Kje je Jan?
slice
Zadnji dnevi v Latinski Ameriki
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 39. del, 19. marec 2018 ob 06:41 Avtobus naju je odložil na majhni postaji, pred katero je veter na žgočem soncu dvigoval pesek. Punta del Diablo.
18
Mali svet
14
12. marec 2018 ob 06:29 "Taja, si to ti?" sem vprašal in ji pomolil rožo. "Jaz sem bolj stare šole, veš, tako da, vse lepo za dan žena!" Malo je bila presenečena, se mi zdi. "Uuu, hvala. To je pa lepo!"
Kraji, na katerih si oko spočije
19
5. marec 2018 ob 07:57 "Tam zgoraj so zagotovo naši zdomci postavili kakšno kočo," sem razmišljal na glas, medtem ko sem skozi okular kamere s polnim približkom poskušal na sedlu na gori razločiti kakšno stavbo.
Pingvini, ledenik, nabriti taksisti in golob, ki ga ni bilo
27
26. februar 2018 ob 09:56 Buenos Aires je namazan z vsemi žavbami! Očeta so oropali tako, da se mu niti sanjalo ni. Taksisti te poskusijo pretentati, če se le da.
Na Amazonki, na lovu za anakondo
35
19. februar 2018 ob 06:12 V vodi je začofotalo. Napel sem ušesa, v očeh se je pojavil smrtonosen pogled. Anakonda! Skočil sem v vodo, kot blisk zaplaval za kačo.
Krvi ne prelivajo več, a boj med "Inki" in "Španci" še traja Korejka pred mano je po vzklikih sodeč doživljala orgazme, ko je s police uzrla starodavni Machu Picchu.
33
Čez skrivnostno puščavo in zelene planote do jezera Titikaka Očetu je kar malo teklo po čelu, ko je manevriral izposojeno toyoto s slabo sklopko po zabasanih cestah perujske prestolnice Lime.
15
Brez telefona, brez nahrbtnika ... Mah, lahko bi bilo slabše V glavnem mestu Ekvadorja sem bil ravno dovolj dolgo, da so me okradli. Najprej prijazni ljudje so po veliko piva in ague ardiente postali vedno manj prijazni ...
38
Gringo Terry, z Venezuelci na meji in pivo v Ekvadorju Američan Terry je prvi v družini, ki ima potni list.
30
Jeziki, mostovi med ljudmi Španščina ni tako lahek jezik, kot se mi je zdelo: če smo mi v lingvističnem smislu ponosni na to svojo slavno slovensko dvojino in sklanjatve, španščina, ki sklanjatev nima, vso svojo kompleksnost ...
13
Ob križišču dveh vaških cest Novoletna zabava sredi kolumbijskih hribov je bila svojevrstna, zanimiva in na trenutke tudi precej bizarna izkušnja.
6
Božično blato, pes na veji, kajmani, prijatelj Radko in 14-letnica za volanom Prvi božič na toplem je za mano. Drugačen je bil kot naš.
17
Frenki, za božič greva raje na toplo! "Zakaj bi rinil na hladno za te decembrske praznike?! Trideset let si bil na mrazu. Idi raje na obalo, bukselj!"
17
Moj novi prijatelj Frenki Frenki je bicikel. Pravzaprav mu je ime Franklin, kot ga je krstila prijateljica z Nove Zelandije, od katere sem ga kupil pred dvema tednoma.
23
Venezuela. Raj, ki propada. Kar nekaj dni sem v glavi mlel, ali naj grem čez mejo ali ne. Venezuelci, ki sem jih spoznal v Panami in Kolumbiji, mi namreč o svoji domovini niso povedali nič dobrega.
112

Kje je Jan?

Novinar Jan Konečnik se je odločil uresničiti svoje popotniške sanje. Po petih letih dela na Televiziji Slovenija je mikrofon postavil na hladno in jo za leto dni mahnil v svet. Zanimive zapise in fotografije z njegovega potepanja po Latinski Ameriki, Aziji in Afriki boste lahko spremljali enkrat tedensko. Njegova pot se bo izrisovala sproti. Kot pravi, gre »za nosom«.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

A post shared by Jan Konecnik (@kje_je_jan) on

Kazalo