Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Za ljubitelje naravnih vin: Ljubljana gosti prvi festival živih vin V Ljubljani bo v petek od 17. ure dalje prvi festival živih vin in fermentirane hrane, na katerem se bo predstavilo sedem vodilnih slovenskih naravnih in/ali biodinamičnih vinarjev.
Ruska agencija pred svetovnim prvenstvom ponuja lažne ocene restavracij Ruska oglaševalska agencija je ponudila restavracijam v mestih, ki gostijo prihajajoče svetovno nogometno prvenstvo, da jim z lažnimi recenzijami pomaga do višje ocene na TripAdvisorju.
Kambodža, zadnja motoristična etapa Mehanik št. 13 je bil mojster; mlad fant, a z dobro glavo, se je videlo.
Foto: Zadnja velika divjina na Zemlji se šibi pod težo turistov Čeprav Antarktika zaradi svojih nizkih temperatur, ki se gibljejo krepko pod ničlo, velja za eno izmed najmanj naseljivih območij sveta, pa veličastna in (skoraj) neokrnjena narava privablja ...
Dan lipicanca: V Lipici se spominjajo začetkov obratovanja kobilarne V Kobilarni Lipica praznujejo - v spomin na začetke obratovanja kobilarne pred 438 leti se namreč pripravljajo na dan lipicanca, na katerem bodo predstavili najlepše konje Kobilarne Lipica in ...
Japonska: Ponudnik se zaradi 25-sekundne netočnosti vlaka iz srca opravičuje Slovencem se večurne zamude vlakov sploh ne zdijo neobičajne. Drugače je na Japonskem, kjer že najmanjšo netočnost vlaka javnost ostro obsodi.
Kam za konec tedna? Na pivo, vino in dobrote slovenskih kmetij Kulinarični dogodki so v polnem razmahu, zato je možnosti, kaj doživeti v soboto in nedeljo, več kot dovolj, ne glede na to, iz katerega dela Slovenije prihajate.
Letošnja Internautica v Portorožu se spogleduje z okoljevarstvom Svoja vrata odpira že 23. mednarodna razstava Internautica.
22. vzpon na vrh Everesta: Kami Rita še ne namerava odnehati Nepalski šerpa Kami Rita se je na najvišjo goro sveta - Everest - nedavno povzpel že 22. in s tem postavil nov svetovni rekord.
Foto: Zapuščeni bolivijski vlaki – relikvije opuščene industrije Na obrobju največje slane puščave na svetu Salar de Uyuni leži t. i. Pokopališče vlakov, ki privablja vse več turistov.
Za "čustveno oporo" na letalo z žabo, kozo ali ježem? Nič več. Vse več potnikov želi na letalo zaradi "čustvene opore" vzeti nenavadne domače ljubljenčke. Pri družbi American Airlines so se temu odločili narediti konec.
Številne turistične ladjice na Ljubljanici: Ali je rečnih kapitanov preveč? Ljubljanica je hladna, a prijazna reka, njen umirjeni tok pa nemoteno plovbo omogoča številnim turističnim barčicam.
Pariz poleg evra uvaja lokalno plačilno sredstvo la pêche V pariških lokalnih trgovinah in podjetjih je od sobote naprej mogoče poleg z evrom plačevati tudi z lokalno enoto la pêche (breskev).
Na otoku Don Det. Sproščeno. Večerilo se je že, ko sem pripeljal do reke. Brodar se je s svojim plovilom iz dveh podolgovatih čolnov, na katera je prečno navezal lesene deske, ravno bližal brežini.
Na Hrvaškem med počitnicami pri zasebnikih brez omejitev le še zajtrk? Na Hrvaškem načrtujejo, da bodo morali zasebni lastniki apartmajev odpreti obrt za gostinstvo, če bodo želeli ponujati tudi kosila in večerje, in višje kazni za oddajanje na črno.
Končujejo obnovo Blejskega gradu, ki v obiskanosti znova podira rekorde Pred začetkom glavne turistične sezone se končuje prenova Blejskega gradu, ki se je zaradi dolge zime in vremenskih razmer nekoliko zavlekla, a naj bi jo končali do konca maja.
Kolesarjenje po Koroški: letos s kolesarskim vlakom vse do Pliberka Ljubitelje kolesarjenja bo razveselila novica, da so se Slovenske železnice (SŽ) odločile, da bodo tudi letos na koroški železniški progi uvedle kolesarske vlake, sobotni vlak, namenjen kolesarjem, ...
Zakaj se stolp v Pisi ne zruši? Sloviti stolp v toskanskem mestu Pisa zaradi svoje nenavadne nagnjene lege vzbuja začudenje številnih turistov - zdi se namreč, kot da se bo stolp vsak trenutek zrušil.
"V Sloveniji sva začutila vibracije sreče in to, da so ljudje izjemno aktivni" Slovenska obala je pravzaprav na polovici Sredozemske poti, ki jo Luisa in Louis končujeta v teh dneh.
Video: Prvi slovenski hotel brez odpadkov Blejski Hotel Ribno je danes prvi v Sloveniji prejel naziv Zero Waste Hotel.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo