Nova Zelandija je najbolj priljubljena destinacija za ameriške mladoporočence, domačini pa si najbolj želijo potovati v Avstralijo. Foto: EPA
Nova Zelandija je najbolj priljubljena destinacija za ameriške mladoporočence, domačini pa si najbolj želijo potovati v Avstralijo. Foto: EPA

Objavili so več zanimivih lestvic, ki pokažejo, kako so različne destinacije zaželene v različnih deželah. Avstralci so v brskalnik Google največkrat vpisali gesla Disneyland, Dubaj in Kitajska, v Indiji so najpogosteje iskali informacije o Macau, Maldivih in Mauriciusu, v Angliji pa se je letos znatno povečalo zanimanje za Rim, New York in Amsterdam.

Razkrili so tudi, katere poročne destinacije so najbolj priljubljene med Američani. V zadnjem letu se je v primerjavi s prejšnjimi povečalo zanimanje za poroke v Mehiki, na Bahamih, otoku Kauai, Karibih in Jamajki. Povečalo pa se je tudi iskanje informacij o medenih tednih na Novi Zelandiji, v slovitem mehiškem letovišču Cancun in na Maldivih. Na deseto mesto najbolj iskanih destinacij za preživljanje medenih tednov se je uvrstila naša soseda Hrvaška, Slovenija pa se ni uvrstila med prvih 10 na nobenem izmed seznamov.

"Te informacije so zelo uporabne, predvsem če vas zanima, katere destinacije so najbolj priljubljene med domačini," je povedala Joyce Hau iz podjetja Google in dodala: "Na primer - kateri otok na Tajskem je najbolj priljubljen med Tajci?" Odgovor je Koh Larn.