Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Turistom, ki ukradejo prodnik s Skiatosa, grozi 1.000 evrov kazni Z znamenite plaže Lalaria na grškem otoku Skiatos kot po tekočem traku izginjajo beli prodniki, zato so oblasti na tamkajšnje letališče namestile škatlo, v katero naj bi turisti vrnili nagrabljene ...
Puščave so postale tropski gozdovi, molitve sta zamenjala glasba in ples V preteklih desetih dneh se je spremenila pokrajina, rastje, ljudje, navade, zgradbe in še veliko več. Obiskala sva štiri kraje v štirih različnih državah in Afrika je postala bolj 'afriška'.
Bodo turisti Lizbono spremenili v nove Benetke? Le redke destinacije so v zadnjih letih doživele tako velik turistični razcvet kot Portugalska, čeprav so bili prebivalci turistov sprva veseli, si zdaj želijo, da bi namesto Portugalske raje ...
Ekspresni vlak - čas potovanja z ure skrajšali na 14 minut V Hongkongu so odprli novo železniško povezavo za hitri vlak, ki bo to posebno administrativno območje povezoval s preostalo Kitajsko.
600.000 Slovencev na dopust z agencijo, največ jih je izbralo Hrvaško Medtem ko nekateri dopustujejo na lastno pest, je veliko tudi takih, ki se raje odločijo za pomoč – potovanje jim organizirajo agencije.
Največkrat z vlakom Avstrijci, Slovenci močno v zaostanku Povprečen Avstrijec se letno z vlakom, tramvajem ali podzemno železnico vozi 2.255 kilometrov, s čimer se je Avstriji uspelo uvrstiti na prvo mesto med državami članicami Evropske unije.
Potrpežljivi turizem v najredkeje naseljeni slovenski občini "V osemdesetih so želeli dobro hrano in mir. Zdaj je pa vse samo akcija in mobilnost. Takoj vprašajo, kam lahko grejo, kaj lahko vidijo. Bolj so radovedni. Zanimajo jih naše družinske zgodbe – kako ...
Preiskava proti Ryanairu zaradi zaračunavanja ročne prtljage Italijanski varuh konkurence je uvedel preiskavo proti irskemu nizkocenovnemu letalskemu prevozniku Ryanair zaradi novega pravila, da morajo potniki plačati, če želijo s seboj na krov vzeti ročno ...
Foto: Pol stoletja od ene največjih arheoloških reševalnih operacij na svetu Starodavni tempelj Abu Simbel v Egiptu so septembra leta 1968 po več letih prizadevanj dokončno rešili pred propadanjem zaradi poplavljanja reke Nil.
Je Šmarna gora osamelec? Ne v takšni družbi Ljubljanska Šmarna gora je že desetletja stičišče pohodnikov vseh profilov – od nedeljskih izletnikov do poklicnih športnikov.
Ascension: eden najodročnejših otokov sveta, kjer prebivalci nimajo pravice bivati "Nikdar ne boste uganili, od kod smo," ob koncu večera zagotovi angleško govoreči obiskovalec, ki se je nedavno mudil v Hiši Franko.
Video: Slap Kloma ni najvišji v Sloveniji Med redkimi kotički Slovenije, ki še niso bili prehojeni, preplezani in osvojeni je bila do pred kratkim tudi soteska Klome v Trenti.
Popravilo Aljaževega stolpa: na vrhu Triglava njegova miniaturna replika Aljažev stolp je že skoraj dva tedna v dolini na celoviti obnovi, ampak vrh Triglava ne sameva, saj se je na njem pojavila minikopija stolpa.
Kje je ta Slovenija in zakaj imata fizik in prevajalka s seboj toliko fotoopreme? Matic je že v Mavretaniji kazal prve znake bolezni. Ko sva dobila izvide, je zdravnik preprosto dejal: "Na žalost imaš tudi malarijo."
V Franciji napovedujejo prihod samovozečih vlakov Medtem ko avtomobilski proizvajalci že nekaj časa razvijajo in testirajo tehnologijo samodejno vozečih vozil, se podobne spremembe obetajo tudi na železnicah.
Celjanom na voljo kolesa za izposojo Celjanom je od četrtka na voljo 35 koles za izposojo, ki so na osmih lokacijah. Pogodbena vrednost za sistem izposoje je 460.000 evrov, so sporočili s celjske občine.
Turizem v letu 2017: Kdo je imel največji obisk, kdo največ zapravil in kakšno je bilo stanje v Sloveniji Statistični podatki kažejo, da je turizem na globalni ravni še vedno v porastu.
Foto: Ena najlepših grobnic v Sahari prvič odprta za javnost Pred skoraj 80 leti v bližini Kaira odkrita štiri tisočletja stara grobnica, ki velja za eno najlepših v Sahari, je po obsežnih restavratorskih delih sploh prvič odprta za javnost.
Adria Airways z Brnika v Ženevo samo še ta teden Z Adrio Airways bo iz Ljubljane mogoče samo še do nedelje leteti v Ženevo, nato pa bodo povezavo ukinili.
Foto in video: Ljubljana tudi kot "mesto trte in vina" Trte na pobočju Grajskega griča so po ocenah vinogradnikov dobro obrodile, iz grozdja, obranega na tej trgatvi, pa naj bi pridelali za 400 steklenic kakovostnega vina.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo