S. in J. Amerika
slice
Ekvador in Peru bosta otežila vstop Venezuelcem
Venezuelci bežijo iz domovine, 17. avgust 2018 ob 08:10 Venezuelci bodo morali ob vstopu v Ekvador in Peru kmalu začeti kazati potne liste namesto osebnih izkaznic. Državi sta namreč zaskrbljeni zaradi množičnega prihoda državljanov Venezuele.
2
ZDA: Vojaška parada, ki si jo je zaželel Trump, preložena na 2019
54
17. avgust 2018 ob 10:07 Vojaško parado, ki si jo je v Washingtonu za novembra letos zaželel ameriški predsednik Donald Trump, so dokončno odpovedali oziroma preložili, verjetno na leto 2019, so v četrtek sporočili z ...
Kalifornija v boj s požari pošilja tudi dva tisoč zapornikov
56
16. avgust 2018 ob 06:46 Pri spopadanju z najobsežnejšimi požari v zgodovini Kalifornije, ki so jih v zadnjih dneh vendarle nekoliko omejili, sodelujejo tudi zaporniki, ki so za nevarno delo plačani po dolar na uro.
Ameriški časopisi dvignili glas proti Trumpu: "Novinarji nismo sovražniki"
193
16. avgust 2018 ob 21:51 Na pobudo časopisa The Boston Globe je skoraj 350 ameriških časopisov na naslovnicah danes objavilo članke, s katerimi zagovarjajo svobodno novinarstvo in se zoperstavljajo "umazani vojni"
Obsežna preiskava razkrila, da so duhovniki v ZDA zlorabili najmanj tisoč otrok
130
15. avgust 2018 ob 08:45 Vrhovno sodišče v ameriški zvezni državi Pensilvanija je po letu in pol preiskave objavilo obsežno poročilo o spolnih zlorabah otrok, ki so jih zakrivili duhovniki Rimskokatoliške cerkve.
Ameriški predsednik odpuščeno temnopolto sodelavko označil za "psa" Ameriški predsednik Donald Trump je na Twitterju nekdanjo temnopolto uslužbenko Bele hiše Omaroso Manigault Newman, ki je javno objavila nekaj zvočnih posnetkov pogovorov v Beli hiši, označil za "psa"
118
ZDA bodo za obrambo v naslednjem letu namenile 717 milijard dolarjev Ameriški predsednik Donald Trump je podpisal 717 milijard dolarjev vreden zakon o porabi za obrambo v proračunskem letu 2019, ki povečuje plače vojakom za 2,6 odstotka, kar je največja rast v ...
94
Agenta FBI-ja odpustili zaradi spornega sporočila v povezavi s Trumpom Namestnik direktorja FBI-ja David Bowdich je odpustil agenta Petra Strzoka, ki je preiskoval rusko vpletanje v ameriške volitve, saj je leta 2016 izražal nasprotovanje kandidatu Donaldu Trumpu.
22
V Washingtonu se je zbralo le okoli 20 rasistov in več tisoč protiprotestnikov Zborovanja skrajnih desničarjev pred Belo hišo v Washingtonu ob obletnici podobnega dogodka lani v Charlottesvillu v Virginiji se je udeležilo le nekaj več kot 20 ljudi, medtem ko je bilo ...
137
Pritisk na Turčijo: ZDA uvajajo višje carine na uvoz jekla in aluminija ZDA so uvedle višje carine na uvoz jekla in aluminija iz Turčije. Carine na jeklo bodo po novem 50-odstotne, na aluminij pa 20-odstotne. Predsednik Donald Trump tako izvaja dodaten pritisk na Ankaro.
99
Shodi rasistov in njihovih nasprotnikov v Washingtonu Na obletnico nasilnih shodov rasistov in njihovih nasprotnikov v mestu Charlottesville, kjer je beli supremacist do smrti povozil protiprotestnico, se začenjajo shodi v Washingtonu.
35
Maduro ameriške obveščevalce povabil k preiskavi atentata Predsednik Venezuele Nicolas Maduro je dejal, da bi agentom FBI-ja dovolil sodelovati v preiskavi atentata nanj pred osmimi dnevi. Maduro sicer ZDA obtožuje, da ga poskušajo strmoglaviti. 4.
27
V Braziliji leta 2017 rekordno število umorov Število ljudi, umorjenih v Braziliji, je lani doseglo rekord.
48
Kostariško sodišče razveljavilo prepoved istospolnih porok Vrhovno sodišče Kostarike je razsodilo, da je prepoved istospolnih porok v državi protiustavna in diskriminatorna. Oblasti imajo 18 mesecev časa za spremembo zakonodaje.
27
ZN: Letos je v Ekvador prebežalo več kot pol milijona Venezuelcev Združeni narodi so v petek sporočili, da je letos v Ekvador iz Venezuele prišlo več kot pol milijona ljudi, kar je ena največjih množičnih migracij v zgodovini Latinske Amerike.
7

Kazalo