Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Zastarelim indijskim vlakom bo odklenkalo Indijski premier Narendra Modi je ob prevzemu oblasti leta 2014 obljubil, da bodo železnice pod njegovim mandatom deležne prenove.
Dubrovnik: v visoki sezoni za uro parkiranja deset evrov Mestni svet v Dubrovniku je zvišal cene parkiranja avtomobilov v neposredni bližini srednjeveškega mestnega jedra s 40 kun na 75 kun (s 5,35 evra na 10 evrov) za uro.
Severna Koreja, čisto običajna turistična destinacija? Severnokorejska turistična organizacija je zagnala spletno stran, na kateri tujcem ponuja širok paket počitniških dejavnosti, od deskanja do sajenja riža.
Na Novem Beogradu raste mogočen kitajski kulturni center Kot napovedujejo v Beogradu, bo kulturna ponudba srbske prestolnice čez leto in pol še bolj mednarodno obarvana, saj naj bi do takrat zrasel kitajski kulturni center.
V severnoprimorskih rekah se lahko namakamo brez skrbi Na kopališčih ob Nadiži in pod mostom čez Sočo v Tolminu je kakovost vode odlična. Ocene drugih kopališč so nižje, vendar najmanj zadostne. Po napovedih vremenoslovcev se nam bliža vročinski val.
Slovensko govoreči robot obvlada vozne rede hrvaških trajektov Slovensko podjetje Stailer je vzpostavilo klepetalnega robota Trajekto, ki uporabnikom postreže s podatki o voznih redih trajektov na hrvaški obali.
Igra prestolov pridno polni dubrovniško turistično blagajno Snemanje priljubljene nadaljevanke Igra prestolov v Dubrovniku je najjužnejši hrvaški županiji prineslo dodatnih 245.000 turistov in 126 milijonov evrov.
Kje v Ljubljani je najboljši sladoled in katera najboljša poletna aktivnost? V uredništvu mestnega vodnika In Your Pocket so tudi letos na podlagi mnenj bralcev izbrali najboljše, kar ponuja Ljubljana: najboljši sladoled, najlepšo teraso, najboljšo poletno dejavnost itd.
Ni ravno za tiste z vrtoglavico: plezanje nad kaninskimi prepadi Na Kaninu so odprli tako imenovano ferato ali z jeklenico zavarovano planinsko pot v ostenju Prestreljenika. Preplezala jo je tudi ekipa Televizije Slovenija.
Tatove na plažah najbolj zanimajo denarnice in mobilniki Smo na vrhuncu turistične sezone, gneča na plažah je precejšnja, ob velikih toplotnih obremenitvah pa – predvsem, ko se gremo ohladit v morje – pozabljamo na svojo varnost.
Česa si želijo turisti? Kulinarike, ogledov mest, pa tudi aktivnega dopusta Letošnja turistična sezona bo očitno znova rekordna, saj so številke do zdaj odlične: v prvih petih mesecih smo s 13-odstotnim naskokom glede na lani imeli 2,2 milijona prenočitev tujih turistov.
V nahrbtniku naj bosta tudi prva pomoč in zemljevid V poletnem času se marsikdo odpravi v hribe, vendar se je na turo treba tudi pripraviti in o njej zbrati čim več informacij.
Zgodilo se je nekoč v Mehiki "Če bi lokalna mafija vedela, da tukaj prodajam marihuano, bi mi odtrgali glavo! Boš?"
Foto: Po Franciji s kolesarji - mimo žitnih polj, tovarne letal in starodavnih utrdb Tri tedne najboljši kolesarji sveta vozijo po zavitih gorskih cestah Pirenejev in Alp, gonijo po ravnicah, na katerih se bohoti zoreče žito, in dirjajo tako po ozkih uličicah srednjeveških mest kot ...
Foto: Otok, na katerega smejo le moški, na seznamu svetovne dediščine Na Unescov seznam svetovne dediščine so vpisali japonski otok Okinošima, na katerega so do zdaj smeli dostopati zgolj moški, od prihodnjega leta naprej pa bo to dovoljeno le še redovnikom.
Toaletni prostori ob slovenskih avtocestah večinoma dobro urejeni Zadnja raziskava ugotavlja, da so toaletni prostori na počivališčih ob slovenskih avtocestah večinoma dobro urejeni in čisti.
"Izvirni greh Prekmurja je nizkocenovni turizem" Janko Kodila velja za zavetnika prekmurske šunke in gibanice ter za prvoborca pri ohranjanju kranjske klobase.
Pred vzponom v gore je treba preveriti vreme, pot in opremo Ob preteklih nekaj koncih tedna se je v gorah zgodilo kar nekaj nesreč, zato policisti pozivajo planince k premišljenim odločitvam in previdnosti.
Kam ta konec tedna? V Laško, Ljutomer, Žužemberk ... Ta konec tedna je rezerviran za festivale in občinska praznovanja. Najbolj množični obisk pričakujejo v mestu ob Savinji, pestro pa bo tudi drugje. V Laškem poteka 53. festival Pivo in cvetje.
Kondomi, vrvica in švicarski nož Obstaja nepisano pravilo, da na štirinajstdnevno potovanje vzameš s seboj enako veliko stvari, kot če bi šel za leto.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo