Boracay leži približno 200 kilometrov južneje od prestolnice Manila. Foto: MMC RTV SLO
Boracay leži približno 200 kilometrov južneje od prestolnice Manila. Foto: MMC RTV SLO

Filipine sestavlja kar 7.107 otokov in otočkov, toda Boracay s svojo slavno White Beach (Bela plažo) je poglavje zase. Tu se je turizem razvil do skrajnosti, to je pravi otok za lenarjenje pod tropskim soncem, pohajkovanje po nešteto trgovinah, pitje eksotičnih koktejlov v času "happy hour" in razvajanje z masažami.

Katera plaža pa je očarala vas? Komentirajte pod novico ali pošljite fotografije na Moj splet. Splet je vaš!

Najbolj znano filipinsko letovišče leži na istoimenskem otoku, nekje v sredini Filipinov. Sonca in počitka željnih tujcev tu kar mrgoli, v oči pa bodejo tudi kombinacije precej priletnih, ne ravno postavnih Nemcev, ki se z roko v roko sprehajajo s drobcenimi, 30 in več let mlajšimi filipinskimi dekleti.

V Boracayu pa ni dolgčas niti, ko se s čudovitim sončnim zahodom sonce poslovi. Različni lokali, diskoteke in stojnice vabijo k zapravljanju, zabavi in sprostitvi.

Raj na zemlji, ki se lahko meri s plažami otokov Karibskega morja in Tihega ocena, je šele v 70. letih po naključju odkril neki filmski režiser, po drugi različici pa je Boracayu od mirnega, samotnega otoka k navalu turizma s svojo knjigo "pomagal" nemški popotnik Jens Peters.

A. P.