Pogačarjev trg naglo postaja kulinarično središče Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO
Pogačarjev trg naglo postaja kulinarično središče Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO

Na Pogačarjevem trgu, lokaciji zdaj že tradicionalne petkove Odprte kuhne, se je zbralo nekaj deset vinarjev z vseh koncev Slovenije, ki so obiskovalcem ponujali v pokušino svoje vzorce, kulinarične dobrote in domače izdelke.


Kulinarični dogodki na Pogačarjevem trgu:
- vsak petek: Odprta kuhna
- Mesto vina: 25. 7., 8. 8., 19. 9.
- Pivo & burger fest: 18.-19. 7. in oktobra

Tako se lahko ob kozarčkih rujnega in penine okušajo še domači pršuti, druge mesnine, kruhki, pražen krompir, ribji prigrizki in vrhunsko olivno olje.

V nasprotju z Ljubljanskimi vinskimi potmi je bilo Mesto vina manjšega obsega, ujeli pa ga boste lahko še 25. julija, 8. avgusta in 19. septembra od 10. do 20. ure.

Odprta kuhna se je medtem na isti dan premierno preselila v Celje, kjer je bil obisk očitno nepričakovano velik, saj se je v precej ozki Savinovi ulici ljudi kar trlo. Ponudniki so se bolj ali manj samo preselili iz Ljubljane, organizatorji pa obljubljajo, da bodo prostorsko naslednjič na naval bolje pripravljeni.