Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO
ZDA 2012

Volilni dan, kot velja za marsikaj onkraj luže, ni naključno izbran. Zakonsko je bil določen leta 1792, utemeljen pa z zaključkom del na poljih, obenem pa naj bi pravočasno prehitel običajne zimske nevihte. Z vremensko tradicijo se je tokrat sicer nekoliko poigral orkan Sandy. Z volilno tradicijo, ki prežema ameriško družbo, se Narava zagotovo ne bo.

Za začetetek
- Mitt Romney, mormon, milijonar, predsednik?
- Barack Obama: Z obeti upanja in sprememb v Belo hišo
- Vsemogočni elektorji nad voljo volivcev
rtvslo.si/ZDA2012

Bo Barack Obama ostal 44., ali pa Mitt Romney postal 45. predsednik po Georgeu Washingtonu, ki je funkcijo prvi zasedal med letoma 1789 in 1797? Kdo bo osvojil magičnih 270 elektorskih glasov? Predstavljamo kandidata.
Uvodoma smo za zadnji predvolilni teden za vas pripravili spodnja videoposnetek in grafični prikaz. V njih najdete osnove, ki jih bomo do 6. novembra na spletnem mestu rtvslo.si dnevno nadgrajevali. V noči na 7. november bo tudi MMC - v tesnem sodelovanju s studiem Televizije Slovenija, v katerem vas bodo skozi ameriški volilni šov vodili Manica Janežič Ambrožič, Vlasta Jeseničnik, Edvard Žitnik, Igor E. Bergant in različni gostje - skrbel, da boste za izide in spremljajoče dogajanje izvedeli prvi.

ZDA 2012