Ture avanture
Vse stroške poti bo pokril sam, v donacije tako ali drugače ne bo posegal. Foto: Osebni arhiv Alexa Jordana

Dodaj v

Britanec bo za Botrstvo prehodil slovensko transverzalo

Pot bo trajala približno 28 dni
4. julij 2018 ob 10:35
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Alex Jordan začenja pot po Slovenski planinski poti oziroma Transverzali od Maribora do Ankarana. V približno 28 dneh bo tako prehodil 600 kilometrov in zbiral denar za dobrodelni projekt Botrstvo.

Jordan bo vse stroške, ki se bodo med pohodom pojavili, kril sam, v donacije tako ali drugače ne bo posegal. Sicer je rojeni govorec angleščine iz Velike Britanije in že nekaj let živi ter poučuje angleščino v Ljubljani.

K projektu Botrstvo so ga pritegnili prijatelji, ker je po njihovih besedah to organizacija najbolj vredna zaupanja. "Veseli smo, da se je Jordan obrnil na nas in se odločil, da bo prehodil slovensko transverzalo. Veseli nas, da si prizadeva izboljšati življenja otrok v Sloveniji tudi na tak način, saj bo ljudi ob poti spodbujal k donacijam. Seveda ga na tej poti zelo podpiramo," je pojasnila Maruša Kaučič Conde iz Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste - Polje oz. projekta Botrstvo.

Dodaja, da so Jordanu prišli nasproti z vsem, kar je potreboval, akcijo pa je v celoti zastavil sam. "V Angliji in ZDA je to nekaj zelo normalnega, da vsak, ki zmore, nekaj prispeva za dobro drugih in se tako na zelo kampanjski način lotevajo donacij." Pojasnila je še, da pri njih lahko vsak postane boter ali donator s prijavo prek njihove spletne strani.

Kako lahko donirate? KLIK.


Prva vezna pot v Alpah

Transverzala se sicer razteza čez večino slovenskega gorovja in je bila prva vezna pot v Alpah, po njenem zgledu pa so jo začeli urejati tudi v drugih alpskih regijah. Pot lahko začnemo v Mariboru ali Ankaranu ali kjer koli drugje. Pohodnik mora o prehojeni poti voditi poseben dnevnik, v katerega odtisne poseben žig, ki je namenjen samo tej poti in ga je mogoče dobiti v kočah na posebno prošnjo in s priloženo planinsko izkaznico. Žigu mora oskrbnik dodati še podpis.

Projekt Botrstvo poteka že osem let, namenjen pa je izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikom. "Je način pomoči otrokom in mladostnikom, ki so zaradi težke materialne, socialne, zdravstvene ali družinske situacije ogroženi, prikrajšani in socialno izločeni," je še dodala Kaučič Condejeva. Projekt se izvaja s pomočjo redne mesečne podpore botrov svojim varovancem in prek sklada Botrstva.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
intelekt
# 04.07.2018 ob 12:09
exwannabe - ker če bi šel potihem, nihče za to nebi vedel in najbrž nebi bilo nobenih donacij, kaj meniš? Od kje pa misliš da bo tistih 5k dobil?
Vse dobrodelne akcije povezane z določenemi "podvigi" pač potrebujejo medijsko podporo. Podvig sam po sebi, ne prinese nikomur nič. Lahko izvede podvig sam zase in za svojo dušo, če je pa namen dobrodelnost, pa je pač bistvo da se obeša na veliki zvon, ker edino na tak način pač zbereš donacije - in bolj kot je oglačevano, več donacij bo.

Konkretno, ti si zdaj za ta podvig zvedel preko tega članka, in boš sedaj lahko doniral, brez tega pa nebi vedel za akcijo in nebi doniral, kar bi bila velika škoda, ker vem da si želiš pomagati otrokom v stiski.
koksli
# 04.07.2018 ob 12:20
exwannabe

LoL, to pa je komentar. Daj nam prosim obelodani, od kje misliš, da bi se nabralo 5k, če bi šel tako, da tega ne bi nihče izvedel? Res me zanima, se ne zezam. Hvala
hosta
# 04.07.2018 ob 12:23
Jaz sem to pot prehodil 2x, prvič sem potreboval 32 dni, drugič pa 29. Grem bolj počasi :)

No jaz na žalost nisem nabral nič denarja. To tudi ni ne vem kakšen podvig, je pa v tem primeru vsekakor zanimiv, saj gre za "nedržavljana Slovenije". Upam, da mu uspe nabrati lepo vsoto. Za otroke gre!! :)
pardubice
# 04.07.2018 ob 14:13
Jože Gorišek
Mi2 z ženo prispevava v botrstvo vsak po 120€ na leto (vsak mesec uzmenično po 20€). Ni ne vem koliko, a toliko si lahko privoščiva. In zakaj bi se izpostavljala? Ne razumem. Darujeva za otroke, zato, ker lahko in to nama zadostuje.
V tem primeru, ki se ga gre ta Britanec, pa je izpostavljenost nujna. Ne gre mi v glavo, da nekateri tega ne razumete.
koksli
# 04.07.2018 ob 10:43
Care!
Tao3
# 04.07.2018 ob 13:20
Pahor kje si? Pojdi kaksnih 20 km z njim da bo vec kesa nabral. Ajaaaa niso volitve ...
eos
# 04.07.2018 ob 13:03
Bravo! In naj se mu pridruži še vseh 90 pajacov s Šubičeve in donirajo vsak samo eno mesečno kuverto.
Brundabrunda
# 04.07.2018 ob 22:49
Saj sta že Slon in Sadež komad o njem napisala...
Tao3
# 04.07.2018 ob 12:32
Tokrat dejansko gre za otroke! Bravo
shambala
# 04.07.2018 ob 20:48
Dejte en clank o temle Jozetu Gorisku napisat, da ga boste potolazl, ker se revez pocut zapostavljenega.
Kenzu
# 04.07.2018 ob 10:46
Svaka čast!
kingeston
# 05.07.2018 ob 19:57
Vsak mesec veliko prispevam za razne potrebe ljudi, kakor pravijo, skoraj vsak bi lahko na mesec odtrgal 5-20€ in pomagal ostalim.

jst prispevam zares veliko vsak mesec, in to čisto neprostovoljno. naj bi šlo tudi za revne.

na še dodatno prispevam na še tako velike odtegljaje? brez da bi se počutil nategnjenega ? :D
moonylink
# 07.07.2018 ob 01:37
In zakaj ne gre "potihem" po SPP in naj nakaže tistih 5k botrstvu kolikor se bo mogoče zbralo, če bi res rad bil dobrodelen ...

omg kako ti je uspelo sploh prizgat racunalnik/telefon in se prebit do tega clanka, mi res ni jasno.....
semaino
# 05.07.2018 ob 13:26
V Angliji in ZDA je to nekaj zelo normalnega, da vsak, ki zmore, nekaj prispeva za dobro drugih in se tako na zelo kampanjski način lotevajo donacij."
Vsak mesec veliko prispevam za razne potrebe ljudi, kakor pravijo, skoraj vsak bi lahko na mesec odtrgal 5-20€ in pomagal ostalim.

Mesec je sanjaril, da je potrebno poslance na minimalce, in je tip doniral 40.000€ za stranko, ne za ljudi. Za propagando je dal, tip. Noro.

Vzemimo si vzgled od kapitalistovin pomagajmo.
semaino
# 06.07.2018 ob 19:39
@kingeston hehe hahaa
LukaH
# 05.07.2018 ob 12:01
Se opravičujem za občasne tipkarske napake ... moje "branje" in komentarji na tem portalu so posledica čakanja na letališčih.
Kakorkoli... lepo, da bo Britanec prehodil slovensko transverzalo (jo prehodi nekaj sto Slovencev letno v celoti - smo jo z družino v enem kosu pred dvajsetimi leti in to z majhnimi otroki v tednu prej kot ta možakar, čisto tako mimogrede... nič posebnega btw, pa tudi v dobrodelne namene dajemo letno približno 150 eur mesečno), vendar se mi zdi bolj omembe in tudi promocije, kaj lokalne, svetovne (!) vredna novica, da je slepi Martin Močnik v 21 dneh v družbi psičke vodnice Bibe prehodil 841 kilometrov dolgo romarsko pot Camino de Santiagoromarsko. Morda je bila ta novica celo objavljena na tem portalu, če - zelo neopazno.
Jože Gorišek
# 04.07.2018 ob 14:06
Kaj pa tisoči Slovencev ki prispevajo v botrstvo ,pa se nobeden ne izpostavlja. Anglež bo pa vse rešil.
Jože Gorišek
# 04.07.2018 ob 20:27
Tudi jaz veliko doniram in nočem biti izpostavljen.Moti me samo kadar izpostavljajo tujce , Slovencev ki so steber botrstvo pa niti ne omenijo ( pa ne poimensko).Tudi meni ne gre v glavo kako tega ne razumete.
exwannabe
# 04.07.2018 ob 11:54
In zakaj ne gre "potihem" po SPP in naj nakaže tistih 5k botrstvu kolikor se bo mogoče zbralo, če bi res rad bil dobrodelen ...aja saj res, potem pa ni nobene reklame in nobenega članka kako on "junak" pešači po Slo.... o kam smo mi prišli ....vse je treba na velik zvon obešat.... še malo pa bomo imeli dobrodelno vstajanje iz kavča in hojo do hladilnika... lol
Kazalo