Sončna terasa se razteza na skupni površini 170 kvadratnih metrov. Gostje se lahko osvežijo v dveh masažnih bazenih, senco poiščejo v paviljonih in se sproščajo na masažnih ležalnikih. Foto: Hit
Sončna terasa se razteza na skupni površini 170 kvadratnih metrov. Gostje se lahko osvežijo v dveh masažnih bazenih, senco poiščejo v paviljonih in se sproščajo na masažnih ležalnikih. Foto: Hit
Prijetno vzdušje na ''mestni plaži'', kot so številni že poimenovali Perlino novo ponudbo, dopolnjujejo oaze zelenja. Foto: Hit
false
Dolce Vita, prenovljena Hitova mestna kavarna in slaščičarna, je delo arhitekturnega studia Omnia Arhing. Skupaj z zunanjo teraso je obiskovalcem na voljo 123 udobnih sedišč. Prenovi sledi tudi razširjena gostinska ponudba. Foto: Hit
Med slaščičarskimi mojstrovinami je v Perlini Dolce Viti izjemno priljubljena tortica Jagodno nebo ... Recepta ne skrivajo (je v okvirčku). Foto: Hit
Nova sončna terasa Sky Beach je neposredno povezana s hotelskim delom in s Centrom dobrega počutja igralniško-zabaviščnega centra Perla. Foto: Hit

"Več kot polovica naših kratkoročnih strateških naložb je usmerjena v obigralniško ponudbo. Zdaj odpiramo nove pridobitve v Novi Gorici in Kranjski Gori, v kratkem gremo tudi v izgradnjo hotela v Šentilju. Zavedamo se, da gost potrebuje celovito ponudbo. In ta naša usmeritev se nam že obrestuje, saj se je število prenočitev v Hitovih hotelih povečalo za desetino, gostov smo našteli za pet odstotkov več, realizacija je višja za dva odstotka. S takšnimi koraki smo na pravi poti, s tem da drugi polčas za našo zabaviščno-igralniško dejavnost šele prihaja. Tu je avgust, tradicionalno poln gostov iz Italije, od jeseni do novega leta pa je za nas vrhunec dogajanja. Pričakujemo, da bomo načrtovane poslovne rezultate letos presegli," je optimističen predsednik uprave Hita, d. d., Dimitrij Piciga.

Sončna terasa
V novogoriškem igralniško-zabaviščnem centru Perla so na strehi hotela uredili sončno teraso Sky Beach, ki se razteza na 170 kvadratnih metrih. Vrednost te naložbe je skoraj tristo tisoč evrov. Direktor Hitovih hotelov Park in Perla Zoran Novakovič je ob odprtju povedal: "S sončno teraso smo zaokrožili Perlin center dobrega počutja. Opremljena je v skladu s sodobnimi smernicami za velnes. Tla so oblečena v tropski les, prostor pa lepo dopolnjujejo male oaze zelenja. Na terasi je na voljo 14 udobnih ležalnikov z mizicami. Gostje se lahko osvežijo v dveh masažnih bazenih ali pod dvema prhama ter se umaknejo v senco dveh paviljonov, poletno podobo terase pa zaokrožujejo veliki beli senčniki. Prostor lahko hkrati sprejme največ 25 gostov, ki si lahko ob kratkem oddihu na prostem privoščijo tudi zdrave napitke, sadne sokove ter sadne prigrizke. Sky Beach predstavlja zanimivo dopolnitev ponudbe centra Perla in je pretežno namenjen preživljanju prostega časa gostov, ki bivajo v hotelu, odprt pa je vsak dan med 10. in 20. uro, v avgustu vse do 22. ure. Tudi zunanji gostje lahko na teraso dostopajo ob obisku centra Spa Perla."

Sladko življenje
Druga pridobitev v novogoriški Perli je povsem prenovljena in povečana slaščičarna in kavarna Dolce Vita. S preureditvijo hotelske avle in preselitvijo manjše trgovine so pridobili dvakrat večjo površino za gostinsko dejavnost, katere velikost zdaj zajema 300 kvadratnih metrov površin. "Idejna zasnova interjerja je delo arhitekturnega studia Omnia Arhing. Skupaj z zunanjo teraso je obiskovalcem, pa tudi hotelskim gostom in udeležencem konferenčnih dogodkov, na voljo 123 udobnih sedišč. Prenovi pa sledi tudi razširjena gostinska ponudba, ki ob hišnih sladicah, tortah, sladoledu in prigrizkih, gostom prinaša tudi kotiček s svežimi in zdravimi naravnimi sokovi, razširjen izbor vin, lokalnih in svetovno uveljavljenih vrst piv, pa tudi koktajlov in drugih napitkov," je s pestrejšo ponudbo zadovoljen direktor Novakovič. Slaščičarski mojstri so se ob prenovljeni Dolce Viti res potrudili za še dodatno sladko ponudbo. Pravi hit sladkega življenja v prenovljeni kavarni je tortica Jagodno nebo, ob odprtju so prvim gostom zaupali tudi recept (glej okvirček).

Jagodno nebo


Sestavine
:

Mlečna krema: 0,5 l mleka, 150 g sladkorja, 25 g vaniljevega sladkorja, 20 g želatine, 250 g sladke smetane
Jagodni žele: 250 g svežih jagod, 8 g želatine

Mandljev biskvit: 100 g jajc, 80 g sladkorja, 80 g moke, 100 g masla, 20 g škroba, 3 g pecilnega praška, sol

Priprava: Najprej pripravimo biskvit. Vse sestavine zmešamo in stepamo pet minut. Maso vlijemo v poljuben model in pečemo na 178 stopinjah Celzija od 15 do 20 minut. Za jagodni žele iz jagod pripravimo pire. Želatino raztopimo, dodamo jagodnemu pireju, nato pa vlijemo v tortni model. Postavimo v zamrzovalnik za nekaj ur in ga lahko uporabimo za dokončanje torte. Kremo pripravimo tako, da v posodi zavremo mleko s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Odstavimo z ognja, vmešamo želatino in pustimo, da se masa ohladi. Dodamo stepeno smetano. Zdaj imamo vse potrebno, da sestavimo torto. Biskvit namažemo z mlečno kremo, čez pa jagodni žele. Torto okrasimo s svežimi jagodami.


Slaščičarski mojstri Dolce Vita


Ob prenovi tudi dobrodelna nota

Hit je poskrbel tudi za nekaj novosti na Gorenjskem. V igralniško-zabaviščnem centru Korona v Kranjski Gori so s popolno prenovo prvega nadstropja hotela uredili štiri sobe in dva apartmaja. "Za gorenjsko naložbo smo namenili 400.000 evrov, skupno za vse omenjene tri investicije - torej za sobe v Koroni ter sončno teraso in prenovljeno kavarno v Perli - pa dobrih 1,2 milijona evrov," je naštel predsednik uprave Piciga. Dobro ohranjeno opremo starih sob iz kranjskogorskega igralniško-zabaviščnega centra so Hitovci podarili združenju Šent. V Hitu napovedujejo še nadaljnja vlaganja v obigralniško dejavnost.

Zoran Novakovič: "Nadaljevali bomo urejanje sončnih teras tudi po preostalih delih strehe hotela Perla in predvidoma leta 2017 zgradili velik bazenski kompleks." Prvi mož Hita Dimitrij Piciga pa dodaja: "Ob našem igralniškem centru v Šentilju bomo zgradili že dolgo načrtovan hotel, kmalu pa gremo tudi v popolno prenovo starega dela prvega novogoriškega igralniško-zabaviščnega centra park."

Naložbe bodo ob bolj življenjski zakonodaji
Dimitrij Piciga je ob novih naložbah - tokrat predvsem v obigralniško dejavnost - opozoril, da bodo takšen trend razvoja lahko obdržali oziroma še pospešili le ob primerni zakonodaji glede prirejanja iger na srečo: "Družba Hit, ki je z izmenjavo izkušenj in stališč tvorno sodelovala pri oblikovanju predloga, podpira spremembe in dopolnitve zakona, ki pravne ureditve prirejanja iger na srečo usklajuje s pravnim redom Evropske unije. Obstoječi ZIS je zastarel in spremembe so nujne. Pomembno je zmanjšanje dovoljenega števila koncesij za prirejanje posebnih iger na srečo v igralnicah in igralnih salonih, saj se s tem preprečuje nadaljnje prerazporejanje prihodkov med obstoječimi koncesionarji. Dobrodošle so tudi spremembe, ki bodo omogočile izboljšanje konkurenčnosti slovenskih koncesionarjev - predvsem z odpravo administrativnih ovir, povezanih z licencami za delo v dejavnosti prirejanja posebnih iger na srečo. Ob tem bi s prilagojeno davčno osnovo za marketinška sredstva oziroma sredstva za pospeševanje prodaje ter nižjimi davčnimi obremenitvami lahko odprli pot do novih gostov, predvsem tistih na oddaljenih trgih."

Mojca Dumančič (TV Slovenija), foto: Hit