Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Najbogatejša mesta na svetu so New York, London in Tokio Petnajst najbogatejših mest na svetu ima v rokah kar enajst odstotkov svetovnega bogastva. Na vrhu seznama so se znašli New York, London, Tokio, San Francisco in Peking.
"Doživite Pomurje" v paviljonu Expano ob Soboškem jezeru Paviljon, v katerem se je Slovenija leta 2015 predstavljala na svetovni razstavi Expo v Milanu in ga je vlada predala v upravljanje Mestni občini Murska Sobota, bodo po izboru z javnega natečaja ...
Krvavec z legendama Koširjem in Križajem proslavil 60 let Smučarsko središče Krvavec, ki je lani prejelo nagrado za najboljše slovensko smučišče, praznuje svojo 60-letnico, ob praznovanju pa so pripravili tudi posebno tekmo legend in glasbeno zabavo.
Na Manhattnu raste "newyorški Eifflov stolp" mnogoterih stopnic Na Manhattnu raste nova newyorška znamenitost, ki je v zadnjem mesecu dni dosegla svojo dokončno višino dobrih 45 metrov, avtor katere je britanski oblikovalec Thomas Heatherwick.
Lastniki lokalnih korejskih restavracij razočarani nad olimpijskim obiskom Olimpijske igre za lokalne podjetnike pomenijo priložnost za izdaten zaslužek.
Šibenik bo gostil kulinarični festival vseh festivalov Po vzoru podobnih dogodkov v tujini bo Šibenik med 19. in 20. marcem gostil Chef's Stage, velikopotezni kulinarični festival, katerega ambasadorka bo najboljša kuharica na svetu, Slovenka Ana Roš.
Tuol Sleng - kamboški zapor največjih grozodejstev človeštva Tako lažen občutek spokojnosti in lepote dajejo cvetovi plumerije, ki se razcvetajo na dvorišču Tuol Slenga, verjetno najbolj zloglasnega zapora na svetu.
Mariborska trta raste v obeh Korejah: "Prispevali smo k umiritvi razmer!" V Seulu in Pjongjangu sta se uspešno prijeli lani zasajeni potomki najstarejše vinske trte na svetu, ki ima svoj dom sicer v Mariboru.
Po 65 letih slovo ikonične Kraševe prodajalne na Čopovi Polnih 65 let je prostore Čopove ulice 3 zasedala Kraševa prodajalna. S koncem meseca bo te zgodbe konec, Kraš se namreč seli na Slovensko, mnogi pa so razočarani nad izgubo ikonične prodajalnice.
Na Amazonki, na lovu za anakondo V vodi je začofotalo. Napel sem ušesa, v očeh se je pojavil smrtonosen pogled. Anakonda! Skočil sem v vodo, kot blisk zaplaval za kačo.
Bi odstopili svoj sedež na letalu nekomu drugemu? O tem bo najprej razmislil računalnik. Nova spletna platforma bo letalskim družbam omogočila prepoznavanje potnikov, ki bi bili najverjetneje pripravljeni odstopiti sedež nekomu drugemu.
Foto: V Altaju na Kitajskem, rojstnem kraju smučanja Na skrajnem zahodu Kitajske si Sulita nadene svoje smuči in se napoti v zimsko jutro. Temperatura je 30 stopinj pod ničlo.
Rekordno število turistov: Maroko odkrivajo tudi Brazilci in Kitajci Maročani so po več letih znova zadovoljni s svojim turističnim izkupičkom - lani je namreč omenjeno afriško državo prvič obiskalo več kot 11 milijonov turistov, ki se najpogosteje ustavijo v ...
V Ljubljani jubilejni salon penin z rekordno ponudbo V ljubljanskem hotelu Union bo v petek potekal jubilejni, peti salon penin, ki bo letos postregel z rekordno udeležbo vinarjev - kar 44 jih bo, s skupaj več kot 120 penečimi vini.
Video: Od Tokia do Pariza v dveh urah? Da, z nogami trdno na tleh. Japonsko podjetje si je izmislilo prav posebno potovanje, ki to sploh ni - kandidatom ponuja virtualni polet iz Tokia do Pariza, ki traja le dve uri, po "pristanku" pa si gostje lahko ogledajo mesto ...
Po treh dneh prva odpoved na redni liniji Maribor-Antwerpen Belgijska letalska družba VLM Airlines je četrti dan od vzpostavitve redne letalske povezave med Antwerpnom, Münchnom in Mariborom prvič odpovedala polet. Zanj namreč ni bilo prijavljenih potnikov.
Foto: Olimpijce navdušuje tudi park penisov, posvečen ribičevemu čarobnemu "orodju" Le kakšno uro vožnje od olimpijskega Pjongčanga leži zaspano pristaniško mestece Sinnam, med turisti priljubljeno predvsem zaradi svojega nenavadnega tematskega parka, posvečenega plodnosti oziroma ...
Prvi vlak naj bi iz Ljubljane proti Trstu in Benetkam oddrdral septembra Septembra se potnikom vendarle obeta nova železniška povezava, ki se napoveduje že nekaj časa. Vlak bi po načrtih vozil iz Ljubljane mimo Trsta in njegovega letališča do Benetk.
Turistični naval na Bohinj: "Želimo si kakovostni turizem" V Bohinju so imeli lani več kot 550.000 nočitev, kar je za 15 odstotkov več kot leta 2016, a večje število gostov prinaša tudi nove izzive, zato se v Bohinju trudijo z nadgradnjo prometnega režima ...
Foto: Razkošni savdski hotel ni več "zapor za elito" - spet sprejema goste V nedeljo so po več kot treh mesecih znova odprli hotel Ritz-Carlton v Riadu - kot je znano, so hotel začasno spremenili v "zlati" zapor za predstavnike politične in gospodarske elite, ki so se ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo