Kje je Jan?
slice
Konec dober, vse dobro. Nazaj v realnosti.
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 58. del, 30. julij 2018 ob 07:11 Ljubljanska avtobusna postaja je še vedno videti kot tista v Prištini.
37
Jan Konečnik: Takšna pot te zagotovo spremeni
19
30. julij 2018 ob 12:01 V MMC-jevi spletni klepetalnici se nam je pridružil Jan Konečnik, avtor popotniškega dnevnika Kje je Jan?. Z vami je delil izkušnje z enoletnega potovanja po svetu.
Na poti proti Sloveniji, na poti domov
41
23. julij 2018 ob 07:01 Bele sipine kenijske obale je bičal veter. Sedel sem na pesku in gledal v svetlomoder horizont. Koliko dežel je še tam za obzorjem, koliko krajev raziskati, koliko ljudi spoznati?! Preveč, verjetno.
Sloni, žirafe, levi, nosorogi ... V rezervatih Maasai Mara in Nakuru
16
16. julij 2018 ob 07:18 Iz vode na mirni reki sta naenkrat skočili dve ogromni živali, odprli velika gobca s čekanoma in se začeli boriti! Voda je pljuskala vsepovsod! Povodni konj lahko tehta tudi dve toni, celo več.
Med Afričani, ki se še niso otresli bele preteklosti
65
9. julij 2018 ob 06:52 Z nočnim avtobusom sem se vrnil v Kampalo. Tokrat ni nič pihalo skozi okna, a je bilo v vsaki vrsti pet sedežev in tako vse skupaj daleč od udobja.
V Ugandi, na sledi gorskim gorilam Majhna gorila, stara kakšni dve leti, je pricapljala do mojih nog. Klečal sem. Zvedavo je gledala vse, ki smo jo opazovali. Nato je položila svojo majhno roko na mojo nogo.
18
Po Mumbaju z Ašvarjo, debi v Bollywoodu in pristanek v Afriki Stari sikh je gledal levo in desno po cesti ter zmajeval z glavo. Zapeljal je k robu, k parkirani rikši in odprl okno. " Prijatelj, kje je policijska postaja v Khervadiju, veš?" je vprašal šoferja.
20
Polja smrti, nočni avtobus v Bangkok in zanikrni Bombaj Zarjavela postelja, pod njo tla polna starih madežev krvi in človeškega blata, ki ga ljudje v hudih mukah niso zmogli zadržati.
30
S poprove plantaže na otoke, ki jih bodo kmalu pokupili Kitajci "Ti veš kaj o popru?" sem vprašal Claire, Angležinjo, ki je ležala na pogradu nasproti mojega: "Ne? Jaz tudi ne. Greš zraven na plantažo?"
15
Pri Lojzetu in Sokei. Uh, in ja, za mano je 5.000 kilometrov! "Zakaj pa potrebujete takšne velike nože?" je vprašal policist na letališču, ko sta se na rentgenu pokazali dve skorajda sekiri.
16
Prijazni Kambodžani, kmerski imperij in pretep "Boš poskusil kuhane kravje možgane?" je vprašal Pichey in me povabil, naj prisedem k njemu in prijateljem, saj sem bil za mizo kot po navadi sam.
13
Kambodža, zadnja motoristična etapa Mehanik št. 13 je bil mojster; mlad fant, a z dobro glavo, se je videlo.
18
Na otoku Don Det. Sproščeno. Večerilo se je že, ko sem pripeljal do reke. Brodar se je s svojim plovilom iz dveh podolgovatih čolnov, na katera je prečno navezal lesene deske, ravno bližal brežini.
20
Z vietnamske obale čez mejo v južni Laos Praznik dela sem preživel tako, kot se za brezposelnega človeka spodobi. V Hoj Anu na plaži.
19
Po poti strica Hoja Ho Ši Minhova cesta je verjetno ena najboljših poti za motoriste. Dokaj dober asfalt, izjemna narava, malo vasi.
16

Kje je Jan?

Novinar Jan Konečnik se je odločil uresničiti svoje popotniške sanje. Po petih letih dela na Televiziji Slovenija je mikrofon postavil na hladno in jo za leto dni mahnil v svet. Zanimive zapise in fotografije z njegovega potepanja po Latinski Ameriki, Aziji in Afriki boste lahko spremljali enkrat tedensko. Njegova pot se bo izrisovala sproti. Kot pravi, gre »za nosom«.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Kazalo