slice
Prioriteta preiskovalcev - iskanje posmrtnih ostankov
Vid pilota Lubitza prizadet zaradi odstopa mrežnice?, 29. marec 2015 ob 18:41 Strokovnjaki sodne medicine, ki analizirajo posmrtne ostanke 150 žrtev torkovega strmoglavljenja nemškega letala v francoskih Alpah, so doslej izolirali 78 različnih nizov DNK.
46
 • V ponedeljek uradna novinarska konferenca tožilstva
 • Pilot v obupu zakričal: "Odpri že ta prekleta vrata"
 • Velika zmaga Sarkozyja, hud poraz socialistov in Le Penove
  44
  29. marec 2015 ob 22:16 Drugi krog lokalnih volitev v Franciji je potrdil veliko vrnitev Nicolasa Sarkozyja, čigar desna stranka UMP si obeta zmago v 70 od 101 departmaja.
  Pegida s prvim zborovanjem v Gradcu razjezila Štajerce
  97
  29. marec 2015 ob 20:15 Glavno mesto avstrijske Štajerske Gradec je bilo popoldne zaradi protestnih shodov privržencev in nasprotnikov gibanja Pegida najbolj varovano mesto v srednji Evropi.
  Preboj v Lozani okoli iranskega jedrskega vprašanja?
  11
  29. marec 2015 ob 17:04 Iz Lozane poročajo, da je šesterica držav dosegla okvirni dogovor o ključnih točkah, s katerimi bi dosegli mednarodni dogovor o jedrskem programu, ki ga izvaja Iran.
  Foto: Začetek velikonočnega praznovanja v Vatikanu
  20
  29. marec 2015 ob 17:14 Papež Frančišek je z maševanjem na vatikanskem Trgu sv. Petra na cvetno nedeljo začel veliki teden - teden neposrednih priprav na veliko noč, ki je največji krščanski praznik.
  Arabske države korak bliže skupnim vojaškim silam Vojaška letala koalicije pod vodstvom Savdske Arabije so ponoči spet obstreljevala Jemen. Na vrhu Arabske lige se medtem strinjanjo o širši arabski vojski.
  32
  Ubit vodja domnevnih organizatorjev napada na tunizijski muzej Tunizijske sile so ubile vodjo džihadistične skupine, ki naj bi organizirala krvavi napad na muzej Bardo, v katerem je bilo 18. marca ubitih več kot 20 ljudi.
  5
  Foto: Islamistične skupine zavzele sirsko mesto Idlib Po štirih dneh hudih spopadov so uporniške islamistične skupine prevzele nadzor nad severozahodnim sirskim mestom Idlib, ki je bil dotlej v rokah vladnih sil.
  39
  Pred obiskom Erdoğana, "turškega Putina" N a povabilo slovenskega predsednika Boruta Pahorja bo Slovenijo jutri obiskal predsednik Turčije Recep Tayyip Erdoğan, ki si je pridobil kar nekaj kritikov na račun svojih avtokratskih ambicij.
  79
  Nemški javni sektor (tudi z opozorilnimi stavkami) do povišice Po seriji opozorilnih stavk in težkih pogajanjih so pogajalci nemških zveznih dežel ter zaposlenih v njihovem javnem sektorju le dosegli dogovor o povišici.
  48
  V delih Gvineje razglasili 45-dnevne izredne razmere zaradi ebole Gvinejski predsednik Alpha Conde je zaradi ebole razglasil 45-dnevne izredne zdravstvene razmere v petih pokrajinah na zahodu in jugozahodu države.
  2
  Avstrija kot sedma evropska država vstopa v azijsko banko Na edinem kitajskem tropskem otoku, Hajnanu, te dni poteka mednarodna konferenca, znana kot Forum Boao, ki so se je udeležili predsedniki držav, vlad in ministri iz 85 držav.
  38
  Lubitz naj bi imel (tudi) težave z vidom Kopilot Andreas Lubitz, ki naj bi v torek namerno strmoglavil letalo družbe Germanwings s 150 ljudmi na krovu, naj bi imel težave z vidom, poroča Bild.
  185
  Preobrat: Grška vlada bo prodala državni delež v pirejskem pristanišču Grška vlada bo v nekaj tednih prodala večinski delež v družbi, ki nadzira pristanišče Pirej, kar pomeni presenetljiv preobrat, saj je največja vladna stranka Siriza pred volitvami napovedala ...
  91
  Sporna podelitev medalj 300 fašistom, med njim 6 vojnim zločincem V sosednji Furlaniji Julijski krajini glasno odmeva razkritje nacionalnega dnevnika Il Corriere della Sera, da je Italija ob vsakoletnem Dnevu spomina na umrle v kraških breznih podelila medalje ...
  285

  Izjava dneva
  link
  Aleš Kuhar
  29. marec 2015 ob 13:57 Nedvomno bodo zmagovalci ukinitve mlečnih kvot integrirani sistemi, države, ki imajo povezano pridelavo in predelavo ter močno integrirane prodajne funkcije, da bodo sposobne najti nove trge.
  Več novic ...
  Kazalo