Kaj storiti če
slice
Samo v Benetkah: Za štiri zrezke in ribo plačali 1.100 evrov
Ogorčen je tudi župan, 22. januar 2018 ob 14:01 Štirje japonski turisti so se v eni izmed beneških restavracij usedli za mizo, pogledali meni in naročili štiri zrezke, ocvrto ribo in vodo.
56
Kako dostopne so Benetke za invalide, slepe in druge gibalno ovirane?
2
14. julij 2015 ob 14:58 Benetke, mesto kulturne dediščine, so od nekdaj privlačile turiste z vsega sveta. Številni pa menijo, da je zgodovinsko središče Benetk velikanska "arhitektonska ovira".
Na kaj ne smete pozabiti, ko poleti potujete z otroki?
7
10. julij 2015 ob 15:40 Vedno ko potujete z otrokom, je dobro, da si sestavite vsaj okviren načrt potovanja in stvari, ki jih morate vzeti s sabo, meni pediatrinja Helena Mole.
Naj z vami odpotujejo tudi tablete, termometer, povoji, razkužilo ...
11
8. julij 2015 ob 10:31 Na potovanje ali odhod na morje je priporočljivo vzeti s seboj osnovna zdravila in druge pripomočke, ki nas lahko na potovanjih rešijo številnih zdravstvenih nevšečnosti, svetujejo zdravniki.
Obisk Carigrada? Brez težav, bazar in mošeje so daleč stran od Taksima.
24
22. junij 2013 ob 08:55 Carigrad je izredno priljubljen med turisti, zato si številni po izbruhu protestov postavljajo vprašanje, ali je mesto še varno. Splošen odgovor se glasi: da, Carigrad lahko obiščete, le protestov ...
Kako izbrati pravo turistično zavarovanje? Na počitnice odidemo z željo, da bi se vrnili spočiti, polni novih izkušenj in lepih spominov. Koristno pa je poskrbeti tudi za primere, ko nam ponagaja zdravje, ko se poškodujemo.
3
Sodišče: Če letalo zamuja najmanj tri ure, imate pravico do odškodnine Letalski potniki imajo pri zamudi, daljši od treh ur, pravico do odškodnine. Letalske družbe so plačila odškodnine oproščene le, če je zamuda posledica izrednih razmer.
4
Kaj storiti, ko "poči" v tujini? Nesreča ne počiva niti v času poletnih dopustov - prav zato je dobro vedeti, kako ravnati, ko se nam na cesti v tujini zgodi prometna nesreča.
7
Kaj storiti, če zamuja letalo ali vam izgubijo prtljago? Podatki mreže ECC-Net kažejo, da potniki še vedno ne poznajo dovolj svojih pravic, ko na primer zamuja letalo, ko se izgubi njihova prtljaga oziroma jih na letališču pričaka poškodovana.
8
Povohajte ročaje kovčka, naj vam ne bo nerodno! Zveza potrošnikov Slovenije je pred glavno turistično sezono, ko se bodo popotniki odpravili na vse konce sveta, objavila smernice za izbiro pravega kovčka.
12
Osem predmetov, ki nikoli ne končajo v kovčku ... pa bi morali Ni pomembno, kam potujete in koliko prtljage imate s sabo, za naslednjih osem predmetov bi po mnenju strokovnjakov vedno morali najti prostor v ročni prtljagi.
45
Pariz, Jeruzalem, Firence - mesta, ki so nekatere pognala čez rob razuma Vsako leto morajo iz Pariza skoraj na nosilih odnesti ducat japonskih turistov, v Jeruzalemu se komu zazdi, da je Janez Krstnik ali Devica Marija, lepota Firenc vam lahko (dobesedno) vzame dih.
5
Kakšen GPS, včasih je bolje zaupati pogledu skozi okno ... Potem ko sta bila kanadska zakonca v divjini Nevade izgubljena 48 dni, ameriške oblasti opozarjajo obiskovalce zahodnega dela države, naj ne zaupajo slepo navigacijskim napravam.
34
Ko ne veste, kam bi šli, si pomagajte z nenavadnimi vodniki Ne morete živeti brez potovanj, a imate dovolj "klasičnih" poti in si želite nekaj novega in neobičajnega? Prelistajte enega izmed nenavadnih vodnikov in morda se vam utrne kakšna nora ideja.
3
S čim in kako plačevati na potovanjih? Največ ljudi se na počitnice odpravi prav v poletnih mesecih. Kako na potovanjih poskrbeti za finančna sredstva? Je bolje imeti s seboj gotovino ali bančne kartice?
3

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo