvanu: v nosilnih stebrih zrušene stolpnice zalite kante jedilnega olja Več kot 48 ur po potresu v Tajvanu so rešili tri osebe, tudi osem let staro deklico. V medijih pa je zaokrožila fotografija, na kateri imajo nosilni stebri namesto armature zalite kante olja.
19
Protesti v Sarajevu: "Hidžab - moja pravica, moj izbor" Zaradi prepovedi nošenja naglavnih ženskih pokrival v javnih ustanovah in na sodiščih v BiH-u je v Sarajevu znova protestiralo več sto žensk, ki trdijo, da je nošenje hidžaba "njihova pravica".
369

Izjava dneva
link
Dragan Matić
1
9. februar 2016 ob 22:12 Ko ministrica za kulturo obtoži celo skupino ljudi, je prav, da te obtožbe vendarle konkretizira in predloži dokaze, na podlagi katerih je izrekla določene trditve.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo