Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Modni velikan Ralph Lauren v Londonu odprl restavracijo Ameriški modni oblikovalec Ralph Lauren je v Londonu pred dnevi odprl svojo restavracijo, imenovano The Polo Bar.
Cerkljanski lavfarji: Pust mora pred sodnika! Čeprav imamo vse bolj mile zime, pa pusta in lavfarijo iz leta v leto bolj potrebujemo, pravijo v Cerknem, saj "vsaj takrat povemo, kaj je narobe".
Množično "nerazumevanje" (ne)prenosljivosti smučarskih vozovnic v Kranjski Gori V treh sezonah številke odvzetih vozovnic na kranjskogorskem smučišču presegajo 2000 zlorabljenih smučarskih kart.
Slovenski ponudniki v Münchnu "zapeljujejo" bavarske turiste V Münchnu že drugi dan poteka največji turistični sejem na Bavarskem, f.re.e. 2017, na njem pa se predstavljajo tudi slovenski ponudniki.
Göteborg - najdružabnejše mesto na svetu Raziskava, v katero so vključili 39 mest iz vsega sveta, je razkrila, da je najdružabnejše mesto na svetu švedski Göteborg.
Turistični vodnik - več kot samo služba Ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov so pri nas organizirali več kot 50 brezplačnih vodenih turističnih ogledov v več kot 20 krajih, tudi v Ljubljani.
Po pomoti dobili "michelinko" in z njo naval petičnih gostov Bistro Bouche a Oreille v francoskem mestu Bourges so preplavili gurmani, potem ko se je pomotoma znašel med prejemniki znamenite Michelinove zvezdice.
Zvonko turistom, ki so mu všeč, pokaže tudi najbolj skrite kotičke Biševa Turistični vodnik Zvonko se je na Biševo vrnil pred tremi leti. Pred tem se je preselil k dekletu v Zagreb, vendar ni zdržal dolgo – želja po otoku je bila premočna, hotel je domov.
Ljubno dobilo vrhunsko restavracijo - za štedilnikom sin Janeza Bratovža Na Ljubnem ob Savinji je svoja vrata odprla restavracija Herbal, ki deluje v sklopu luksuznega Herbal glampinga. V njej bo kuhalnico vihtel Tomaž Bratovž, sin kulinarične avtoritete Janeza Bratovža.
Video: Prepotoval 157 držav sveta in bil najtopleje sprejet tam, kjer so najbolj revni Avstralskega popotnika Aidana je po tem, ko je obiskal kar 157 držav, pot zanesla v Slovenijo. Pravi, da imamo na Zahodu o mnogih državah in njihovih ljudeh zelo izkrivljeno podobo.
Slovenska Istra - s 170 kilometri pešpoti raj za pohodnike Slovenska Istra je prepletena z mrežo planinskih poti, samo na območju med Slavnikom in mejo s Hrvaško se jih razteza okoli 170 kilometrov.
V slovenskih gorah vsako leto več do okolja in družin prijaznih koč Od 164 planinskih koč, kolikor jih upravljajo slovenska planinska društva, se jih lahko s certifikati, ki dokazujejo, da so do okolju ali družin prijazna, pohvali že 47, poudarjajo na planinski zvezi.
Nedavno pogorel bohinjski Hotel Jezero znova odpira svoja vrata Le mesec in pol po uničujočem požaru bohinjski Hotel Jezero znova sprejema goste, prvi bodo prišli že to nedeljo.
V Alpah naj bi bilo do konca stoletja do 70 odstotkov manj snega Nova podnebna študija, ki jo je objavil znanstveni spletni časnik The Cryosphere, kaže, da bodo smučarske sezone v Alpah vedno krajše.
Video: Sibirski dragulj letno obišče več kot pol milijona turistov Bajkalsko jezero v Sibiriji je najgloblje sladkovodno jezero na svetu in pomeni največjo zalogo pitne vode na našem planetu. Letno ga obišče več kot pol milijona turistov.
"Kadar smo vsi skupaj, nas je že za eno 'švoh' krajevno skupnost" Le nekaj sto metrov od središča vasi Razdrto, po regionalni cesti proti Postojni, nas tabla povabi na turistično kmetijo Hudičevec.
V novo sezono vinskih festivalov s salonom penečih se vin Sezono vinskih festivalov, ki se zdi vsako leto daljša, tudi letos odpira salon penečih se vin v Ljubljani, že četrti po vrsti.
Luksuzni letališki terminal za živali Letališče JFK v New Yorku je ta teden odprlo prvi luksuzni terminal v Severni Ameriki, ki je namenjen zgolj živalim.
Kako so Komižani ugrabili največji biševski praznik Silvestrovo je največji biševski praznik. Nekoč so na ta dan Biševljani zakurili kres, kjer je zgorelo vse staro, v cerkvi sv. Silvestra pa so imeli preprost mašni obred.
Foto: Kako je leto dni pred OI videti Pjongčang? Pjongčang je dolgo čakal, da gosti zimske olimpijske igre, saj je kar dvakrat kandidiral neuspešno (2010 in 2014), preden je v tretje le zadel v polno.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo