Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Poletna gneča v zgodovinskem (in zanemarjenem) Rimu Rim tudi letos pozdravlja poletne obiskovalce z vročino, prometnim kaosom, avtobusi, v katerih pogosto ni klime, in obilico nesnage celo po nekaterih predelih mestnega središča.
Slovenija bo nosila naziv Evropska gastronomska regija Slovenija bo v letu 2021 okronana z nazivom Evropska gastronomska regija. Strokovna komisija, ki je bila te dni v Sloveniji, je namreč navdušena nad gastronomskimi presežki naše države.
Kalifornijsko mesto duhov kot turistična atrakcija Pred nekaj tedni je mestece Cerro Gordo v Kaliforniji polnilo naslovnice, ko je postalo znano, da je na prodaj.
Foto: Izdelava zvonov v Grčiji – rokodelski biser, ki z leti zamira Tišino mesta Paramitija pogosto prekine zven kravjih zvoncev in cerkvenih zvonov. V tem odročnem grškem kraju na zahodu države obratuje ena izmed zadnjih izdelovalnic zvonov na svetu.
Nevihta v gorah: najvarneje je na melišču Poletni meseci predstavljajo vrhunec planinske sezone. Da bo tura varno končana, preberite nekaj nasvetov, ki vam lahko rešijo življenje.
Video: Krčana prva prehodila najdaljšo hrvaško planinsko pot Planinska vodnica in motivatorka Pia Peršič ter gorski tekač Andrej Martinčič sta kot prva v celoti prehodila novo zasnovano Via Adriatica Trail, ki je najdaljša hrvaška planinsko-turistična pot.
Gradnja istrskega topa v Monfortu v Portorožu odprta za javnost V Pomorskem muzeju upajo, da bodo obalo v prihodnje krasila številna tradicionalna plovila, ki bi obogatila turistično ponudbo.
Slovenski potniški promet opaža rast števila potnikov Slovenski potniški promet ima letos rast števila potnikov – na ljubljanskem letališču so maja našteli 167.700 potnikov, kar je 21.500 več kot maja lani.
Tekaški podvig: z Ljubljanskega gradu na Triglav v manj kot 24 urah Med večernim spektaklom izteklega nogometnega prvenstva, ko je v Kazanu Belgija zabila gol Braziliji, je trojica tekačev med nogometnimi navdušenci, ki so po Ljubljani na prostem spremljali tekmo, ...
Sloni, žirafe, levi, nosorogi ... V rezervatih Maasai Mara in Nakuru Iz vode na mirni reki sta naenkrat skočili dve ogromni živali, odprli velika gobca s čekanoma in se začeli boriti! Voda je pljuskala vsepovsod! Povodni konj lahko tehta tudi dve toni, celo več.
Veljati je začela omejitev: Francozi imajo dovolj navala na Mont Blanc 4810 metrov visok očak je med alpinisti izredno priljubljen, med tistimi, ki si želijo osvojiti najvišji evropski vrh pa je tudi vedno več neustrezno opremljenih in neizkušenih pustolovcev.
Kampi v slovenski Istri dobro obiskani, avgusta pričakujejo še več gostov Kampi v slovenski Istri so precej odvisni od vremena, a čeprav letošnje poletje ne izstopa ravno po lepem vremenu, so za zdaj dobro obiskani.
Okrepitev iz Slovenije - z vlakom v Zagreb navijat za "ognjene" Za hrvaško nogometno reprezentanco bodo na nedeljski finalni tekmi svetovnega nogometnega prvenstva proti Franciji navijali tudi številni Slovenci.
Kamnik – prestolnica malih pivovarjev V Sloveniji se radi pohvalimo, da imamo zelo bogato izbiro vrhunskih vin, v zadnjem času pa je čedalje pestrejša tudi ponudba različnih vrst piva. Zasluga za to gre tudi malim pivovarjem.
Impresivna kolesarska steza okoli Gardskega jezera Ob turistično obleganem Gardskem jezeru na severu Italije nastaja kolesarska steza, ki bo po ocenah mnogih najbolj spektakularna v Evropi.
Benetke bodo otežile obisk turistom, ki se ne znajo lepo vesti Italijansko mesto še dodatno zaostruje pravila za turiste, ki se v Benetkah ne znajo vesti. Tiste z najslabšim vedenjem lahko doleti tudi to, da jim oblasti nikoli več ne bodo dovolile vstopa.
V Bohinju zadovoljni z odzivi na novo parkirno ureditev Nov prometni in parkirni režim v Bohinju se je v prvih nekaj tednih že pokazal za učinkovitega.
Po 118 letih se pariški metro poslavlja od tradicionalnih vozovnic V takšnem formatu so v uporabi vse od leta 1900, ko je bil odprt pariški metro, toda znane vozovnice za pariško podzemno železnico bodo kmalu stvar preteklosti.
Prostor in pol: Sveti Florijan, detajli, zaokroženi v gurmansko doživetje V prostore nekdanjega kultnega Amerikanca umeščen Sveti Florijan je tri v enem: čez dan delikatesa z vinskim barom, pozno popoldne se odpre bistrojski tip restavracije, zvečer pa v kletnih prostorih ...
Luksuzno mehiško letovišče s popustom za starše samohranilce Starši samohranilci so postali osrednja skrb mehiškega letovišča Velas, pod katero spadajo luksuzni hoteli, saj so jim vse do 22. decembra pripravili posebni 25-odstotni popust za nastanitve v sobah ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo