Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Rekordni podaljšan konec tedna na portoroškem letališču Portoroško letališče je od četrtka popoldne do nedelje zvečer izmerilo novo rekordno število prispelih letal. Na letališču je pristalo kar 231 letal.
Filmski turizem: Slovenija privlačnejša za mednarodne ustvarjalce in vlagatelje Slovenija se je pridružila skupini več kot 30 držav, ki mednarodnim filmskim ustvarjalcem in vlagateljem omogočajo uveljavljanje pravice do denarnega povračila.
Foto: Butični bistro Biro na Gornjem trgu - "sproščena mešanica" za vsakogar Vse bolj pisana druščina lokalov v še nedolgo tega zaspanem delu stare Ljubljane je dobila novega soseda: Biro, bistro z minimalistično, a začinjeno notranjostjo in preprostim, a premišljenim ...
Kam ta konec tedna? Na Veliko planino med pastirje, na Dravo med splavarje ... Tudi tokratni konec tedna je natrpan s turistično-kulinaričnimi dogodki, ki so raztreseni po vsej Sloveniji. Spodaj vam predstavljamo nekaj namigov za obisk.
Odlična kakovost slovenskega morja, druge vode vsaj 'zadovoljivo' Arsovo poročilo pred poletno sezono o kakovosti kopalnih voda za leto 2016 ocenjuje prav vse lokacije ob slovenski obali z odlično oceno, celinske vode pa so se odrezale nekoliko slabše.
Slavni kuhar Bottura v Sloveniji: "Hrano moramo spoštovati in je manj zavreči" Teden nezavržene hrane v Ljubljani je na Pogačarjevem trgu odprl eden najprepoznavnejših kuharjev našega časa, Massimo Bottura. Kar tretjina pridelane hrane konča v smeteh.
Video: V Trebnjem vse pripravljeno na 45. teden cvička Praznik vinskega posebneža so Dolenjci lani preselili v Trebnje, kjer bo tudi letos. Začel se bo v petek, ko bo potekala popoldanska povorka vinogradniških društev.
Vrhunski kuharji z Botturo na čelu v boj proti odpadni hrani V Ljubljano v petek prihaja Massimo Bottura iz Osterie Francescane, lani najboljše restavracije sveta v izboru 50 Best, letos pa druge na svetu - za ameriško Eleven Madison Park.
Obamova popredsedniška turneja: golf in slovensko vino v Toskani Zdaj že nekdanji prvi par ZDA, Barack in Michelle Obama, več kot očitno uživata v dolgem dopustu po januarskem odhodu iz Bele hiše.
J. Charpentier: Šampanjci s stoletno tradicijo v gosteh na Ljubljanskem gradu Ta mesec sta Ljubljano obiskala kar dva šampanjska magnata - Clovis Taittinger iz hiše Taittinger je gostoval pri Janezu Bratovžu v JB-ju, medtem ko je Jean-Marc Charpentier iz hiše J. Charpentier ...
Na Mount Everestu našli še štiri mrtve, letos že 10 žrtev Pod vrhom Mount Everesta so nepalske šerpe našle trupla štirih alpinistov; letos je na najvišji gori sveta umrlo že deset ljudi.
Najboljše restavracije Hrvaške - na vrhu ponovno Pelegrini Hrvaški časnik Jutarnji list je že tradicionalno razglasil najboljše restavracije pri naših južnih sosedih.
Ptuj obiskalo več kot 100 sauvignonov in več kot 1.100 dobrot Ta konec tedna je bilo najstarejše slovensko mesto izjemno živahno. V sklopu neuradnega slogana Povežimo samostana sta potekala 3. salon sauvignona in 28. dobrote slovenskih kmetij.
Namigi Lonely Planeta za poletni izlet: Zagreb, Gotland in Galicija Priznana popotniška založba Lonely Planet je objavila seznam evropskih mest in pokrajin, ki jih priporočajo za ogled letošnje poletje. Na prvo mesto so uvrstili hrvaško prestolnico Zagreb.
Športniki prenesli štafeto iz Pirana na Triglav v 17 urah Dvanajst športnikov je v petek izvedlo ekstremno štafeto, pri kateri so s skupnimi močmi premagali razdaljo med najnižjo in najvišjo točko v Sloveniji.
Tik pod vrhom Everesta se je zrušila znamenita Hillaryjeva stopnja Alpinisti poročajo, da se je tik pod vrhom Mount Everesta zrušila znamenita Hillaryjeva stopnja, 12-metrska visoka navpična stena, ki je veljala za zadnjo večjo prepreko pred osvojitvijo vrha.
Video: Benetke se dušijo v množičnem turizmu Benetke se utapljajo, ne le v jesenskih močnih plimovanjih, pač pa tudi v množičnem turizmu. Na leto jih obišče več kot 30 milijonov ljudi, ki v mestu pustijo na milijone evrov, a tudi kup težav.
Valižan vzgojil tako pekoč čili, da bi jedca ubil Do zdaj je za najbolj pekoči čili na svetu veljal Carolina Reaper, ki s svojimi 1,6 milijona skovili, merska enota za pikantnost, povzroči pravi požar v ustih. A zdaj je dobil ostro konkurenco.
Video: Preselitev leščurjev na največji slovenski urejeni plaži V Portorožu je 21 potapljačev preselilo več kot tisoč zaščitenih školjk leščurjev.
Pomanjšani Pompeji – 150 let stara maketa, še vedno pomemben dokument Leta 1861 je italijanski arheolog in numizmatik Giuseppe Fiorelli zasnoval maketo ohranjenega dela Pompejev, že tedaj enega najznamenitih arheoloških najdišč na svetu.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo