Evropa
London
Nasilje v Londonu je v porastu. Policija odgovarja s krepitvijo prisotnosti. Foto: Reuters
Sadiq Khan
Londonski župan opozarja, da nože nosijo že osnovnošolci, saj jim daje občutek pripadnosti. Foto: Reuters
Podzemna postaja
Prizorišče smrtonosnega napada iz leta 2015. Foto: Reuters

Dodaj v

Sadiq Khan: Porast nasilja v Londonu se lahko razreši šele z naslednjo generacijo

Letos umorjenih 118 ljudi
5. november 2018 ob 22:06
London - MMC RTV SLO

Število umorov v prestolnici Združenega kraljestva narašča. Sočasno so v porastu napadi z nožem. Policija na ulicah krepi prisotnost, župan pa svari, da je težavo mogoče rešiti le dolgoročno.

V četrtek je bil zaboden 15-letni Jay Hughes. V petek, pred postajo podzemne železnice, 17-letni Malcolm Mide-Madariola. V sredo, sredi polnega parka zraven igral, 38-letni Rocky Djelal. V nedeljo v predelu Bromley neidentificirani 22-letnik.

"Gre za štiri umore, samo od prejšnje srede, ki med seboj niso nikakor povezani. Štiri družine, štirje krogi prijateljev, tragično prizadeti zaradi tega nesmiselnega nasilja," je dogajanje za BBC obsodil vrhovni poveljnik policije Stuart Cundy.

"Uporabiti moramo vsa sredstva, ki so na razpolago, da preprečimo ta grozodejstva," je pozval londonski župan Sadiq Khan, a opozoril, da bo za korenite spremembe na tem področju potrebnih najmanj deset let oziroma "cela generacija".

Letos je bilo v Londonu skupno umorjenih 118 ljudi – 73 med njimi zabodenih in 12 ustreljenih –, kar je več kot lani v celotnem letu (116). Septembra so v mestu vzpostavili posebno "enoto za zmanjšanje nasilja" – ideja prihaja iz Glasgowa, kjer nasilje obravnavajo kot zadevo javnega zdravja oz. "bolezen, ki okuža skupnosti".

Khan: "Nože nosijo že osnovnošolci"
V porastu so predvsem napadi z nožem, letos so obravnavali skoraj 40.000 napadov. Khan je v pogovoru za BBC navedel, da že osnovnošolski otroci s seboj nosijo nože. "Noži jim dajejo občutek pripadnosti, pridružitev kriminalni združbi, dajejo jim občutek varnosti," razlaga Khan.

"Na žalost gre za trend, ki se ga ne da obrniti na hitro. Zahteva več časa kot županski ali vladni mandat, zahteva deset- ali dvajsetletno strategijo," pojasnjuje Patrick Green, direktor ustanove Ben Kinsella Trust, ki se trudi preprečevati in ozavešča o nasilju z noži.

Organizacija je nastala na pobudo družine Bena Kinsella, 16-letnika, ki so ga trije moški do smrti zabodli leta 2008 – letu z največ umori v Londonu, našteli so jih 154. Green poudarja, da morajo analizirati in obuditi pobude, ki so med letoma 2011 in 2014 pripeljale do zmanjšanja tovrstnih napadov.

Rekordno nizka prisotnost policije
Glede na podatke mestne občine je sicer policijska pokritost mesta najmanjša v zadnjih 20 letih – 3,3 policista na tisoč Londončanov. Župan Khan je ob tem lokalne voditelje pozval k odločnejšemu lobiranju za vladna sredstva, namenjena policiji. Vrhovni poveljnik londonske policije Cundy je poudaril, da so na ulice poslali na stotine dodatnih policistov.

Predstavnica notranjega ministrstva Victoria Atkins poudarja, da pri vsem skupaj ne gre upoštevati le števila policistov. "Močan dejavnik so mamila, ki so v porastu," navaja in sočasno poudarja, da je treba pri porastu nasilja upoštevati tudi porast organiziranega kriminala.

Britanska vlada je oktobra predstavila nov načrt boja proti nasilju, po katerem naj bi imeli policisti, vzgojitelji, lokalne oblasti in zdravstveni delavci dolžnost preprečevati nasilne zločine.

J. R.
Prijavi napako
Komentarji
moj komentar
# 05.11.2018 ob 22:32
London je lep primer v kaj se bo sprevrgel korporacijski multikulturalizem, ki se ga nasilno vpeljava po celi Evropi.
aparat-čik
# 05.11.2018 ob 22:16
čudno, da ni (spet) rekel naj se ljudje navadijo.
Aprila
# 05.11.2018 ob 22:34
Nasilje se je v Londonu izredno poslabšalo potem ko je Khan postal župan, o je začel z zmanjševanjem obsega policijskih akcij Stop and search, zmanjševat sredstva policiji, ter pričels politico da se mora policija namesto s pravimi zločini ukvarjati z internetnimi sovražnimi govori.
Potem pa isti človek čigar politika je poslabšala varnost v Londonu blebeta "da bo za korenite spremembe na tem področju potrebnih najmanj deset let oziroma "cela generacija," da preusmeri pozornost s svoje namerne nesposobnosti, nekaj kar zelo radi delajo tudi naši politiki in lokalni veljaki.
johann
# 05.11.2018 ob 22:37
No, ko vidiš, od kod vse so se ljudje naselili v London, te stvari sploh niso čudne. Gospod župan je "pozabil" povedati, da v marsikateri del Londona policija sploh ne hodi in tam vlada popolna anarhija in brezzakonje.
the law1
# 05.11.2018 ob 22:32
Hahaha. Absurdno permisivna in preveč politično korektna družba pač terja svoj davek. Še bodo umirali in nekdo ima kri na njegovih rokah

Pa dajmo britanci vzemite zadeve v svoje roke oz. enkrat ste bili svetovna velesila in samo malo nazaj morate pogledati. Pa ne preveč poslušati raznih evropskih sodišč za človekove pravice
B in .
# 05.11.2018 ob 22:22
Problem so lažne novice ... ne noži, morbidna statistika in ogromno policije na evropskih ulicah.
Sadiq ve, o čem govori in o čem molči, ko omenja naslednje generacije.
brain2k
# 05.11.2018 ob 22:57
"Sadiq Khan: Porast nasilja v Londonu se lahko razreši šele z naslednjo generacijo"

Resno? Jaz pa mislim, da se da to urediti drugače, le politično korektnost je treba dati na stran, pa seveda čimprej zamenjati župana...
moj komentar
# 05.11.2018 ob 22:49
Evropejcem je Bruselj kot malim miškam nastavil sir, po katerem so slednji seveda z veseljem planili, ne da bi uvideli, da se sir nahaja v mišolovki, ki se imenuje ukinjanje evropskih držav, brisanje narodov in označevanje njihovih kultur kot naci-fašističnih in nestrpnih.
the law1
# 05.11.2018 ob 23:04
Je, pa res jasno oz. je že nekaj časa zelo jasno. Vzhodna evropa, kot so tudi drugi ugotovili, bo branik prave evropske civilizacije.
moj komentar
# 05.11.2018 ob 22:35
Evropskim in ameriškim sionističnim milijarderjem je vseeno kakšna bo čez 20 let videti varnost evropskih ulic in mest. Važno, da uvožena delovna sila povečuje njihove profite in korporacijsko-bančno moč in rojeva nove sodobne sužnje.
cairns
# 05.11.2018 ob 23:09
Število umorov v prestolnici Združenega kraljestva narašča. Sočasno so v porastu napadi z nožem. Policija na ulicah krepi prisotnost, župan pa svari, da je težavo mogoče rešiti le dolgoročno.

Čista laž. V zadnjih letih je samo v Londonu odšlo iz policije okrog 6000 policajev. Tolpe muslimanov ogrožajo ljudi. Policaji, ti ki so še ostali, pa ne ukrepajo zoper tolpe ker so takoj obtoženi rasizma. Glavni pri obsodbah policajev pa je ravno župan Sadiq Khan. Khan, ki je tudi musliman, je pripeljal Pakistan v London. Kako pakistanci obravnavajo nevernike pa smo videli v primeru ženske ki je bila oproščena dosmrtnega zapora.

https://www.youtube.com/watch?v=wqdaQW7v
yug
pace
# 05.11.2018 ob 22:56
Na Madžarsko in Poljsko kot varni državi se nekateri že selijo.
Pripoveduje Nemka, ki je še leta 2015 navdušeno pozdravljala arabske begunce in se takoj vključila v humanitarno delo z njimi:

!Prav zares je strah pred spolnimi napadi tako pogost v Nemčiji, da se kot žemljice prodajajo hlače za jogging, ki imajo vgrajen visokotonski alarm vkolikor se ga aktivira."

“V kolikor Poljska in Madžarska ne bosta popustili pri tem vprašanju, lahko postaneta državi v katero bodo zbežali nekateri Nemci in Francozi. Lahko postaneta otoček stabilnosti v Evropi.” je dejala Sommerjeva, dodaja pa še, da je bila osebno napadena petkrat s strani različnih arabsko govorečih moških."

https://ambasador21.wordpress.com/2018/0
2/05/nemska-delavka-z-begunci-priznala-da-se-je-zmotila-nacrtuje-selitev-na-poljsko/?fbclid=IwAR3ytPNRZL3w46VrZuvFbK
dVPAzHA-KI4Qc20n18UqyZi1iynm6L8xUs3F4
moj komentar
# 05.11.2018 ob 22:29
In oni bi pridigali celemu svetu kako naj se vede in kako naj živi.
the law1
# 05.11.2018 ob 23:02
@brain2k

Resno? Jaz pa mislim, da se da to urediti drugače, le politično korektnost je treba dati na stran, pa seveda čimprej zamenjati župana...

Ja, bi bilo res zanimivo, kako bi ti politično korektni bulšiterji reševali problem huliganizma v letih 80 v UK. Pač bi potrebovali vsaj 50 let glede na te besede Khana. Legenda Tačerca je to storila ekspresno.

pResno? Jaz pa mislim, da se da to urediti drugače, le politično korektnost je treba dati na stran, pa seveda čimprej zamenjati župana.

Pogledaš tega Khana in potem se nekateri celo čudijo zakaj folk hoče Trumpa.
pejtevennazrak
# 05.11.2018 ob 22:49
Ena rešitev je selitev v Madžarsko. Tja se po ta novem seli precej zahodnih evropejcev...
link
Mimobeznik
# 05.11.2018 ob 22:35
V Londonu do izgredov leta 2011 niso imeli vodnih topov, sedaj pa je obogatitev prešla v naslednjo fazo.
pejtevennazrak
# 05.11.2018 ob 23:06
@moj komentar
Ja, po večjih mestih stvari uhajajo izpod rok - v takem stanju je recimo bilo romantično mesto Pariz.
moj komentar
# 05.11.2018 ob 22:52
pejtevennazrak

Zahodni Evropejci se upravičeno spogledujejo z selitvijo v vzhodno-evropske in baltske države, saj se zavedajo, da bodo v domačih državah kmalu izrinjeni in brez ustrezne varnosti. Domače države jim že sedaj tega ne garantirajo in kriminala migrantov ne kaznujejo.
moj komentar
# 05.11.2018 ob 22:55
Eno najbogatejsih mest na svetu kao nima denarja za zaposlitev dodatnih policistov, a 10 dodatnih miljonckov za kulturo pa kar pade z davkoplacevalskega drevesa.

Važno, da je zadosti denarja za vojaške operacije v Siriji, Jemnu, Iraku, Libiji in milijardne nakupe ameriškega orožja.
luka101
# 06.11.2018 ob 06:32
Rtvslo, vi ste sramota za slovenski narod. Ves čas pišete in govorite o problemu razraščanja fake news, sami pa sistematično prikrajate poročanje na način, ki žali razum vsakega povprečno inteligentnega Slovenca. Ta prispevek je tipičen primer fake news prispevka v službi ideologije vzpostavljanja novega reda, s katerim nas brezsramno posiljujete iz dneva v dan. Saj mi ni treba razlagati, kje v tem članku je problem, a ne?!! In s tem, ko boste to moje povsem legitimno stališče izbrisali, boste demonstrirali še popolno nerazumenvanje demokracije.
Ljubinica
# 05.11.2018 ob 23:31
firbec111

# 05.11.2018 ob 23:18
Rozmarin

Levičarjem pa še kar ne potegne. Zakaj bi kdo bežal iz progresivnega raja v fašistično Madžarsko??

vau 4 družine iz nemčije na mađarsko in 80.000 mađarjev v nemčijo in Avstrijo. trend se počasi obrača
-----------------------------------------------
Počasi, v roku 10-20 let oz. ene generacije. Saj ti je povedal londonski župan.
Dokler so izgredi vezani le na posamezne četrti in geta, določene soseske pa so relativno varne, bo šel trend počasi, potem pa se zna obrniti.
Potem bo šaria rešila problem v Londonu, Londončani, tisti pravi, pa bodo varnost iskali na Madžarskem :)
pacoman
# 05.11.2018 ob 23:45
@mojkomentar

"Zahodni Evropejci se upravičeno spogledujejo z selitvijo v vzhodno-evropske in baltske države, saj se zavedajo, da bodo v domačih državah kmalu izrinjeni in brez ustrezne varnosti. Domače države jim že sedaj tega ne garantirajo in kriminala migrantov ne kaznujejo."

-----------

Tudi Slovenija v zadnjem času beleži izreden porast Britancev, ki tukaj kupujejo nepremičnine, sploh na Krasu.
joestar
# 05.11.2018 ob 23:32
Kako pa to, da imajo toliko nasilnih zločinov z noži? A jih niso prepovedali?
moj komentar
# 06.11.2018 ob 00:40
Bolj podrobna predstavitev načrta in njegovi stvarniki:
Coudenhove-Kalergi načrt
https://www.tradicijapro
titiraniji.com/ostalo/coudenhovekalergi.
html

Priporočam, da natančno preberete. Marsikaj vam bo bolj jasno, predvsem to zakaj je nastala EU in kakšno je njeno pravo poslanstvo. Njen idejni oče in soustanovitelj je prav Kalergi.
Ljubinica
# 06.11.2018 ob 00:06
lFirbec 111 @ lahko se zgleduje po dveh županih pred njim Livingstone in Johnson, ki sta se s tem odlično spopadla
------------------------------------------------
Problem je v tem, da ne more in ne sme delovati proti svojim (kri ni voda/volivcem).
Sicer se bo pa že navadil. Naj zdaj sam upošteva svoj lastni nasvet.
moj komentar
# 06.11.2018 ob 00:28
Kalergijev plan
Da še enkrat spomnemo,da ta načrt obstaja že več kot 100 let.Bil je pozabljen med drugo svetovno vojno zaradi velikega nacionalizma,ampak se leta 2015
očitno na veliko obnavlja,ker elita ni zadovoljna z razvojem,globine in brzine krize(ekonomske,finančne in imigrantske)
Eden od prvih začetnikov tega procesa je človek,kateri je osnoval Evropsko unijo.Njegovo ime je Richard Coudenhove Kalergi.Njegov oče je bil avstrijski diplomat po imenu
Heinrich von Coudenhove-Kalergi(povezan z bizantinsko družino Kalergija) njegova mama je japonka Mitsu Aoyama.
Kalergi je v svoji knjigi "Praktischer Idealismus" (Praktikum Idealizma) pokazal,da bodo prebivalci bodočih "Združenih držav Evrope" proizvod mešanja.
On jasno nakaže,da bi se narodi Evrope morali križati z Aziati in drugih ras,da bi ustvarili multinacionalno raso enakih značajnosti,katero lahko elita
lažje kontrolira.
Kalergi odstranjuje nacionalnost in samoopredelitev s pomočjo etničnih separatističnih gibanj in masovne migracije.
Da bi elita lahko kontrolirala Evropo,morajo ljudi spremeniti v eno homogeno raso.
O kateri eliti on govori?Kalergi pravi takole:
"Ljudje prihodnosti bodo pomešana rasa.Današnje rase in klase bodo postopoma izginile zaradi odstranitve časa,prostora in predsodkov.Homogena evroazijska-mešana rasa,
po izgledu podobna starodavnim Egipčanom,bo zamenjala raznovrstnost posameznika".
Če tudi se Kalergi ne spominja v niti enem učbeniku,njegove ideje predstavljajo vodeče principe Evropske unije.Verovanje,da se narodi Evrope morajo mešati z Afričani in Aziati,da bi uničili našo identiteto in se ustvarila mešana rasa je osnova vseh zakonov,katere cilj je,zaščita manjšine.Ne zaradi humanitarnih razlogov,ampak zaradi direktive katera nalaga nemilostni režim(Orwellovska Država)kateri upravlja z največjim genocidom v zgodovini.
moj komentar
# 05.11.2018 ob 23:04
"Sadiq Khan: Porast nasilja v Londonu se lahko razreši šele z naslednjo generacijo"

Ta je pa optimist.
ZDA so potrebovale stotine generacij in nekaj zelo krvavih vojn. In še danes imajo nešteto težav zaradi različnih kultur in navad.
bolekalolek
# 06.11.2018 ob 00:54
Drugi najpogostejsi jezik v Londonu je Poljscina tako da nebi o nevem kakih tolpah. V Chicago imajo 4 umore vsak dan, pa je 5 krat manjse mesto kot London. Da se stopnja kriminala veca s stopnjo priseljencev studije se niso zaznale, so pa da se veca z rastjo revscine, z manjsanjem izdatkov za solstvo, socijalo ipd. Kar se pa tice vlaganj v policijo/represivni aparat pa poglejmo malo v ZDA kjer je najvec zapornikov na svetu, kjer se veliko vlaga v policijo./represivne aparate, kjer so kazni dolge in teske, stopnja kriminala pa ena najvisjih na svetu. Lejga zlomka...
B in .
# 06.11.2018 ob 09:35
Po svoje je zanimivo gledati največja evropska mesta in najbolj razvite države, kako se spreminjajo v greznico.
Jaz se javno sprašujem: a ni novinarje in novinarke RTV-ja nič sram, da nam poročajo filtrirane novice, vse drugo, kar pa ni v skladu z globalnimi cilji pa imenujejo lažne - tudi tiste, ki so resnične?
V Parizu ti po mojih izkušnjah ne bodo ukradli kovčka samo, če ga boš imel prikljenjenega z lisicami na roko. Pa še takrat lahko najdejo rešitev, če uporabijo nekaj svoje domišljije. Nekdaj pa mesto ljubezni .... najbolj zaželena destinacija za ameriške študente, London podobno itd.
A nimajo nobene vesti, kakšno Evropo nam prodajajo in zanamcem kot ideal?
Policiste na ulicah z brzostrelkami in neprebojnimi jopiči, kriminal, kraje, nadlegovanje žensk, priporočila oblasti kje in kdaj se lahko gibljejo in kako se naj oblačijo, da ne bodo izzivalne. Koncerti samo za en spol (Švedska) ... Je to ideal za katerega se srčno zavzemate?
Ajde resnicoljubi iz RTV-ja, odpeljite se do nam bližnjega Bihača in Kladuše in povprašajte domačine o ljubem sožitju z migranti, brez cenzure in filtriranja, če si upate.
Še skrajno levičarski portal Index.hr poroča o krajah v Zagrebu (pa je tam relativno malo migrantov), seveda na svojevrsten način, zapakiran v članek tako, kot da so domačini krivi: https://www.index.hr/vijesti/clanak/djev
ojka-iz-zagreba-uzeli-smo-migranta-za-taoca-njih-treba-mlatiti/2040488.aspx
Kdaj boste prevzeli odgovornost za svoje početje in kdaj vam bo potrkala vest (pred službenimi navodili), če jo imate?
oleander_in_pes
# 05.11.2018 ob 23:51
To, da je gospod župan izjavil, da se bo treba na napade navaditi, mu po mojem skromnem mnenju vsekakor ni v čast. Moral bi se zgledovati po newyorškem županu Giulianiju: v nekaj letih (1993-99) se je število umorov zmanšalo za 73 %, vlomi za 66 %, ropi za 67 %, vlomi v vozila za 73 %. Recept? Ničelna toleranca tudi za majhne prestopke.
firbec111
# 05.11.2018 ob 23:36
Ljubinica

Počasi, v roku 10-20 let oz. ene generacije. Saj ti je povedal londonski župan.
Dokler so izgredi vezani le na posamezne četrti in geta, določene soseske pa so relativno varne, bo šel trend počasi, potem pa se zna obrniti.
Potem bo šaria rešila problem v Londonu, Londončani, tisti pravi, pa bodo varnost iskali na Madžarskem
:)

ma kakšna šarija, dajte no mir v 90ih in na začetku 2000 je bilo po 190 mrtvih v Londonu na leto, leta 2003 pa čez 200 in so v 10 letih to številko spravili na 80, sedaj pa se spet povečuje, pač slab župan. Ne nasedajte bedarijam, ki jih piše cairns, švedska je rekorder po posilstvih že od 80ih in to se ni spremenilo s prihodom muslimanov. Drugače pa je prvak po številu umorov še vedno krščanski mexico city. London ima svoje težave in jih pač morajo rešiti. zelo preprosto
brezlj
# 05.11.2018 ob 22:45
..a opozoril, da bo za korenite spremembe na tem področju potrebnih najmanj deset let oziroma "cela generacija".

Kje je pa ta gor rasu. Ena generacija ni 10 let. Na splošno rečeno je 25 let, uradno pa okoli 30 let (34 m / 28 ž).
miranpohar138
# 06.11.2018 ob 07:45
Ni naveden poglavitni razlog za porast kriminala na londonskih ulicah, ta pa je, da je ulici prepuščeno več kot 200 000 otrok, katerih starši delajo po cele dneve. Zelo veliko pa je otrok enostarševskih družin oziroma mater samohranilk. Ta podatek je bil naveden na BBC-ju.
luka007
# 06.11.2018 ob 07:39
Jaz zivim v Londonu in London je eno najbolj varnih mest kjer sem kdarkoli bil. Vsi napadi z nozi nimajo nobene povezave s priseljenci. Gre se za obracune med gangi, ki preprodajajo manila. In ce nisi v gangu te sploh me jebejo. Ce hocete res nevarno mesto obiscite Atlanto v USA. Tak, da prosim nehajte ze s to paranojo. Idiots always judge what they don't know.

LP pozdrav iz Houstona.
severnik
# 06.11.2018 ob 06:47
Sočasno so v porastu napadi z nožem

Zanimivo. Evropejci čez noč postali ljubitelji nožev.

Zanimivo mi je, da med drugim muslimane moti naš evropski "razkošni" način življenja, ne moti jih pa način življenja bogatih šejkov..
NOPCBS
# 06.11.2018 ob 06:19
z naslednjo generacijo bo imigrantov - Pakistancev le se vec...

a bo mir ko bodo sami Pakistanci tam?

Kaj gre Sarac podpisovat v Marakes? Legalizacijo ilegalnih migracij!

Pakistan ima toliko prirastka v pol leta, kot ima Slovenija prebivalcev!!!

Zahtevajmo referendum! Imeli smo ga za bistveno manj pomembne stvari!!!
los-t
# 06.11.2018 ob 05:54
To je multikulti. In človekove pravice vsakega kriminalca. Sam to...
bori
# 06.11.2018 ob 01:10
Nikolaj, # 05.11.2018 ob 22:33
Razlika med Slovenijo in Veliko Britanijo je velika.
V angleškem društvu pisateljev vsi pisatelji nosijo nože, kar je dokaz, da niso kulturni.
V slovenskem društvu pisateljev pisatelji ne nosijo nožev, ker so kulturni.
-------------
Pri nas se je včasih orožje komaj omenjalo, nad novicami o kakšnem streljanju, uporabi orožja, smo se zgražali skoraj vsi. Danes pa že tu na forumu nekateri zagovarjajo orožje, posedovanje... 'za obrambo.. premoženja...'..
Krasno napredujemo ...
moj komentar
# 05.11.2018 ob 23:38
J@st

Bivši kolonialisti postajajo kolonija svojih nekdanjih sužnjev.
Bumerang se vrača.
Alchemist
# 05.11.2018 ob 23:15
Porast nasilja v Londonu se lahko razreši šele z naslednjo generacijo

Seveda, težko pa bo brez obvladovanja velikih stopenj neenakosti.
Nikolaj
# 05.11.2018 ob 22:33
Razlika med Slovenijo in Veliko Britanijo je velika.

V angleškem društvu pisateljev vsi pisatelji nosijo nože, kar je dokaz, da niso kulturni.
V slovenskem društvu pisateljev pisatelji ne nosijo nožev, ker so kulturni.
zeus-zengg
# 06.11.2018 ob 11:47
Sadiq Khan: Porast nasilja v Londonu se lahko razreši šele z naslednjo generacijo
--------------
v prevodu : pustite me za božjo voljo ,,oddelati ,, še kakšna dva mandata čeprav nimam pojma kako preprečiti porast nasilja ...
firtoh
# 06.11.2018 ob 07:34
Zakaj mi limas link o pijancu indijskega porekla,ki je povozil tri mulce??!!
A je naš Maček,ki je pijan ubil tri mlade,tudi Indijec?
NOPCBS
# 06.11.2018 ob 07:04
Firtoh

verjami, da sem ze bil v Londonu in se v Sloveniji pocutim bolj varnega

morajo biti pa res sposobni da so kljub temu vsi zdravniki:
KLIK

se dobro znajdejo, najbrz so "mladoletni" zdravniki ze ko pridejo ilegalno iz Pakistana?
KLIK

pa se ena nedavna novica iz tebi ljubega pakistana:
KLIK

sem enkrat nalimal link do videa, ko je drhal do smrti kamenjala zensko, ki je domnevno onecastila kuran, pa so me takoj zablokirali...

kaj delajo z ateisti, homoseksualci ti raje ne govorim...
firtoh
# 06.11.2018 ob 06:52
NOPCBS
Združeno kraljestvo
Beli Evropejci:87,1%
Črnci/afro-karibi: 3%
Indijci: 2,3%
Mešani :2,0%
Pakistanci : 1,9%
Bangladeš : 0,7%
Kitajci : 0,7%
Ostalo : 2,3 % vir: gov.uk
Kje ti vidiš množice Pakistancev?Indijci in Pakistanci so najbolj izobraženi od vseh etničnih skupin v Britaniji,razen domorodcev. Če zbolis v Britaniji in greš v javno bolnišnico ali lokalnemu GP( general practitioner), bo v 80 % po poreklu Indijec ali Pakistanec.
Bo potrebno it mal okol po svetu,predvsem pa kakšne uradne strani poguglat,ne pa rekla- kazala.
peglezn
# 06.11.2018 ob 06:42
Naslednja generacija za njega so verski voditelji in šeriatsko pravo, samo tega ni glih direktno povedal.
skorpijon93
# 06.11.2018 ob 00:07
multikulturnoist v vsem svojem sijaju , pa porasst revščine tudi !
krtmenedva
# 06.11.2018 ob 13:06
Sadiq Khan: Porast nasilja v Londonu se lahko razreši šele z naslednjo generacijo

Multikulti ste hoteli, multikulti imate.

Z naslednjo generacijo bo samo še slabše.
zeus-zengg
# 06.11.2018 ob 11:57
brehme
potem bo red. Velja za vso Evropo, levičarji delajo na tem.....
--------------------
to niso levičarji ampak neoliberali ki se skrivajo pod levičarskimi maskami . V Jugi je bil red ker je bilo prepovedano jemanje mamil , igre na srečo , prostitucija in podobno ropi in tatvine pa so bile ,,procesuirane ,, na licu mesta seveda glede na težo prekrška . Ker zdaj vlada svoboda in človekove pravice si je seveda vsak sam kriv če se mu kaj zgodi .....
cairns
# 06.11.2018 ob 10:50
Londonski župan opozarja, da nože nosijo že osnovnošolci, saj jim daje občutek pripadnosti.

islamski skupnosti.

London ni več britansko mesto, ampak bi ga lahko prestavili nekam v Pakistan.
Kazalo