Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Krvavec bodo zasedli vrhunski kuharski mojstri Konec tedna smuka na Krvavcu ne bo samo sončna, ampak tudi izjemno okusna.
"Na žalost se italijanski nacionalizem ne konča v kuhinji in na krožniku" “Sodelovanje turističnih delavcev – tu stvari ne gredo dobro. V času Jugoslavije je bila med Brdi težka meja. Smo se slišali v želji sodelovati. Danes, ko meje ni, se ne slišimo več.
Črna gora: Skadrsko jezero ogrožajo načrti za ekoresort Skadrsko jezero na meji med Črno goro in Albanijo, največje jezero južne Evrope, ogroža, ironično, nedavno potrjena gradnja ekoresorta.
Priprave na prenovo Pompidouja, pariškega "arhitekturnega King Konga" Letos mineva štirideset let, odkar je Pariz dobil novo razstavišče, Center Pompidou.
"Zadnja evropska diktatura" si obeta turistični razcvet Belorusija je bila vedno nekaj posebnega – na prvi pogled s svojimi ravnicami, mrzlimi zimami in brez dostopa do morja nič kaj turistično privlačna , po drugi strani pa je država, ki slovi kot ...
Z enim klikom v živo na Biševo, kjer si zadnjih 13 prebivalcev prizadeva za boljšo prihodnost otoka Si predstavljate, da živite na otoku, kjer je poleg vas samo še 12 ljudi?
Foto: Kako je videti tržaški Eataly, največja tržnica italijanske hrane na svetu V torek bodo v Trstu odprli prvo poslovalnico Eatalyja, največje pokrite tržnice italijanske gastronomije na svetu, sestavljene iz restavracij, pekarn, kavarn, stojnic s hrano, prodajnimi artikli in ...
V Turčiji se v golobarskem poslu obrača pravo bogastvo Nad Sanliurfo na jugovzhodu Turčije počasi pada mrak in večina uličic na starem mestnem bazarju se pospešeno prazni - razen ene.
Nova lokacija največje ribje tržnice na svetu polna strupenih kemikalij Na lokaciji, kamor bi morali že lani preseliti tokijski Tsukiji, največjo ribjo tržnico na svetu, priljubljeno tudi med turisti, so zaznali visoke ravni strupenih kemikalij, vključno z rakotvornim ...
Zaradi vlaka Beograd-Kosovska Mitrovica rožljanje z orožjem Iz Beograda je zjutraj prvič po 18 letih odpeljal vlak proti Kosovski Mitrovici, kjer živi pretežno srbsko prebivalstvo, a je bil zaradi hudih zapletov po ukazu srbskega premierja Aleksandra Vučića ...
Foto: Kako v ZDA zaporniki krotijo divje mustange Še preden ima puščavsko sonce priložnost segreti prašno zaporniško dvorišče, približno 20 zapornikov državnega zapora v Arizoni že začenja svoje vsakodnevno delo s konji.
Ljubljana zamudila še eno priložnost - Emirati bodo leteli v Zagreb Ljubljansko letališče Jožeta Pučnika je spustilo iz rok še eno priložnost, neposredno letalsko linijo z Dubajem, povezano z najboljšo letalsko družbo na svetu, Emirates.
Izbrana kava ob bok sirom, vinom, čokoladam Slovenijo je zajel t. i. tretji val pitja kave - nov trend, ki to črno tekočino postavlja ob bok izbranemu vinu, siru in čokoladi.
Veličastna pariška knjižnica Richelieu po 18 letih znova katedrala knjig Potem ko je bila 18 let zaprta, zadnjih šest let pa so potekala obnovitvena dela, so v Parizu odprli prenovljeno Narodno knjižnico z veličastno čitalnico Labrouste, ki domuje v palači Richelieu.
Kaj skriva najhladnejša, najmračnejša in najbolj vetrovna celina na svetu? Antarktiko so odkrili v poznem 19. stoletju. O znamenitih zgodovinskih odpravah, s katerimi so po morski poti dosegli južni tečaj, priča muzej Antarktike v Trstu.
Snežni kaos v Carigradu ohromil eno najprometnejših letališč na svetu Zaradi snežnega kaosa zadnjih dni je carigrajsko letališče Atatürk danes znova odpovedalo več sto poletov, na letališču pa je zaradi močnega sneženja obtičalo več sto ljudi.
Foto: Tragično slovo slavne sekvoje, znamenitega drevesnega predora ni več Močna zimska nevihta, ki je konec tedna zajela pogorje Sierre Nevade v osrčju Kalifornije, je terjala slavno žrtev v rastlinskem svetu. Padla je tisočletna sekvoja, t. i. drevo predor.
Hoteli Bernardin zdržali štiri desetletja. Kako pa naprej? V Portorožu so pripravili slovesnost ob 40-letnici družbe Hoteli Bernardin. Ob cerkvici pred Piranom je leta 1976 zraslo pravo turistično mesto, največje v takratni Jugoslaviji.
Obetaven obisk na Kaninu čez praznike Po ponovnem zagonu smučišča, kjer jim je kljub majhnim količinam snega uspelo urediti kratko smučarsko in tekaško progo ter manjše sankališče, so na Kaninu zadovoljni z obiskom.
Središče Pariza bo počasi postalo veliko območje za pešce Pariška županja Anne Hidalgo je razkrila načrt za omejitev prometa po francoski prestolnici.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo