Kulinarika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.8 od 23 glasov Ocenite to novico!
Ste že izbrali svojega favorita?
Ste že izbrali svojega favorita? Foto: Teden restavracij

Dodaj v

99 slovenskih restavracij z meniji po enotni ceni

Spomladanski Teden restavracij
7. marec 2017 ob 13:15
Ljubljana - MMC RTV SLO

Začel se je lov na spomladanski Teden restavracij - med 10. in 19. marcem bodo najboljši slovenski chefi in chefinje razvajali s posebnimi meniji.

Meniji so na voljo po enotni ceni - 17 evrov.

Izbirate lahko kar med 99 restavracijami, od tega je devet novih: Restavracija Union (Ljubljana), Steakhouse (Maribor), Restavracija Amon (Olimje), Hotel Planinka (Ljubno ob Savinji), Gostilna Triglav (Dobrna), Gostilna Ribnik (Zagorje ob Savi), Tri Lučke (Sremič), Gostišče Kapušin (Krasinec), Gostilna pri hrastu (Nova Gorica).

Po številu sodelujočih restavracij od letos naprej prednjači Štajerska (27) pred Ljubljano z okolico (26), sledijo: Gorenjska (15), Primorska (14), Dolenjska (13), Prekmurje (2), Notranjska (1) in Koroška (1).

Rdeča nit - narava
"Ne raste le število gostov Tedna restavracij, temveč so ti gostje tudi vedno bolj osveščeni. Ne nazadnje se cena menijev poveča za evro z vsako letnico, zato tudi gostje vsako leto več zahtevajo in pričakujejo," pravi Uroš Mencinger, kulinarični kritik in selektor Tedna restavracij. Dodal je, da je spomladanski Teden restavracij za chefe še poseben izziv, saj morajo menije ustvariti v zimskem času, gostje pa sredi marca na krožnikih že pričakujejo pomlad: "In letos je rdeča, pravzaprav zelena nit Tedna restavracij še narava."

Vse podatke o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah, razpoložljivih mestih in izboru menijev so dostopne na spletni strani Tedna restavracij.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
povzetek
# 08.03.2017 ob 09:25
"Le zakaj bi šel berlinske filharmonike za 70€ poslušati, ko pa lahko Modrijane za 5", se sprašujejo nekateri.
mike81
# 07.03.2017 ob 22:57
Zame je 17 evrov za tisti košček mesa in pol krompirja hudo predrago,... oprostite no,... 17 evrov je veliko denarja. Kosilo v dobrih oštarijah stane 12 Evrov.

Tole mi izgleda en velik nateg,...

A si že jedel kdaj...ne govori če nisi...res je da za 12 € dobiš šnicl pa pomfri v vsaki bedni restavraciji...tukaj je 3 hodni meni za 17 € , hrana je vrhunsko pripravljena in seveda ne dobič košček mesa in pol krompirja kot praviš.....lahko vzameš še 2 hoda zraven za dodatno plačilo in verjemi da se prekleto naješ....zarad mene kr jej vsak teden šnicl pa pomfri...tisti ki imamo radi kulinariko gremo pa na vrhunske jedi....
peglezn
# 07.03.2017 ob 17:49
Za 17 evrčkov lahko doma na Webra kresnem skoraj kilo zorjene pljučne in par šnopsov čez, pa sem vesel kot radio...
sch
# 08.03.2017 ob 08:56
Bili na Griču, navdušeni in siti! Posebej se plača vino, cca 4e na kozarec, ampak je bilo odličen dodatek k jedi. Postrežba odlična in nič podcenjujoča - tisti, ki se tako obnašajo, sa neumni, saj izgubijo potencialne stranke. Jaz grem za 17 e poskusit in ko bo več denarja pri hiši z veseljem 1x na leto plačam tudi polno ceno in uživam v hrani, ker vem, da bo dobro, brez strahu da bo denarnica javkala, obed pa slab.

