slice
Trump z odlokom razveljavil Obamove okoljske ukrepe
Bela hiša postavlja gospodarstvo pred okolje, 28. marec 2017 ob 20:51 Ameriški predsednik Donald Trump je podpisal izvršni odlok, s katerim je razveljavil ukrepe Baracka Obame, namenjene boju proti podnebnim spremembam, in tako skoraj v celoti uničil podnebno ...
174
Škotski parlament dal zeleno luč novemu referendumu o samostojnosti
38
28. marec 2017 ob 18:42 Škotski parlament je podprl pobudo premierke Nicole Sturgeon in njene Škotske nacionalne stranke (SNP) za novi referendum o samostojnosti Škotske.
Trump zaupal zetu urad za prenovo zvezne vlade
64
28. marec 2017 ob 19:57 Jaredu Kushnerju je njegov tast, predsednik ZDA Donald Trump, namenil mesto v administraciji – čeprav je 36-letni Kushner povsem brez političnih ali vladnih izkušenj.
Pariz: Protesti in nemiri po smrti Kitajca, ki je umrl zaradi strelov policije
59
28. marec 2017 ob 14:10 V pariških protestih proti policijskemu nasilju po smrti kitajskega državljana, ki je umrl zaradi strelov policije, je policija pridržala več kot 30 ljudi, trije policisti so poškodovani.
V Kongu obglavili 42 policistov in ugrabili osebje ZN-a
40
28. marec 2017 ob 17:28 V pokrajini Kasai v Demokratični republiki Kongo se je nasilje še okrepilo.
Turški obveščevalci v Nemčiji vohunijo za Erdoganovimi nasprotniki Turška obveščevalna služba v Nemčiji vohuni za domnevnimi podporniki klerika Fethullaha Gülena, ki mu turški predsednik Recep Tayyip Erdogan očita, da je pripravil spodleteli poskus državnega udara ...
6
Amnesty International koalicijo pod vodstvom ZDA opozarja na civilne žrtve v Mosulu Koalicija držav pod vodstvom ZDA ne izvaja dovolj preventivnih ukrepov za preprečitev smrtnih primerov med civilisti, kar je kršitev mednarodnega humanitarnega prava, opozarjajo iz Amnesty ...
52
Foto: Ciklon Debbie rohni po Avstraliji Zvezno državo Queensland na severovzhodu Avstralije je zajel ciklon Debbie s hudim deževjem in vetrovi s hitrostjo do 263 kilometrov na uro, več kot 25.000 ljudi so morali evakuirati.
8
Navalnemu 15 dni zapora, Zahod poziva Rusijo k izpustitvi protestnikov ZDA in Evropska unija so Rusijo pozvale, naj izpusti "mirne protestnike", ki jih je policija pridržala v nedeljo na več protikorupcijskih shodih v državi.
209
Francoski neonacisti stopili pred sodnika V severnem francoskem mestu Amiens se začenja sojenje 18 ljudem, obtoženim kriminalnega delovanja znotraj neonacistične tolpe, znane kot Klan belih volkov.
28
Kako je serija naključij in nesporazumov pripeljala do najhujše letalske katastrofe - 583 mrtvih Na današnji dan leta 1977 sta na megleni vzletni stezi letališča Los Rodeos na Tenerifu silovito trčila nizozemsko in ameriško potniško letalo.
24
V četrtek klepetajte z dopisnikom iz Rima Jankom Petrovcem V MMC-jevi klepetalnici bo v četrtek, 30. marca, ob 12.00 na vaša vprašanja odgovarjal dopisnik RTV Slovenija iz Rima Janko Petrovec.
Unija izrekla podporo palestinskemu predsedniku Palestinski predsednik Mahmud Abas se je v Bruslju sestal z visoko zunanjepolitično predstavnico EU-ja Federico Mogherini.
14
Turška diaspora na referendum za spremembo ustave v Turčiji Turški državljani v tujini so začeli oddajati svoje glasove na referendumu za spremembo ustave, ki naj bi uvedle predsedniški sistem v Turčiji.
26
"Supervolilno" leto se je začelo s prepričljivo zmago Merklove Z volitvami v deželni parlament v Posarju se je začelo tako imenovano supervolilno leto v Nemčiji. Prepričljiva zmagovalka volitev je Krščanskodemokratska unija kanclerke Angele Merkel.
73

Anketa: 26. marec 2017 ob 20:19

Bodo turški volivci na aprilskem referendumu podprli ustavne spremembe, s katerimi naj bi v državi uvedli predsedniški sistem?

Da.
Ne.
Ne vem, me ne zanima.
Arhiv
Izjava dneva
link
Franci Božič
1
28. marec 2017 ob 14:26
Več novic ...
Kazalo