Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Oživljanje turizma po terorističnih napadih - spoznavanje Belgije z vlakom V Belgiji so v želji, da bi znova privabili obiskovalce po terorističnih napadih, pripravili kampanjo za oživitev turizma.
Najbolj okolju prijazen javni promet ima Oslo Oslo je na dobri poti, da postane prva prestolnica na svetu, v kateri javni promet ne bo onesnaževal zraka.
Bi prespali v čebelnjaku in se naužili zdravilne energije? V čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici so uredili posebno sobo - apikomoro -, v kateri se bodo obiskovalci lahko naužili zdravilne energije in ozračja čebelnjaka.
Večerja malce drugače - s čokolado v vsaki jedi Glede na to, da so na vse bolj priljubljenem festivalu čokolade v Radovljici letos med novimi okusi predstavili čokolado z zaseko, ocvirki, oljčnim oljem in mohantom, se je spodobilo, da festival ...
Na dopust na prostovoljno delo na –45 stopinj Celzija in lov na severni sij Ste kdaj razmišljali, da bi dopust preživeli drugače kot na oddihu na morju ali popotniškem potovanju?
"Hrana je v balkanski družini ključen povezovalni element" Nikoli ne pripadaš nobeni strani, nikoli nisi Slovenec, ne čutiš se kot Bosanec, se odraščanja v priseljenski družini danes spominja pobudnica Odprte kuhne Alma Kochavy.
Video: Hišo Stare trte si je ogledalo več kot pol milijona obiskovalcev Pred desetimi leti so na mariborskem Lentu odprli Hišo Stare trte. V njej je prodajalna vina, večkrat pa pripravijo tudi vinsko-kulinarične dogodke.
V Gornji Radgoni se je odprl 10. mednarodni sejem lovstva in ribištva V Gornji Radgoni je vrata odprl 10. mednarodni sejem lova in ribolova ter 4. mednarodni sejem Natura.
Čokoladne skulpture in slike vabijo v Radovljico, briška kulinarika v Šmartno Ta konec tedna na izlet vabijo Brda s svojo hrano in predvsem vini, Radovljica pa s festivalom čokolade, ki tradicionalno privabi več deset tisoč ljubiteljev te slaščice.
Po novem Fraport Slovenija in ne več Aerodrom Ljubljana Aerodrom Ljubljana se je preimenoval v Fraport Slovenija, napovedali so tudi 16-milijonsko naložbo v širitev potniškega terminala.
Foto: Prvi letošnji utrinki s kanadske "ulice ledenih gora" Malo mesto v Novi Fundlandiji v Kanadi je postalo pravi turistični magnet, potem ko je na obalo naplavilo eno prvih ledenih gora to sezono.
Farma nojev v Brežicah - se bodo Slovenci ogreli za eksotiko? "Največja smrt za noja je stres - bližina cest, potepuški psi ... Zato je naša farma v popolnoma ruralnem okolju, kjer jata živi v popolnem miru," razlaga Barbara Tomše Ferenčak, ki s soprogom ...
Na prvem večjem ocenjevanju naravnih vin smetano pobrali Slovenci Na prvi večji Decanterjevi ocenjevalski pokušnji naravnih vin so se v precej ostri konkurenci 122 vzorcev z vsega sveta med najboljša uvrstila štiri slovenska vina in eno slovensko zamejsko
Bangkok, svetovna prestolnica poulične hrane, prepovedala poulično hrano Le mesec dni po tem, ko je CNN že drugo leto zapored Bangkok izbral za najboljšo svetovno destinacijo s poulično hrano, so mestne oblasti napovedale veliko čistko, v kateri bodo do konca leta z ulic ...
Drzni, moderni Jorg Zupan: od žrebičkovih možganov do kimčija Jorg Zupan ima zdaj v Ateljeju, nekdanjem Smrekarjevem hramu, že kar nekaj kilometrine in zdi se, da mu v Hotelu Union puščajo razmeroma proste roke pri sestavljanju menija.
Slovenski vinarji v ZDA pobrali 81 medalj Slovenska vina so se znova odlično odrezala na dveh vinskih ocenjevanjih v ZDA, že tradicionalnem tekmovanju Finger Lakes Wine Competition in letošnjem prvem Great American Wine competition.
Video: Z Goričkega v Piran - peš Na današnji s soncem obsijan velikonočni ponedeljek se je skupina 16 pohodnikov peš odpravila z Goričkega v Piran. Pot so začeli na Hodošu, pozdravit pa jih je prišel tudi pevec Vlado Kreslin.
Video: Predjamski grad lani sprejel kar 200.000 obiskovalcev Le streljaj od Postojnske jame stoji Predjamski grad, ki velja za enega največjih jamskih gradov na svetu.
Muzeji brez meja v duhu evropske odprtosti in sodelovanja Če boste obiskali Pokrajinski muzej Koper, boste v 20 dneh lahko uveljavili 50-odstotni popust pri obisku drugega partnerskega muzeja ali galerije iz Hrvaške ali Italije.
Na Obali in Bledu med prazniki le malo prostih sob Med velikonočnimi prazniki bodo imeli turistični delavci v Slovenskem primorju in na Bledu polne roke dela, saj so tamkajšnji hoteli zasedeni več kot 90-odstotno.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo