S. in J. Amerika
slice
Iz Bele hiše odhaja John Kelly, prihaja William Barr. Veleposlanica pri ZN-u bo Heather Nauert.
Trumpove najnovejše rošade, 9. december 2018 ob 09:34 V ameriški administraciji se obeta kup sprememb – odhaja vodja kabineta John Kelly, prihaja pravosodni minister William Barr. Veleposlanica pri ZN-u bo Heather Nauert.
30
Trump o svojem nekdanjem državnem sekretarju: "Butast kot noč, len kot hudič"
94
8. december 2018 ob 08:58 Predsednik ZDA Donald Trump je svojega nekdanjega državnega sekretarja Rexa Tillersona označil za neumnega kot noč, potem ko je ta izjavil, da je moral na položaju šefa diplomacije Trumpa nenehno ...
Finančni direktorici Huaweia v ZDA grozi do 30 let zapora
185
7. december 2018 ob 21:38 Kanadsko sodišče je na petkovi obravnavi finančno direktorico podjetja Huawei, Meng Vandžov, seznanilo, da ji v ZDA, zaradi kršitve sankcij z Iranom, grozi do 30 let zapora.
Ekvador: Assange ima prosto pot, da zapusti veleposlaništvo
120
7. december 2018 ob 07:21 Ekvadorski predsednik Lenin Moreno je izjavil, da so od Velike Britanije dobili zagotovila, da lahko ustanovitelj Wikileaksa Julian Assange varno zapusti ekvadorsko veleposlaništvo v Londonu.
Bo senatorka slovenskega rodu Amy Klobuchar kandidirala za predsednico ZDA?
34
6. december 2018 ob 09:22 Ameriška demokratska senatorka slovenskega rodu Amy Klobuchar razmišlja, da bi se leta 2020 podala v predsedniško tekmo.
Kanadčani aretirali finančno direktorico Huaweia, Kitajska zahteva pojasnilo H čer ustanovitelja kitajskega telekomunikacijskega tehnološkega velikana Huawei Meng Vandžov so zaradi domnevne kršitve sankcij proti Iranu aretirali v Kanadi, ZDA zahtevajo njeno izročitev.
102
ZDA: Državniško slovo od predsednika Georgea Busha starejšega V narodni stolnici v Washingtonu so se na državniški pogrebni slovesnosti poslovili od 41. predsednika ZDA Georgea Busha starejšega, ki je umrl v petek v 95. letu starosti.
22
ZDA: Senatorji ne dvomijo o vpletenosti bin Salmana Člani ameriškega senata so prepričani, da je za umor novinarja Džamala Hašokdžija odgovoren prestolonaslednik Savdske Arabije Mohamed bin Salman.
54
Direktorica Cie bo senatu poročala o primeru Hašokdži Ameriški mediji poročajo, da bo vodja Cie Gina Haspel kongres za zaprtimi vrati danes seznanila s podrobnostmi primera umora savdskega novinarja Džamala Hašokdžija.
28
Pozitiven odziv borz na začasno 'premirje' med ZDA in Kitajsko Azijske borze so se na dogovor med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in kitajskim Ši Džinpingom, da se bosta v naslednjih 90 dneh odpovedala nadaljnjemu zviševanju carin, odzvale pozitivno.
20
Države G20 skupaj, a brez ZDA, za uresničevanje podnebnega sporazuma Voditelji držav G20 so na vrhu v Buenos Airesu sprejeli skupno izjavo, v kateri so poudarili nujnost reforme Svetovne trgovinske organizacije (STO), brez ZDA pa tudi podprli pariški podnebni sporazum.
39
Lopez Obrador na prisegi obljubil konec pohlepnim elitam v Mehiki Andres Manuel Lopez Obrador je v soboto prisegel kot novi predsednik Mehike in obljubil, da bo zatrl pohlepne elite v državi, prepredeni s korupcijo, revščino in nasiljem.
5
Umrl je George Bush starejši, ki je "ZDA vodil v obdobju zgodovinskih sprememb" V 95. letu starosti je v Houstonu umrl nekdanji ameriški predsednik George Bush starejši, ki je ZDA vodil med letoma 1989 in 1993, predtem pa je bil osem let podpredsednik v administraciji Ronalda ...
148
Močan potres prebivalce Aljaske pognal na ulice in povzročil veliko škodo Aljasko je stresel močan potres z magnitudo 7, ki mu je sledilo več manjših popotresnih sunkov.
3
Vrh G20: Kratko srečanje Trumpa in Putina; voditelji sprejeli skupno izjavo Na vrhu skupine G20 v Buenos Airesu so voditelji dosegli dogovor o reformi Svetovne trgovinske organizacije (STO), v skupni izjavi pa so, brez ZDA, podprli zavezanost k uresničevanju pariškega ...
61

Kazalo