Kulinarika
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.8 od 10 glasov Ocenite to novico!
Odprta kuhna
Odprta kuhna je letos vstopila že v peto sezono, poleg Ljubljane gostuje tudi v Novi Gorici, Celju in Kopru. Foto: Promocijsko gradivo
Odprta kuhna
Koncept tako med domačini kot turisti izjemno priljubljene kulinarične tržnice ostaja enak tudi na Ptuju – raznolikost, izvirnost, svežina in kakovost. Foto: Promocijsko gradivo

Dodaj v

Gostovanje priljubljene Odprte kuhne to soboto tudi na Ptuju

Kulinarično druženje na Mestnem trgu
28. julij 2017 ob 08:33
Ptuj - MMC RTV SLO

Odprta kuhna bo v soboto na Ptuj prinesla okuse z vsega sveta, med 11. in 21. uro se bo Mestni trg spremenil v kulinarično tržnico, na kateri se bo predstavilo 25 ponudnikov.

"Ko gostujemo po Sloveniji, bodisi na naših rednih dogodkih bodisi na enkratnih, si poleg lokalnih gostincev v mesto vedno želimo pripeljati novo ponudbo. Tako je dogodek za obiskovalce resnično zanimiv in vznemirljiv," je pred sobotnim dogodkom povedal Lior Kochavy iz Odprte kuhne, ki je dodal, da je za gostovanje na Ptuju vladalo veliko zanimanje.

Na družabno-gurmanskem dogodku s svojimi slaščicami redno sodeluje tudi Karim Merdjadi, eno od večjih imen na slovenski slaščičarski sceni. Merdjadi je dogodek poimenoval kar kulinarični Babilon. "Odprta kuhna je naredila revolucijo v dojemanju ulične prehrane in izkazalo se je, da je ulična prehrana lahko visoko kulinarično doživetje, v katerem lahko uživamo tudi v kratkih hlačah in natikačih."

25 stojnic - 25 ponudnikov
Odprta kuhna bo na Ptuj pripeljala pester nabor ponudnikov, sodelovali pa bodo tudi lokalni gostinci. "Odprto kuhno poznamo, saj smo jo kot gostje obiskali v Ljubljani in v Kopru. Bili smo navdušeni nad vzdušjem in raznolikostjo ponudbe, zato smo se z veseljem odločili za sodelovanje, ko smo izvedeli, da dogodek prihaja tudi na Ptuj," je povedal Vlado Pignar iz Gostilne Ribič. Pignarja predvsem veseli, da bodo obiskovalci lahko poskusili raznoliko ponudbo mednarodnih jedi, ki jih na Ptuju sicer ni na voljo.

Na Ptuju bodo obiskovalci Odprte kuhne lahko uživali v dobrotah, ki jih bo na 25 stojnicah pripravljalo prav toliko ponudnikov. Na Mestnem trgu se bodo predstavili Abi Falafel, Argentino Steakhouse, Atelier Karim, Burrito Loco, Dežela okusov, Dvor Jezeršek, Experiment; No Art = No Fun, Galerija okusov, Gostilna in pivnica Stari pisker, Gostilna Ribič, GourmeThomas, Green Republic - Smoothies and more, Hiša turške kulinarike Yildiz Han, Hood Burger, Indijska restavracija Namaste, Jack & Joe Steak and burger club, Jedu Streetfood, Kuhinja Krušič, Nonbiri, Organic Garden, Restavracija Kitajski vrt, Roza slon, Taverja Tatjana in Twister Ice cream rolls. Za dodatno osvežitev bodo poskrbeli na stojnici Craft Beer, na kateri bodo ljubiteljem piva ponudili cvetober kakovostnih pivovarskih zvarkov.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
Mitcho_Buchannon
# 29.07.2017 ob 14:15
Hipsterski raj!
Brahman
# 29.07.2017 ob 09:39
Pa cene nabite, da ti je slabo...
verbatim989
# 29.07.2017 ob 15:57
Odlično, gužva. Probal egipčansko hrano, porcija 6€.
BepaJoseph
# 29.07.2017 ob 06:39
Hrana cel dan na štantih na 30.stopinjah, osebje brez možnosti umivanja rok... naj vam tekne!
des16
# 28.07.2017 ob 15:46
Super !
Kazalo