Letos gremo spet :) Pa še na eno novo lokacijo. Še na mnoga leta, Teden restavracij!
slovenkaaaa
# 07.03.2017 ob 18:34
peglezn, rubin, za 17 eur si lahko kupita 5 kg piščanca ali 17 kg krompirja. Nekaterim pa ne gre samo za količino, ampak za pripravo, mešanico okusov itd.
anny22
# 07.03.2017 ob 23:50
Eh, Slovenceljni...najbolje, da nam Michelin nikoli ne da nobene zvezdice.
Gre za kulturo prehranjevanja, preizkušanje novih novih idej in okusov, ne da se nabašete do infarkta za najmanjši možni znesek. Sicer pa komur je 17 € preveč, bo kmalu v Lj odprtje Odprte kuhne, kjer lahko jeste zelo dobro za veliko manj.
STRIKE
# 07.03.2017 ob 20:25
Gre se pač zato, da poskusiš tudi kaj drugega in na drugem mestu!

In še skuhati in pospraviti ni potrebno!

Super ideja!
Celjan27
# 07.03.2017 ob 23:28
Jaz sem bil kar nekajkrat - super ideja, da za malo denarja lahko poskušaš vrhunske jedi. Moja ocena:

-daleč najboljši JB LJ, ampak daleč najmanjše porcije (plus sladico si moral dokupiti cca. 10eur, kozarec vina 5eur)
-Vander LJ - še kar, ampak daleč do kakšnih presežkov
-Skipass Kranjska Gora: presenetljivo velike porcije, ampak tudi brez presežkov. Sem se pa celo najedel tu:))

Je bilo pa morda začutiti kanček podcenjevanja s strani strežnega osebja, pač v smislu:"vi zastonjkarji...". Kakorkoli že, na koncu s pijačo in sladicami plačaš 50 eur za 2 osebi, kar spet ni tako malo...
Q_
# 07.03.2017 ob 19:22
Vsaj v Ljubljani je dosedaj redna ponudba presegala menuje v času "Tedna restavracij". Rahla izjama je bil hotel Cubo.
Podrtija sta bili Restavracija na gradu, ki drugače drži standard, in Wander. V prvem niso uspeli očistiti lusk s kože brancina, v drugem pa kompletno podcenjujoč odnos osebja, ki je poskušalo prodati zelo draga vina, vinske karte in lastnih zalog pa niso niti poznali. Trikrat smo izbrali buteljko, ki je ni bilo.

Pozitivno presenečenje grad Otočec, ki pa ni v Ljubljani.
Rtvrtv
# 07.03.2017 ob 18:24
Al bo po 16,99 eur.
djdj
# 07.03.2017 ob 23:50
Kartelno dogovarjanje? :)
blueivy
# 08.03.2017 ob 10:56
@povzetek
dobra :):):)
Guinness
# 09.03.2017 ob 11:57
Takoj, ko sem videl ceno, sem vedel kaksni bodo komentarji. Stvar je enostavno: ce noces ali si ne mores privoscit taksnega obroka, pac jej drugje ali doma. Ni pa treba vsega takoj skritizirat, ker ti ne ustreza. Meni se zdi cena na ponudbo dobra in bom tudi obiskal kaksno restavracijo
aaa
# 08.03.2017 ob 12:21
škoda besed, ker eni še kar nabijate. v tako restavracijo se gre degustirati. uživati v vsakem grižljaju in ne nažreti. za slednje je dovolj drugih gostiln...

Jasno. Kar pa še ne pomeni, da tisti ki ne gremo v takšne restavracije, konzumiramo samo šnicle in pomfri. Oz, da se ne da kje drugje degustirati in uživati v vsakem grižljaju.
COP
# 08.03.2017 ob 07:13
Do sedaj sem bil 1 krat na tednu restavracij in nikoli več. Restavracija nabito polna, hitijo s postrežbo brez možnosti posvečanja gostu in zaradi masovke povprečne jedi glede na običajno ponudbo. Teden restavracij je tako za goste, ki si ni morejo privoščiti dobrega kosila ali večerje, pričakujejo pa, da bodo za 16 evrov dobili vrhunsko hrano in postrežbo. Ni šans.
Napetost
# 09.03.2017 ob 15:16
Ti tedni so super za kulinarično ozaveščanje Slovencev. Pri nas za neko boljšo hrano še vedno šteje pica, čevapčiči oz. žar in. dunajc s pomfrijem (z rahlo izjemo primorske, kamor so to kulturo zanesli Italjani). In pa marsikdaj tudi prenažiranje.

Hrana, kulinarika, je lahko tudi umetnost. Podobno kot glasba. Sluh imamo primarno zato, da lahko komuniciramo, nas pa veseli in navduši poslušanje dobre glasbe. Jemo tudi primarno zato da nismo lačni, občutenje nekih novih okusov in kombinaciji pa je lahko užitek.
vito1975
# 08.03.2017 ob 15:24
Ehm, en dober "pregovor" je bil včasih...
Nisem prepričan ali je dobesedno tako, ampak bistvo verjetno povzema...

Ko voli, nek' izvoli...

Jest bom :-)
darko56
# 08.03.2017 ob 12:10
škoda besed, ker eni še kar nabijate. v tako restavracijo se gre degustirati. uživati v vsakem grižljaju in ne nažreti. za slednje je dovolj drugih gostiln...
Ehec
# 07.03.2017 ob 20:57
Tisti, ki ste bolj domači z gostilnami na seznamu, kam se splača it na dobro vegetarijansko (brez mesa, tudi brez rib) hrano?
keka77
# 08.03.2017 ob 11:29
Mike 81, "Pri Hrastu" v Novi Gorici ni nobene "vrhunske" hrane btw..
Ramus
# 08.03.2017 ob 07:52
.zarad mene kr jej vsak teden šnicl pa pomfri...tisti ki imamo radi kulinariko gremo pa na vrhunske jedi....

Ja oprosti no, pač si tega ne morem privoščit, jaz moram bolj skromno,... jemo to kar zraste na vrtu, meso redko.
nikhrast
# 08.03.2017 ob 18:00
So napitnine tudi enotne, koliko %?
povzetek
# 08.03.2017 ob 12:18
Evo, še sam moram priznati, da se mi šnicli poznajo, ko ne znam več namenilnika uporabljati.
keka77
# 08.03.2017 ob 11:28
Ehec, k Hare Krišna ali pa k Hindujcem v Indijo... haha
keka77
# 09.03.2017 ob 19:07
Nisem nic slabega mislil v vezi s hrano, vendar me moti to reklamiranje glede cene.. Pri nas je se prevec povprecnih restavacij ( marsikatera je tudi na tej listi) ki pa obicajno racunajo nadpovprecne cene glede kvalitete.. Tudi sam zelo dobro poznam kulinariko, je eden izmed segmentov s katerim se bavim v moji sluzbi.. Vecino teh restavracij poznam, zaradi sluzbe pa imam posledicno sreco, da si lahko privoscim marsikaj poskusit in marsikje. Pretezno pa zivim in delam v eni izmed drzav katere imajo bogato enogastronomsko ponudbo.
keka77
# 08.03.2017 ob 11:32
3 hodni Meni za 17€ cela senzacija... haha jih je celo v Benetkah kar češ "3 hodnih" menijev od 13-15 eur.. ( lokalna hrana)
aaa
# 08.03.2017 ob 08:13
@mike81

Meni ste vedno bolj fascinantni ti sodobni gurmani, ki očitno ne poznate nič drugega kot te vaše "vrhunsko pripravljene" hipsterske hrane in šnicla in pomfrija. Generacija študenstkih bonov, ki še v življenju ni imela piskra v roki.
rubin
# 07.03.2017 ob 18:25
Za 17 evrov naj bi se človek najedel, ne pa par grižljajčkov kot to uboštvo
Ramus
# 07.03.2017 ob 22:02
Zame je 17 evrov za tisti košček mesa in pol krompirja hudo predrago,... oprostite no,... 17 evrov je veliko denarja. Kosilo v dobrih oštarijah stane 12 Evrov.

Tole mi izgleda en velik nateg,...
Kazalo