Obala je zelo vabljiva na pogled, a kot drugod ob Atlantiku se morje izkaže le za prijetno vizualno kuliso, nikakor pa ne vabi, da bi v njem zaplavali. Svoje doda še veter. Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Obala je zelo vabljiva na pogled, a kot drugod ob Atlantiku se morje izkaže le za prijetno vizualno kuliso, nikakor pa ne vabi, da bi v njem zaplavali. Svoje doda še veter. Foto: MMC RTV SLO/K.T.

Vas je kot v pravljici, polna ozkih ulic, razkošnih majhnih hotelov in lično ozaljšanih hišic, skratka, za bivanje so vam na izbiro številne možnosti. Tik ob obali so številni gostilne in bari, kjer se lahko okrepčate, potem pa pot pod noge, kajti na vrhu klifov vas čaka bogata nagrada, ne denar, temveč notranje zadovoljstvo ob opazovanju čudovitega izdelka matere narave.

Narava je tu zopet pokazala svoje mojstrovine: med klifi opazimo naravne slavoloke, osamljeno pečino v obliki šivanke, celo slona, ki svoj rilec rine v morsko vodo, boste zagledali.

Med številnimi oboževalci klifov v Etretatu so bili tudi umetniki Eugene Boudin, Gustave Courbet in Claude Monet.

Ksenja Tratnik

Številni obiskovalci so navdušeni nad igro narave. Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Porte d'Aval oz. vrata Aval so ena najbolj znamenitih: vidite slona, ki svoj rilec potiska v razpenjene morske valove? Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Ni kaj, Francozi so znani po svoji gastronomiji in inovativnosti pri opremljanju. Obojega je tudi v Normandiji na pretek. Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Ja, tiste male pike na vrhu so ljudje! Da boste dobili občutek, kako mogočni so klifi! Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Tako je videti planjava na vrhu klifov: polno potk, je pa treba opozoriti na previdnost, saj ograj ni! Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Veličasten pogled na zaliv. Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Strme pečine počivajo v objemu morja. Tu sta plima in oseka visoki tudi osem metrov. Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Kje se konča morje in začne kopno? Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Morje v svojih najlepših odtenkih pripoveduje zgodbo preteklosti. Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Eden najlepših krajev za meditacijo. Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Na vrhu pečin se razteza golf igrišče, ki velja za tistim na Korziki za najlepšega v vsej Franciji. Ni kaj, golfistom tu ni hudo! Koliko žogic je že končalo v morju, pa ni znano. Foto: MMC RTV SLO/K.T.
Klifi v vsej svoji veličini. Foto: MMC RTV SLO/K.T.