Fascinantni hoteli
(3)
Kitajski zid
Del opazovalnega stolpa bodo preuredili v spalnico. Foto: Spletna stran Airbnb

Dodaj v

Foto: Airbnb ponuja prenočitev na Kitajskem zidu

Nepozabna izkušnja
3. avgust 2018 ob 10:23
Peking - MMC RTV SLO

Airbnb bo srečnežu, ki bo zmagal na njihovem tekmovanju, omogočil, da 4. septembra prenoči na Kitajskem zidu.

"Ponosni smo, da smo del tega projekta, ki ljudi združuje, namesto da jih deli," je povedal soustanovitelj in predsednik Airbnbja Kitajska, Nathan Blecharczyk. Preočitev na Kitajskem zidu je po pisanju portala Hypebeast del projekta, ki opozarja, da je med različnimi kulturami bolje graditi mostove, kot pa postavljati zidove.

Tekmovalci, ki bi se radi potegovali za prenočitev na Kitajskem zidu, morajo tako na spletni strani Airbnbja do 11. avgusta odgovoriti na vprašanje, "kako bi zgradili nove povezave med različnimi kulturami".

Tisti, ki bo s svojim odgovorom najbolj prepričal, bo prenočil v enem izmed opazovalnih stolpov, kjer mu bodo uredili spalnico. Zvečer mu bodo postregli z večerjo, ob sončnem vzhodu pa se bo udeležil pohoda. Da zmagovalcu med bivanjem ne bo preveč dolgčas, lahko s seboj pripelje še nekoga.

Kitajski zid sicer velja za največjo strukturo, ki jo je zgradil človek. Njegovi zametki segajo v prva stoletja pred našim štetjem, graditi pa so ga nehali ob propadu dinastije Ming v 17. stoletju. Veličastno obrambno strukturo je leta 1987 Unesco uvrstil na seznam spomenikov svetovne kulturne dediščine.

Sa. J.
Kitajski zid
Kitajski zid
Kitajski zid
Kitajski zid
Kitajski zid
Prijavi napako
Komentarji
koncert
# 03.08.2018 ob 10:46
The Middle Kingdom, a.k.a. China (traditional translation of its Chinese name, Zhōngguó)
Nekaj vmesnega
prevod nešto između
in zgodovina.
Bivši uporabnik
# 04.08.2018 ob 08:00
sem prepričan, da kakšen slovenski ponudnik omogoča zelo pestre in zanimive ponudbe počitnikovanja. ampak očitno to za mmc predstavlja nedopustno oglaševanje ipd. airbnb je res prvi, ki to rabi..
nuLanuLa
# 03.08.2018 ob 14:23
Čakamo le še brezdomca, ki nam bo ponudil svojo klopco v parku; v strogem centru mesta seveda.
Kazalo